![]() |
Citiraj:
|
Čak sam je stavio u poseban folder, da znam gdje je:)
|
Citiraj:
Odgovor lezi u prvom postu u HIFI temi. Jer za dobar zvuk na kraju, najbitnija je kombinacija soba+zvucnik. U biti zelim reci da su zvucnici puno vazniji od pojacala... Da to demonstriramo, znaci zelim pokazat da su zvucnici vazniji.. Uzmemo neko shit pojacalo, tipa vivax i spojimo na neke super zvucnike tipa B&W 802D.. I onda umeno neki cjevni Mcintosh i spojimo ga na neke vivax zvucnike iz spartaka.. Dajem ruku da ce prva kombinacija zvucati puno bolje.. Citiraj:
vrhunski zvucnik sa solidnim pojacalom svira bolje nego solidan zvucnik sa vrhunskim pojacalom. |
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/out.php/t...bruary2008.jpg :D:D EDIT: Nemogu si pomoc da syssu ne ubacim. Imam fetis na tog covjeka. :D:D |
LOL:lol2:
|
fleks je apsolutni mega konj :D
@srale... krivo si postavio stvari, juan ti je dobro rekao - vivax i diamondi su nebo i zemlja. vivax ima svoje limitacije "na očigled" što zbog jeftine konstrukcije, drivera iz lenovo kompova i tima od 2 inženjera koji je u fušu gatekeeper tvornice. sa druge strane jeftini, pametno proračunati/razvijani zvučnici mogu svirati i koju klasu iznad svog cjenovnog ranga ukoliko se na njega okači stepenicu-dvije kvalitetnija elektronika jer je ipak netko sjeo i slušajući te zvučnike finetunirao kutiju, br port, drivere i skretnicu. znači pričamo o entry i ajmo reć mid kombinaciji komponenata, a ne o high-end-treš kombinaciji. |
Citiraj:
Ali ako u tu jednadžbu uvedemo jos i izvor zvuka, koji je po meni odmah poslije sobe i zvucnika, onda dobijemo jednadzbu s previse nepoznanica:D |
Bilo bi dobro kada bi se okupili vi audiofili i napisali jedan vodić za nas njubare o HIFI-ju.
Recimo ja ne znam skoro ništa o tome, a počelo me je interesirati. Nije mi jasno zašto bi mi trebali stalci za zvučnike i što bi trebalo gledati kod kupovine zvučnika i opreme. Crn je napisao ljepi vodić za ripanje glazbe i sada uvijek tako ripam ili ono za NAS i HTPC; odmah sam poželio oboje ali sam malo ograničen prostorom. Pošto je ovo tema "koju zvučnu?" molio bih vas da mi preporučite zvučnu karticu do maksimalno 1500 kn. Koristila bi se za filmove i muziku pošto ne igram. Neke sam izvukao sa cjenika pa mi recite koja je najbolja za tu namjenu: E-MU 0404 E-MU 0404 USB E-MU 1212M Auzentech X-Fi Prelude Unaprijed vam se zahvaljujem. |
Citiraj:
Sto se tice nekog opsirnog vodica, reci cemo da je u planu.. |
Citiraj:
Citiraj:
|
OK. Ako zans pokoju rijec engleskog dalo bi se zakljucit.. Znaci bookshelf, to je manji zvucnik koji bi (tako mu ime govori) trebao biti na nekoj polici.. To zgleda ovako:
http://www.bowers-wilkins.co.uk/disp...rid=1301&sc=hf Na ovim slikama je zvucnik na stalku.. Nadam se da kuzis sad zasto trebaju stalci.. Floorstand ili u slobodnom prevodu "stoje na podu".. Znaci to su veci zvucnici kojima ne treba stalak jer su predvidjeni da stoje na podu..Otprilike ovak nesto http://www.bowers-wilkins.co.uk/disp...rid=1304&sc=hf Nadam se da si sad shvatio, ako nisi, pitaj pa cemo objasnit.. Sto se tice zvucne, po meni ti ne treba kartica za 1500 kn, pogotovo za filmove i muziku, osim ako zelis imati nesto tak da se mozes hvalit po kvartu: "imam zvucnu za xy kuna.. Moja preporuka ti ide http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/653 |
Citiraj:
Pročeprkaj po internetu malo, kupi po svom, iskopčaj internet i odseli se na južni pol. Jedini način da budeš sretan s kupovinom i uživaš u glazbi. Ovih dana mi, ničim izazvana, riknula audigy 2 NX usb zvučna i isto sam malo čeprkao tražeči karticu sličnih karakteristika i namjena pa da podjelim svoje mišljenje. Priznam samo usb zvučnu pa sam takve i gledao. Možda je kod PCI bolja situacija. Nevjerojatno mi je da je na tržištu praktički crna rupa na području "zvučna za stereo slušanje bez điđa miđa". Pa da to neko napravi za nekih, recimo, 800-900 kn taj bi pobrao dobrog vrhnja. Ne treba mi 5.1, ne treba milijun preampa, ne treba mi eax i ostale skraćenice, treba mi zvuk. Vjerujem da nisam jedini. Ali pošto toga očito nema (barem ja ne mogu pronaći) ja sam se odlučio za e-mu 0202 usb. Stiže sutra-prekosutra. Znam, isto sranje od Creativa samo s malo manje đinđa ali šta ćeš, takvo vrijeme. Imao sam ju u ruci i djeluje plastično, klimavo, s trajem-jedan dan-duže od garancije naljepnicom na sebi. Ukratko, ničim se ne razlikuje od ostalih konkurenata po tom pitanju. Zvukovno je mala razlika između 0202 i 0404, tako bar kažu specifikacije i recenzije. Više je razlika u dodatnim opcijama. 0404 ima fantomsko napajanje za mikrofone i nešto više kontrola tako da možeš uštediti 500 kn. Sorry na ontopic pisanju. Ajmo dalje u revijalnom tonu. |
Citiraj:
Hvala za preporuku zvučne. Ne želim se nikome hvaliti sa njom i s time koliko sam ju platio nego mi je bitno da dobijem što bolji zvuk. Citiraj:
|
Eto super..
Sto se tice zvucne, nema ti bas puno neke razlike (u zvuku) u zvucnoj za 800 i onoj za 1500. Tu ti se vise placaju ulazi izlazi i ostale stvari koje si ti rekao da neces koristit, tak da je to za tebe bacanje novaca..bolje te pare utrosi na ostatak zvucnog sustava.. BTW, sta ce ti toliki kompovi?:D |
Citiraj:
Nit je vivax solidan, a nit je B&W vrhunski, no to su očito tvoji favoriti. Nadalje, odnos soba-zvučnik nitko nije niti spominjao u toj tvrdnji. |
Citiraj:
Jedan za tatu(Server) Jedan za brata(Slave) Jedan za mene(Master) Zvuči ko reklama :D 2 laptopa jer mi roditelji puno putuju Dva stara kompa koja mi je žao bacit/prodat. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: Jel ima ta zvučna Line In? Vjerojatno ima ali da nebi bilo nisam znao.(Jer neke Creative nemaju :D) Nisam to nigdje mogao naći na stranici od auzentecha. |
A gle Juan.. Totalno lagano gubim volju za i kakvu raspravu o HIFI-ju..Lagano to pocine slicit na raspravu o "autima" u Svastari..
Sto sam htio reci, odnosno poanta je da vecina ljudi pravi gresku i prodaju svoje komponente i kupuju skuplje u nadi da ce dobiti vjerniji zvuk.. A imaju velike probleme s sobnom akustikom i tu im ne moze pomoci ni najbolja elektronika.. Ali to nije bitno, jer ne mozes se hvalit:"E ja ti imam super raspored zvucnika i opcenito mi je cijela slusaona po pravilima".. Ali zato mozes pricat:"imam xy pojacalo" Sad ispada da skrecem s teme, mozda ali u praksi to tak izgleda.. Citiraj:
B&W nije vrhunski?? Nisu mozda naj naj ali su jako dobri, imaju par jako dobrih modela, tradiciju, i meni su totalno ok..Ti vjerovatno imas druge favorite.. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I jos slusas repetativni tehno na plasticnim zvucnicima sa velkim wooooooferom :D |
Citiraj:
Nema veze, idem brojat violine...ili slušat sustav, a ne glazbu, kako bi rekli, kao i za navedenu misao i kupovanju nove opreme na audiopuls.net portalu. Pročitaš dva uvoda u hifi i znaš dovoljno. |
Citiraj:
|
@srale7
Sve 5 kaj se tice auzentecha ali malo ga previse ti i fleks forsirate ;) EMU 0404 je kaj se tice DAC-a kvalitetniji izbor (pošto se traži isključivo kvaliteta zvuka na analog outputu), a da ne pričam da se ispred 1212M bilo koji auzentech moze sakriti. |
Citiraj:
To ti je isto to kak magnatov zvucnik sa 10cm driverom ide na 35hza. |
Citiraj:
Uvijek se na tu temu dobije 3 različita odgovora. ;) |
Čuo 1212M jesam, tj. imao ga 2 tjedna doma.
Za 0404 USB vjerujem specifikacijama (uspoređujem ga s 1212M, pošto su vrlo slični, tj. gotovo identični po komponentama koje koriste). 0404 PCI je vjerojatno tu negdje s Auzentechom, trebalo bi baš te dvije usporediti. Nipošto ne velim da je Auzentech loš, naprotiv. Ali 1212M je za 980kn uvjerljivo najbolja kartica. Citiraj:
|
Citiraj:
Ma nisam je tebe tamoprozvao nit rekao da se ti hvalis icim..to je onako bila prica.. Citiraj:
Ali vjerujem da su i ove EMU isto vise nego odlicne kartice.. @MAXx daj ti nama reci na cemu ces ti slusat glazbu? Zvucnici? |
Citiraj:
To su mi najbolji zvučnici u kući. Sada sam se počeo interesirati za HIFI pa cu ljepo redom prvo dobra zvučna kartica a kad mi dođe rođendan (u desetom mjesecu prelazak na jedanaesti) ču za poklon tražiti HIFI (zvučnike i onu kutiju u koju se spajaju) |
Definitivno se trebas maknut s te linije.. I ta kutija se zove pojačalo:D
|
He he budem. Hvala, danas sam naučio par bitnih stvari. :D
|
super..Prolistaj tamo malo po hifi temi..
|
Citiraj:
Napisana je naširoko analiza zvučnika koje nitko od vas nije ni poslušao. Dotični Juan spominje debljinu stijenki kutija, kakva je skretnica i pritom uzima Z5500 za referencu? Ha? Zvučnike kojima subwoofer svira previsoko i grmi bezveze, a iznad njegovog spektra se grče mali aluminijski širokopojasni driveri u plastičnoj kutijici. Halo, razum anyone? Od subwoofera za te novce dobiješ samo neartikuliranu tutnjavu. Aluminij u zvučničkim jedinicama ne daje apsolutno ništa osim čvrstoće da može bolje podnositi visoke snage. Pod koju cijenu? Izobličenje zvučne slike jer je to karakteristika tog materijala i tu je priči kraj ljudi moji. Nikome nije bitno što kod takvih subwoofer+širokopojani zujavac od satelita postoji jedna grozna rupa u frekvencijskom spektru jer sub ide previsoko, a sateliti ne mogu pokriti dovoljno nisko? Glavno da se analizira skretnica u Jamou i debljina stijenki njihovih kutija, sram vas bilo sve koji ovako razmišljate. P.S. Entry level Yamahe imaju uvjerljivo najbolji stereo od svih low i mid range receivera, a to je bitno nekome tko želi slušati i muziku. P.P.S. Čuo sam i te Jamo i Z5500. |
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/out.php/t114574_e89cqxt.jpg |
evo ga, behold... pravilno podešen setup našeg dežurnog kritičara i dušebrižnika :D
@prljavi bluzer... oke, to je tvoje mišljenje, ja i dalje mislim kako za te pare nemreš napraviti boom da ćeš se lupit po čelu i reć "jebote šta nisam ovo drugo kupio, sigurno je 100 svjetlosnih godina bolje". samo još jedan usputan komentar - gdje god se pričalo o entry risiverima, nikad, ali baš nikad yamaha nije bio predvodnik klase u stereo reprodukciji... uvijek je ispred bio marantz skupa sa denonom. |
Citiraj:
|
sve jasno.
za te pare ako ti muzika imalo bitna možeš birat između (stereo) nada, ca, marantza i denona bez greške tako da je imho to puno bolje solucija. |
Citiraj:
Spominjem negativne strane sustava i ne možeš reći da z5500 ne zauzimaju manje mjesta. Poredbu kvalitete reprodukcije nisam nigdje iznio, nego samo negativne i pozitivne strane oba sustava. Nigdje nije napisano da z5500 ima bolji/lošiji zvuk, ali kao prednost, nauštrb kvalitete, uvijek bih izabrao z5500 upravo radi kompaktnosti...u toj kutiji dobiješ SVE, dakle jedino fali izvor zvuka. Pokačiš i po zidovima i uopće nemaš ne žrtvuješ prostor. Od dva zla biram manje. Platio sam kvadrat stana više nego što ovdje neki imaju sustave i da ga unakazim s takvim stvarima? |
tak je meni sused rekao kad sam plazmatrona kupio... veli ako si platio ekran 1k€, a 82" crt ti zauzima kvadrat životnog prostora, onda si 1k€ na dobitku uzevši prosječan kvadrat u zg ;)
|
Citiraj:
sad tražiš zvučnu za 1500kn (uvjeren da ćeš dobiti suuuuper zvuk), a u drugu ruku ne znaš što znači bookshelf i floorstander.. a na čemu ćeš onda slušati tu "muziku" pobogu... koji će ti k zvučna od 1500kn, ako onda nećeš to spojiti na pošten par zvučnika i pojačalo.. (iako ni tu ne vidim smisla no nekako se moram izrazit) pojačalo ti se inače kaže amplifier, a zvučnici - oni koji stoje sami, visoki, znaš oni od metra su floorstanderi, a oni znaš mali, koji ti stoje na policama i tako, ti se zovu vidi vraga bookshelfi... :banana: |
Meni nisu jasni likovi kao ti. Da si malo bolje čitao vidio bi ovo:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53. |