![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
My bad, krivo sam vidil.
A kaj se tice overclocka, mogu samo reci, nice nice. S 800 na 1128. :D |
Citiraj:
prvo i osnovno nemoj pričat " mi " već " ja " ( dakle pričaj u svoje, a ne u tuđe ime jer nisu svi čoravi kao ti ), a druga stvar nismo ti i ja zajedno ovce čuvali da se možeš tako bahato ponašat, treće, ajd malo baci pogled par stranica prije pa ćeš vidjet da sam napravio C/P tih sadržaja koje si ti uprao stavio :kafa: nadalje, automatske postavke za memu u biosu su previše zategnute pod auto, pa nije niti čudo zašto to sve ne radi @ 1066, jest da je malo možda kompliciran postupak, međutim dominator radi CL4 4-4-12 @ DDR 800 sa ostalim postavkama na auto, međutim da bi ga se moglo tjerat @ DDR1066 treba malo dublje zaviriti u ostale postavke kao recimo primjer fino se instalira memset, pročitaj su ostale postavke meme i fino se te postavke stave u bios i mema radi bez ikakvih problema @ DDR1066 ( naravno uz postavljanje voltaže koju je proizvođač prepisao), jest da je postupak malo zeznut i treba se malo " igrat " sa time, ko voli nek izvoli, ko ne voli neka si uzme drugi ram, ja sam samo pokazao da mema ide i više od DDR 1066 za čega je i namjenjena. :chears: |
Stinger, ajde onda podijeli s nama postavke memorije u biosu za CL4, a da radi na 1066MHz (ak sam te dobro skuzio).
|
Jel se ta memorija uopće pali na postavljeni CAS 4?
|
Zato sam i pitao Stingera, jer meni se nije palila. Znaci, memoriju sam stavio na 800MHz i 4-4-4-12 i no reaction. :stoopid: Budemo vidjeli kad se vrati nova memorija s reklamacije, mozda ona bude isla kojim cudnim slucajem.
|
Ne pitam 4-4-4-12, nego pitam 4-5-5-15.
|
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
bahat? hmmm no kako ti kazes..ti znas.
ok, lijepo je da si c/p sadrzaje, no kaj je zabranjeno staviti i linkove, na kojima osim tabela jos i dodatno objasnjava kaj se treba raditi, na kaj gledati i slicno? nema frke rista, ako te to pali, TI SI PRVI to napisao. sretan? i nedaj boze da smo zajedno ista cuvali..kamoli ovce ;) btw..ako te pere osip od muke kad me citas, imam ti super kremicu... :) :) :) neznam zakaj se ti kao i jedan mali dio ekipe tu non stop furi i duri..ko djecica..kaj god im kazes, eto osipa i lisajeva. pa samo mi nije bilo jasno kaj si htio rec, i lijepo sam te to upitao..onako, u mnozini kao fora formi recenice...nis drugo. jel te jedan sry izvlaci iz beda? |
Molio bih bez nepotrebne svađe i prepirke.
|
Nisam uspio iskopat nikakve detalje o pokusajima clocka "obicnog" XMS2 DHX corsaira..
Konkretno TWIN2X4096-6400C4DHX .. pa pitam tu da ne otvaram novi thread koji ce mi moderatro zaljepit na neki 17. stranicu takionak :) Pa jel netko ovdje imao iskustva sa njim? Nemam potrebe ga navlacit ne znam kak visoko.. do 900 mi dosta.. mozda max 1000 ako se ocu igrat. EDIT: Evo naso sam neki review napokon.. cini se da je potuko OCZ Platinum kit u svim testovima.. samo je u igrama bilo malo slabiji. |
Eto, napokon je stigla druga memorija, naravno, reklamaciju su uvazili. I prema pocetku ovog mog posta, svi bi mislili kako sam presretan, no, dali je moguce 2x dobiti neispravnu memoriju? Ocito je, jer mi opet jedan modul ne radi, drugi najnormalnije...Jel to za ljude? Mislim da nije...Polako gubim zivce i mislim da cu zvat Links i izresetat ih tam sve po redu.
EDIT: Bio sam u Linksu i vratio im tu ukletu memoriju i dali mi natrag novce. Svima zelim puno srece u koristenju Corsair Dominator memorije, ja se vise ne vracam nikad. |
evo nedavno sam ubo Corsair Dominator PC-8500 2x2GB, TWIN2X4096-8500C5D CL5 @ 2.1 V, Rev 1.1
trenutno rade na 1122 MHz @ CL5 @ 2.08V iznimno sam zadovoljan novom memorijom, prije sam imao 2x1B Balistiku i nije htjela preko 1080 MHz, nikako, a sad imam duplo meme koja brže radi, bolje se hladi, uglavnom iznimno zadovoljan, mada to nije max clock, trenutno je tako jer mi proc na trenutnoj voltaži daje max, a sa mem djeliteljem sam najviše izvukao prije navedenu frekfu :) http://www.imagesforme.com/out.php/t152979_mema.jpg |
Svaka cast, ocito si imao srece. Ja, ako nisi sve procitao, sam dva puta kupio doticnu memoriju i u oba slucaja mi nije radio jedan modul.
|
a imao si tu "sreću" da si naletio 2 puta na neispravne module, nije nemoguće ali jako teško. Ali ti se dogodilo, možda da ju sad opet uzmeš će ti ići na 1200 MHz CL4, 2.1 V :lol2:...
kako sam gore i napisao, piknuo sam je u comp i "poletile" su stvari :D primjer, prije dok sam igrao GRID, na kretanju sa starta, zavojima i di je bilo dima je volio zatrzat, sa ovom memom apsolutno nema trzanja + dignuo malo detalje, a grafa mi nije neka ubojica, 7900GS sam rad compa je ubrzan, dizanje win, load-anje svega, uglavnom sve se ubrzalo, svi koji imaju 2 GB preporućam ako se može na 4 GB idite :D iskreno nisam mislio da će biti ovako veli pomak sa 2 GB na 4 Gb :goood: |
još ti te čovek razmel da si na vista@64 al ovak...
|
pogledaj pod moj comp, tu konfu mislim imati još min 2 god ;)
kad si ubodem neku bolju grafu idem na Vistu@64 ;) a i opet napominjem da se i ovako osijeti primjetna razlika između 2x1 GB i 2x2 GB(OC bolji) ;) |
Citiraj:
jel to memtest par sati stabilno? |
Citiraj:
EDIT: stabilno i u OCCT-u 2 sata :) |
Corsair 4GB (2*2GB KIT) PC8500 C5D 1066 Mhz mali review
Zanimljiva memorija, bar sudeci po ovome sto sam imao prilike vidjeti u zadnjih sat vremena...
Ovako je pocelo: http://slike.hr/slika.php?z=standard0th.jpg Pa sam stavio latencije na 4-4-4-12 bas da vidim hoce li raditi: http://slike.hr/slika.php?z=444120th.jpg Pa sam spustio mnozitelj: http://slike.hr/slika.php?z=multiplier8fsb4230th.jpg E sad dolazi onaj zanimljivi dio. Kad sam tek ubo memu u komp, digao sam fsb na 488 i radilo je, ali mema je davala bijednih 3 Mb read/write u everestu. Nisam napravio screenshot odmah vec isao jos prckati, i sad kad sam to isao ponoviti radi screenshota, komp se nece boota. Najvisi fsb pri kojem se boota je sada 460 (mnozitelj 8). Ne kuzim zasto. Jel to do moje ploce, ili se mema zagrijala ili kaj. |
Svaka čast,dobar ti je review :goood:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=113881&page=7 |
Prvo 3 slike, nije review, bar treba više slika.
FSB je dosta velik s obzirom na Q6600 B3 i MSI P35, da li si dizao napon čipseta, i CPUa? |
Citiraj:
|
Citiraj:
edit: evo je upravo riknula. Stavio sam fsb:dram na 1:1.25, proc je bio na 3840 cini mi se mnozitelj 9, a mema na 1066 i krepa komp. Clear cmos napravio jedno desetak puta, i sa starom memom normalno boota, a s dominatorom ni beknut...ide sutra nazad u ducan... |
Jel ovo review?Nije.
To je post u kojem ti začudo ajmo reć hvališ taj ram,mada je ta frekvencija od 420MHz,ništa impresivno. Jesu to dominatori?Jesu. Jel ono dominator thread?Jest. Molim lijepo. |
Citiraj:
A sto se ovog drugog tice, jel to znaci da se sve p35 ploce trebaju reviewati u jednom p35 chipset threadu? Koliko ja vidim , to nije slucaj |
Gigabyte P35 DS3R
510X6 radi 510X7 ne radi 500X7 radi C2D 6550 G0 nije kočnica, a kamoli memorija koja ide na 1090MHz 15-5-5-5 Ja imam Geil Ultra da ne ispadne da komentiram memoriju, nego je ovo komentar na wall FSB ili koji K već. |
@Igneos79 - prebačeno u Dominator thread, gdje cijela stvar i spada.
I, daj si makni to iz "Moj komp" da imaš Q6600 "G0 B3"... Kani se FSB-a s quadom...smanji ga i igraj se sa djeliteljima... |
Citiraj:
|
Nisi shvatio očito. Procesor ima samo jedan...stepping...ti si napisao dva - G0 i B3. Očito je da imaš, barem po SS-ovima, G0. Također, nema potrebe za istresanje po drugima zbog komentara na tvoj "review"...
|
Citiraj:
Nije se radilo o istresanju, vec o cistom dijalogu, a ovo upuceno tebi je zbog toga sto je ona tvoja recenica zvucala kao patroniziranje, sto mi sa mojih 30 godina u guzici i nekih 20 kompjuterskog staza zbilja ne treba... Edit: Kako bi ti saznao koliko fsb ti moze ploca povuci? |
Nitko se tebi nije obraćao s visoka, ja sam ti rekao u čemu je problem sa FSB-om u slučaju quadova, a ti to shvati kako želiš.
Valjda je bolje da radiš sa sićom na nekih 400MHz i većem djelitelju nego da cjediš FSB procesora koji nije sposoban za to. |
Citiraj:
|
Sa Q6600 možeš planirat dosezanje FSB-a do nekih 480MHz no većina njih će raditi na 420-450MHz ovisno o ploči/chipsetu i tome koliko ti se uopće da igrat time
|
Citiraj:
Edit: proc je bio hladan kad je isao toliko jer jer komp ostao ugasen...kasnije kad se zagrijao isao je na 460 fsb....i btw....mema je krepala kad sam digao omjer |
teško da je memorija krepala sama od sebe...
možda si neke od postavka krivo, nenamjerno postavio... moja radi od prvog dana ovako i nikad problema :beer: 2x2GB 1122 MHz @ CL5 @ 2.06V mema se ne grije, i to joj nije max, iskreno ne da mi ga se tražiti jer neći vidjeti neki pomak osim u sintetici... zanemarite kaj u CPU-Z piše DDR3 :D http://www.imagesforme.com/out.php/t152979_mema.jpg |
Citiraj:
|
meni nije vrag dao mira pa sam se išao malo igrati :D
uglavnom stavio sam novi BIOS i probao spustiti napon, uglavnom mema sad radi na 2,04V :chears: 1120 MHz@CL5 :chears: http://www.imagesforme.com/out.php/t292249_RAM204V.JPG EDIT: 2,02 V :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11. |