PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Koji internet (ISP) uzeti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128393)

MikaHR 25.02.2014. 10:51

Citiraj:

Autor Guls (Post 2552479)
Da, upravo to je pušing, T-Com centrala mi je pol km zračne linije od kuće i jedino preko njihove infrastrukture mogu dobiti bilo kakav oblik telekomunikacijskih usluga. Znači ipak je savjet ostati na T-Comu...

Tak će ti vječno i ostati samo T-Com. Ja bi prešao na nekog drugog (izgleda da će samo H1 opstati...Iskon i Optima su pod T-comom pa je to sve isti drek) pa samo zato da T-Com ima -1 korisnik, a ako bude dovoljno ljudi u tvom kraju uzet će netk odrugi i vlastiti dio u centrali pa možda ili čak napravit komplet vlastitu infrastrukturu (nije baš vjerojatno al...)

ECHO 25.02.2014. 11:16

Kako god okreneš sve se svodi opet na T-com jer drmaju,žare i pale sve oko sebe:fuming: ali s obzirom da su nešto skuplji još uvijek nude bolje usluge u odnosu na ostale ma koliko svi mi prićali da nije tako "JE" nažalost i sam sam dugo koristio njihove usluge sigurno 12god i sad kad imam alternativu odlućio se isprobati dalje, pa prešao na Optimu tripl uslugu ali nije to to jbg. skroz neki problemi s pucanjem veze,leđenjem TV-a:fuming: loša komunikacija na relaciji daljinski-STB i sl. uglavnom koliko sam protivnik skuplje usluge T-com-a opet se sve svodi na odlazak istima jer sam s njima imao daleko manje problema i sve su riješavali u roku 24h ili odmah ukoliko je bilo moguće sa službom za korisnike.....

Tako da treba dobro odvagnuti što napraviti i prijeći dalje ili ne, sve zavisi od mogučnosti plačati skuplje usluge ili imati skroz problema s drugim operaterima i njihovim uslugama:fuming:

Guls 25.02.2014. 12:40

Da, velim sve je to super i sve ok, ali najviše me muči ta cijena koja mi se čini previsokom. No očito dobra usluga mora toliko koštati.

MikaHR 25.02.2014. 13:18

Citiraj:

Autor Guls (Post 2552565)
Da, velim sve je to super i sve ok, ali najviše me muči ta cijena koja mi se čini previsokom. No očito dobra usluga mora toliko koštati.

Pogledaj profit T-Coma pa će ti biti jasnije. Ne, nemora koštati, al sve dok su ljudi pupčanom vrpcom vezani za T - bude. A iskustva imaš svakakvih, možeš moje pročitati pod ISP - produljenje ugovora Te kom (tak nekak)

jurbAs 25.02.2014. 13:19

ne mora mos dobit i bolju uslugu samo da ti je dostupna :) u tome je najveci problem. A nece ti sada bilo tko dovesti do vrata optiku u naselje od 1000 stanovnika. To je najveci problem manjih mjesta. Kod mene je sve dostupno osim bneta a i to bi trebalo uskoro proci.

MikaHR 25.02.2014. 13:47

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2552594)
ne mora mos dobit i bolju uslugu samo da ti je dostupna :) u tome je najveci problem. A nece ti sada bilo tko dovesti do vrata optiku u naselje od 1000 stanovnika. To je najveci problem manjih mjesta. Kod mene je sve dostupno osim bneta a i to bi trebalo uskoro proci.

Ja sam u širem centru Zagreba i imam samo T (i Optimu al sve to zovem T)

A svi su kao Gule, htjeli bi optiku i novu centralu pokraj kuće za pol jeftinije nego T-Com a ne sjećaju se da su do nedavno za to plaćali T-Comu 2-3 tisuće Eura samo start (priključak)+izdvajanje iz plaće svaki mjesec (javna infrastrktura)+račun svaki mjesec. I to SVI u ulici/naselju/selu.

Evo. ja ti odma dopeljam optiku pred vrata po istim uvjetima pod kojima ti je T-Com dopeljao infrastrukturu pred vrata.

Guls 25.02.2014. 14:18

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2552623)
Evo. ja ti odma dopeljam optiku pred vrata po istim uvjetima pod kojima ti je T-Com dopeljao infrastrukturu pred vrata.

Jesi siguran da to želiš? :D

Ako da, challenge accepted. Mislim da još imam račune za uključenje usluge pri doseljenju na svoju parcelu 2003 godine, nije bilo skuplje od soma kuna. Tad sam uvodio ISDN (3 linije).

A dopelavanje infrastrukture se svelo na nabadanje dva stupa da se zaobiđe susjedvikendaš :)

edit: lažem, platio sam dva stupa 1200kn jednokratno + usluga priključka u iznosu od 700kn.

Alph4Dawg 25.02.2014. 14:26

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 2552594)

lolwat

Jesi ti, primjerice, pogledao lokacije na lojima je dostupna T-Com optika u onom max paketu?
Na tom popisu se nalaze neka sela koja ni Bog ne moze pronaci sa GPS-om, dok manji gradovi (ukljucujuci i moj) nisu na popisu.
Toliko o tome.

MikaHR 25.02.2014. 14:42

Citiraj:

Autor Guls (Post 2552651)
Jesi siguran da to želiš? :D

Ako da, challenge accepted. Mislim da još imam račune za uključenje usluge pri doseljenju na svoju parcelu 2003 godine, nije bilo skuplje od soma kuna. Tad sam uvodio ISDN (3 linije).

A dopelavanje infrastrukture se svelo na nabadanje dva stupa da se zaobiđe susjedvikendaš :)

edit: lažem, platio sam dva stupa 1200kn jednokratno + usluga priključka u iznosu od 700kn.

50+ godina javnog financiranja+masno plaćanje priključaka+proizvoljna cijena usluge bez mogućnosti biranja nekog drugog operatera.

A za 1900 Kn ti i ja napiknem kabl prek dva stupa, pa da vidim što ćeš točno imati od toga bez ovoga iznad. Evo uplati mi 1900 Kn, kabl dobiješ tijeko msljedećeg mjeseca :chears:

80-te 3000 maraka, prvo lista čekanja da bi mogao nekoga podmititi za 1000 maraka da bi došao na listu da dobiješ priključak za 2000 maraka.

Al nema veze, sam ti ostani n T-Comu i žali se 2 godine kako je skup, a onda opet ćeš imati samo T-COm i dalje se žaliti kak je skup. Tipično hrvatski :) A njih boli sve dok im uredno plačaš harač svaki mjesec.

ECHO 25.02.2014. 16:05

Veći je problem što nitko nenudi komplet uslugu i da se onda pridržava uvijeta iz sklopljenog ugovora nažalost opet to bude jednostrano i obićno(korisnik) ispoštuje sve plačanjem raćuna dok obećane usluge operatera moš objesiti mačku o rep i vječiti problemi s istima, dakako ovo nezaobilazi ni T-com ima i kod njih problema hrpa ali dosta manje nego kod drugih koji pokušavaju pridobiti nove korisnike(kao nižom cijenom usluge):fiju:, a nežele ulagati u svoju infrastrukturu nego se kaće na T-com-ovu:fuming: koji ipak svojim korisnicima prvo daje obećano/preplaćeno pa onda drugima koji koriste ostali.
Da neprićamo o razvoju infrastrukture i uključivanjem pojedinih gradova u svoju mrežu koje ide puževim korakom ili nikako......
Prešao sam na Optimu ali ostao na žici od T-coma jer je tako jeftinije za Optimu, a mene tko hebe:fuming: što imam često problema, a kad sam bio čisto na T-commu imao sam ih duplo manje(pucanje veze,štekanjetv-a i sl. problema).
A priključak sam platio 1200 maraka uslugom "zvonko telefonko":fiju:

jopis 25.02.2014. 16:56

Ah, što reći.
Evo, imam 2 priključka plaćena po 2000 maraka 80ih, jedan u Novskoj, jedan u Jasenovcu, na oba je bio tscum godinama, a podrška im je smijeh. Da nije rodbinskih veza, nikad se neke stvari ne bi riješile, tako da te priče o 'kvalitetnoj skupoj usluzi' od strane tscuma možete mačku o rep objesit što se mene tiče. Linija u Novskoj je i dalje na tscumu, random se disconnecta ruter s interneta, do zadnjeg popravka brzina parice je skakala od 2mbita do 16mbita, telefon i maxtv da ne spominjem. Došlo je do toga da od prošlog mjeseca uopće više nemam kontakt sa tcom szk, nego isključivo direktno sa serviserom zaduženim za popravke koji dolazi isti dan na poziv na mob, jer je toliko prijava bilo u szk i neriješenih problema sa linijom da je lik odgovoran za cijelu smž za ht rekao serviseru da bude u kontaktu sa mnom na mobitel i da ide odmah bez prijave kvara u szk. No i nakon svih pokušaja, problemi postoje. Zašto, zato što ht ne želi mijenjati kompletan vod između 4 kuće i 4 bandere, jer kao nemaju računa.... A imali su uzet za tih 4 kuće svakome 2000maraka za priključak i sve ove godine uzimat lovu za telefon i net, te maxtv unazad neko vrijeme.

U Jasenovcu sam prešao na H1, trio bit, preko ht infrastrukture, imao sam sreće da mi je ostala i ista parica koju sam imao sve godine na ht-u, koja je btw odlična. Em što mi je centrala blizu, em što je sve relativno novo, budući da je bilo okupirano pa je rađeno sve iznova 96.e (za razliku od infrastrukture u Novskoj koja je samo skrpana poslije rata, ništa nije mijenjano od vodova). Ono malo problema koje sam imao otkad sam na h1, a to je 7mj, su rješavani ekpresno i za razliku od ovih s tcomom, riješeni su na moje zadovoljstvo.

Moja preporuka je otići na H1, jeftiniji su 70kn/mj za triplay uslugu preko ht strukture od samog ht-a/t-com-a, kakogod, te je podrška bar ovdje brza i efikasna. Plus ogromna prednost s moje strane su recieveri za iptv koji nude podršku za gledanje filmova preko usb-a s titlovima, sučelje je brže 3x nego na maxtv-u, te su estetski 5x ljepši od one odurne atlante. Internet je konstantnih 10mbita i u podne i u ponoć, nema pucanja veze, probleme s pingom prema van hr od prošlog ljeta su jesenas riješili, tako da i tu sve5.
Minus je nešto manja ponuda programa u osnovnom paketu, no za utjehu 4 su izmjenjiva jednom mjesečno, te, bar u moje vrijeme pristupanja, nisu dijelili fritzbox nego one ružne male bijele kineske rutere, di je wlan u odnosu na sx763 upola lošijeg dometa.

sandokan111 25.02.2014. 17:24

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2552676)
50+ godina javnog financiranja+masno plaćanje priključaka+proizvoljna cijena usluge bez mogućnosti biranja nekog drugog operatera.

A za 1900 Kn ti i ja napiknem kabl prek dva stupa, pa da vidim što ćeš točno imati od toga bez ovoga iznad. Evo uplati mi 1900 Kn, kabl dobiješ tijeko msljedećeg mjeseca :chears:

80-te 3000 maraka, prvo lista čekanja da bi mogao nekoga podmititi za 1000 maraka da bi došao na listu da dobiješ priključak za 2000 maraka.

Ovo je takva istina...
Citiraj:

Autor ECHO (Post 2552726)
a nežele ulagati u svoju infrastrukturu nego se kaće na T-com-ovu:fuming:

Procitaj ponovno gore tko je u sto ulagao.
DTK infrastruktura je trebala bit "drzavna"/"drustveno" vlasnistvo ali su je prodali s htom. Valjda isto ko sto sad autoceste hoce prodat, a to sto godinama placas od goriva za izgradnju tih autocesta, nikog to ne jebe.

I ja bi tako gradio. 0% risk.

Guls 26.02.2014. 09:43

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2552676)
Al nema veze, sam ti ostani n T-Comu i žali se 2 godine kako je skup, a onda opet ćeš imati samo T-COm i dalje se žaliti kak je skup. Tipično hrvatski :) A njih boli sve dok im uredno plačaš harač svaki mjesec.

Guzičari su većinom provideri, koristio iskon i optimu, to su bile crne komedije u rangu najboljih dana stojedinice.
Nvm, zasad sam dogovorio s t-comom bez produljivanja ugovorne obveze pa ću probati nekako iskombinirati nekakav wireless u međuvremenu. Oko mene je dosta bregova što otežava stvar, ali i poprilično susretljiv i razvijen smbwireless koji pruža pristojnu brzinu za smiješnu cijenu, što je u današnje vrijeme poprilično bitna stavka.

btw ovo za H1 prvi put čujem da netko govori pozitivne stvari o njima. No, nevertheless, sve treba uzeti u obzir.

MikaHR 26.02.2014. 10:59

Citiraj:

Autor Guls (Post 2553361)
Guzičari su većinom provideri, koristio iskon i optimu, to su bile crne komedije u rangu najboljih dana stojedinice.
Nvm, zasad sam dogovorio s t-comom bez produljivanja ugovorne obveze pa ću probati nekako iskombinirati nekakav wireless u međuvremenu. Oko mene je dosta bregova što otežava stvar, ali i poprilično susretljiv i razvijen smbwireless koji pruža pristojnu brzinu za smiješnu cijenu, što je u današnje vrijeme poprilično bitna stavka.

btw ovo za H1 prvi put čujem da netko govori pozitivne stvari o njima. No, nevertheless, sve treba uzeti u obzir.

Sestra i njem muž su već ohoho na Iskonu i kažu da su puno zadovoljniji nego dok su bili na T-Comu (bez obzira što su ista firma) a plaćali su u početku 200 Kn Iskonu (sad je 236 Kn zbog monopolističkog statusa T-Coma) umjesto 305/330 Kn harača za potpuno istu stvar (čak i malko bolju, Iskon 5Mb, T 4Mb)

baban 01.03.2014. 23:13

ovako, gledam koji isp (tel+net) uzet na podrucju n. zagreb zapad i u uzi izbor su usli amis, h1 i iskon (bijela zona)

bnet nije dostupan, optimu i t-com necu

ono sto mi je dostupno (barem po provjeri dostupnosti na njihovim stranicama) je sljedece:

amis 2u1 bitstream maxi - 200kn na 24mj

iskon duo funky - 210kn na 24mj

h1 bit 10 - 238kn na 24mj

svi su flat adsl do 10/640 (min 5/320)

naginjem amisu i iskonu

da cujem vasa iskustva i preporuke?..fala

JohnnyBoy 02.03.2014. 00:42

Da u ovoj zabiti u Lici mogu i uzeti neki drugi paket odavno bi napustio t scam. Najbolji su mi bili iskonovci kao fora reklamiraju 100% pokrivenost a naravno u ovoj rupi nula bodova.

Doma placam 365kn minimalno svaki mjesec za flat i 4mbit/s brzinu od cega nista nekoristim znaci bacam novce jer sam pod ugovorom a trenutno zivim u stanu di mi susjed besplatno daje bezicni internet.

Mislim da cu ugasiti i telefonsku liniju kad istekne ugovor jer nezelim gamadi davati 80kn svaki mjesec.

sandokan111 02.03.2014. 05:25

Citiraj:

Autor baban (Post 2555859)
da cujem vasa iskustva i preporuke?..fala

Eto ja bi preporucio amis. Osobno neznam nikog tko je nezadovoljan s uslugom (znaci ne gledajuci forume i raznorazne online postove) nego osobna poznanstva i svi ih stvarno hvale. Ja sam na h1, i zadovoljan sam. Manje placam nego na tcomu a imam vise. Ja bi izmedju njih birao, s prednoscu malom za amis.

Princ288 02.03.2014. 10:18

Mozda neznate, ali preko tcomove infrastrukture se može uzeti i vip, ja sam prešao s tcoma na njih, dobivam bezproblema brzinu kao i kod tcoma, plus što imam tv sa svim njihovim programima,plus telefon prema vipu neogranicen, i dalje mi je jeftinije od tcoma

baban 02.03.2014. 11:51

promjena plana
starci me sad dave da uzmem i tv uz net i tel
i sad gledam od svega sto mi je dostupno najvise dobijem u h1 trio bit - 278kn

http://www.pohrani.com/t/3R/Vz/20eT2ANb/002.jpg

koliko sam proletio po stranicama to mi je sad prva opcija
da cujem korisnike kakvo je stanje sa uslugom, pucanje veze, koji su routeri u igri, opcenito plusevi i minusevi

evo sandokan je na h1 i kaze da je zadovoljan

sandokan111 02.03.2014. 14:07

Tv im je najgora opcija :) Po meni imaju "najgori" opceniti izbor programa, ali pogledaj sta imaju pa prosudi sam, ali iskreno, pojma nemam sta amis nudi u izboru programa. Ali meni tv nije toliko bitan

baban 02.03.2014. 14:22

nisu mi bitni programi, ionako slabo gledam tv
bitna mi je kvaliteta usluge, da slika ne puca ako se nesto skida, koliko toliko dobar router i tako..
mada sad citam po netu iskustva korisnika i raspon je od super zadovoljnih do onih sto proklinju dan kad su potpisali...ovo vazi za sve provajdere
izgleda da je ovo kao lutrija, ako pogodis super, ako ne kmeci dok ne istekne ugovor

sandokan111 02.03.2014. 18:12

Jep, ali eto, ja sam za amis najmanje takvih vidio. H1 ima problema, daleko od toga da nema, ali obzirom na brzinu + cijene koje imam ja sam prezadovoljan (prije sam bio na tcomu). Puno ovih stvari na netu nemoj uzimat za ozbiljno jer dosta toga konkurencija pise. Pokusaj nac nekog s osobnim iskustvima. Evo recimo H1 mi danas ima ocito nekih problema s brzinama jer mi download ne ide preko 15, ali opet, to je prvi put da mi se dogodilo otkad sam na provideru. Ima par dana im je nestao net od 4 u jutro do 7. To mi se jos jednom dogodilo ima 3 mjeseca. Itd itd, ali eto, nije nijedan operater bez greske pa da ne duljim sad previse.

MikaHR 02.03.2014. 21:26

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2556030)
Tv im je najgora opcija :) Po meni imaju "najgori" opceniti izbor programa, ali pogledaj sta imaju pa prosudi sam, ali iskreno, pojma nemam sta amis nudi u izboru programa. Ali meni tv nije toliko bitan

Amis nema "3u1" bit tak da ostaje samo H1 (3u1 Iskona košta ko i T-Com). A H1 ima one najbitnije programe, T-Com je maknuo hrpu kvalitetnih programa a dodao hrpu šrot programa u osnovni paket (imam MaxTV od kad se praktički pojavio) tako da ako ne uzmeš prošireni prilično su isti.

Kod H1 bar možeš birati 4 po volji iz proširenog i uzimati po komadu iz proširenog (5-10Kn/programu), nemoraš iskeširati 80 Kn zbog 1-2 programa koja hoćeš iz proširenog.

sandokan111 02.03.2014. 23:12

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2556230)
Kod H1 bar možeš birati 4 po volji iz proširenog i uzimati po komadu iz proširenog (5-10Kn/programu), nemoraš iskeširati 80 Kn zbog 1-2 programa koja hoćeš iz proširenog.

Je, ovo je tako dobra opcija, strasno nesto. Ja sam vise ciljao na ponudu u prosirenom programu, ali da, ovo da mozes birat zasebno programe je fantasticno.
I evo se i vratila brzina.

baban 02.03.2014. 23:22

a bit ce najvjerovatnije h1
otici cu ovih dana u arena centar i podnjet zahtjev
samo me zanima koliko su azurni tj koliko ih se ceka (ako je bitno imam tel prikljucak ali nemam liniju)

sandokan111 03.03.2014. 04:20

Kod mene barem su rastegli taj rok dosta, 40 dana sve skupa je trajalo, ali eto, onog trena kad me tcom iskljucio oni su ukljucili, tako da je to bilo super sinkronizirano.

the_ghost 03.03.2014. 11:15

Citiraj:

Autor baban (Post 2556288)
a bit ce najvjerovatnije h1
otici cu ovih dana u arena centar i podnjet zahtjev
samo me zanima koliko su azurni tj koliko ih se ceka (ako je bitno imam tel prikljucak ali nemam liniju)

Ako nemas aktivnu telefonsku liniju (nesto radi na njoj) onda kao da ju nemas, spremi se na do 45 dana.

smw 11.03.2014. 16:32

Najpametnije ti je da pitaš susjede kolko su zadovoljni, takva će vjerojatno i tebi biti kvaliteta usluge.

Snowrider 17.03.2014. 19:10

poz, frenda mi zanima koji je najjeftiniji flat adsl bez telefonske linije ? Riječ je o Zagrebu

santos 20.03.2014. 12:10

http://i219.photobucket.com/albums/c...ps9e724671.jpg

Usporedna Cijena Trio paketa

za provjeri trio i duo paketa, zavirite na stranicu kompare.hr ;)

MikaHR 20.03.2014. 13:39

Citiraj:

Autor santos (Post 2565969)
http://i219.photobucket.com/albums/c...ps9e724671.jpg

Usporedna Cijena Trio paketa

za provjeri trio i duo paketa, zavirite na stranicu kompare.hr ;)

Ti paketi koji su u tabalici nisu usporedivi.

Nije da ne navijam za tablicu, ali osnovni 3 play od T-Coma je 305 Kn/mjesečno*24= 7320 (definitivno je najskuplji)

Osnovni 3 play od H1 na vlastitoj infrastrukturi je 200 Kn*24= 4800 Km
na T-Comovoj 250*24= 6000 Kn

Iskon je 236 KN, odnosno 299 Kn

BNeta ni nema osim na vlastitoj infrastrukturi.

Amis ne nudi 3 play osim na svojoj infrastrukturi

....

Ili treba usporedjivati iste pakete (i to bez ikakvih "akcija") ili cijenu, recimo 6500 Kn pa što moš dobit za tu cijenu kod pojedinog operatera i to sve ovisno je li uopće operater dostupan i na čijoj infrastrukturi

Valley7 20.03.2014. 14:09

Nije niti u parama baš sve.

Meni bi bilo draže da postoji neki provider koji po defaultu daje normalne, nezaključane rutere po kojima nitko ne može drkati na daljinu. A ne da moraš potrošiti hrpu para na kupnju vlastitog rutera, ili potrošiti hrpu vremena na studiranje/otključavanje postojećeg.

Na onom krampu od b.neta valjda niti wifi ne možeš uključiti bez javnog bilježnika. To i jest glavni razlog zašto ih zaobilazim. Ne mislim plaćati najam nečega što uopće ne služi mojoj potrebi.

domis 20.03.2014. 16:59

eh, nisu bez razloga zaključali postavke ruterima :)
bolje za njih, jednostavnije za nas :)

trebaš nešt napredno? kupi drugi ruter i nek ti ovog bace u bridge pa zaboraviš na njega.
mijenjaš operatera? samo staviš svoj ruter, promijeniš podatke za spajanje i miran si

što se mene tiče, radije dam jednokratno do 500kn za kvalitetni ruter koji ima kvalitetno složeni QOS i firewall i da mi se ne resetiraju postavke svaki put dok se sprdne njima napraviti update firmvera :D

a i juzerima treba samo omogućiti mijenjanje wlan passworda i otvaranje portova

Valley7 20.03.2014. 19:24

Citiraj:

Autor domis (Post 2566132)
eh, nisu bez razloga zaključali postavke ruterima :)
bolje za njih, jednostavnije za nas :)

trebaš nešt napredno? kupi drugi ruter i nek ti ovog bace u bridge pa zaboraviš na njega.
mijenjaš operatera? samo staviš svoj ruter, promijeniš podatke za spajanje i miran si

što se mene tiče, radije dam jednokratno do 500kn za kvalitetni ruter koji ima kvalitetno složeni QOS i firewall i da mi se ne resetiraju postavke svaki put dok se sprdne njima napraviti update firmvera :D

a i juzerima treba samo omogućiti mijenjanje wlan passworda i otvaranje portova

Za njih je sigurno bolji remote bigbrother nad zaključanim ruterima, ali ne znam koliko je to sigurno za korisnika. Uvijek me pikalo u oči to kaj bilo koji čestiti zaposlenik u tvojem provideru može za 1 min doznati podatke o wifiju kojeg imaš, fino se prvom prilikom sparkirati pred tvoju kapiju i malo haračiti po pedofiliji bez poslijedica :D Baš me zanima koji to mehanizam štiti korisnika od ovakvog scenarija.

I uvijek me nerviralo ono debilno iznajmljivanje rutera u be neta. Dokle god imaju takvu politiku njihova 'usluga' neće me vidjeti premda u stanu već postoji infrastruktura za sve. Razmišljam duže vrijeme o njima, ali taj nesretni najam zraka i investicija u dodatnu opremu (da možeš imati normalan net na x uređaja istovremeno preko onog njihovog osnovnog krampa od rutera) je nešto kaj ne mogu probaviti.

domis 20.03.2014. 19:53

ajmo ozbiljno...ti sad trolaš ili si stvarno toliko paranoična?
ako te smetaju ti čestiti zaposlenici, uloži 150-200kn u ruter i reci im da tvog prebace u bridge

Valley7 20.03.2014. 20:33

Citiraj:

Autor domis (Post 2566230)
ajmo ozbiljno...ti sad trolaš ili si stvarno toliko paranoična?
ako te smetaju ti čestiti zaposlenici, uloži 150-200kn u ruter i reci im da tvog prebace u bridge

Jok, paranoja me hvata u svim segmentima života, ali to je sad nebitno.

Trenutno jesam na ruteru koji nije pod paskom oka svevidećeg, iako me veže za trenutnog providera. Konkretno, za be net (kojeg mjerkam već dugo) trebat će mi drugačija mehanizacija koja košta više od tvojih 150-200 kn. A to ne dolazi u obzir.

Što se tiče običnih dsl operatera, tu po nekoj logici pretpostavljam da nisu bolji od t-coma (o čijoj infrastrukturi ovise). Bar imam takav dojam dok čitam ovu temu.

walbandon 21.03.2014. 11:33

h1 daje odlicnu opremu, OTLJUCANU
vrhunski ruter :
http://www.h1telekom.hr/tabid/517/Default.aspx

i tv reciver moze sluziti kao media player vrtiti filmove s mreze, usba, fritzboxa, MKV itd ... ma, cudo jedno, i najbitnije, OTKLJUCANO , voip i sve, koliko sam skuzio kod frenda. ..

baban 21.03.2014. 12:22

to se dobije za vds2 uslugu koliko sam skuzio
meni je dostupna trio bit usluga, ali ne vidim gdje pise koja se oprema dobije uz to..i jel to valja

sandokan111 21.03.2014. 12:34

Pa gore ti je mika napisao da su mu dali fritza i za bit uslugu :). Osobno iznenadjen, ali fritz je zvijer.

Valley7 21.03.2014. 13:42

Citiraj:

Autor walbandon (Post 2566439)
h1 daje odlicnu opremu, OTLJUCANU
vrhunski ruter :
http://www.h1telekom.hr/tabid/517/Default.aspx

i tv reciver moze sluziti kao media player vrtiti filmove s mreze, usba, fritzboxa, MKV itd ... ma, cudo jedno, i najbitnije, OTKLJUCANO , voip i sve, koliko sam skuzio kod frenda. ..

Wow!

Čituljim malo na njihovoj stranici i imam dojam da nude telefon i flat internet za 99 kn mjesečno. Je li to stvarno istina?

I daju li možda samo internet bez telefona?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:43.