![]() |
Hvala na savjetima. I da razjasnim jednu stvar - BladeRunner, Func, ne kupujem grafičku jer mislim da mi treba bolja, niti imam love na bacanje. BFG-ova 8800 GTX OC je riknula i jučer su me zvali da me pitaju koju da mi pošalju jer nje više nemaju u prodaji. Tako da sam odlučio uzeti jednu od ove dvije i nadomiriti razliku.
Ipak, odlučio sam se na ASUS ili Gainward, između ostalog i zbog ovoga, tako da se ispričavam jer se nisam prije informirao putem googlea :D. |
9800 GX2 problem!
Imam problem sa 9800 gx2, kupio sam je jučer zajedno sa novim napajanjem (hiper 880 W, btw napajanje ima 8 i 6 pce priključke za grafičku ) .Kad pokrenem računalo slika mi se ne prikazuje ali ventilatori na grafičkoj normalno rade pa me zanima u čemu je problem? Instalirao sam i testirao ponovo svoju staru grafu da provjerim da li je u nečem drugom problem ali normalno sve radi. Ak nitko nema ideje kaj bi moglo biti morat ću je izgleda zamjeniti. Za dodatan info...imam abitovu am2 socket matičnu sa nforce 630 chipsetom (PCI-E x16)
Uglavnom help ! :( |
Hiper jeli? buahahahahahaahhahaaha:roller::roller:
Jesi uopće uštekao dodatno napajanje u grafu? Vjerojatno jesi, ali to je hiper haahahahhahah |
Malo glupo pitanje ali jesi li ušteko oba konektora (i 8 pinski i onaj 6 -pinski), a onaj mali otor do njih ostavio prazan ?
...postoji i konvertor iz 6 u 8 pa probaj i tako... |
kaj hiperova napajanja ne valjaju il kaj? Uglavnom uštekano je sve i 8 i 6 pinski konektor
|
Jeisi uštekao napajanje kak spada, ako jesi trebale bi ti svijetliti zelene ledice oko konektora.
http://www.hardocp.com/image.html?im...8xOF9sLmpwZw== Da li si uštekao monitor u primarni DVI konektor |
Pa, DA! :D, definitivno probaj s drugim napajanjem.
|
Citiraj:
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ighlight=hiper
jedan od primjera...onaj s pizzom zasad je nevažan :D |
Da li taj nforce 630 podržava PCIE 2.0
|
Ajd nemojte ga zbunjivat, nema veze s napajanjem. Novi Hiper 880 type-m je odličan. ;)
|
Citiraj:
|
a da probaš grafu kod nekog od prijatelja, ako imaju neku sličnu konfu ?
naravno, ne da imaju neko no name napajanje :D |
Trebalo bi probati na drugoj novijoj ploči . Napajanje ne bi trebalo biti neki problem. Nisam 100% siguran da 9800 GX2 nije kompatibilna sa PCIE 1.0, ali znam da 1.0 daje 75W, dok 2.0 izvlači 150W.
|
A ako ti se ne prikazuje slika onda je jedino mogla grafa otici????
Probaj kod nekog drugog frnda ak ima dostatno napajanje!!!!! |
Možda je i u MBO problem..ja sam to imao sa prvom P5K..cold-boot problem..da li boota ikada..i nakon desetak,dvadeset restartova..moguće da je do MBO..
Reklamirao sam i sad imam super primjerak..:chears: |
bubni komentare o grafi pitanje decki gainward valja? jer pucam na njega :) heheh samo kad dodu neka lova iduci mj pa ce biti zabavno :)
|
Citiraj:
I taj problem je prisutan i sa svim 6+2 pin PCI-E 2.0, baš ga je envidia zakakala. :D |
Citiraj:
|
Ufff, na 1100W napajanju nema fixni...ajme. :D :)
Nego, ciljao sam na njegovu izjavi " između ostalog i zbog ovoga" .. .. ..ne kužim, kaj su asus i gainward riješili problem? |
msi, protis, 3.5k kn
|
Mislim da je ista stvar na svim grafama, možda griješim. Ali stvarno nije neki problem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dobro ljudi zasto pitate iskusnije na forumu i onda napravite skroz suprotno od toga. Nisam dugo na forumu ali sam vec dosta puta vidio ovakve postove traze savjet a vec u glavi imaju neki svoj film i kad ljudi kazu da taj film i nije nesto umjesto da poslusaju Nina i ostalu ekipu koja ima iskustva u tome oni po svome. Ako svi kazu da su graficke identicne i da se uzme najjeftinija jer se ne isplati na naljepnicu (Gilbert majstore) dati jos 500 kn pa slusajte onda
|
Citiraj:
|
Šaljem pozdrave ekipi iz Swiss, trenutno u Luzernu, pa kasnije iz Glarusa.
Ubo sam eVGAicu i jedva čekam mrma doć, da je zaštekam :D hehehehehe, pozdrav do tad... |
Ja uzeo eVGA-icu, ipak, 10god jamstva...
Doduše platio ju 3500kn :D (živjela EU) :D Čak sam negdje čitao da eVGA daje life warranty... |
Citiraj:
Samo jedno pitanje cemu ce tebi gx2 za 19'' monitor?! imas perverziju od kompa a CRT?! ili sam ja nesto propustio kod citanja tvojih komponenti? Bas puno i neces dobit sa tom grafom po pitanju performansi u igrama.... |
Pravi se javio, ploča za ubit vola služi ti za šta? Memorija od 1500kn po keksu ti služi za šta?
Ne moraš vjerovati, ali na 19" CRT-ima max reza ne mora biti 1280*1024. :D |
Serja nešto uhvatilo...daj pogledaj ovo da se malo opustiš :D
EDIT: evo valja sad: http://www.youtube.com/watch?v=yG3Fw...eature=related |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma razhebo me papak, tvrdi kako s dx7 grafom možeš igrati dx10 igre...a o dx-u nemam pojma pa kako da objasnim liku...najradije bi ga poslao u pm.:beer: Mod: prihvacam infrakšn...zbilja ga kakam u zadnje vrijeme. :kafa: |
al ga bas volimo :spam:-at heheh :)
da se vratimo na temu dobra grafa :fiju: |
Citiraj:
Nebi mijenja CRT... Daj bože da radi još bar 3 godine... |
hehehehe kad tad ces morat mjenjat :) ne traje nista vjecno :) nisam znao da ide do 1920x1440 19''CRT
|
Da ima gdje za kupit novi, kupio bi novi 21' CRT ako ne i 22' ili 24'
|
Ma drži se ti svojeg CRT-a, ja sa svojim bivšim Samsungom NF bil prezadovoljan samo mi je 17" bilo premalo pa eto...
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:53. |