![]() |
Citiraj:
WDTV ti postavi sliku po širini, a ne visini jer je HD video uvijek 1280 ili 1920 linija po horizontali. |
hm...al zoomom gubim pola slike
jel kužiš što oću sredit? znači prilagodit sliku ekranu tako da maknem letterboxe |
Citiraj:
Svi filmovi koji su 720 ili 1080 ne moraju biti baš toliki, tj toliko linija po vertikali, nego je to zabluda. Često imaš filmove u 2.35:1 (kino) forumatu rezolucije 1280x544 i nema nikakvog načina da ga rastegneš po vertikali, a da ne izgubiš horizontalu, jer naravno, ukoliko zoomiraš film po vertikali, on će otkinuti vanjski rub po horizontali. Slična stvar i sa 1080p, tj 1920x817px jer WDTV (ili TV) sliku automatski skaliraju po horizontali ukoliko imaš HDready TV (1366 ili 1024px) te se vertikala skalira po aspect ratiu. Znači jedini ti je izbor da se pomiriš s tim ili zoomiraš malo (recimo 1.1x ili 1.2x) Dakako, postoji i treće i najbolje riješenje - kupnja Philips Cinema 21:9 TV-a :) |
glupo je da to mogu na kompu sa BS playerom ili GOM playerom napravit a na telki ne :S
|
Citiraj:
|
gle, tamo imaš opciju da se maknu letterboxi a da se slika rastegne gore i dolje tako da ne izgubi baš na horizontali (nema croppinga), ak mi ne vjeruješ pogledaj si :S ak sam u krivu nemoj pi***t :D...kod pan'n'scana dio toga se ne bi trebao vidjeti, što nije slučaj
|
Pa dobro, meni je osobno to rastezanje očajno, horizontalno kako-tako, ali vertikalno...
Možeš tv-u stavit aspect? |
mogu birat između 4:3 (što smanjuje horizontalu) i 16:9 (što imam trenutno)...probao sam s tim al ne pomaže
|
nemoj me zezat da ti rastegnes sliku 2:35 filma u 16:9 ?? pa onda ljudi izgledaju ko Kaminoanci iz star warsa.
|
:D ok nije tako drastično see it for yourself!
|
Imam jedno pitanjce - postoji li mogucnost dda se na wdtvu upogoni usb wifi, ima li firmwire s kojim je to moguce?
Hvala :) |
:hitthewal:Bokte, ti koda si s Marsa pao
|
Citiraj:
|
Ajd... malo googla nebi škodilo, ovo prvo izađe:
In fact, there's an unofficial firmware which allows wireless connections using certain usb wireless adapters: http://b-rad.cc/wdlxtv The list with the tested adapters is here: http://wiki.wdtv.org/doku.php?id=u [...] table_page |
Sve radi, samo m izvuk ne radi?
Spojio sam preko HDMI, any ideas? :) |
u postavkama prebaci zvuk sa digital na stereo, ili obratno, više se ne sjećam.
|
Citiraj:
na tvu imam opciju HDMI sound, analog, auto i digital probao par kombinacija ali nista kako da saveam na opcijama u WDTVU? ja odaberem stereo ali kad pokrece film pise undefined digital tak nesto ... i nema zvuka al kad odem nazad u opcije pise stereo?! |
To samo na jednom filmu ili svugdje? Koji je audio format dotičnog filma?
Na tv-u bi trebalo fercerati auto, a wd postavke spremi automatski nakon promjena, dok ne resetiraš na tvorničke postavke. Tebi ne? :stoopid: |
Spremi on to ali probao sam 3 bluray i pise untermininated tak nesto i engleski 1 pokraj toga ... nekuzim slike radi, filmovi rade, al na filmovim muted :)))
firmare 1.2.07 tak nekak :) |
probao sam sve zive opcije, jel moguce da taj HDMI kabel slucajno ne podrzava sound!?
50 kn 1 metar sam platio.. slika je mrak sve je super, samo nema zvuka pomgajte :) |
Ono kaj mi pada na pamet je da pustas DTS audio kojeg ni wd ni telka neznaju encodati. Al to vrijedi samo za prvu generaciju wdtv-a.
Pojasni nam malo, na kaj spajas(tv, receiver?), koji je format u pitanju, i jel u pitanju novi(live) ili stari wdtv? |
Pa stari ne , WDTV je tema. On ne podrzava DTS , ja isto mislim da je do toga.
iako mi to nije sasvim jasno , nabaviti tak neki HD player pa onda gledati na CRTu malom ili zvuk imati na zvucnicicima od TVa :wtf2: meni se bas svidja ovaj WDTV , cjenovno jos kad dodje na nekih 500 kn..DTS downmix mi netreba , mreza mi netreba , kolko sam skuzio u ostalom je isti kao nasljednik a ipak je razlika u cijeni. pali me i ovo sto svi kazu da je bolja slika na WDTVu nego sa HTCP kombinacija. Trenutno koristim lap sa HDMIjem i slika je prilicno dobra, nis ne trza , podesavam sve kak hocu , titlovi , fullscreen itd. .zivo me zanima kak bi onda izgledalo na tom wd-u. e jel netko probao playat mt2s fileove? |
Citiraj:
WDTV je obican onaj, kupljen prije jedno mjesec dana cca, kako da Vam pogledam koji model? Idem stavit DIVX neki obican pa probat s njim i audio neki da vidim jel radi. |
Uglavnom, DIVX radi, audio radi.
Ovi blueray filmovi nerade. WDTV Live novi podrzava te blueray da radi kako spada? |
prvo izbrisi nazive filmova iz svog posta jer ne smijes navoditi piratske stvari ;)
svi navedeni filmovi imaju zvuk u dts obliku. moras ga prekodirati u neki drugi ili wdtv spojiti sa nekim receiverom da on vrti zvuk. |
UZet cu WDTV live i gotovo :) :chears:
|
Citiraj:
Samo pazi 500kn ti dođe WDTV Mini, a WDTVa nema novog ispod 750 kn. |
ma racunam da ce neki pomodni mačak koji posjeduje wdtv se ic ponovit sa live-om pa da usicerim nesto oko 500kn , to bi bio fair price za polovni. :goood:
znaci i mt2s podrzava..jebenica. btw mislim da novi , bas novi primjerci WDTV-a unazad mjesec dana pordzavaju DTS downmix!nekakav novi firmware tvornicki dolazi .. pa ak nekom ko znaci, nek si provjeri jos , ustedi se par sto kuna s obzirom na live-a.. edit: jel ima netko da je dikrento usporedivao kvalitetu jednog te istog filma na HTCP kombinaciji i na WDTVu? konkretno kod mene se radi o ati3470 grafickoj u laptopu , hdmi ima . Filmovi mi izgledaju prilicno dobro na 37hd-ready plazmi . Kolko bolje moze biti? |
Ovaj problem sa zvukom, to je rijeseno na WDTV liveu?
Tnx :chears: |
Citiraj:
|
može li taj wdtv propoznati exFAT datotečni sustav ili je ograničen samo na FAT32 i NTFS?
|
Citiraj:
|
Idite na Mede8er za nesto malo visu cijenu i sve za 5.
|
Citiraj:
Dosad nisam naletija na niti jedan format kojeg mi nije čitao. |
Citiraj:
Ok hvala. Uzeo sam ga maloprije, jel moram stavljat neki novi firmware? Trenutno je 1.01.00 Tnx |
U petak mi je "prdnuo" wd tv. Ne radi daljinski ili je krepao senzor na samom uređaju (uređaj radi, ali šta vrijedi kad su sve komande na daljincu). M Sanu treba minimalno 3-4 tjedna da mi riješe problem. Jel imao netko sličan problem i koliko je čekao na novi (ili popravljeni uređaj)?
|
Citiraj:
|
jel jos uvijek ova stvarcica best buy na trzistu?
potreban mi je slicni aparat za pustanje .mkv, divxa, mp3ca i ostalog ripanog sranja jel cita prekopirani video dvd? cisto c/p... kolko sam vidio u postovima, mrak igracka kad se stavi novi firmware. malo spor odaziv na daljinski ali inace sve 5. bilo bi najbolje spojiti zvuk na receiver preko optickog kabla da sve normalno svira. ispravite me ako sam sta krivo shvatio :) |
Dobio danas uređaj s popravka, 2 tjedna je bio na servisu, što je dosta kraće nego što sam mislio i što su mi najavili. Dečki u ADM-u super ljubazni, svaka čast :chears:
@P_KAMENI ne znam za DVD-e nisam probao c/p, ali sve drugo što si naveo je istina, za DTS izlaz ga moraš spojiti na receiver (moj je bio spojen optikom). mp3ce bolje zvuče na WD TV-u nego preko LG BD390. |
Ima li smisla kupovati WD HD TV s obzirom da imam CRT televizor, nekih 80-ak cm? Htio bi gledati filmove na tvu ( divx, dvd, HD materijale [720p;1080p]) te eventualno glazba i fotografije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48. |