![]() |
Ja se nadam da će sa final doć novi, stabilniji baseband, ali i s propustom koji dev-team koristi za yellowsnow :D
|
Izaša je novi iPhone OS 3.0 konačno :D!
|
Citiraj:
Kaj je ovo i zakaj ne mogu aktivirat iFon? http://i39.tinypic.com/30coaac.png |
Citiraj:
|
Evo ja sam konacno uspio... Sad jos cekam jailbreak.
|
Serveri za aktivaciju su bili down zbog tolike navale :D
Final je isti kao i GM koji smo instalirali prije tjedan dana... Jailbreak i Ultrasnow čekajte službeni na http://blog.iphone-dev.org/ :chears: |
a sta je sa onim savjetima da se ne stavlja odmah update? jer ima bugova(gubi signal...)
i ja bi stavio al procitao sam na par mjesta da je bolje pocekat tako da cu vidit sta ce Flajpan rec jer mi je on djoker pomozi :) edit-sad vidim da je vec napisao |
Osim na sluzbenom blogu imate i na ova dva twitta zanimljivih informacija:
http://twitter.com/iphone_dev http://twitter.com/musclenerd |
Izašao je QuickPwn 3.0 za OSX, nisu još izbacili verziju za PC.
http://blog.iphone-dev.org/post/1264...ois-drei-h-rom Idem probati Jailbreakati, pa javim... Evo, uspjelo. OpenSSH, Installus, AppSync (bivši miPatch), sve radi savršeno. :) |
Napisati ću kratki guide. Napominjem PwnageTool je samo za OSX.
1. Updatati iTunes na zadnju verziju 8.2 2. Skinuti OS 3.0 preko iTunsa. 3. Skinuti PwnageTool Download linkovi su na: http://blog.iphone-dev.org/ 4. Pokrenuti PwnageTool, kliknuti na expert mode. Browsati 3.0 iPhone firmware. Kod OSX - Home Folder/Library/Application Support/iTunes/iPod Firmware, kod win %Userprofile%\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates. 5. Ako imate Tmobile, obavezno maknuti kvačicu sa "Activate the Phone", inače neće nači operatera. 6. Slijediti upute od PwnageTool-a, ako je uspijelo, trebao bi se na desktopu pojaviti costom firmwaree. 7. Spojiti iPhone sa iTunsom u windowsima. 8. U iTunsu "shift" + "lijevi klik" na restore. 9. Restorati treba sa costom firmwareom, koji je PwnageTool napravio. 10. Kada završi restore. Prvo treba updatati Cydiu, nakon toga instalirati openSSH. 11. Zatim se treba skinuti jedna besplatna aplikacija iz iTunes stora. Nakon toga u Cydiai treba dodati source http://cydia.hackulo.us/ . Preko toga sourca u Cydiai trebalo bi instalirati Installus i AppSync for OS 3.0 To bi bilo to. Sada se mogu instalirati i "besplatni" programi iz installusa ili direktno preko iTunsa. |
http://www.youtube.com/watch?v=67UzG6pIq6A
upravo radim po uputam pa kasnije napišem dali je sve ok,uglavnom frend je već napravio i sve šljaka! |
Citiraj:
Zakon, čak su mi ostali svi programi i preference kao da ga niti nisam jailbreaka :) Hvala. :chears: |
Meni taj famozni redsn0w ne radi, cekam QuickPwn.
|
evo sve šljaka bez frke!
ćak i ono o ćemu se nesmije pisat ovdije! |
Jel se može sad kod ovog 3.0 srediti aktivacija bez SIM-a. Imam Iphone, trenutno na 2.2, ali nije u mogućnosti primiti karticu pa aktivaciju s karticom nije moguće izvesti.
|
Citiraj:
Za slucaj da netko ne zna a zanima ga: Izasla je jucer i windows verzija - Redsn0w 0.7, sa greskom tj. zaboravili su ubacit GUI za korisnike :) sto su rjesili nakon par minuta sa 0.7.1 verzijom koju obavezno dakle morate imat inace nemrete ni pokrenut redsn0w. Sve to pise ovdje http://blog.iphone-dev.org/ Pa evo guide kako jailbreakat na windowsima, i/ili updateat 2.2.1 na 3.0: 0.1 - Disclaimer - ne odgovaram za mogucu nastalu stetu vasem uredaju ako pratite ove korake - sve radite na vlastitu odgovornost - ja sam svoj iPhone 2G jailbreako 2 puta na sljedeci nacin i meni sve normalno radi - ako nista ne zeznete radit ce i vama. 1. Update iTunes to 8.2 2. Backup iPhone u iTunsima (ovo ce vam usparat PUNO vremena poslije kad cete htjet podesit sve ponovo) 3. Kad je backup gotov jednostavno kliknite RESTORE - mozete i UPDATE no Dev Team preporuca restore (restore ce kompletno prebrisat sve podatke s iphonea i instalirat ponovo a update ce "samo" updateat na 3.0 i sve sto ste imali gore i dalje ce biti gore. Zato smo radili backup prije da ovdje mozemo napravit restore) 4. Restore/Update ce trajat 10ak minuta, ovisno o brzini interneta itd. I na kraju ce vam iPhone biti blokiran na "Emergen"cy Calls Only" a iTunesi ce javiti da vam SIM ne valja ili nesto slicno. 5. Ugasite iTunes i jednostavno pokrenite redsn0w. 6. Redsn0W ce vas trazit da mu date firmware file, kojeg je iTunes spremio u ovaj folder ako imate WindowsXP gdje je USERNAME naravno vas username: C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates Ako imate Vistu ili Win7 onda je to ovako nekako: C:\Users\USERNAME\AppData\Apple Computer\iTunes\iPod Software Updates 7. Nakon sto mu pokazete firmware file kliknete NEXT. - Uskoro ce ponudit opciju za unlock - upalite ako vam treba. Na 2G ovo nije potrebno kolko sam upucen zbog drukcijeg hardvera - ja kod sebe nisam upalio i sve radi. Kolko znam 3G korisnici ce morat pricekat ultrasn0w da unlockaju svoj mob. - na istom ekranu je iopcija za instalirat Cydia - naravno ovo upalite. Kad ste tu gotovi opet samo klik NEXT 8. Sljedeci ekran gdje ce redsn0w reci da obavezno ugasite iPhone (i naravno ustekate u komp) - e pa napravite to, sve je opisano u samoj redsn0w aplikaciji. Kad ugasite iPhone cut ce se zbug iz windowsa kao kad istekate USB device. 9. Ubrzo ce se pojaviti novi ekran sa detaljnim uputama na kojem ce trebat napravit sljedece - stisnuti POWER tipku i drzati stisnutu - nakon 3 sec otvara se sljedeci korak: - stisnuti HOME tipku i drzati stisnutu skupa sa POWER tipkom - nakon 10 sec otvara se sljedeci korak: - pustiti POWER tipku no i dalje drzati HOME jos 30 sec Ako fulate intervale nije bed, cijela sekvenca se vrti u krug sve dok ne uspijete. Jedostavno pratite upute na ekranu i to je to. Ja sam prvu puta zakasnio jer sam zaboravio kompletno na ovaj korak i jednostavno sam sve napravio u "drugom krugu" ko da nista nije bilo. To ce izgledati ovako: http://img.w3dizajn.net/images/Capture9stt.jpg 10. Kada uspijete redsn0w ce sam nastaviti na sljedeci ekran i tada mozete pustit HOME tipku. 11. Redsn0w ce dalje napraviti sve sto treba, reboot iPhonea, instalirat pakete itd. 12. Upalite iTunes nakon sto se iPhone normalno boota. Odmah ce vam ponuditi restore iz backupa koji ce vam vratiti sve postavke natrag na iphone - sve postavke, slike, ringotone, mail, cak i raspored ikona. Ovo je naravno nepotrebno ako ste radili UPDATE a ne RESTORE. 13. Naravno napravite Sync na kraju da vam iTunes instalira aplikacije koje ste imali. Eto nadam se da nije bilo problema, ako je nesto zapelo savjetujem da se informirate na netu, Dev team Blog, twitter itd. Jer sve sto ja osobno znam napisao sam gore i kao sto rekoh ne odgovaram za vase individualne za*ebe :) Imate i video ovdje http://www.youtube.com/watch?v=wByBC4Uc10Y :chears: |
E vidis, nisam glup...
Stane mi na koraku kad pise waiting for restart i ne mrda. Koliko sam skuzio ima dosta ljudi problema s time. |
Ovo je samo za Jailbreak, ne jos i unlock kako vidim, jel?
|
da pitam koja je razlika izmedju redsn0w-a i QuickPwn-a? dal je ovaj drugi bolji il je nesto trece u igri jer su neki komentirali da ce stavit snow dok ne izadje quck
|
Za slucaj da niste procitali SVE sto pise na blogu budem copy/pasteo ovdje:
Najvaznje: redsn0w is an easy to use, multi-platform, multi-device jailbreaking and unlocking (iPhone 2G only) tool for the iPhone 2G (original iPhone), the iPhone 3G (but not the 3GS) and also the iPod touch (first and second generation). Currently it is available for Windows and Mac OS X (there are some issues using redsn0w with OS X PPC, please use an Intel Mac until we have this problem resolved). Ostala "pravila": 1. GOLDEN RULE: If you are using a 3G iPhone with yellowsn0w and rely on yellowsn0w to obtain cellular service, then you should NOT use redsn0w right now. Ultrasn0w (the 3G carrier unlock) is not included with this release and therefore your baseband will be locked and unable to use an operator other than the official one it was bought for. UltraSn0w will be released via APT (cydia and icy) soon. If you have an original iPhone (1st generation) then 3.0 carrier unlock works with this redsn0w release. 2. Yellowsn0w in its current form will NOT work with the baseband version that is present in the 3.0 update, you will need Ultrasn0w, which will be released sometime soon, Ultrasn0w will work with all iPhone 3G models (but not 3GS), even ones that were previously unlockable, Ultrasn0w (when available) will be released via APT (this means you will be able to get it via Cydia or Icy). 3. Please read all parts of this post before downloading and using these tools. 4. Read items 1, 2 and 3 again and again. 5. At the bottom of this post are the bittorrent files for the latest version of redsn0w. 6. This app is suitable for the recent 3.0 release 7. redsn0w will NOT work for the iPhone 3GS. 8. redsn0w WILL work for Original iPhone (1st Generation), Original iPod touch, iPod touch 2G and the iPhone 3G (not the iPhone 3GS). To use redsn0w simply upgrade the device in iTunes to firmware version 3.0 and run redsn0w to activate and jailbreak the device (and if you are using an original iPhone 2G, it will unlock it too!) Dakle, ako ste do sad koristili yellowsn0w onda vam redsn0w ne pomaze. Dakle Atha, unlockat ce samo 2G, a unlock 3Ga kolko sam skuzio mora cekat ultrasn0w koji ce takoder biti ubrzo released. Citiraj:
|
Citiraj:
Ja isto čekam ultrasnow a s njim i unlock, do tad ostajem na 2.2.. |
Ultrasnow will then be. :)
|
Citiraj:
QuickPwn kao takav vise ne postoji nego razvijaju redsn0w, koji je ista stvar ali za 3.0 OS. Jel tako? Ispravi me ako sam nes krivo shvatio jer sve ovo je jedan veliki zapetljanac :) Ako sada napravite JB (dakle redsn0w) moci cete koristit iPhone za sve osim telefoniranje. I kada izbace ultra onda s njim samo unlock AKA dekodiranje :) Iznimka je 2G kojeg ce redsn0w i unlockat. A da bi bilo jos bolje, 2 puta sam radio JB na svom 2G i ni jednom nisam upalio UNLOCK opciju a cijelo vrijeme radi. Ne znam mozda ga je prvi vlasnik unlockao? Jer ja sam 2. :) Pitanje koje ja imam, sta sa 3G korisnicima koji nisu do sad koristili yellowsn0w? Npr. MORH ovdje. |
Citiraj:
|
Denzil;
više ni ja nisam siguran 100% no mislim da redsnow nije nikakav nasljednik za quickpwn već samo nužno zlo dok ne izađe quickpwn za windowse (za iphone 3g govorim) EDIT: ma siguran sam :) "REDSN0W PROVIDES SIMILAR FUNCTIONALITY TO QUICKPWN." Bruno_Rv; 3.0 fw ne ne može komunicirati sa starim BB, akka: NE RADI |
imam 3g 3.0 sof i bb je04,26,08 nikad nije napravvljen JB(probao al nisam uspio)
moje pitanje je dal cu ga ja moc JB sa uputama sa stranice prije. ako napravim JB sa redsnow-om ocu li ga kasnije moc otkljucat sa ultraS? kolika je mogucnost da nes zeznem :) |
@ MORH
Samo radi prema ovim uputama i sve će bit u redu. Moći ćeš otključat tek kad izađe ultrasnow (koji se instalira preko cydije). |
hvala.probat cu
|
Citiraj:
Citiraj:
OKe, ali sve sto ste naveli vrijedi cini se samo za 3G, 2G radi sa redsn0w sasvim normalno. U biti, Push notifikacije ne rade jos, to ce sredit nakon ultrasn0wa :) Tak da ne bi nazvao redsn0w nuzno zlo :) .. ne znam sta je QuickPwn radio vise nego sto redsn0w radi danas? Naravno osim unlock za 3g :D |
čekaj sad mi se sve pomijesalo :D
znaci ako ja sad update-am na 3.0. svog 3G-a i napravim JB s redsn0w to bi sve trebalo radit normalno jer imam tmobile broj i ne moram nista otkljucavat ili cekat da jos nes izađe? |
Citiraj:
A sad dal i za tebe vrijedi sve ovo ja fakat vise nista ne znam :lol2: Ljudi, probajte. Napravite backup bitnih podatka i radite s telefonom sta ocete, to je ljepota iPhonea - nemres ga skršit jer kaj god da napraviš uvijek imaš restore u iTunesima.. i uvijek mozes vratit 2.2.1 FW. |
Imam iPhone 3G, 2.2.1 , kupljen u T-Mobileu na kojem je napravljen jailbreak, da li da idem updatat na 3.0 i da radim JB po ovom tutorijalu gore ili da jos pricekam malo? Hoce li bit kakvih problema? Kaj se dobiva sa 3.0? LP
|
možeš slobodno, dobiješ novi fw, par sitnica, niš posebno no ja dižem čim se bude dao otključati..
|
Citiraj:
onda cu to sad obavit, samo da mi se baterija napuni pa krecem na posao :D napisem dojmove kasnije ;) |
Nis posebno? I respectfuly disagree :)
Evo ti sluzbeno sta je novo: http://www.apple.com/iphone/softwareupdate/ Cut/copy/paste je dovoljan razlog za update. Sve ostalo mozes smatrat slagom na vrhu kolaca :) |
Citiraj:
Sa JB dobijes samo Cydia koja ti ni ne treba iskreno. Ima par jebenih stvari no mislim da nije vrijedno gnjavaze za prosjecnog korisnika. |
Citiraj:
|
copy\paste imam već odavno, kao i skoro sve ostalo.. nekome će dobro doći, netko neće nikad ni koristiti; kao i većinu iphone.ovih mogućnosti.. Prednost je utoliko što to sad dolazi "out of the box" no imalo stručniji su većinu stavili nakon jailbrake.a sami..
|
Citiraj:
Isto tako, nema zamjene za native cut/copy/paste :) Citiraj:
Winterboard - Works except keyboard theming does not work. No vjerujem da ce Bigboss to sve jako brzo sredit |
ma glavno da si mogu stavit nove ikone i promijenit wallpaper ispod njih..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41. |