![]() |
stavi one hotfix za hd4850 crossfire ili 9.2 drivere.
Zar nebi trebao obadvije drzat u pci-e slotu pa onda instalirat drivere? |
Citiraj:
|
http://www.imagesforme.com/out.php/t...ossfirejpg.JPG
Evo ss. Kad stavim 9.2 drivere sve se zblefira .ko da je crkla grafa takva je slika. |
Citiraj:
Pa, jbt, di bi došao da svaki put nakon reinstalla drivera vadim/vraćam kartice?:stoopid: I da hoću- ne mogu (barem ne bez mačete) :D |
Citiraj:
|
ima ko od vas dvije 1950pro u CF ? Imam jednu doma, a pošto je cijena rabljene sad 250kn i manje, mislio sam ubost jednu, ali nisam ziher koliko je isplativo. I mislim da se bude moj Enermax 350 malo znojio :)
Edit: Evo našao jedan test, primjetne razlike jedino u višim rezama i AA , AF , pošto moj monitor ide do 1280....neisplativo :) |
a i neisplativo samim time sto bi jos jednu platio nekih 250kn
za 500kn (250kn koje bi dao za drugu te 250kn za koliko mozes prodat svoju) dobijes HD3850 512MB koja je jaca od ove dvije u CF-u |
Detektirani problem primarnog display-a
Evo ovako imam 2x 4850 CF i koristim primarni display za gejmanje na plazmi.
Driveri su 9.3 na xp-u i problem se javlja prilikom instaliranja nvidia physX drivera. Jednostavno primarni display počne drhtati i slika se lomi isl.Na kraju se display driveri sruše. To se događa samo u CF. Kada se reinstaliraju physX driveri sve radi normalno. Zna li netko dali se to događalo sa starijim physX ili ati driverima ili na Visti 32? |
Citiraj:
|
radi i na ati karticama s modanim driverima
@ daxdax, pogledaj si temperature kartica, možda se griju jako? |
Strogo gledano sljedeče ne spada ovde ali mi se valjda nece zamjerit pošto me searc nije odveo nigdje....
Uz integriranu grafu imam i običnu jer mi su mi potrebna 2 dvi izlaza. Pošto mi nekad na pamet padne da se provozam/zaigram a u tome me djelom spriječe perfomanse integrirane ili kartične grafike , jel moguče da to uposlit u krosfajr ? Hybrid Crossfire Negdje sam nešto pročitao za Vistu ,negdje za XP ali nigdje baš nemam što bi trebalo konkretno napravit za to pa ako netko može par uputa? Gdje bi trebao spojit monitor , u IGP ili grafu ? Što bi u BIOSU trebalo namjestit ? imam nešto kao : uključit i isključit internal grafik mod , nešto za odabir mb integrirane grafike saraund vju te odabir jel prva grafička ili IGP ?? |
hybrid ti radi samo na visti, bar tako kaže amd valjda oni znaju :)
surround vie ti je za više monitora do 4 komada. a h. cf pališ u catalystu, štoviše kažu čovci iz amd-a da se automatski pali :) ATI Hybrid Graphics is extremely flexible and user friendly. No user intervention is required to turn on performance with ATI Hybrid CrossFireX, users have a choice of how to connect to their monitor or monitors, and when gaming, additional monitors do not “go black”. evo i link sa amd-a. http://ati.amd.com/technology/hybrid...echnology.html |
jedno brzinsko...
dvije 3650 gddr3 256mb ili jedna 9600gso? o isplativosti nećemo jer je priča jako zamršena. :fala: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo upiknuo drugu xfx 4850, malo problemi u pocetku dok nisam upario isti bios na nju, jedna je imala modan bios s 2d/3d mode itd, a druga ne, ali sad radi ok.
Performanse su osjetno bolje u svim igrama, Cod4 pici ko lud s lockanim 250fps-a bez ikakvih padova, s gpu-z sam pratio gpu load obje kartice, u vecini igara druga bude full opterecena, a u starijim naslovima ne bas full ali dosta optereti. rekao bi da skoro duplo bolje ide, osim naravno glupog 3dmarka. ali on me prestao zanimati pred par god, tako da je i tu sve ok. |
Ima ko da je stavio jednu ATI karticu u Hybrid crossfire s integrušom na AMD ploči i kak se to ponaša tj ima'l pomaka u performansama?
|
Pomaka ima, ali nisu ogromni. Neusporedivo sa običnom jačom grafom.
|
Citiraj:
nego htjedoh reči da ta ati ekipa nema blage veze... instaliraoh opet iste stare drajvere jer sam to imao na kompu na XP pro i mogučnost za uključit krosfajer je tu...tako da nemam pojma kako se to može uključit samo od sebe... usput,sama grafička ne daje sliku kad se dignu win osim ako nije namještena na jedini izvor slike u biosu ili u drajverima uključen ekran tako da pogotovo ne shvačam kako radi krosfajer... Citiraj:
btw, meni se još vozika krajolikom tako da su dobrodošli svi pametni savjeti kako da iskoristim moč krosfajera.:fiju: |
Ko pita ne skita.
Dakle zanima me dali je moguce da imam 2 grafe (4830 i 2600XT) s tim da imam dual boot, obicne XP SP3 32bit da rade SAMO sa 4830 (igre i sl.) te 64bit XP da radi SAMO sa modanom 2600XT u FireGL???
|
Citiraj:
|
Zanima me kolika je razlika ako se grafe stave u CF na ploči koja ima PCI E utore 16x i 4x
u odnosu na ploču koja ima oba PCI E utora 16x? Da li je ta razlika očigledna ili su u pitanju nijanse? |
Razlika je ocigledna, ako imas mb s 16x/4x pcie cf nemoj ni radit. U suprotnom radi :)
|
Stavi ti slobodno, mostici od cf to kompenziraju
|
|
nisam siguran jel to netko vec pitao, a gugl bas nije dovoljno inteligentan da odgovori, pa da pitam ovdje. Daklem, ako imam 4870X2 i 4870 obicnu i integriranu na ploci hd 3300, mogu li one sve 4 raditi u quad crossfire?
|
Ne. HD 3000 i HD 4000 serije ne idu same po sebi u CrossFire, IGP ide samo s HD 2400 i HD 3400 serijom u Hybrid CrossFire.
|
Kveščn
Dali Windows XP podržava 3 grafičke u CrossFireX-u Čitao sam negdje da XP ne prepoznaje 3 grafičke. |
evo sa amd-ovog site-a c/p
"CrossFireX™ (Quad) Support 3 or 4 GPUs in CrossFireX™ Mode This release of Catalyst™ introduces CrossFireX™ Quad support. Users with any combination of a ATI Radeon™ HD 3870, ATI Radeon™ HD 3850, and ATI Radeon™ HD 3870 X2 graphics accelerators running with 3 or 4 GPUs will be able to run in CrossFireX™ Quad mode (when used in a CrossFireX™ compatible PC). CrossFireX™ Quad will deliver significant performance improvements in a number of applications. Users can expect to see further DirectX 10 QUAD CrossFireX™ performance improvements in future Catalyst™ releases. Users are now able to run in CrossFireX™ (Quad) mode while running in extended desktop mode on the Windows Vista desktop
a i sami useri kazu da sa 3 kartice nadalje moras imat vistu jer su mnogi pokusavali na xp-u al nije radilo |
Posjedujem HD4850 sa 512MB, e sad, mogu nabaviti HD4830 sa 512MB ima 640 procesora, pa me zanima da li bi to radilo u CF?
I jos jedno pitanje, ako uz svoju od 512 MB DDR3 stavim neku HD4850/4870 sa 1GB, da li ce se svakoj vidit cijeli ram, jer znam da one prve verzije CF su morale imat kartice identicnog takta i kolicine rama, tj. taktovi su se spustali na takt sporije i ram se mogao prepoloviti (ne fizicki, nego jednostavno se nevidi i nekoristi) ako je slejv kartica 256mb, onda i master padne sa 512 na 256MB |
ja i dart_tom smo na zadnjem sessionu stavili 4890 i 4850 i klokali svaku odvojeno bez problema nista se nije spustalo i odvrtili sve testove radilo je bez problema tako da bi i tvoja trebalo isto tako
driveri us bili 9.6 |
Citiraj:
Za prvo pitanje: radit ce.Doc s foruma to ima doma----- |
imam baš to, xfx 4830 i 4850 igrom slucaja i radi ko beba :D
Edit : ima li ko kave drivere preporučiti za CF, sa ovim 9.6 baš i nisam najzadovoljniji. ili neke postavke za poprčkati :) |
Citiraj:
Sad više nemaš pošto mi dolazi tvoja 4830 :D Nego,kaj kažu da treba po dva ona mostića da bi radilo? |
neki vele da je dosta i jedan, a neki vele da ipak trebaju 2. neznas dok ne probas :fiju:
|
Citiraj:
|
Evo imam dvoje 4830 cekam samo mostic da sleti i peri deri Mile :)
|
Imam ti ja mostic ako trebas :).
|
Imam ja 5-6 komada :)
|
Imam ja...par :)
"staviš si krosfajr i nemaš brige" :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:12. |