PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Red Dead Redemption 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=147207)

Mirkopoter 29.10.2018. 15:33

S drugog foruma jedan genijalan primjer:

Jašem konja i vidim jednu kućicu. Siđem i prebližim se kući i čujem kako se netko svađa. Rekoh ajde idem vidjeti možda mogu smiriti ekipu. Kad sam došao pored vrata, krenula mini animacija kako Arthur sam otvara vrata i došulja se do zida(tu igra da kontrolu meni) vidim kako se tata dere na sina. Mali(ima oko 18) kaže "znam zašto te napustila mama jer stalno piješ"i na kraju mu stari lupi šamar te mali padne na pod. Sad pazite ovo. Ja sam mogao slobodno otići još prije i nikom niš. Ostao sam i kad je ovaj lupio malog sam provorio. Stari se počne derati na mene da idem van ili će me ubiti i kaže sinu da otiđe u svoju sobu(otišao je). Izađem i stanem ispred vrata i pokušam ga smiriti i ovaj ni pet ni šest izvadi pištolj. Ubio sam ga jer bi on mene. Čujem kako se mali dere i plače. Uđem u sobu a on se sakrio ispod kreveta. Plače i moli da ga ne ubijem. Odgovorim mu da je bilo on ili ja. Kaže mali da je novac ispod kamina, da uzmem i odem. Tu sam ispao malo zločest(jer sam uzeo to) ali prije nego što sam krenuo prema kaminu, u sobi su bile dvije karte. I kad sam to uzeo mali kaže "samo to ne, rekao sam ti di je novac" i uzmem tu jednu kartu. Krenem uzeti i drugu mali još luđi i kaže da mu je to jedina stvar šta je ostala od mame. A već sam se osjećao ko govno i odlučim ubiti malog. Gledam napustila ga mama, ubio sam mu tata, ukro mu karte i šta će jadan (baš sam se loše osjećao a htio sam mu pomoći kad ga je stari lupio). I tako mu "skratim muke" i idem uzeti 50$ iz kamina. Vrag mi nije dao mira, kad sam već sve to napravio idem pogledati cijelu kuću. Uđem u sobu od tate i tamo skriveno pismo. E tu sad slijedi ono najtužnije. Mama je poslala pismo malome i rekla da se nada da je razumije jer više nije mogla živjeti sa pijancem. I da samo kaže da želi i da će poslati nekoga po njega da dođe živjeti s njom. I to me skroz slomilo. Vjerojatno mali nije ni znao za to pismo. I sad me ful zanima šta bi sve bilo da sam recimo poštedio maloga, ili da sam otišao i nitko me od njih ne bi ni vidio. Imam screense. Ej koja igra šta je ovo.

mamutarka 29.10.2018. 15:39

ovo bi možda trebalo u spoiler

Manuel Calavera 29.10.2018. 15:40

a jbte :roller:

Brko 29.10.2018. 15:58

A load prethodnog sejva? Toga nema?

Sent from Usreo Mobara

Mirkopoter 29.10.2018. 16:08

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3243560)
A load prethodnog sejva? Toga nema?

Sent from Usreo Mobara

Može se ako ručno save-aš. Ako samo auto save ide onda je jedan i nema vraćanja.

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3243553)
ovo bi možda trebalo u spoiler

A mislim nije da piše u prvoj rečenici što se dogodilo. Ko pročita čitav tekst i kaže “što si mi spojlao” ne znam što bi mu rekao, ali evo stavio.

mamutarka 29.10.2018. 16:19

Meni ne smeta, ja dok stigne pc verzija zaboravit cu da igra postoji :D

Al nekom tko igra sad ili ce igrat uskoro, moze bit spojl

trpi 29.10.2018. 16:19

kakva je ovo igra, opsezan detaljni rpg na divljem zapadu, poput witchera 3?

Brko 29.10.2018. 16:20

Recimo. Ali nema za PC.

Sent from Usreo Mobara

Mirkopoter 29.10.2018. 16:25

Citiraj:

Autor trpi (Post 3243569)
kakva je ovo igra, opsezan detaljni rpg na divljem zapadu, poput witchera 3?

Tak nešto da iako igre ovog tipa su kao “sandbox” a ne rpg.

mamutarka 29.10.2018. 16:28

Neki ga zovu i gta na divljem zapadu

Doktor O 29.10.2018. 20:57

ljudi masovno hajpaju po netu...dođe mi da posudim od nekog playku, ali jebeno kad toliko igra traje :)

ali doći će dogodine za pc pa ajde, što veliš, zabraovit ću da postoji dok dođe :)

Manuel Calavera 29.10.2018. 21:09

Ako ne dođe na pc u roku 6 mjeseci do godinu dana - vjerojatno neće nikada. A i da bi se to dogodilo moraju krenuti curiti glasine i informacije puno ranije

Budući da jedinica nikad nije došla (neovisno o razlozima), te budući da su priče povezane, 70:30 da neće doći ni dvojka. Još je to i optimistično

Brko 29.10.2018. 21:31

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3243673)
ljudi masovno hajpaju po netu...dođe mi da posudim od nekog playku, ali jebeno kad toliko igra traje :)

ali doći će dogodine za pc pa ajde, što veliš, zabraovit ću da postoji dok dođe :)

Meni bratanec gura PS4 Pro 1TB jer ga ni ne gleda više pa isto dolazim u napast da kupim ovo i krenem. Ali... bolje ne :D

Sent from Usreo Mobara

1v@n 29.10.2018. 22:15

Je li netko imao prilike usporediti kako igra radi na PS4 / PS4Pro i na Xbox One S / X?

Gledam ponudu za novi One S sa Forzom Horizon 4 i RDR2 za 250€ i svrbi me novčanik...

doky 29.10.2018. 22:19

Za takve usporedbe i opcenito tehnicke analize inace imas odlican Digital Foundry

Bas i nije bajno na base xboxu..

1v@n 29.10.2018. 22:45

Gledam malo usporedbe i ono što sam uspio zaključiti je:

- FPS je na sve 4 konzole zakucan na 30.
- razlika je stvarno očita na 4k
- razlika između One S i One X s RDR2 je skoro 200€
- razlika između PS4 i PS4 Pro s RDR2 je 30€
- razlika između PS4 i One S je oko 100€

Ako će se igrati povremeno (više radi priče i igrivosti, nego radi grafike) na FHD TV-u, ima li ijedan razlog za potrošiti (puno) više novaca i ići na One X i PS 4 Pro?

Imam Forzu 3 i 4 na accountu koji koristim na PC-u, pa je Xbox logična opcija, a PS me oduvijek privlači zbog Gran Turisma.
I onda šamar, jer mi G27 nijedan ne podržava, nego moram kupiti G29 volan

Pa ti budi pametan i izaberi nešto...

Mirkopoter 29.10.2018. 22:54

Ma samo PS4, bilo koji. Lakše ćeš naći i igre i kontrolere i podršku i što već ne. Xbox je slabo zastupljen u HR, a nema skoro ništa ekskluziva.

Ja razliku na 4K stvarno ne vidim. Sve su igre predivne i za malo bolju grafiku sigurno ne bi dao 1000 kn više.

+

možeš share-at digitalne igre, ne znam kako to ide na Xbox-u. Ja imam PS4 ako se ne varam dvije godine i niti jednu igru nisam kupio sam, a odigrao sve što želim.

mamutarka 29.10.2018. 23:00

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3243674)
Ako ne dođe na pc u roku 6 mjeseci do godinu dana - vjerojatno neće nikada. A i da bi se to dogodilo moraju krenuti curiti glasine i informacije puno ranije

Budući da jedinica nikad nije došla (neovisno o razlozima), te budući da su priče povezane, 70:30 da neće doći ni dvojka. Još je to i optimistično

možda nas iznenade sa RDR remasterom i RDR2 u jednom :D :D

1v@n 29.10.2018. 23:06

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3243714)
Ma samo PS4, bilo koji. Lakše ćeš naći i igre i kontrolere i podršku i što već ne. Xbox je slabo zastupljen u HR, a nema skoro ništa ekskluziva.

Ja razliku na 4K stvarno ne vidim. Sve su igre predivne i za malo bolju grafiku sigurno ne bi dao 1000 kn više.

+

možeš share-at digitalne igre, ne znam kako to ide na Xbox-u. Ja imam PS4 ako se ne varam dvije godine i niti jednu igru nisam kupio sam, a odigrao sve što želim.

Ne muče me ekskluzive i zastupljenost. Jedino te dvije gore navedene stvari mislim igrati.

Xbox mi ima veliku prednost što mogu igrati istu igru i na PC-u i na konzoli (dok god postoje verzije za obje), što bi moglo značiti da ako jednom igra izađe za PC, imat ću mogućnost i tamo je igrati.

Mirkopoter 29.10.2018. 23:38

A onda uzmi Xbox iako ako samo to misliš igrat posudi za mjesec dva od nekoga PS ili XB i odigraj. Šta ćeš kupovat radi jedne igre.

1v@n 30.10.2018. 00:02

Mislim da će na kraju tako i biti. Nek se ljudi zasite malo, a umjesto u konzolu, ulupat ću novce u kartu za Claptona :D

Manuel Calavera 30.10.2018. 00:14

Postoje podaci za prodaju fizičkih kopija u Velikoj Britaniji, prodaja je odlična, duplo veća od prvog nastavka i bolja od call of duty, ali i dalje ni blizu prodaji GTA V i FIFA 19 u istom vremenskom periodu. Barem što se tiče fizičkih kopija

Necto 30.10.2018. 03:08

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3243712)
Gledam malo usporedbe i ono što sam uspio zaključiti je:

- MAX FPS je na sve 4 konzole zakucan na 30.
- razlika je stvarno očita na 4k
- razlika između One S i One X s RDR2 je skoro 200€
- razlika između PS4 i PS4 Pro s RDR2 je 30€
- razlika između PS4 i One S je oko 100€

A po jacini konzola i koliko dobro vrte high end igre i ide poredak otprilike tako:
One X > PS4 Pro > PS4 > One S

Znaci MAX FPS je zalockan, ali minimum FPS nije!
Ja na Pro iman FPS dropove tu i tamo a veceras san bia ko prijatelja koji ima obican PS i kod njega dropa FPS u skoro svakom gradu i velikom fajtu.

IMHO ovih 30FPSa je vec na rubu granice igrivosti, drop do 25 jos i moze proci, ali kada pada nize i desava se cesce to mi je neprihvatljivo totalno.
Pa makar konzola kostala i €300 manje. ... Ali ja nabijem posteno radnih sati na igrama tako da mi se na kraju isplati u svakom slucaju.

Manuel Calavera 30.10.2018. 07:41

Kad imaju odron od hardvera, točnije procesora za današnje pojmove. GPU je čak i solidna, no non-stop je pod bottleneckom (barem u novijim zahtjevnijim igrama). No vjerojatno i sami developeri žele jako dugačke cikluse konzola, jer s vremenom imaju sve više vlasnika kojima mogu prodati igre

Mirkopoter 30.10.2018. 09:54

Sljedeca generacija konzola je vjerojatno i zadnja u fizickom obliku.

Sve će se više ići prema streamanju igara.

Edit: Ne znam jeste primjetili

da se kuće izgrađuju, bude prvo kao temelj, drugi dan dođete bude konstrukcija i opet kasnije dođete kuća izgrađena.

Hebeni Rockstar!

1v@n 30.10.2018. 15:57

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3243783)

Edit: Ne znam jeste primjetili

da se kuće izgrađuju, bude prvo kao temelj, drugi dan dođete bude konstrukcija i opet kasnije dođete kuća izgrađena.

Hebeni Rockstar!

Nema šanse, veći dio svijeta nema uvjete da može nešto normalno odigrati online, a još manje streamati FHD ili 4k gameplay. Input lag na ntu potenciju.
Za konzolu ti treba samo struja i TV. Nitko se nije spreman odreći zarade koju nose fizičke konzole, a stream igara može postati samo nekakav premium feature za ovaj promil čovječanstva koji ima brzu i stabilnu vezu da može brzo vući toliku količinu podataka.

Ovo sam na svoje oči vidio još 2011. tako da me ništa više ne može iznenaditi
https://dailygazette.com/article/201...ouse-on-wheels

Spikeman 30.10.2018. 17:57

Red Dead Redemption 2 u prvom vikendu ostvario zaradu od 725 milijuna dolara :D

Mirkopoter 30.10.2018. 19:47

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3243933)
Nema šanse, veći dio svijeta nema uvjete da može nešto normalno odigrati online, a još manje streamati FHD ili 4k gameplay. Input lag na ntu potenciju.
Za konzolu ti treba samo struja i TV. Nitko se nije spreman odreći zarade koju nose fizičke konzole, a stream igara može postati samo nekakav premium feature za ovaj promil čovječanstva koji ima brzu i stabilnu vezu da može brzo vući toliku količinu podataka.

Ovo sam na svoje oči vidio još 2011. tako da me ništa više ne može iznenaditi
https://dailygazette.com/article/201...ouse-on-wheels

A ne znam, o tome i ja razmišljam, ali to je nekakav lik iz Sony-a izjavio na nekoj presici.

Manuel Calavera 30.10.2018. 22:08

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3243783)

Bila je priča o tome i prije nekoliko godina, da su se tadašnje najave obistinile mi bi bili već u tom dobu...

Newmie 31.10.2018. 09:21

Vrh!

https://www.youtube.com/watch?v=7KgC0S1eKr0&

https://www.reddit.com/r/reddeadrede...i_is_ruthless/

Spikeman 31.10.2018. 09:33

haha zakon :D

Mommistake 31.10.2018. 09:57

Lovac i pol :D

Manuel Calavera 31.10.2018. 14:00

Jebeno, znači igra ima fiziku. Do danas bi svaka igra trebala biti takva, da se nastavio kontinuitet razvoja nakon half life 2 i prvog far cry... Recimo u FC napucaš mrtvog mutanta u glavu dok leži, ne samo da mu ostane rupa u čelu, nego mu glava malo padne iza, mišići vrata rade... I onda u 10 godina novijim igrama ne da nema te interakcije, fizike, nego i meci u zidovima nestaju, kao i leševi nakon par sekundi i sl.

Mommistake 12.11.2018. 14:52

Pitanje.

Spustio sam se u Valentine, napokon se maknuo sa snijega.

Krećem lagano u priču. Zanima me, side questovi i te stvari, to dolazi s vremenom, kako ću igrati tako će se priča širiti?

thuNdeR 12.11.2018. 18:23

Jel se prica nastavlja na prvi dio? Razmisljam o kupovini (nisam igrao 1. dio)

Mirkopoter 12.11.2018. 18:33

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 3247759)

Ide se u prošlost.

Necto 12.11.2018. 21:19

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3247704)
Pitanje.

Spustio sam se u Valentine, napokon se maknuo sa snijega.

Krećem lagano u priču. Zanima me, side questovi i te stvari, to dolazi s vremenom, kako ću igrati tako će se priča širiti?

Da ti se ne dogodi jedan prilicno velik bug na pocetku Ch.2
Tribas pricati sa svima u kampu prije nego odradis misiju Polite Society, Valentine Style, kada ides s ekipom u Valentine.
Tj. pricati sa Sadie, Johnom, Jackom i Abigail ... inace njih 4 nestanu iz kampa sve do Ch.4

Side questovi od ekipe dolaze malo po kako rjesavas misije, a side side questovi od random ljudi moras naletit na te ljude i situacije.

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 3247759)

Kupi, RDR2 radnja je tocno prije jedinice, i timeline zavrsi taman nekih cetri pet godina prije RDR.
Tako da mi se sve cini da bi za koju godinu mogli dobiti remake jedinice kada je tu vec prakticki 70% mape vec napravljeno.

Mommistake 13.11.2018. 08:18

Ja sam bio uvjeren da ćemo igrati s sinom Jackom u dvojci, kad ono promašaj :D

Mirkopoter 13.11.2018. 13:43

Rockstar da radi remake.. pffff

1v@n 13.11.2018. 13:50

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3248029)
Rockstar da radi remake.. pffff

Ummm, da...

https://store.playstation.com/en-us/...US212150000001

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:07.