![]() |
Citiraj:
jer meni i dalje fućka..doduše sa ^^ gore malo manje, ali opet zviždi - i ne razumijem zašto samo Crysis? cvili zato kaj više ne može genut Crysis ili... :D pa bi također volio neko objašnjenje zašto se to događa? inače grafička i dalje normalno i ispravno radi...ali opet... :D |
I ja imam POV 8800GTX na 630 i nikad mi nije fučkala... Možda ovisi o seriji...
|
Citiraj:
Grafa cvili u igri ko da ju neko kolje |
meni se to desavalo na 6800 grafi ako je bila klokana, cim sam spustio frekvencije na default , dalje je bilo ok.
|
I ja imam isti problem sa cviljenjem grafe, model je POV 8800GT.. cviljenje sam zasada zapazio u Crysis-u (uvodne animacije: EA animacija, Crytek animacija, te menu igre) ali cviljenje prestaje kada zaigram... isti slucaj je i sa The Witcher-om (kod uvodnih animacija cvili, dok u samoj igri cviljenje prestaje)
Probao sam postaviti override vaule na 85 ali to nije rijesilo problem Sto se driver-a tice, koristim 169.02... grafa nije klokana Cviljenje mi ne smeta previse, ali naravno, nije bas ugodno cuti kada komad hardware-a proizvodi takve zvukove jos k tome postoji mogucnost da se pokvari =( |
sata driver problem?
Pozdrav svima!
Imam asrock nforce k8u nf3 matičnu ploču, danas sam kupio dvd pržilicu sa sata priključkom, pošto do sada ništa u kompu nije bilo spojeno na sata nisam ni instalirao drivere, e sad bi to trebao napraviti al koliko sam pročitao na stranicama od asrocka trebao bi driver instalirati prilikom instalacije windowsa (pomoću diskete?)! Dali postoji neki drugi naćin ili ću stvarno morati rušiti win? |
NAravno da postoji samo uključip u BIOSu sata portove i onda instaliraš drivere sa CDa od ploče ili s neta za nforce 3 čipset i unutra ti je storage driver (imaš na nvidijinom siteu za skinuti) i to je sve...
Alternativno ako ti ploča ima IDE mod za SATA i neće ti vjerojatno niti trebati driveri nego samo u BIOSu potraži tu postavku i prebaci je i windowsi će sami skužiti sve dalje... |
Citiraj:
U BIOS-u imam nekakvu postavku za sata RAID i non-RAID, što li je to? |
Zar nitko ne zna?
Probao sam sve šro sam znao...dajte neki prijedlog!!:( |
@Drazac
Ja imam potpuno isti problem sa gotovo istom karticom. Jel si mozda rijesio problem? |
Meni takoder zuji 8800GTS(G92) samo u Crysisu, zuji tako dugo dok ne pocnem igrat, onda prestane .
|
Bas je to cudno. Svima zuji u uvodu i u meniju, ali kad pocnemo igrati onda prestane..I tako vecini. Pa jel to nije u najmanju ruku malo cudno?
I sad kad bi netko znao rijesenje tog problema (ako ga uopce ima).. |
Skužio sam da meni moja cvili kad su fpsi visoki...npr u takvim animacijama, npr kad ulazim u crysis ima jedno 2-3k+ fpsa. Kod S.T.A.L.K.E.R.-a isto tak ima jedno 4k+ pa isto cvili...sve dok ne dodem u igru onda je ok jer naravno fpsi padnu :D sam me zanima jel to mozda znak nekog problema?
|
Citiraj:
Odlicno zapažanje:D:D:D Ali kao taj usrani problem rijesit? Ajde izazivam one bolje potkovane znanjem o grafama i opcenito da iznesu svoje viđenje pa makar i suhu teoriju:chears: I tko se potrudi dobije:chears::care::respekt: od svih nas s tim problemom. I sad moja (bivsa) teorija: otkriti sta tocno uzrokuje cvrcanje i probat to zalit plastikom ili nekako drugacije utisat.. Ta mi je teorija drzala vodu dok nisam rastavio karticu i nekako sam izgubio ideju jer naravno nisam vidio nikakvu ogromnu zavojnicu.. Zanim me dal je mozda netko imao taj problem i da je onda stavio bolji cooler(AC S1) i jel doslo do promjene? Hvala svima koji se i malo potrude:goood: |
win xp prepoznaje krivu grafičku
bok,
evo u čemu leži moja muka;nedavno sam od frenda dobio grafičku koja je svojevremeno bila mrak...meni još uvijek je:-) http://www.firingsquad.com/hw/486/MS...8X/?viewdesc=1 i sada ja sav happy ubodem nju na komp upalim ga i imam šta viditi umjesto ti 4600 vt2d8x s VIVO opcijom i 128mb/128bita glupi xp ju prepoznaje kao ti4800se sa 64mb i bez vivo, mislio sam da je možda moj xp sje... pa sam reinstalirao win, nije pomoglo, instalirao sam everest pro i on isto pokazuje što i win..i performanse su joj lošije nego što bi trebale biti za tu grafičku... kako to ispraviti...unaprijed hvala na svoj pomoći :-):respekt: |
Jesi li instalirao drivere koji dodu uz graficku karticu, ako nisi obavezno instaliraj.
|
ma jesam, i probao instlirati njene original drivere pa novije i opet ništa
neznam mislim da joj je taj moj frend promjenio bios... probao sam ići na bios update ali mi izbaci samo taj isti jer kao od te verzije nema novijeg a taj bios neodgovara veziji biosa koja bi trebala biti na toj kartici jer u win prikazuje skroz drugu karticu nego što je u stvarnosti i drugi bios, tako da driveri s tim baš i nemju veze...neznam... |
A jesi počistio stare drivere? Npr sa driver cleaner pro?
|
Emm nebi htio bit glasnik loših vjesti ali ono ako se gega ko patka, kvače ko patka i izgleda ko patka - vjerojatno je patka a ne labud...
Mislim jesi ti siguran da je to VIVO kartica? Ako je i frend ti fleshao BIOS onda je očito naflešao krivi i ima sreće da uopće radi, u tom slučaju nađi dotični model kakav treba biti, nvflasher i napucaj je s pravim biosom... |
Da se nadovežem sa još jednom bazom. Na http://www.msicomputer.com/ spomenuta kartica G4Ti4600-VT2D8X "postoji", a na http://global.msi.com.tw/ iste nema (najbliža po oznaci G4Ti4600-VTD) ???
Ako budeš dl driver od nVidie pogledaj prvo da li je podržana ova tvoja (treba izabrati stare drivere cca 77.77). Spominjani NVFlash 5.57 Evo jedan review koji "objašnjava" ovu misteriju oko označavanja. Bit će pravi podvig pronači origigi bios (jedino da netko napravi backup sa iste takve), |
Citiraj:
panj vjerojatno napuco krivi bios misleći da će ju nabrijati i napravio je sranje...koje ja sada neznam ispraviti....gdje naći pravi bios i kako ga staviti???? please help graf mi je genijalan i stvarno bih je htio dovesti u stanje kakvo zaslužuje i da malo hvatam video s njom... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tako da su bili čisti i svježi novi driveri i opet ništa ja mislim da je to do biosa kako su rekli Nikky i yedwy, neznam, bit će veselo dovesti u red tu graf, a kad pomislim kako sam happy bio kad sam je dobio :-) |
A šta reći? Traži / ostavi upit po svjetskim hw forumima da ti netko sa isključivo tačno takve kartice napravi backup biosa i pošalje. Sami flash biosa nije neki veliki blem. Napraviš dos boot floppy (dovoljno je minimalna verzija a time ostane i više mjesta za flash tool i sam bios file). Gore ti je dan link na flash tool za nVidia grafe. Istim alatom se može napraviti i backup biosa grafe.
Šta se tiće drajvera nVidia je u paketu drajvera izbacila podršku za starije grafičke kartice. Zbog toga sam spominjao poviše da provjeriš supported hardware. |
Citiraj:
thanks još jednom |
zamjena kartice...zamjena ForceWarea
pozdrav
jel treba reinstalirati ForceWare nakon zamjene kartice? |
Kao prvo reci šta si zamijenio čime....ako su iste kartice ne trebaš, ako s eradi o različitim trebaš...ali prvo sa driver cleanerom zbriši stare drivere
|
Nece ti skoditi ako ih reinstaliras...
|
Ako si presao sa nVidie na nVidiu i sve radi kako treba(citaj=performanse za tu karticu zadovoljavajuce) ostavi...A ako ne radi kak treba,promijeni(al obavezno koristi Driver Cleaner)
|
radi se o promjeni 7900GS->8800GT
|
fino u control panel odi ---> add or revove programs i tamo unintaliraj forceware i sve od nvidie.....pomoču driver cleaner-a sve od nvidie opet zbriši i sa www.nvidia.com skini si najnovije drivere za 8800 gt i instaliraj, trebalo bi ti sve super radit onda.
|
Citiraj:
ali trenutno imam ForceWare 169.21 instaliran. kad odem na nvidia.com i skinem drivere preko: product type: GeForce product series: GeForce 7 Series OS: windows XP dodjem na: http://www.nvidia.com/object/winxp_169.21_whql.html a na istu stranicu dodjem i sa: product type: GeForce product series: GeForce 8 product: GeForce 8800 GT stovise, cak je i download link identican. ocito da je ForceWare "isti" i za 7 i 8 seriju...barem ovaj zadnji (169.21) prepostavljam da onda ne trebam reinstalirati...? |
Pa probaj.
|
Ja sam mjenjao par puta nvidia nvidia i nikad nisam driver cleaner pri tome rabio i nikad problema nije bilo...
Samo se iz add/remove deinstalira i onda nakon zamjene grafe sa novijom verzijom pregazi ono kaj je eventualno ostalo od starih po sustavu i gotovo, mada se nekad zna desit da treba ribanje ali meni recimo nikad... |
probaj ne instalirat pa vidi kak se grafa ponaša ali ja bi svejedno očistio stare i stavio nove i barem si onda siguran, jer onda če radit sigurno .....
|
Citiraj:
Reinstaliraj Windoze da budeš miran... Osobno bi deinstaliral stare drivere prije vađenja dotične, stavil novu grafu, počistil tragove sa cleanerom, restartal i instaliral nove drivere. :goood: |
Meni je crkla 7600gt.
Zamijenili su mi je u linksu sa identičnom karticom, i javljali su se BSOD-ovi. Maknuo sam drivere i reinstalirao, te su se i dalje javljali. Na kraju sam morao reinstalirat XP-e. Čudna situacija... |
ja kad sam mjenjo 6600GT > 9600GT napravio sam sve s driver cleanerom ali ipak sam moro nove winse stavit.
|
Pitanja u vezi drivera
Koji su driveri za Nvidia 9 seriju zadnji najstabilniji da nema crasheva,promjena u gameplayu da neke igre ne rade i dali uopce ima vidljiv napredak u fluidnosti gameplay pri nekim igrama za koje u nvidii tvrde da su za 10-15% gameplay poboljsali sa tim novijim driverima?
Ja sam jos uvijek na 178.24 driverima graficka 9600 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04. |