PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Server 2008 as Workstation (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110474)

Baja 001 16.11.2008. 00:52

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1193141)
Sad je 7 in :D No to je kao i OSX experimentiranje. Server je ipak stabilnija platforma. Nemojte me sad napasti za OSX, ne kažem da je loš ali nije predviđen za PC...

Predvidili su ga čim su uzeli Intel :D

IcyTexx 16.11.2008. 01:26

Ne zelim 7, cekam da izadje...
Ili da bude RTM.

Evo, sad idem u format C:/

Fleks 16.11.2008. 01:34

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193049)
Ljudi, moram mijenjat OS, kaj da stavim?

Imam Vistu odkad je izasla, ne vraca mi se natrag na XP.

Da probam ovime onda?
Sad mi se na Visti explorer.exe poceo nekontrolirano gasiti, ne znam sta mu je, nije virus.

Na ovome bi sve trebalo raditi? Od programa mislim.

OSX naravno da ti paše uz iPhone :D

IcyTexx 16.11.2008. 02:01

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1193159)
OSX naravno da ti paše uz iPhone :D

Falio si mi stari. :D
Sad sam se nagnjavio sa bootom sa USB-a, al mislim da ce sad upalit.

Sjeo je OS, samo kaj nemrem Kasperskyja stavit...

LAcy 16.11.2008. 09:49

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193190)

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1193056)
Ipak, ovo je serverski OS tako da možda se neke aplikacije neće hteti odmah instalirati.

Potpuno sam zaboravio napomenuti da češ vjerojatno imati problema u izboru anti virusa jer ga ne koristim, sorry.

Baja 001 16.11.2008. 10:36

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193190)

Kupi kao i ja Server Edition, također sam i O&O Defrag 11 morao kupiti :)

IcyTexx 16.11.2008. 11:22

Super... Sad mi ni MSN ne radi.

Baja 001 16.11.2008. 11:32

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193282)
Super... Sad mi ni MSN ne radi.

Kako :stoopid:

Meni v8.5 radi bez pola muke, doduše 9B nije radio :kafa:

BlackDwarf 16.11.2008. 11:37

Da, v8.5 radi bez po muke.

IcyTexx 16.11.2008. 11:54

A, skuzio sam... Treba dl. .msi file, čistu instalaciju, a ne onaj njihov installer.

EDIT:
uTorrent mi blokira Servera do restarta...

markec1986 16.11.2008. 12:57

LAcy 16.11.2008. 13:01

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193308)
EDIT:
uTorrent mi blokira Servera do restarta...

?!?! Meni normalno radi, bilo koja verzija.

tor 16.11.2008. 13:06

Citiraj:

Autor markec1986 (Post 1193371)

ni sanjat o ovakvim pokušajima.

IcyTexx 16.11.2008. 13:15

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1193377)
?!?! Meni normalno radi, bilo koja verzija.

A ne znam... Zbloka se nakon 1 min.
Sad sam stavio Vuze, radi normalno.

Maknuo sam Nod32 Smart Security i stavio neki moddani Kaspersky Anti-Virus...

Godinama se furam na sve neke Smart Security i Internet Security stvari, a samo mi oduzimaju resurse.

Javim kaj se jos desava.

Ali, brzina je ocita.
Sve je extra brzo, trenutno mi trosi 886MB RAM-a sa ukljucenim FF, Vuze, Kaspersky updaterom, milijardu foldera, MSNom, Sidebarom i Desktop Experience stvarčicom.

Perfektno. Vista bi cuclala barem 1.3GB.

LAcy 16.11.2008. 13:19

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193390)
Godinama se furam na sve neke Smart Security i Internet Security stvari, a samo mi oduzimaju resurse.

A jesi našao na što češ se furati :) Ne volim te pakete koji zakolju sve što mogu. Firewall i paziti što se radi i instalira, povremeno online scaner i to je to.

IcyTexx 16.11.2008. 13:33

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1193394)
A jesi našao na što češ se furati :) Ne volim te pakete koji zakolju sve što mogu. Firewall i paziti što se radi i instalira, povremeno online scaner i to je to.

Novi problem...

http://pce.hostili.com/images/zakajutq4_thumb.png http://pce.hostili.com/images/kojivragcij9_thumb.png

Izgleda da su zaje. Windows Update? Ako je u njemu uopce problem. Imam trenutno samo 2GB RAMa unutra, jede preko 90%.

LAcy 16.11.2008. 13:38

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1193404)
Novi problem...

http://pce.hostili.com/images/zakajutq4_thumb.png http://pce.hostili.com/images/kojivragcij9_thumb.png

Izgleda da su zaje. Windows Update? Ako je u njemu uopce problem. Imam trenutno samo 2GB RAMa unutra, jede preko 90%.

:lol2:

A što to radiš ako nije tajna? Već si svašta nabacio u notification, sidebar (nikad ga nisam uključio), imaš 552 procesa!!!!!!! (avp prednjači a i vjerojatno je razlog) i čudiš se da se zaklao.

McG 16.11.2008. 13:43

Na koju foru si uspel tolko procesa nabit?:)

BlackDwarf 16.11.2008. 13:46

Ja imam 53 procesa s tim da mi trosi oko 900MB.

IcyTexx 16.11.2008. 13:56

Citiraj:

Autor McG (Post 1193415)
Na koju foru si uspel tolko procesa nabit?:)

Izgleda da je AVP... A jesam i ja glup.
Sorry kaj vas gnjavim.
Nista, idemo bez Antivirusa.

IcyTexx 23.11.2008. 02:17

Pocelo me ovo malo klati...

Htio sam sad preuredit sve od kompa, na kraju ne mogu uspostavit DreamScene, mijenjat logon screen, sa MSNom se borim neprestano, a k tome mi ni Wamp ne radi (malo glupo njega stavljat kad imam Server izdanje, al ebiga, naucio sam se na njega).
Imam jedva MSN 8.5, ne mogu imat 9.0Betu. (Aj dobro)
Pokusavao instalirat stvarcice od Stardocka, DeskScapes me odbija jer nemam Vistu Ultimate, BootSkin ne funkcionira...
Također mi se uTorrent crasha. Kao i ObjectDock random.
K tome mi ne funkcionira ni nova verzija programa za live support kojeg pruzam sa jednog servisa.

Razmisljam se vratit na Vistu?
Ebiga, estetika.

Fleks 23.11.2008. 02:26

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1199185)
Pocelo me ovo malo klati...

Htio sam sad preuredit sve od kompa, na kraju ne mogu uspostavit DreamScene, mijenjat logon screen, sa MSNom se borim neprestano, a k tome mi ni Wamp ne radi (malo glupo njega stavljat kad imam Server izdanje, al ebiga, naucio sam se na njega).
Imam jedva MSN 8.5, ne mogu imat 9.0Betu. (Aj dobro)
Pokusavao instalirat stvarcice od Stardocka, DeskScapes me odbija jer nemam Vistu Ultimate, BootSkin ne funkcionira...
Također mi se uTorrent crasha. Kao i ObjectDock random.
K tome mi ne funkcionira ni nova verzija programa za live support kojeg pruzam sa jednog servisa.

Razmisljam se vratit na Vistu?
Ebiga, estetika.

za tebe nije žvakača guma, a ne OS :D

Stardock. hebote stardock imas tolko boljih alternativa.... A i msn mora biti zadnji, uostalom ajde imas i mirandu i trillian i pign (ili kako se sad vec zove)...

Mislim ono ipak je to server, a i ovi problemi sto imas nisu nerijesivi, ajde da te zezaju driveri (meni naprimjer je slucaj da nema sanse da slozim da radi zbog drivera)... Al ovo je onak, sve rijesivo.

Ajde da i cujem da os smrdi zato sto mu nemozes mjenjat boot skin :D

IcyTexx 23.11.2008. 02:32

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1199189)
za tebe nije žvakača guma, a ne OS :D

Stardock. hebote stardock imas tolko boljih alternativa.... A i msn mora biti zadnji, uostalom ajde imas i mirandu i trillian i pign (ili kako se sad vec zove)...

Mislim ono ipak je to server, a i ovi problemi sto imas nisu nerijesivi, ajde da te zezaju driveri (meni naprimjer je slucaj da nema sanse da slozim da radi zbog drivera)... Al ovo je onak, sve rijesivo.

Ajde da i cujem da os smrdi zato sto mu nemozes mjenjat boot skin :D

Nisam reko da smrdi. Dapace, odlican je... Mene samo smeta sta mi te stvarcice ne rade. Neke najsitnije sitnice te bas pogode.
Npr, koristim ultra staru verziju aplikacije za live support... Bez pola opcija. Genijalcima iz supporta programa nikako ne mogu objasnit da mi je Server 2008 workstation, a ne online-server. Brijem da sam im vec glavni vic jer pokusavam instalirati klijent verziju na server. :D

Trillian sam isprobo, odustao od njega odmah. Jednostavno mi je katastrofalan.

Koji driveri te muce?

Fleks 23.11.2008. 02:37

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1199193)
Nisam reko da smrdi. Dapace, odlican je... Mene samo smeta sta mi te stvarcice ne rade. Neke najsitnije sitnice te bas pogode.
Npr, koristim ultra staru verziju aplikacije za live support... Bez pola opcija. Genijalcima iz supporta programa nikako ne mogu objasnit da mi je Server 2008 workstation, a ne online-server. Brijem da sam im vec glavni vic jer pokusavam instalirati klijent verziju na server. :D

Trillian sam isprobo, odustao od njega odmah. Jednostavno mi je katastrofalan.

Koji driveri te muce?

Nijedni više. Naime vratio sam se na pravi OS, a microsoft nek radi prank nekome drugom, meni nece :)

IcyTexx 23.11.2008. 03:00

E, ovako...
Kreirat cu si Winse Vistu x64 preko vLitea, pa cemo vidjet sta ce bit bolje i brze...

Takodjer mi ne radi Windows Media player plugin za FireFox...

Baja 001 23.11.2008. 03:08

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1199202)
E, ovako...
Kreirat cu si Winse Vistu x64 preko vLitea, pa cemo vidjet sta ce bit bolje i brze...

Takodjer mi ne radi Windows Media player plugin za FireFox...

Probaj, ali sigurno ćeš kroz nekoliko dana skužit da si nešto bitno makao :D

IcyTexx 23.11.2008. 03:18

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1199206)
Probaj, ali sigurno ćeš kroz nekoliko dana skužit da si nešto bitno makao :D

Onda cemo ga opet reinstalirat, kaj ne? :D

LAcy 23.11.2008. 09:34

Da si odmah rekao da ti treba fancy verzija Windowsa ni u snu ti ne bih preporučio server. Aero je max što sam uključio. Čisto iz radoznalosti što će ti DreamScene?! Nije mi jasno ni za ostalo ali ovo...
Ne vidim svrhu instaliranja serverskog OS-a kojeg dodacima pretvaraš u ušminkani klijentski.

BlackDwarf 23.11.2008. 09:45

Mozes iskoristit bsplay. On moze video prikazat kao background. :D

IcyTexx 23.11.2008. 12:49

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1199242)
Da si odmah rekao da ti treba fancy verzija Windowsa ni u snu ti ne bih preporučio server. Aero je max što sam uključio. Čisto iz radoznalosti što će ti DreamScene?! Nije mi jasno ni za ostalo ali ovo...
Ne vidim svrhu instaliranja serverskog OS-a kojeg dodacima pretvaraš u ušminkani klijentski.

Ma dobro je... Morao sam isprobat. :)

EDIT: Evo me natrag. :) Vista x64 modified.

Lvx Demos 23.11.2008. 20:22

Eto, instalirah ja Server08 da vidim malo o čemu se tu radi. Izgleda zgodno sa puno opcija po kojima mogu prčkati (i kvariti! ;) ). Teško je donijeti sud nakon pol dana korištenja.
Enivej, molim preporuku 3rd party softwareskog firewalla koji provjereno radi na Server08. Nekako mi se baš i ne vjeruje Windowsovom firewallu pa bila to i jedna Server verzija koja bi bar po nekom zdravom razumu trebala imati jedan od najboljih firewallova...

m4dm4n 24.11.2008. 01:12

Vjeruje li se tebi ili ne, ali Firewall je iznimno kvalitetan i radi svoj posao. Pa eto, čisto da vidiš što to firewall u suštini jest, imaš priliku iskonfigurirati ga.

4444josip4444 25.11.2008. 15:19

instalirao, sve složio, super radi,još samo antivirus, jel tko što instaliro !?

LAcy 25.11.2008. 15:37

Citiraj:

Autor 4444josip4444 (Post 1201260)
instalirao, sve složio, super radi,još samo antivirus, jel tko što instaliro !?

Nije loše pročitati cijelu temu a ne samo prvi post.

Nulum 27.11.2008. 14:55

Instalirao ga i ja i mogu rec da sam zadovoljan.:goood:
MENI osobno dosta brzi od Viste a i reko bi i od Xp-a al me strah reakcija :D.Sve drivere sam instalirao bez problema jedino sam se malo zajebavao oko zvucne Xfi,trebalo je instalirat feature ''desktop expirinece'' zbog Windows media playera kojeg mi je trazilo za instalaciju zvucne.nisam jos stavio nijedan AV dosad sam koristio Kaspersky pa se iskreno nadam da ce moc radit,ako ne pokusat cu kupit server edition:).
Jedno pitanje,koju verziju imate,Standard,Enterprise,Data center i dali postoje neke bitne razlike izmedju njih. :fala:

Baja 001 27.11.2008. 16:44

Citiraj:

Autor Nulum (Post 1203066)
Instalirao ga i ja i mogu rec da sam zadovoljan.:goood:
MENI osobno dosta brzi od Viste a i reko bi i od Xp-a al me strah reakcija :D.Sve drivere sam instalirao bez problema jedino sam se malo zajebavao oko zvucne Xfi,trebalo je instalirat feature ''desktop expirinece'' zbog Windows media playera kojeg mi je trazilo za instalaciju zvucne.nisam jos stavio nijedan AV dosad sam koristio Kaspersky pa se iskreno nadam da ce moc radit,ako ne pokusat cu kupit server edition:).
Jedno pitanje,koju verziju imate,Standard,Enterprise,Data center i dali postoje neke bitne razlike izmedju njih. :fala:

Kaspersky AV2009 mi je radio no novije verzije nisu :stoopid:

Kaspersky AV za Servere radi normalno.

Windows 2008 Version Overview:rtfm:

BlackDwarf 13.12.2008. 07:43

Nakon dva tjedna pojavila mi se poruka da moram promijenit pass. Da li se to moze iskljucit jer nemam namjeru da stalno mijenjam i to bez razloga.

Joke 13.12.2008. 09:27

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 1218598)
Nakon dva tjedna pojavila mi se poruka da moram promijenit pass. Da li se to moze iskljucit jer nemam namjeru da stalno mijenjam i to bez razloga.

A je li mozes napravit ovako..Desni klik na my computer->Manage->Local users and groups->Users->klik na svoj name->properties->i stavit kvacicu na "password never expires"->OK

BlackDwarf 13.12.2008. 10:26

@joke hvala.

ChP3 21.12.2008. 20:47

Ne mogu pokrenuti Event Viewer ?

Event log service is unavailable. Verify that the services is running.

U servisima EventLog servis je upaljen i na automatic je, ali nije aktivan.
Kada ga pokrenem poruka glasi :

Windows could not start the Windows Event Log service on local computer.

Error 5: Access is denied.

Može neka dobra duša za pomoc ? :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31.