![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
uostalom guglaj.http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR3 i opet guglaj.imas round-up reviewe 8600 http://www.firingsquad.com/hardware/...0_gts_roundup/ |
Kroz tjedan dana bi ti trebala biti dostupna HD3850 za 1300 kn. IMHO,lagano pobriše pod sa 8600GTS,prožvaće i pljune i pita još... a i 8800GTS joj se može skriti sa trenutnom cijenom...
|
Citiraj:
Ovo je dovoljan odgovor na tvoje pitanje. Ukratko. |
Upravo to, 128-bitna grafulja po cijeni 256-bitnih. Ne moze bit dobro :)
|
nVidia živi na staroj slavi prijašnjih 6600 i 7600 modela, pa su (u)mislili da bude i s 8600 serijom išlo ko po loju. Kad ono - ne bi hvala. Kartice su loše, cijene pretjerane do bola, a HD podrška se može pokupit doma i pokrit nečim. G84 i G86 su opća žalost, a nova G98 stiže prekasno, nudi premalo i nema dovoljno "snage" da zaustavi HD 2400/2600/3600 modele.
|
Konkretno, rezultati kod mene na A64 4000+@2700 Leadtek 8600 GTS 675/2000
COD4 -1280x1024, sve high osim AA, prosjek 30-60 fps-a Crysis - 1024x768, mid/high postavke, prosjek po njegovom testu 35 fps-a UT3 demo - 1280x1024, sve na max osim AA za kojeg nema postavki, od 30-60 fps-a Sad sam nabavio C2D pa bi se i ovi rezultati trebali malo popraviti. Ati HD3850 je bolja ali nije dovoljno dostupna a i skuplja je od 8600 GTS nekih 200-300 kuna, nekome je i to puno. Ako baš hoćeš 8600GTS i obavezno ti je da uzmeš u dućanu uzmi je, mogao buš se igrati ali ako raspolažeš sa kešom rađe uzmi rabljenu 8800GTS, ima ih za 1300-1500 kuna i imaš duplo jaču karticu. |
hd3850 nije dovoljno dostupna jer je pustena u prodaju pred 3 dana, normalno da je nema kod nas jos.
ja isto recimo uopce nisam razmisljao o ati kartici za svoj komp, ali nvidiu trenutno nikako nikome ne mogu preporucit vec duze vrijeme u tom cjenovnom rangu, 7 serija ne moze imati AA i hdr u isto vrijeme, a 8600 koji to moze je slabiji po sirovoj snagi. Dok s druge strane ati sa svojim 1950gt ili 2600xt rastura, cjenovno i po mogucnostima, po brzini su tu negdje sa nvidiom. A 3850, heh, graficka malo sporija od 8800gt (koja je 2000kn) za svega 1300tinjak kn, jos kad dode bios novi pa da se mogu OCat preko 780mhz, high life! Naravno na tebi je da odlucis sta kupit, ali u srednjoj klasi nvidia nema niti jednu ozbiljnu karticu, nazalost |
Citiraj:
mislim da ce tu nvidia vise popusiti, ni kladionice ne zive na velikim igracima nego na klincima koji uplacuju 5-10kn. |
Gigabyte 8600GT i "cviljenje"
Evo, danas dobio jednu Gigabyteovu 8600GT i problem je u tome sto u 3D-u neizdrzivo "cvili" tj. cuje se neka visoka frekvencija koja para usi, pretpostavljam da cvili neka zavojnica ili nesto... e sad, dal se po pitanju toga moze nesto napraviti tj. dal to pokrije garancija?
ploca sigurno nije jer dosad nije bilo tog problema, a cim sam ubacio ovu 8600GT (dosad unutra bila x1950Pro) i pokrenuo neku 3D aplikaciju odmah je pocelo cviljenje... i jos jedno pitanje: ako je ova 8600GT kupljena u Ve-milu u Osijeku dal ja mogu nju normalno odnijet u Ve-mil u Varaždinu i oni ce normalno rijesit reklamaciju? hvala :chears: |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo ne znam sta se s ovim postigne. Zakljuca refresh rate na 85hz, a sta sa ekipom koja ima LCDove koji rade na 60Hz? Mislim da se prije radi o elementima na samoj kartici koji izazivaju EMI sa nekim drugim komponentama u racunalu, npr napajanjem. Meni je moja 8800GTS isto malo cvicala a nova 8800GT skoro nista. Sjecam se jedne Geforce 4200Ti koja je bila grozna. Vecina ljudi to ni ne cuje jer se radi o niskim frekvencijama. Ignoriraj slobodno...nece ti crknit kartica. |
....imam istu karticu i isti problem..dakle gigaybte 8600gt ali to cviljenje necujem u zadnje vrijeme,kao da je s vremenom nestalo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
System, Display, Sound 1, Sound 2, Sound 3, Sound 4, Input dal je to mozda zbog viste? :stoopid: i kaj da sad radim? kak da to rijesim? |
Citiraj:
|
za x1950pro sam dobio gigabyte 8600GT i gainward 7600GT, a buduci da samo igram call of duty 2 niti mi netreba nista jace, cekam da malo padnu cijene pa da upiknem neku 8800GT ili ATI 3850/3870 :chears:
ajde pls ak netko ima kakvu ideju kako to rijesit neka kaze :care: |
1950GT
|
zar nitko? ajde pls, ovo cviljenje mi probija usi, jako me iritira, dobro je kad stavim sluske, ali kad nemam sluski nemogu biti pokraj kompa kad nesto igram :(
EDIT: http://www.silentpcreview.com/forums...ic.php?t=42674 sad se bar mogu tjesiti cinjenicom da nisam jedini... NOT odnijet cu to u ve-mil i ***at cu im kevu ak nece hjet zamijenit :D |
probaj lupit po njoj, ko zna...:D
|
Citiraj:
Ima toga puno vise nego sta se prica...sve ovisi o osobi koliko cuje niske frekvencije. Samo potrazi "video card squealing ili buzzing" Evo ti ovo medu prvima u google...slucaj sa 8800: http://www.gamesforum.ca/showthread.php?t=236670 Sretno..ja sam do sad vratio 2 grafice i jedno napajanje. Zato ne uzimam to u Vemila jer ne vole ono pravilo o 7 dana pravo vracanja. BTW, Gigabyte ti puno ne pazi na EMI. U Americi se cak neka roba morala povuci s trzista jer nije prosla standarde. Npr. prve verzije Intel P35 ploca. |
probaj poslusat "pacijenta" dal cvili kad stavis spread spectrum enabled-cisto za probu jel do EMI "nekompatibilnosti"
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=83335 |
i na gts mi cvili u atitooolu kad upalim 3dview(kocku) kak se ona vrti tak mjenja ton :D ali to je samo u atitoolu
|
evo, sad ubacio 8600GT u drugu konfu i ne cvili :stoopid:
dal je stvarno moguce da si ne pase s napajanjem ili wtf? u prvoj konfi je OCZ Modstream 520W, a u drugoj je Codegen 480X... kaj se tice spread spectruma, nemam ja to u biosu (barem nemrem nac o_O) |
Citiraj:
Do sad sam cuo da najvise cvilje neki Antec-i, Seasonic S12 (noviji), neki Corsair VX-ovi..i jaka napajanja koja su bazirana na serverskom dizaju (Andyson(Hyper Type-M 670W i 730W, Ultre..bla bla))..itd. Jer kad rade nesto za servere nije im ni bitno jel zuji ili ne. Mozda mos i prodat napajanje i novo uzet negdje gdje mozes vratit u 7 dana, pa probat jedno po jedno ;) Znam da Chieftec modeli koje proizvodi "Delta" (ince rade napajanja za IBM, Della, etc..) nisu preosjetljivi. Recimo "GPS-550AB A" ako ga nades povoljno. Mozes i probat Corsair VX 450 if you feel lucky ;) Ta dva su u rangu oko 450kn, toliko mozes dobit kad prodas svoje i malo dodas. Toliko o svemu tome..stvarno zna hardware nekad upilat. Sta kad Taiwanci nista ne testiraju kako treba prije nego sta ide u proizvodnju. U biti nemogu ni stic, prebrzo se hardware mijenja a njihova vlada izdaje certifikate za sve i svasta za kuvertu ispod stola. Dobro da je i ovako. |
hvala na pomoci Mil :chears:
evo, sad sam vratio grafu opet u prvu konfu i nisam mogao vjerovat - ili sam oglusio ili grafa dosta manje cvili :fiju: neznam fakat kaj se dogodilo, ali pomoglo je prebacivanje iz jedne konfe u drugu :D kaj se tice napajanja: ovaj OCZ mi je preodlicno napajanje i nemam ga namjeru mijenjat, radje cu prodat grafu i uzet neku drugu :chears: |
To ti se grafa usrala da ce morat radit na Codegenu do kraja zivota pa se odma popravila...stavi je jos jednom i ostavi da vrti 3DMark ;)
Uhm...nije ti to napajanje bas dobro ka sta ljudi misle kod nas. Recimo tvoj OCZ ModStream je proizveden od strane ToPower-a. Oni slove kao jedni od gorih PSU proizvodaca uz recimo CWC. ToPower recimo proizvodi za Tagan, koji ne bi takao ni stapom za ove cijene u nas. Koliko samo Tagana narocito ranih znam da je otislo u vjecna lovista ;) Meni isto jedno od 420W. ToPoweru je najveci problem regulacijia voltaze cim je malo vise optereceno. Mislim da ti je sve objasnjeno cinjenicom da je OCZ kupio PC Power & Colling i tek sad bi mogli vidjeti doista kvalitetna napajanja od njih. BTW sva napajanja se proizvode u nekih 5-7 tvornica a poslje se po njima ljepi i boji. Bolje nista ne znat..kvragu sve i ajde na :beer: |
a ono, ja ga kupio prije cca godinu i pol i nikad nikakvih problema, sve dosad tjeralo odlicno tako da ga nemam namjeru mijenjat =)
|
Citiraj:
|
8600GT je low-end spram X1950GT.
|
kratko i jasno, x1950 GT kao što ekipa kaže :chears:
|
Citiraj:
x1950 je kartica odlicne arhitekture i trenutno jako zanimljive cijene , svatko tko se ne pali da didje midje dx10 ce za 800kn ici na nju i uzivati jedno vrijeme . |
Citiraj:
|
nista osim sto je oko 1000x veci od tvojih postova i velicinom van pravila foruma (ili bi barem trebao biti, nisam se jos udostojio ista procitati :D)
|
Citiraj:
Sve novije igre osim Crysis-a sam vrtio na 1440x900 na max. U neku ruku mi je zao sto sam je prodao, ali neka, ima sad 38x0 serija :D |
Citiraj:
|
8600 GTS ili HD 2600 XT
Evo ovako... kupujem si grafu.. najvise u vezi cod4.. treba mi bar da imam preko 100fps...
razmisljam 8600gts ili HD 2600XT.. Mislim da mi konfa inace nije losa http://img259.imageshack.us/my.php?i...9596608by4.jpg 2x 1GB, 667 MHz, KINGMAX napajanje 230V maticna evo slike http://img408.imageshack.us/img408/7566/mataf2.th.jpg koju grafu vi preporucujete |
Cudo da ti niko nije odgovorija al koristi trazilicu imas vec nekoliko identicni tema!
|
x700pro ili 6600gt ako nadjes negdje , kad vec pitas nesto 100 000 puta pitano i odgovoreno na isti nacin - e sad cu ja dati drugaciji odgovor :lol2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:06. |