![]() |
Citiraj:
Dakle, ipak je: 1x ethernet 2x USB 1x HDMI 2x scart 1x component video (Y Pb Pr) i zvuk (1x stereo RCA, SPDIF, optika) Jel u pakiranju bio još kakav konektor/konvertor/adapter (whatever).. jer specifikacija kaže još i ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
za hdmi nisam siguran jer nemam di spojit |
radi hdmi :D, nisam isprobavao ni usb ni multimediju jer imam spojenu plazmu s kompom pa mi nije potrebno
|
malo sam razmisljao..pa sta ce ti LAN sa kompom zapravo?
spojis direktno komp prek hdmia u telku. jedino ajd zbog daljniskog . . . . . . . . . . . i da se mozes hvalit na FERu da imas spojen komp na STP. |
Ili recimo zato što mi je komp u drugoj sobi, pa moram povlačit minimalno 15 metara kabla (uz UTP koji i tak moram povlačit za STB), što me za HDMI vjerojatno košta par stotina kuna, a za činč->skart kabel bar nekih 200 i još imam crno-bijelu sliku ak je kabel imalo lošiji, što opet znači da moram dat par stotina kuna ako želim da je slika kvalitetna.
Mislim, ultimate plan je da za godinu-dvije i tako na komp direktno spojim projektor, pa će sve lagano preko kompa ići.. i onda će i komp biti u istoj sobi gdje i projektor. Ali za sad bi mi LAN bio idealno rješenje jer bi se legao pred TV, daljinski u ruku, kažem STB-u da povuće film sa kompa, i gledam i uživam.. Da, mogu to isto sa npr PS3 ili Xboxom, ali opet - dodatni trošak, a i dodatna oprema bezveze. Ako netko zna gdje mogu kupit 15m HDMI kabela za 150kn, idem odmah u shopping :) Tj lažem, jer mi trenutna telka nema HDMI, al onako, čisto informacije radi.. ak nađeš 1.5m za 150kn sretan si :/ EDIT: HDMI 15m - 499kn SCART 15m - nekih 80kn pa na više, ovisi o kvaliteti, ovaj od 80kn vjerojatno će dati CB sliku na telki zbog dužine a loše kvalitete UTP - 50kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znači da će ti gubitak kvalitete biti ogroman, al čemu se zafrkavati uopće? |
Citiraj:
1x lan kabel, 10m mislim 1x lan kabel 1m valjda Scart <-> Scart |
Nije li taj LAN konektor samo za spajanje na router? Prema tome, nema šanse da komp spojiš na njega.
|
Je, samo za router je, jer, ako spojiš komp u taj conector kak češ spojit STB na router?
|
Iznenadilo me pitanje, ali dobro primijećeno. Iz konkurentske usluga poznato da su portovi grupirani…Znači, i dalje nije nemoguće. Jedino, ako je u uređaju onemogućeno korištenje kućne mreže.
Citiraj:
|
aktivirano prije 10 min, šljaka super, sad još ak uspijem dobit kanale na kompu prek mrežnog kabla u vlcu a imam jako malo vremena jer moram od doma....
inaće, jako mi se sviđa, uređaj koji dolazi je dosta brz a slika je odlična |
Ajme ljud, pa naravno da STB ide u router, ali isto tako ako imaš 4 kompa sve ih spajaš u router :D Dakle zašto se STB i komp ne bi vidjeli na isti način.
OK, možda vi imate doma 1 komp samo, al ja imam 2-3 (kako kad), i uredno se svi uštekaju u router i komuniciraju. To se zove LAN :D I ne, portovi nisu grupirani jer možeš STB konektirat na bilo koji port koliko ja znam (info sa newsa). Isto tak, bez obzira na koji port ti je komp spojen možeš dobit TV sliku na njemu. Dakle nije fora u grupiranju.. Ako se ne može mrežom sa STB-a na komp (ili obrnuto) onda je razlog samo i isključivo ono što je thopok rekao - da je networking namjerno disablean na STB-u. Što je IMHO debilizam jer je to killer feature. Puno bolji od bilo kakvog prikaza telefona na TV-u (tko god se tog sjetio.. mislim fakat.. :D ) EDIT: I mda, kad dobijem (ako dobijem, jer se još nisu javili :( ) Iskon.TV - prvo idem kopat dal se to da nekak riješit, jer bi se htio riješit DVD playera koji mi stoji ispod telke... mislim, svi filmovi su mi na kompu na disku, onda mi je tlaka snimat na DVD-e samo da pogledam film na telki :/ |
Citiraj:
Citiraj:
|
oke, može sad detaljan tutorial netko TU bacit ak je složil s kompom prek mrežnog kabla?
stavil sam drugu mežnu u kompu na adresu od stb-a (10.126.92.12) promijenil mac adresu na adresu od stb-a (00.02.9b:42:ee:a6) ukucal sam ip adrese za programe koji pišu na newsima 232.50.29.1..... i ništa :( |
Ovo mi isto nije jasno
Citiraj:
|
jedna mrežna ima standrardnu adresu prek koje ide net, preko ove druge bi trebala ići televizija i na njoj se kopiraju podaci od stb-a
ŠLJAKA drugu mežnu u kompu na adresu od stb-a (10.126.92.12) programi: udp://232.50.29.1-xx :1234 |
Citiraj:
http://forums.whirlpool.net.au/forum...fm/903258.html Skužit ćeš.. Btw, sad kad ti sve radi, možeš slobodno mini-tutorial i sam napisat pa stavit negdje, il ovdje postat. Mi ostali bi ti bili zahvalni :) Znam otprilike cijelu proceduru, al bilo bi lijepo da ima sve na jednom mjestu. No ak si ljen.. budem ja to napravio - JEDNOG DANA kad (možda) dobijem Iskon.TV napokon.. :fuming: EDIT: A ak napraviš playlistu, možeš i nju stavit online, znam da ima ljudi koji su to pitali :) |
Citiraj:
Pozabavit ću se možda sutra više sa tim jer nisam doma danas. |
Meni je doslo prekjucer, danas aktivirali... sve ok samo sta nova trza cijeli dan....
|
Ma joj spori su za poluditi, ja podnio zahtjev 03.05 i jos nista.... stim da sam postojeci korisnik iskon.duo, kuzim ja guzva je al malo vise zivota bi dobro doslo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
meni kasnili 5 dana za HR.DUO i dobio uslugu bez ugovorne obveze na 18mj.(besplatno (nisu naplatili 450kn)) + 500kn za odlazne pozive (mobilne,međunarodne...) iskon:respekt: Poz.. |
Citiraj:
|
Ja sam predao 23.4. i stiglo mi, sve 5 ;)
Dela ko urica. |
Citiraj:
Ja sam uzeo 5Mbits net a parica mi vuče 16, bar po routeru, ono što piše u njemu pod max. |
[quote=Sa_Stilom;1351841]Lux, evo meni doma prebacuje za ravno 2-3 sec. Nemam one "kristalizacije" kao kod uje, čim prebacim, odmah je čista slika.
Ja sam uzeo 5Mbits net a parica mi vuče 16, bar po routeru, ono što piše u njemu pod max.[/quote] 99% ADSL 2+ routera na tržištu, a takvih samo i ima danas kod lokalnih ISP-ova, može povući do 24Mbits. |
Da znam, lako za router, parice su problem u nas :D
|
Citiraj:
EDIT: Baš čitam ovo kaj su mi poslali na mail.. Koja je to fora, ja pošaljem zahtijev, i onda se oni luftjau koliko hoće dok mi ne "prihvate zahtijev", i tek onda ide tih 30 dana? Mislim, mutno su ga napisali... Kako god, ako zakasne žalit ću se i vrištati :D :P Citiraj:
Ništa, dođem ja tu opet za 4-5 dana.. osim ak me ne uštekaju iznenadno :D |
Citiraj:
|
Evo nakon sta sam napisao mail u petak u kojem sam se zalio na prolazak 30 dnevnog roka, gospođa me nazvala 2h poslije i kaze da u ponediljak salju box za tv i da je uključivanje usluge najkasnije do srijede ovisno o dolasku paketa.
Moram reci da se ispricala zbog kasnjenja i preporucam ukoliko imate isti slucaj da saljete na pomoc@iskon.hr svoj mail |
Evo čisto da i ja informiram, dobio sam bio u ponedjeljak odgovor na svoje pisamce da će me "uskoro kontaktirati" kolege iz tehničkog odjela, i da je rok 30 dana. Pa eto. čekam, al nekako mislim da to neće biti ovog tjedna.
|
Evo danas dobio set top box i sutra do me ukljucuju na uslugu pa vam javim dojmove o slici i onom kristaliziranju jer mi je parica jako velike propusnosti oko 16-20 mbita
|
Meni dela sve uredno već evo cca 7dana, bez problema.
Doduše, tu i tamo se zna zblesirati na par sekundi tako što ne pokazuje ime programa. No to valjda zašto što prebrzo šaltam :D |
Prijavio sam se 16.04(postoječi korisnik) a dobio 02.06.toliko o brzini tako da vi koji još čekate dobijete predođbu kojom brzinom:fuming:rade u iskonu.
Za sad zadovoljan sa slikom i pogotovo sa 48sat snimalicom,surfanje je gotovo nemoguče i od par pokušaja dobijem da se stb smrzne i restarta,opcija za telefon ne radi(prikaz broja na ekranu i druge funkcije).budem vidio kako će se dalje ponašati i više napisati nakon bar tjedan dana korištenja. |
Evo danas usluga je ukljucena, slika je odlicna 5 puta bolja od b-netove, prebacivanje programa traje 1-2sek ne više što je savršeno, internet preko tv-a radi normalno nikakvog blokiranja jedino se triba naviknit na daljinski jer se mora tipkat ka na mobitelu. Trenutno ne radi da se moze vidit na tv-u kad te netko zove.
Moje ukupan dojam: 4.5/5 |
Citiraj:
više na: http://www.iskon.hr/uvjeti_koristenja Poz.. |
Eto u srijedu poslao prigovor popodne/predveče, četvrtak je bio neradni, i danas me zovu oko 13h da bi mi u utorak/srijedu trebao stići paket sa uređajem i uputama. Trebao sam se ranije žaliti :)
Ženini su isto doma dobili Iskon Trio prije par dana, prije su bili na MaxTV+T-Com etc. Imali su "malo" problema jer su im svi kompovi na wirelessu, a Siemens koji su dobili ima u najmanju ruku postavke koje baš moraš "pogoditi" da rade sa svim ostalim uređajima. No jučer sam im to sredio, i sve fino radi, 4 kompa na wirelessu, telka, i to sve.. nisam puno gledao telku, samo sam upalio i malo mjenjao kanale, al odaziv je bolji neg je bio na MaxTV. Samo mi se čini da taj novi Siemens router ima malo slab bežični signal, i te postavke su katastrofa do bola. Najviše me ubilo to kaj očito Siemens prati neke nove standarde, i pukneš mu nemam pojma, recimo WPA i staviš ključ koje god hoćeš dužine. I onda odeš na laptop (XP, SP2, Zero config wizz) i on te fino odbije jer key mora bit 5-8-13 znamenaka (biraj). Naravno, moj key je neki koji nije bio te dužine. Pa onda malo isprobavaj sa 5-6 kombinacija, dok ne pogodiš kak treba. OK, nije ni Iskon kriv, ni Siemens, i Windowsi na nekim od kompova nisu bili updateani, stari driveri i sl.. Al moram bar malo prigovorit, s obzirom da je sa T-Com Siemens routerom sve šljakalo bez pol frke, nikad problema. No ko što rekoh, sad radi, pa ćemo vidjet.. A kad meni stigne javim se svakako. Iako ja doma nemam nikakav wireless, to smeće izbjegavam ako nije nužno :D al dojmove o IPTV-u dobijete svakako :) |
Zanima me kolika je potrebna brzina za iptv,točnije koliko treba biti download/upload bez adsl(za net) ili kak se več to računa.
|
Od 3-4 Mb/s.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53. |