![]() |
obzirom na cijene novih i shipping na to sve, 500kn zvuči sasvim prihvatljivo.
|
Radi se o prvoj verziji, ne ovi najnoviji...
isto vriejdi? |
Citiraj:
Glo i Aura imaju isti ekran osim što Aura ima ekstra touchscreen sloj, što ne čini veliku razliku u praksi. H2O ima puno bolji ekran od Glo-a i Aure zbog boljeg kontrasta, veće rezolucije i puno većih dimenzija, puno je bolje iskustvo čitanja s njim. Aura One ima još (malo) bolji ekran od H2O i još je veći. |
Jel može netko od vlasnika Kindle Paperwhitea uslikat to čudo pored nekog modernog smartphonea? ja nikako da si vizualiziram veličinu toga, pa bi htio vidjeti sliku prije nego odriješim kesu.
|
|
Citiraj:
|
Molio bih preporuku za jeftini ebook reader s time da bih ga koristio na način da bi sam uplodao knjige na njega i to kabelom, dakle ne trebam nikakav wifi, internet, zvuk, touch, ništa osim da prikazuje .pdf i .epub knjige, da ima ok ekran i da mu baterija traje. Sve ostalo je nebitno (ili ako je bitno molio bih da mi se skrene pažnja zašto je bitno)
|
Što znači jeftino?
Kindle se nađe već po 500kn. Imam ga, koristim ga, čitam dnevno bar 30min, baterija traje par tjedana bez brige, kablom uploadam PDF-ove. |
do 500kn
I zanima me prednost naspram tableta |
Pa prednost naspram tableta je vrlo ocigledna u eink ekranu koji je ugodniji za citat nego lcd ekran.
|
Ok, može preporuka za neki do 500 kn sa što većim ekranom? Godina proizvodnje nije bitna (barem mislim da nije prema onome što sam proučavao). Dakle samo da mogu čitati ofline .pdf i .epub
|
Kindle ima problema s PDF-om, tj. ne podržava PDF, a konverteri (Calibre uključen) u većini slučajeva ne mogu prilagoditi PDF, da bude ugodan za čitanje na Kindleu.
Ne znam kakva je situacija s većim, ali u tom budžetu imaš samo klasični 6" Kindle |
Hm, moj Kindle (5th gen, zadnja generacija bez toucha) podržava PDF :)
|
Citiraj:
PDF je skup fixed size "slika". Funkcionira okej kad ga treba povećati, ali kod smanjivanja ima problema. + to što ne podržava ništa od mogućnosti koje ima epub (dictionary, pretraživanje, označavanje itd.) |
Koliko vidim, Kindle ima problema s .pdfom prije verzije 3, nakon toga su ugradili da ga podržava
Vidim da se prodaju Kindeli sa računima koji se ne mogu deaktivirati i reaktivirati na vlastiti račun. Obzirom da bih uplodao knjige na njega preko kompa (to se može?), da li me deaktivirani kindle ograničava na ikoji način u korištenju offline knjiga? |
Citiraj:
Imam Kindle već 3 godine, uštekam ga u PC, prepozna ga kao prijenosnu memoriju, iskopiram PDF na njega i to je to. Odmah je u library-u i radi od prvog dana tako. Nikakvih problema, nikakvi Kindle formati i nešto treće. Citiraj:
|
Baš gledam, kindle na amazonu košta 60€ što je cca 450kn. Koja je fora da ovi na njuškalu stari koštaju po 600kn?
Jedini problem je da ne mogu dovršiti kupnju, ne kužim baš zašto |
A bili su skupi nekada, ja sam svoga platio rabljenog 800kn, a već je kod mene 3 godine. Bili su preko 1000kn. Mada i sada su po preko 100EUR koliko sam ja upoznat (s dostavom u RH).
Zašto ne možeš završiti kupnju, e to ne znam, jer ne znam gdje je zapelo :D |
Evo ga najnoviji Kindle s Amazona šalju u Hrv za 550kn... još se budem strpio za popust
|
Daš link?
|
Malo sam se zainteresirao za Kindle pa ako može pomoć oko par stvari.
Vidim na amazonu ima bez i sa specijalnim ponudama, razlika 10€ s tim da drugog ni ne šalju u HR. Koja je fora s tim? Kakav je sa .epub formatima, jel radi sve normalno ili nije baš kak treba ko ni pdf? S obzirom da je sad 80-ak eura, jel se zna naći i jeftinije? Mislim na nove, na amazonu ili di već, ništa polovno. Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Sa specijalnim ponudama ti na screensaver ekranu pokazuje Amazon reklame za knjige (samo na screensaver ekranu).
.epub direktno ne radi, ali Calibre rješava sve to, koji god ebook format da mu ubaciš, preko njega šalješ na Kindle, on ih prema potrebi konvertira u Kindle formate (mislim da sam čak word dokument ubacivao :D ) Nema jeftinije nego na Amazonu, obični Kindle je svako nešto 60E (ili čak 50E, nisam siguran), kupiš ga na DE amazonu, i koristiš mailboxde.com za dostavu u HR |
Super super, tnx na odgovoru. Dostava je najmanji problem jer u današnje vrijeme svi imamo nekog gastarbajtera za takve stvari pa se uštedi i na dostavi.
Sjetio se danas da postoji keepa add-on za chrome koji prati cijene na amazonu pa nek javlja čim padne cijena. Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Ovogodisnji prime days bi umjesto u 7. trebao biti u 9.mj, tada isto budu dobri popusti. Aktiviras 7 day trial za amazon prime, kupis kindle, odjavis pretplatu...
Mene je PW3 onaj sa osvjetljenjem prije par godina s dostavom u hr (bez spec.ponude dostavljaju u hr, afaik) izasao 100eura na prime daysu. Danas ga vise nema, zamijenio ga novi model. Calibre sve guta, nikad knjigu nisam kupio za njega... A nacitao sam se i stripova konvertiranih u pdf. Dobar je pdf dok ne trebas zumirati stranicu |
Znam da ovaj bez specijalnih ponuda šalju u HR. Kolko sam vidio, sad i najjeftiniji model ima osvjetljenje.
Nego, kaj prolazi amazon prime za HR ako ga aktiviraš? Kaj nije to samo za Austriju/Njemačku? Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Mozes ga aktivirati, nikakav problem (koliko znam amazon usluge su dostupne i nama). Po forumu je ekipa vec pisala/koristila taj free prime trial za raznorazne akcije. Jedino je pitanje hoce li ti trebati kombinacija s mailboxom ili ne.
|
Na to sam i mislio u vezi dostave. Ako ću morat platit preko mailboxde, onda ni ne vidim neku svrhu amazon primea s obzirom da je na veće iznose uvijek free poštarina za Njemačku
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
https://www.amazon.de/s?k=kindle&ref=is_s
Kindle 58,48€ Kindle Paperwhite 87,72€ Eto možda nekom zatreba Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Ekipa, trebam, za tatu za rođendan neki dobar e-čitač, ali da se može gore ubaciti bilo kakav pdf, jel postoji što takvog na našem tržištu?
Ne želim da si kvari više oči na mobitelu, a često dok nije doma u autu čita na mobu knjige. |
Baš pdf mora biti? Kaj s ostalim formatima?
Trenutno je kindle na akciji 55€ Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Nažalost, s PDF-om nikad ne znaš. Neki se dobro konvertiraju, neki ne. Ovisi o sadržaju i obliku PDF-a. PDF je najčešće u A4 formatu, pa skaliranje na A5 od ebook čitača obično razbije taj PDF do nečitljivosti.
|
Citiraj:
Nema reflow. Ja preferiram inače epub format. |
Pdf iskustvo na kindleu je komatozno u usporedbi s jednim mobitelom ili tabletom.
Zoomiranje i skrolanje po pdf-u ide sporo i e-ink ekran se pati s refreshanjem. Skaliranje sadrzaja je traljavo i najcesce ces zavrsiti sa presitnim fontom i grafikom. Mozes ti svaku stranicu zumirati i citati, ali vracamo se na gorespomenutu prvu tocku. Osobno jedino sto na kindleu citam u pdf-u su stripovi konvertirani iz cbr-a i to samo onikoji imaju solidan font size u balonima, da ne moram uopce zumirati i cackati stranicu. U tom slucaju samo vrtis stranice kao i svaki drugi ebook, nema razlike. Kod knjiga u pdf-u, naspram epub-a i azw-a, gubis opcije podesavanja font sizea, proreda, vrste fonta i sl. Knjige u pdf-u su na kindleu kao jedna obicna slika - mozes samo podesavati "kontrast" crne. |
Zapravo ne mora biti pdf, bitno je da si moze tata skinut neke knjige odnekud i stavit gore za citat, da ne mora placat svaku knjigu..to sam ciljao..
|
Citiraj:
Uostalom zašto baš mora biti e-ink? Ak gospodin otac večinom čita u sobi običan 8inch tablet je jeftinije i bolje riješenje jer (zbog večeg ekrana i jačeg procesora) bolje prikazuje pdf-ove a ima i hrpu reader aplikacija koje podržavaju pdf text reflow. Ja sam nedavno ubo ovaj, luđački dobra baterija između ostalog. Stigao za desetak dana. Teclast je isto izvrstan izbor. |
Pa zato postoji "calibre" s kojim se knjige konvertiraju za Kindle. Nije kompliciran i ak tata zna skinut knjige na netu, onda će naučiti i konvertirat u calibreu.
Jedini problem je kaj vidim da će Kindle u stocku biti tek 11.4., ali za 55€ plus dostava preko mailboxde ako nemaš nekog gastarbajtera bi trebao biti bestbuy. https://www.amazon.de/Kindle-built-l...NrPXRydWU&th=1 Ili Kindle Paperwhite za 80€ https://www.amazon.de/-/en/Paperwhit...A%3D%3D&sr=8-1 Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Nešto si razmišljam da uzmem neki ereader.
Sam bi prebacivao knjige na nejega, što više formata održava to bolje. Ima li stvarno vidljive razlike u DPI-u (tekst, slike me ne zanimaju, i tu i je npr ipadovih 260 DPI dovoljno)? Vidim da se ovi mrvu skuplji modeli reklamiraju kao 300dpi. Kakva im je težina? Stripove npr čitam na ipadu i moram priznat da mi je tih 500injak gr malo neugodno s vremenom. Vidim preporučujete samo Kindle, kakav je npr Kobo? |
Imam ipad i imam Kindle. Za knjige je Kindle uvjerljivo najbolji. Ne umara oci, savrsen je taj e-ink. Za casopise/pdfove ipak uzmem iPad
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
|
pozdrav! kao što kažu na redditu, long time lurker, first time poster. zanima ako netko ima iskustva s kupovinom e book readera s domaćih web shopova. kužim da može ispasti jeftinije ako naručim izvana, ali ne dira me tih 100-200 kn razlike, želim da mi bude lakše zamijeniti ako nešto ne radi, dati u servis i slično. pitam jer sam ko uvijek prvo pogledao ponudu na nabavi i ispada da su links i protis jedine poznate trgovine koje drže kindle, kobo i sl. za ostale nisam nikada ni čuo (ipon ne računam u trgovine). je li netko naručivao i da je zadovoljan trgovinom, dostavom itd.? trenutno sam blizu zagreba pa se mogu zaletiti i do poslovnice pokupiti paket.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:19. |