![]() |
sam malo.koliko ventova i kakvih još nabacim na njega?
|
na Accelero S1 mislim
|
što većih kolko god stane :D. vidio sam u linksu da imaju onaj turbo modul koji je baš namijenjen za taj acelero s1, al neznam kolko je to dobro, i trenutno ga nema u linksu.
dodatak: znam da nema veze s ovom temom, al bez_panike imaš iste komponente kakve si ja otprilike mislim kupit pa bih te htio pitat kolki ti je bio rezultat u 3dmarku06, ak si testiro? |
Citiraj:
|
kolko sam ja skužio taj GT je napravljen za 8800gt i još neke atijeve, al sam siguran da nepaše na gts... na nju ti paše HR-03 Plus.
|
evo ovak što se konfe tiče.testirano je ali više faktora može utjecati na loš rezultat pa se ne bi pouzdao u to moje testiranje.uglavnom,ako te zanima kako to u praksi šljaka mogu ti reći da sam zadovoljan.kad uhvatim vremena moram staviti vodeno na proc,promjeniti paste na pasivcima na matičnoj i promjenit pastu na grafi pa ćemo i kloknit malo ako Bog da.ako te ponašanje u nečemu (igrama uglavnom) baš jako zanima obrati se pa riješimo.
|
ne mene je samo zanimalo jel to sve dobro funkcionira, a sad kad vidim da si zadovoljan moram požurit u svom planu :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Prije par dana sam usporedjivao HR03 + / R600 / GT i razlike su u kopcama i to sto R600 ima malo drukcije sredjenu bazu. Ako se mene pita malo glup potez, OSIM ako kopce ne odgovaraju :D Citiraj:
:chears: |
fiiiiiiino!de mi samo još reci kako se to čudo zove
|
www.ekwaterblocks.com
to ti je stranica pa sad biraj. jedino sto moras imat i pumpu i radijator i cijevi i spremnik za to. A IMO samo za grafu vodeno imat se ne isplati. |
Citiraj:
|
3 posta ? omg spammer
Sljedeči put koristi EDIT ! |
Citiraj:
|
cao ljudi htio bih vas nesto pitati naime i ja iman gigabytovu 8800gt:)
zanima me koliko se ona moze klokati jer iko klokao ovakvu graficku hvala unaprijed! |
Citiraj:
http://www.guru3d.com/article/article/449/ |
aj hvala vam velika jeli ima veze sto pise da je evga 8800gt?
mislim zato sto ja iman od gigabyta pa zato pitam! hvala unaprijed! |
Svejedno je, sve su iste.
|
nema teroije da dam 70 i više eura za šugavi blok.izrada cijelog vodenog skupa sa blokom za proc me izašla bijednih 220kn.izgleda da ćemo grafu propirivat.
|
Citiraj:
Eto 8800gt na 720/1000 sa Accelero S1 proc se muči da dođe do 50C. Mislim da se dalje od S1 ne treba gledat, osim ako idete ganjat nekakve bolesne clockove. Čisto usporedbe na stock cooleru sa stock brzinama mi je (na 29% venta jer mrzim buku) mi je idile bio oko 60C. Pod loadom preko 80C. Na 700/1000 su vrijednosti išle prema 100C, naravno, tada je bilo nužno pustiti roštanje venta na barem 70% kako bi ga držao na kakvih 75C. Sada sa 720/1000 temp jedva vide 50C, a idile je 37-38C. Uz napomenu da sam na Acceleru ostavio onu njegovu pastu (sutra ide Ceramique), a vent (12 cm zalmanov) je fino tih na 5V. Tako da tu ima još puno "lufta" i za niže temperature. |
EVGA 8800GT bios update
Dosao je bios update za Evga 8800GT kartice (osim vanilla) koji rjesava problem brzine ventilatora tako da Riva Tuner nije vise nuzno neophodan da kartica prezivi. Naime vent se nije vrtio brze od 29%. Isproban je bios na Evga SuperClocked i sad radi kak spada. Bios se moze skinuti na: http://www.evga.com/support/drivers/
|
Budući da su više manje sve kartice identične očekujem da će isto brzo i ostali izbacit. U svakom slučaju, dobra vijest, koja ipak ne umanjuje propust da se to nije prije stavilo kao mogućnost.
|
Citiraj:
Anyway, ovo sa čim se GTS-ovci i ATI-jevci tješe je odavno rješeno, nema više tih gluposti sa renderiranjem, a i sada sa sređenim driverima je GT jednostavno - brži i dosta jeftiniji. Za 2200 kn dobiš gt+accelero s1... i tu staje priča o temperaturi, kvaliteti, buci i svemu ako GTS koji je lošiji u svemu košta još 500 kn više. |
Citiraj:
|
Evo pukušao sam na sve načine doć preko 50 stupnjeva (na 720/1000), ali ne ide.
Ako netko zna neki program koji još više grije GPU od rthdribl-a neka napiše. Ja sam 4 puta pokrenuo rthdribl, i još uz to u atitoolsu ostavio 3d view (iskustvo mi govori da ta kockica dosta grije gpu) i ni makac preko 47 stupnjeva. Sve skupa je radilo 10-ak minuta, možda bi mu trebalo par sati do 50 stupnjeva... Crysis ga nije uspio zagrijat ni preko 45. Sad se već pitam isplati li mi se uopće stavljat ceramique pasta? http://www.max-save.org/thumbs/233213temp.jpg |
Naravno da ne :) 50C je opako niska tempertura, pokvarit ce ti se GPU :D
Mora da misli u sebi "hladno mi je, ogrni me" :lol2: |
Citiraj:
ak mi je danas bila ova situacija: http://www.max-save.org/thumbs/877925load.JPG proc na 3500 @1.34V :D |
Moja gts-ica je u idle-u 60 stupnjeva a tvoja GT u loadu 47, to je i više nego dobro i nema potrebe za drugom pastom....
|
Citiraj:
|
taj accelero izgleda neki lud
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kad sam tek stavio (jucer) accelera + turbo module ventove, temperatura mi je isla preko 50 stupnjeva u loadu! danas crysis se vrtio jako dugo i nije nikako presla 50C!u idleu temp je 38C hladnjak je strava! |
Da ne otvaram novu temu, jel ide Accelero s1 na 8800 GTS ?
|
Citiraj:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.p...8&data=7&disc= |
I ja mislim da ne ide, nažalost.
|
gigabyte 8800gt klokanje??
ej bog ljudi samo da vam kazem da sam uzeo ovu karticu od gigabyte i zanima me koliko je mogu da klokam tj koje su joj najvise frekvencije jezgre i memorije?
iman riva tuner i puno ventilatora pa tako da to nije problem samo ne znam koliko je moga da dignem tj ono bas dosta! aj ako mozete pomozite zahvaljujem se unaprijedd!!:chears::care: |
Pa nema tu nekog pravila...dižeš dokle ide, kad se počne smrzavat i slično, smanjiš frekvenciju za 10-15MHz, tj. staviš na onu na kojoj je zadnje normalno radila.
Možeš radit i sa ATI Tool-om i stavit da ti sam nađem max. core/mem...onak za početak! |
700/1800/1050(2100) mhz prvo ti je proc, shaderi, i memorija na kraju, tolko sam ja uspio svoju dic
|
ok hvala vam ljudi:)
za sada dobro radi nadam se da nece biti nekih veliki problema:) trenutno radi na 720/1800/1050!! sve radi bas super! vent radi na 60% a temperatura je oko 70 kada igram npr.crysis sve na high!! jos jednom hvala! |
i usput koliki vam je fps na crysisu??
meni ne prelazi oko 30-32!! samo u zatvorenim prostorima dode i do 45fps! jel tako i vama ili vise! jeli to malo ili je dovoljno za crysis!! hvala! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:42. |