![]() |
Citiraj:
|
Ne zelim 7, cekam da izadje...
Ili da bude RTM. Evo, sad idem u format C:/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad sam se nagnjavio sa bootom sa USB-a, al mislim da ce sad upalit. Sjeo je OS, samo kaj nemrem Kasperskyja stavit... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Super... Sad mi ni MSN ne radi.
|
Citiraj:
Meni v8.5 radi bez pola muke, doduše 9B nije radio :kafa: |
Da, v8.5 radi bez po muke.
|
A, skuzio sam... Treba dl. .msi file, čistu instalaciju, a ne onaj njihov installer.
EDIT: uTorrent mi blokira Servera do restarta... |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad sam stavio Vuze, radi normalno. Maknuo sam Nod32 Smart Security i stavio neki moddani Kaspersky Anti-Virus... Godinama se furam na sve neke Smart Security i Internet Security stvari, a samo mi oduzimaju resurse. Javim kaj se jos desava. Ali, brzina je ocita. Sve je extra brzo, trenutno mi trosi 886MB RAM-a sa ukljucenim FF, Vuze, Kaspersky updaterom, milijardu foldera, MSNom, Sidebarom i Desktop Experience stvarčicom. Perfektno. Vista bi cuclala barem 1.3GB. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://pce.hostili.com/images/zakajutq4_thumb.png http://pce.hostili.com/images/kojivragcij9_thumb.png Izgleda da su zaje. Windows Update? Ako je u njemu uopce problem. Imam trenutno samo 2GB RAMa unutra, jede preko 90%. |
Citiraj:
A što to radiš ako nije tajna? Već si svašta nabacio u notification, sidebar (nikad ga nisam uključio), imaš 552 procesa!!!!!!! (avp prednjači a i vjerojatno je razlog) i čudiš se da se zaklao. |
Na koju foru si uspel tolko procesa nabit?:)
|
Ja imam 53 procesa s tim da mi trosi oko 900MB.
|
Citiraj:
Sorry kaj vas gnjavim. Nista, idemo bez Antivirusa. |
Pocelo me ovo malo klati...
Htio sam sad preuredit sve od kompa, na kraju ne mogu uspostavit DreamScene, mijenjat logon screen, sa MSNom se borim neprestano, a k tome mi ni Wamp ne radi (malo glupo njega stavljat kad imam Server izdanje, al ebiga, naucio sam se na njega). Imam jedva MSN 8.5, ne mogu imat 9.0Betu. (Aj dobro) Pokusavao instalirat stvarcice od Stardocka, DeskScapes me odbija jer nemam Vistu Ultimate, BootSkin ne funkcionira... Također mi se uTorrent crasha. Kao i ObjectDock random. K tome mi ne funkcionira ni nova verzija programa za live support kojeg pruzam sa jednog servisa. Razmisljam se vratit na Vistu? Ebiga, estetika. |
Citiraj:
Stardock. hebote stardock imas tolko boljih alternativa.... A i msn mora biti zadnji, uostalom ajde imas i mirandu i trillian i pign (ili kako se sad vec zove)... Mislim ono ipak je to server, a i ovi problemi sto imas nisu nerijesivi, ajde da te zezaju driveri (meni naprimjer je slucaj da nema sanse da slozim da radi zbog drivera)... Al ovo je onak, sve rijesivo. Ajde da i cujem da os smrdi zato sto mu nemozes mjenjat boot skin :D |
Citiraj:
Npr, koristim ultra staru verziju aplikacije za live support... Bez pola opcija. Genijalcima iz supporta programa nikako ne mogu objasnit da mi je Server 2008 workstation, a ne online-server. Brijem da sam im vec glavni vic jer pokusavam instalirati klijent verziju na server. :D Trillian sam isprobo, odustao od njega odmah. Jednostavno mi je katastrofalan. Koji driveri te muce? |
Citiraj:
|
E, ovako...
Kreirat cu si Winse Vistu x64 preko vLitea, pa cemo vidjet sta ce bit bolje i brze... Takodjer mi ne radi Windows Media player plugin za FireFox... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da si odmah rekao da ti treba fancy verzija Windowsa ni u snu ti ne bih preporučio server. Aero je max što sam uključio. Čisto iz radoznalosti što će ti DreamScene?! Nije mi jasno ni za ostalo ali ovo...
Ne vidim svrhu instaliranja serverskog OS-a kojeg dodacima pretvaraš u ušminkani klijentski. |
Mozes iskoristit bsplay. On moze video prikazat kao background. :D
|
Citiraj:
EDIT: Evo me natrag. :) Vista x64 modified. |
Eto, instalirah ja Server08 da vidim malo o čemu se tu radi. Izgleda zgodno sa puno opcija po kojima mogu prčkati (i kvariti! ;) ). Teško je donijeti sud nakon pol dana korištenja.
Enivej, molim preporuku 3rd party softwareskog firewalla koji provjereno radi na Server08. Nekako mi se baš i ne vjeruje Windowsovom firewallu pa bila to i jedna Server verzija koja bi bar po nekom zdravom razumu trebala imati jedan od najboljih firewallova... |
Vjeruje li se tebi ili ne, ali Firewall je iznimno kvalitetan i radi svoj posao. Pa eto, čisto da vidiš što to firewall u suštini jest, imaš priliku iskonfigurirati ga.
|
instalirao, sve složio, super radi,još samo antivirus, jel tko što instaliro !?
|
Citiraj:
|
Instalirao ga i ja i mogu rec da sam zadovoljan.:goood:
MENI osobno dosta brzi od Viste a i reko bi i od Xp-a al me strah reakcija :D.Sve drivere sam instalirao bez problema jedino sam se malo zajebavao oko zvucne Xfi,trebalo je instalirat feature ''desktop expirinece'' zbog Windows media playera kojeg mi je trazilo za instalaciju zvucne.nisam jos stavio nijedan AV dosad sam koristio Kaspersky pa se iskreno nadam da ce moc radit,ako ne pokusat cu kupit server edition:). Jedno pitanje,koju verziju imate,Standard,Enterprise,Data center i dali postoje neke bitne razlike izmedju njih. :fala: |
Citiraj:
Kaspersky AV za Servere radi normalno. Windows 2008 Version Overview:rtfm: |
Nakon dva tjedna pojavila mi se poruka da moram promijenit pass. Da li se to moze iskljucit jer nemam namjeru da stalno mijenjam i to bez razloga.
|
Citiraj:
|
@joke hvala.
|
Ne mogu pokrenuti Event Viewer ?
Event log service is unavailable. Verify that the services is running. U servisima EventLog servis je upaljen i na automatic je, ali nije aktivan. Kada ga pokrenem poruka glasi : Windows could not start the Windows Event Log service on local computer. Error 5: Access is denied. Može neka dobra duša za pomoc ? :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:31. |