PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   3.5" SATA HDD-ovi veći od 500 GB (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=112472)

domy_os 24.12.2008. 19:28

Iz koje je serije taj tvoj WD? Možda da pogledaš Blue seriju?

hullabaloo 24.12.2008. 19:40

crne su naljepnice.
Thailand 09.june.2008

EDIT:

koja je serija koja ima promjenjivi RPM, koja se vrti na 5400RPM? taj necu, ne svidja mi se bas to. Kako neki kazu, on se stalno vrti na 5400, ne penje se na 7200 RPM. Jel istina ili ne...

Mar 24.12.2008. 20:16

Citiraj:

Autor hullabaloo (Post 1229167)
koja je serija koja ima promjenjivi RPM, koja se vrti na 5400RPM? taj necu, ne svidja mi se bas to. Kako neki kazu, on se stalno vrti na 5400, ne penje se na 7200 RPM. Jel istina ili ne...

Green

Blue je "mainstream", Black je performance.
Mislim da su Blue i Black jedno te isto (navodno neki "dupli procesor), no da je kod Blacka AAM podešen na manje agresivnu uštedu energije/akustiku, te ima više cachea.

greg SE 24.12.2008. 20:22

ti o kojima pricas bi bili zeleni vjerovatno.
a ovi tvoji ako su black onda su oni s najvecim performansama ali s nesto vecom bukom. Jebiga kad se ne informirate nimalo prije kupovine a savjeti na forumima se ionako svode na preporuke onoga sto je trenutno in bez ikakvih iskustava ili argumenata ili ne daj boze malo detalja tipa nemoj kupiti crni ako hoces tisinu :).
Da si blize ja bi se bez problema zamjenio i dao ti svog plavca za crnog, malo zujanja mi ne znaci nista, i kad kanta radi preko noci obicno budem toliko umoran da nema sanse da me tako nesto omete u spavanju :D

hullabaloo 24.12.2008. 22:49

o.k. guys.
Kad sam ja kuopvao WD-a, nisam siguran da je bilo rijeci o black/blue/green varijantama.
Veci od 640 GB su vjerojatno bucniji zbog tri ploce vs. dvije. Ili mozda ima neki da je tisi od WD-a 640GB (mada sumnjam).
Slijedece. Jel se isplati Samsung F1 640GB. Jel tisi. Performanse.? Nema review-ova pa ono, iskustva iz prve ruke.
Pokusat cu AAM spustit pa cu vidjet. Ak se perf. ne gube previse, a buka fino padne, onda cu ic na tu kombinaciju.
Kakav je Hitachi 640GB?
Seagate crkava cesto pa mi on ne dolazi u obzir, ipak su mi posaci bitni.

Ja ci svejedno kupit novi HDD pa su preporuke dobrodosle.

Edit:
AAM podesio na 128. na 254, average acces time je 12.6ms, na 128, average acces time je 16.3ms. krkljanje nestalo, ali idle zvuk naravno i dalje isti.
HD tune mi da ili 128 ili 254. Sve ostale opcije automatski baca na 128.

Mar 24.12.2008. 23:32

Citiraj:

Autor hullabaloo (Post 1229279)
o.k. guys.
Kad sam ja kuopvao WD-a, nisam siguran da je bilo rijeci o black/blue/green varijantama.
Veci od 640 GB su vjerojatno bucniji zbog tri ploce vs. dvije. Ili mozda ima neki da je tisi od WD-a 640GB (mada sumnjam).

Jedan on najtiših je WD10EACS s varijabilnom vrtnjom.

Citiraj:

Slijedece. Jel se isplati Samsung F1 640GB. Jel tisi. Performanse.? Nema review-ova pa ono, iskustva iz prve ruke.

Osobno nemam povjerenja u Zmazunge pošto firma proizvodi sve i svašta, a i jedini Zmazung disk s kojim sam bio u kontaktu se trese kao da ima Parkinsona. :)

Citiraj:

Seagate crkava cesto pa mi on ne dolazi u obzir, ipak su mi podaci bitni.

Osobno nikad mi se nije pokvario disk (osim jednog staaarog WD-a od 10 gigi no on je proša svašta), a ima sam IBM DeathStar, 5-6 seagatea, 10 WD-a, hitachija...

hullabaloo 25.12.2008. 00:03

Citiraj:

Autor Mar (Post 1229307)
Jedan on najtiših je WD10EACS s varijabilnom vrtnjom.

no 5400RPM
Zahvaljujem MAr, ni ja nisam imao crknutih diskova, ali kazu ljudi da im novi Seagate diskovi crkavaju, vise nego drugi proizvodjaci, pa se ne zelim iskusavati.
Samsunga nisam imao nikad, ali ak je pouzdan, o.k. Tko jima proizvodi diskove? Imaju svoju tvornicu ili narucuju, ili su nekog kupili?

BTW. Cestit bozic svima :)

dh41400 25.12.2008. 08:01

Neke ispravke polu-istina:

1.) Green serija nema varijabilnu brzinu vrtnje ploca, vec konstantnu (nije deklariran kao 5400, vec nego kao sub-6000 RPM HDD :)), sto je jedini razlog smanjenja buka u idle-u.
Ono sto je varijabilno kod njega je kretanje aktuatora, odnosno "ruke", te samim time i ostvaruje manju buku prilikom samog rada (Read/Write).
Ugl Green serija je najtisa, najmanje zahtjevna po pitanju energije i zagrijavanja, te je najslabija po performansama od WD-ovog 7,2 kRPM asortimana.

2.) AAM ne smanjuje brzinu vrtnje diskova (osnovni razlog buke u idle-u), vec optimizira kretanje aktuatora/ruke prilikom Read/Write procesa.

3.) WD Black serija (32MB c., dvostruki proc ...) je glasnija od tvoje trenutacne Blue (WD6400AAKS) serije, ali je po pitanju performansi (IOPS, te nesto manje Transfer Rate) dosta bolja opcija od ostatka familije.

4.) Samsung serije diskova imaju tendenciju povremenog pustanja periodicnih zvukova (imam jednog 2,5" 5400 RPM HM100JC u laptopu), a koliko sam cuo po forumima, ovo se ne odnosi samo na 2,5" vec i na 3,5" (tolerancija na buku je kod svakog korisnika razlicita narvski).

5.) Prije tjedan dana ubacio Seagate Speedyja u HTPC i neki dan je prilikom bootanja OS pojavila poruka nedostatka nekih kljucnih fajlova ... dalje zakljucite sami :(

6.) Hitachi po glasnoci i nije nesto posebno (tih), premda su 2,5" modeli zadovoljavajuci po pitanju buke, a jedino se cuju prilikom Read/Write procesa i to u obliku laganog krckanja (u drugom laptopu mi je 160GB, 5400 RPM 5K320 model).

7.) WD-ovi manji modeli AAKS serije imaju naviku proizvoditi poprilicnu buku u idle-u, pa stoga pripazi na ovo i kod ostalih proizvodjaca.

Zakljucak:

Ono sto ti trazis (necujnost) kod 3,5" 7,2 kRPM HDD-a neces naci.
Preporuke su 2,5" modeli (performanse?) ili SSD tehnologija (cijena?), a sve ostale opcije su kompromisi (buka u IDLE/Read/Write, zagrijavanje, potrosnja, performanse).

Postoji i opcija kompromisa, da se OS stavi na tih (manji) SSD, a ostatak (Storage) stavi na vece Green WD serije koje se dodatno mogu utisati spajanjem na dodatni HDD kontroler uz uporabu MAID funkcije (iskljucivanje diskova nakon odredjenog vremena neaktivnosti - apsolutnih 0 dBA), no ovo je ipak daleko skuplja/kompliciranija opcija.

P.S.
Cestit Bozic svim clanovima foruma !

hullabaloo 25.12.2008. 09:48

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1229402)
Neke ispravke polu-istina:

1.) Green serija nema varijabilnu brzinu vrtnje ploca, vec konstantnu (nije deklariran kao 5400, vec nego kao sub-6000 RPM HDD :)), sto je jedini razlog smanjenja buka u idle-u.
Ono sto je varijabilno kod njega je kretanje aktuatora, odnosno "ruke", te samim time i ostvaruje manju buku prilikom samog rada (Read/Write).
Ugl Green serija je najtisa, najmanje zahtjevna po pitanju energije i zagrijavanja, te je najslabija po performansama od WD-ovog 7,2 kRPM asortimana.

2.) AAM ne smanjuje brzinu vrtnje diskova (osnovni razlog buke u idle-u), vec optimizira kretanje aktuatora/ruke prilikom Read/Write procesa.

3.) WD Black serija (32MB c., dvostruki proc ...) je glasnija od tvoje trenutacne Blue (WD6400AAKS) serije, ali je po pitanju performansi (IOPS, te nesto manje Transfer Rate) dosta bolja opcija od ostatka familije.

4.) Samsung serije diskova imaju tendenciju povremenog pustanja periodicnih zvukova (imam jednog 2,5" 5400 RPM HM100JC u laptopu), a koliko sam cuo po forumima, ovo se ne odnosi samo na 2,5" vec i na 3,5" (tolerancija na buku je kod svakog korisnika razlicita narvski).

5.) Prije tjedan dana ubacio Seagate Speedyja u HTPC i neki dan je prilikom bootanja OS pojavila poruka nedostatka nekih kljucnih fajlova ... dalje zakljucite sami :(

6.) Hitachi po glasnoci i nije nesto posebno (tih), premda su 2,5" modeli zadovoljavajuci po pitanju buke, a jedino se cuju prilikom Read/Write procesa i to u obliku laganog krckanja (u drugom laptopu mi je 160GB, 5400 RPM 5K320 model).

7.) WD-ovi manji modeli AAKS serije imaju naviku proizvoditi poprilicnu buku u idle-u, pa stoga pripazi na ovo i kod ostalih proizvodjaca.

Zakljucak:

Ono sto ti trazis (necujnost) kod 3,5" 7,2 kRPM HDD-a neces naci.
Preporuke su 2,5" modeli (performanse?) ili SSD tehnologija (cijena?), a sve ostale opcije su kompromisi (buka u IDLE/Read/Write, zagrijavanje, potrosnja, performanse).

Postoji i opcija kompromisa, da se OS stavi na tih (manji) SSD, a ostatak (Storage) stavi na vece Green WD serije koje se dodatno mogu utisati spajanjem na dodatni HDD kontroler uz uporabu MAID funkcije (iskljucivanje diskova nakon odredjenog vremena neaktivnosti - apsolutnih 0 dBA), no ovo je ipak daleko skuplja/kompliciranija opcija.

P.S.
Cestit Bozic svim clanovima foruma !

E ovo ja zovem pravo pojasnjenje stvari. Svaka cast. Odlicno.
Ispricavam se sto sam krivo napisao da imam black seriju. Blue je ipak. SE16 16MB cache, AAKS.
Sto se tice tisine, disk ce najvjerojatnije u izolaciju, a razmisaljao sam i o 2,5" disku kapaciteta 320GB ili vecem.
thans jos jednom.

JuiceBox 26.12.2008. 20:26

Samsung HD642JJ 640 gb u vemulju je 480 kuna pa me zanima kakav je i dali ga se isplati uzeti... ?

thopok 26.12.2008. 20:40

http://www.ve-mil.hr/assets/images/a...Raspoloziv.gif nije raspoloživ

tempestcro 28.12.2008. 23:12

Doslo je do potrebe za povecanjem kapaciteta na data serveru, pa me zanima sta uzeti. Dvoumim se izmedju dvije stvari:

WD6400AAKS 640GB - 2 kom ili Samsung SpinPoint F1 1TB.

Dakle WD kosta malo vise, ali dobijem malo vise prostora. Samsung u drugu ruku je jedan sto znaci manje zagrijavanja i manje power consumptiona, te ispada nesto jeftiniji.

Koliko sam citao na netu, Samsunga ne preporucuju za servere, ali to ovdje ne igra ulogu jer server ima max 3-4 usera logana u isto vrijeme. Nemojte me pitat zasto ne koristim SAS ili SCSI jer je odgovor jednostavan: Stezem remen. :D ( citaj: nemam para )

Isto tako bih mogao ova 2x WD staviti u RAID 0, pa jos na tome dobiti na performansama, ali to su stvarno finese vec, jer kao sto rekoh 5 usera max nije neko opterecenje.

Ja osobno nekako favoriziram 2x WD.

Lud76 29.12.2008. 21:52

Novi Samsung 1TB, zadovoljan ja :D

http://img.w3dizajn.net/images/Sami14680_thumb.jpg

pingmachine 30.12.2008. 10:13

mogu li se kod nas kupiti 1 GB hitachiji s tri ploče?

gin.tonic 05.01.2009. 18:42

Kupio danas Western Digital - WD6401AALS ..... Valja kaj taj disk ?

killah_tm 12.01.2009. 14:45

Samsung F1 640gb ili WD 640gb

Šta uzeti od ovih diskova:

1. HDD 640.0 GB, SAMSUNG Spinpoint F1, SATA, 16 MB c., 7200okr/min, za desktop - model HD642JJ

2. HDD 640.0 GB, WESTERN DIGITAL, SATA, 16 MB c., 7200okr/min, za desktop - model WD6400AAKS

koje su prednosti a koji minusi?

Router 12.01.2009. 14:52

Uzeti jeftinijeg , pogotovo dok je WD 440kn u admu.

Pegasus8 12.01.2009. 15:05

definitivno wd, mislim za tu lovu nemozes pogrijesit :)

-POP- 12.01.2009. 15:49

Jeftiniji, garancija.
Manje više nema tu neke razlike...
440KN. pih... BTW killah nam je iz OS

killah_tm 12.01.2009. 19:38

ok, tnx svima... no da li je samsung u nečemu bolji i u čemu, bez obzira na razliku u cijeni?

Scorpius 12.01.2009. 20:25

Ja imam Samsung F1 500 GB, i oni su poznati da su najtiši, (ja nečujem roštiljanje u otvorenom kućištu), i najmanje se griju.

Pomo 12.01.2009. 20:35

Neš ti dileme.
Imam zmazunga prošle generacije T166 od 500Gb i wd640.
Obadva su tihi i hladni diskovi.
Ovo što ti uspoređuješ su kruške i ..... kruške.
Dva diska, WD ima 320Gb po ploči, dakle dvije ploče, i samsung ima 333Gb po ploči, dakle takodjer dvije ploče.
Kako je broj ploča presudan za buku i grijanje diska imaš dva skoro identična diska po tom pitanju.
Iz istog razloga su i tu negdje po brzini.
Uzmi ili jeftinijeg ili onog kojeg sam preferiraš.
Za WD koji gledaš imaš topik od valjda 20 strana samih preporuka na ovom forumu, pa si se mogao i tamo informirat.
IMHO potpuno nepotrebno otvaranje topika, te isti zaslužuje lock u najkraćem mogućem roku.

killah_tm 12.01.2009. 22:52

Citiraj:

Autor Pomo (Post 1246626)
Neš ti dileme.
Imam zmazunga prošle generacije T166 od 500Gb i wd640.
Obadva su tihi i hladni diskovi.
Ovo što ti uspoređuješ su kruške i ..... kruške.
Dva diska, WD ima 320Gb po ploči, dakle dvije ploče, i samsung ima 333Gb po ploči, dakle takodjer dvije ploče.
Kako je broj ploča presudan za buku i grijanje diska imaš dva skoro identična diska po tom pitanju.
Iz istog razloga su i tu negdje po brzini.
Uzmi ili jeftinijeg ili onog kojeg sam preferiraš.
Za WD koji gledaš imaš topik od valjda 20 strana samih preporuka na ovom forumu, pa si se mogao i tamo informirat.
IMHO potpuno nepotrebno otvaranje topika, te isti zaslužuje lock u najkraćem mogućem roku.

tnx za info, no odmah s druge strane nema potrebe za kritiku jer nije samo u vezi wd topic nego i za samsung tako da....
ugl. saznao sam sve sto me zanima. hvala svima na info :chears:
može lock..

Flikoman 20.01.2009. 02:20

Jel ima tko iskustva sa Hitachi diskovima? Prvenstveno mislim na ovaj disk...

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1080040

Jer mogu neku kompenzaciju u ve-milu napravit, a vidim da nema ni Samsung niti WD diskova od 1TB tamo. Seagate bih izbjegao ovog puta, zbog vec svima poznatih razloga.

yedwy 21.01.2009. 15:56

Eto ja danas upotpunio svoju samsung kolekciju sad se ukupno 3 komada vrte u kanti... :D

Valg 21.01.2009. 17:49

Samsung je OK, ništa više od toga... Imao sam dva, i dobro su me služili. ;)
Ali WD diskovi su stvarno super... Seagate sa svojom cijenom je također overkill, no nakon ovih svih sranja sa crkavanjem cijele jedne serije, predlažem da ih preskačete slijedećih 12 mjeseci... :)

pingmachine 21.01.2009. 21:10

da pitam opet: može li se kod nas kupiti WD10EADS, s 333 GB pločama? iako me privlače i hitachiji 7K1000.B...

^SuperUnknown^ 23.01.2009. 00:20

Citiraj:

Autor Flikoman (Post 1254075)
Jel ima tko iskustva sa Hitachi diskovima? Prvenstveno mislim na ovaj disk...

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1080040

Jer mogu neku kompenzaciju u ve-milu napravit, a vidim da nema ni Samsung niti WD diskova od 1TB tamo. Seagate bih izbjegao ovog puta, zbog vec svima poznatih razloga.

U odnosu na danasnji prosjek terabajtnih diskova ima najvise ploca (5), pojacano grijanje i izrazeniju buku, no osim toga radi odlicno i pouzdano. Imam doma jednog i na poslu par komada i nisam imao nikakvih problema :)

Ph03n1x 23.01.2009. 15:20

Evo ima 3 tjedna otkad sam kupio terabajtnog Hitachija, i nemam apsolutno nikakvih zamjerki. Jest malo bučniji od T7K500 serije, jer ipak ima čak 5 ploča, al kad ga se utiša s AAM-om buka je u prihvatljivim okvirima, i eto nakon privikavanja vise ga ne čujem.
Što se zagrijavanja tiče, također se neznatno više grije, ali pošto imam dobro Chieftecovo kućište, disk nikad ne prelazi 40 stupnjeva...evo trenutno mu je radna temperatura 37 dok je starom 320GB iz T7K500 serije 34 stupnjeva...dakle opet ništa oko čega bi se trebalo brinuti.
Presudni faktor mi je bio pouzdanost jer ovo mi je evo 7. po redu Hitachijev disk i nikad nisam imao problema s njima, tak da sam postao njihov vjerni kupac ;)
A i prema pričama koje sam dosad čuo, većina ljudi je vrlo zadovoljna njihovim diskovima.

Mr.Ex.President 05.02.2009. 21:28

Topic san pročita, gugl san izgugla, ekipu okolo san pita:D
Ukratko, već mjesec dana kupujen pa san sve to obavija, pošto su propale neke stvari i pošto su me neki ljudi izigrali, kupujem novo, jebe me se za +/-100 kn

Dakle, kao točka na i, šta od ova 2? Za storage (brzina manje važna, tišina mi je jako važna).
  • HDD 1000.0 GB WESTERN DIGITAL, SATA, 16MB cache, 7200 okr./min, za desktop - 779 kn
  • HDD 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F1, SATA, 32MB cache, 7200 okr./min, za desktop - 859 kn

Koje osobno iskustvo bi zlata vrijedilo, to mi najviše fali;)
Iako mislim da će na kraju presudit baš 80 kn razlike, pošto neke osjetnije razlike nema ni po specifikacijama, ni po iskustvima iz prve ruke:D

jollyb 05.02.2009. 21:50

Osobno iskustvo: samsung spinpoint F1 500gb - brz, malo se grije, vrlo tih. tj za mene nečujan. dosta cjepidlačim kaj se glasnoće/tišine rada diska tiče (cimer kaže da nisam normalan:D) i kad sam "pronašao" tj kupio samsung seriju, a kasnije pogotovo ovu F1, prestao sam uspoređivati s ostalim diskovima i tražit alternative jer sam našao najbolji izbor za sebe
već par godina ne kupujem niti ne stavljam u druga računala osim samsung diskova

pingmachine 05.02.2009. 22:13

Citiraj:

Dakle, kao točka na i, šta od ova 2?
ništa.

počeli su se pojavljivati diskovi s 500 GB pločama. pričekaj još malo.

Mr.Ex.President 05.02.2009. 22:19

Citiraj:

Autor jollyb (Post 1270351)
Osobno iskustvo: samsung spinpoint F1 500gb - brz, malo se grije, vrlo tih. tj za mene nečujan.
već par godina ne kupujem niti ne stavljam u druga računala osim samsung diskova

Samsunga iman doma, istog ka i ti od 500 GB i jeben je šta se tišine tiče:) Samo po iskustvima ljudi šta se 1TB serije tiče, razlike neke skoro da i nema...

Citiraj:

Autor pingmachine (Post 1270378)
ništa.

počeli su se pojavljivati diskovi s 500 GB pločama. pričekaj još malo.

Prika nije problem meni pričekat još malo, problem je šta to čekanje boljeg stalno traje pa će me ovi diskovi izgorit dok dočekam sljedeće, pa dok dočekam da ti sljedeć pojeftine, pa... ;) Nije problem pričekat nešto bolje, ako ću ja to bolje za cijenu kao sad ili manju moć kupit za 30 dana, problem je čekat još 90 za to nešto;) Jer s tim tempom će me ljeto dočekat...a prošlo ljeto san krenuo u kupnju:D

pingmachine 05.02.2009. 22:56

a vidi... onaj WD gore je lako moguće da ima 250 GB ploče. ako imaš sreće, možda bude 333 GB, ali to je jako upitno. mislim da su jedini garantirani diskovi s 333 GB pločama taj samsung i hitachi 7K1000.B (no mislim da on nije baš toliko tih, i mislim da ga nema u 1 TB varijantama).

s 500 GB ploča nećemo se maknuti još duže vrijeme. trenutno se čak i kod nas može nabaviti seagate 7200.12 od 500 GB (navodno jako tih), što znači da 1 GB verzija nije daleko, a onda bi se uz malo sreće mogli pojaviti i diskovi drugih proizvođača za mjesec-dva. WD je počeo prodavati 2 TB green powere - dakle, 4x500. samo je pitanje trenutka kada će veće ploče "procuriti" na njihove diskove manjeg kapaciteta.

ja isto već mjesecima kupujem diskove, pa nikako da to obavim :D jednostavno mislim da se ne isplati kupovati baš sada. kod nas su praktički preskočeni diskovi s 333 GB pločama, ali novi nas (valjda) ne mogu zaobići.

veće ploče = manje ploča = veća brzina = manja buka = manje zagrijavanje = manja potrošnja struje

2x500 je puno bolje od 3x333, a pogotovo od 4x250, što ti se lako može desiti.

Mr.Ex.President 06.02.2009. 14:02

Citiraj:

Autor pingmachine (Post 1270454)
veće ploče = manje ploča = veća brzina = manja buka = manje zagrijavanje = manja potrošnja struje

2x500 je puno bolje od 3x333, a pogotovo od 4x250, što ti se lako može desiti.

Ma sve to stoji, ali diskovi su roba koju uvijek možeš prodat, od svega šta san prodava s diskovima san ima najmanje problema. Toliko su traženi da san uspija prodat i napola crknuti jer su čoviku trebali dijelovi ili šta već...

Tako da je meni, kao krajnjem korisniku bitno samo da mi radi sljedećih 6-12-18-24 mjeseca, a to će odradit svaki disk, osim ako ne budem loše sreće... Duže ionako teško da će izdržat kod mene jer upravo radi nedosatka prostora često kupujem/prodajem pošto ne volim imat 5 diskova u kućištu, 2 su mi i više nego dovoljna, uostalom bolje 2x500 recimo, nego 5x200 recimo. Tako da sad iman 250-500, a nakon kupnje ću imat 500-1000, dok Seagate 250 ide na prodaju.

E sad, to šta će mu radi manjih ploča, bit 3% veće zagrijavanje, 6% veća buka i 1,7% veća potrošnja energije, me trenutno uopće ne zabrinjava:D Karikiram malo, al kužiš šta oću reć... Tako da ono, ako se nešto čudno ne dogodi u sljedećih 10 dana, moj je jedan od ona dva...

pingmachine 06.02.2009. 15:45

ne... pričam o individualnim pločama u disku, a ne o njegovom ukupnom kapacitetu.

*sada* uzeti disk s 4 ploče od 250 GB je potpuno suludo jer su nam pred vratima diskovi s 2 ploče od 500 GB.

dh41400 06.02.2009. 16:03

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1270857)
E sad, to šta će mu radi manjih ploča, bit 3% veće zagrijavanje, 6% veća buka i 1,7% veća potrošnja energije, me trenutno uopće ne zabrinjava:D Karikiram malo, al kužiš šta oću reć... Tako da ono, ako se nešto čudno ne dogodi u sljedećih 10 dana, moj je jedan od ona dva...

Jos nisi uzeo EACS? :D

Ma ako ti se zuri uzmi to i vozi misko... manje zagrijavanje/buke od Samija, 333GB ploce i ... nije Seagate :p

A ako se mozes strpit pricekaj EADS seriju (1, 1.5 i 2 TB), jer imam filing da ce bit vrlo solidna ;)

Mr.Ex.President 06.02.2009. 17:33

Citiraj:

Autor pingmachine (Post 1270924)
ne... pričam o individualnim pločama u disku, a ne o njegovom ukupnom kapacitetu.

*sada* uzeti disk s 4 ploče od 250 GB je potpuno suludo jer su nam pred vratima diskovi s 2 ploče od 500 GB.

Znam, pa cijeli post san i koncepcirao da odgovorim na to;)
Možda sam nesporazum u post unio spominjanjem toga da ne volim više od 2 diska u kućištu i onim 5x200, 2x500 primjerom...

Citiraj:

Autor dh41400 (Post 1270945)
Jos nisi uzeo EACS? :D

Ma ako ti se zuri uzmi to i vozi misko... manje zagrijavanje/buke od Samija, 333GB ploce i ... nije Seagate :p

A ako se mozes strpit pricekaj EADS seriju (1, 1.5 i 2 TB), jer imam filing da ce bit vrlo solidna ;)

Bija je u polanu dok nisan s curon priknija:(
A sad kupujem samo ono šta mogu nabavit bez dostave i sl. pizdarija, dakle ST only, tako da je taj model ispao iz konkurencije...

dh41400 11.02.2009. 18:35

Ajd da te malo razveselim ... nova EADS serija ima vrlo dobar Access Time :) barem sam tako nesto uocio na netu ...

Samo jos ne znam datum dolaska ... trebao bi uskoro, pa ako ti se ne zuri ...

pingmachine 11.02.2009. 18:44

300 GB velociraptor ima RAT=7 ms. za EADS taj broj možeš slobodno pomnožiti s 2.5.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20.