![]() |
Citiraj:
|
Pih, ja ga imam već dugo i nisam ga platio već dobio od poslovnog partnera. :D
IMHO, nikad ne bih dao tolke novce za mob, no vrijedi svaku kunu koju ga moraš platit šverceru. Ova T-comova ponuda mi je malo oversize? Soma eura samo aparat?!? Iphone lomljiv? Nisam ništa luđe čuo već neko vrijeme. . Đubre je neslomljivo. Baterija nejde van? Pa, neki ljudi nemaju potrebu baš sve raskopat, a meni baterija zasad drži čisto solidno (pričam oko 5h dnevno, već ziher preko godinu i nešto), a ni nema potrebe za vađenjem baterije kad lako napraviš hard reset. Za aplikacije i ostale điđe mi se hebe - koristim ga samo kao telefon i za surfanje kad mi blizu nije nijedan komp. Surfanje i bugovi?!? Mob je najyebeniji gadget za surfanje koji postoji. Tak da, Iphone valja. I to jako valja. Ne grije se i netreba policu. Ja odoh nadopunit sig. |
Možda je kućište neslomljivo, ali NEMOJTE da vam padne na pod jer iako je izvana u komadu touch screen ode brže nego kaj si rekao keks...
Oni kojima je pao uglavnom imaju pola funkcionalnog touch screena ili samo ciglu kao uspomenu na iPhone... :D |
E vidiš, moj je padao već nekoliko puta, najčešće iz džepa kad izlazim iz auta. Jednom mi je prilikom ispao iz ruke i "sanjkao" sam se stopalom po njemu nekoliko sekundi. Uglavnom, stražnja strana i jedan rub imaju ožiljke dok je ekran pobrao par ogrebotinica u donjem desnom dijelu ekrana. Znači, po mom iskustvu - i nije baš tako lako lomljiv. Predpredpredprijašnji mobitel, W950, je pri svom prvom kontaktu sa betonom ispustio dušu...
|
|
Spojen sam od doma na wifi vpn metrocarnet, browser myFox,jedino me muci sto sam uzeo 8Gb,ce me trebati 16Gb,neslusam mp3,fillmove.A za javu cemo jos vidjeti!
moze se posebno instalirati i pokretati;) |
sta ce nama ajphone kad nam uskoro stize HTC Touch HD i SE Xperia X1 ;D
|
Citiraj:
|
Postoji jedan jako zanimljiv moment sa ovim proizvodom. Apple je zapravo dokazao jednu bitnu stvar i na tome mu ipak treba cestitati : UšMiNkAn proizvod sa unaprijed stvorenom famom, glatko more izvuci 3x vecu svotu iz novcanika nego sto bi ciljana grupacija ikad pomislila da je moguce. Ovo pricam bez ikakve ironije!
Jedno je kad 20% populacije ne stedi na kupovini top modela. Ali ovdje imamo cijenu koja je u klasi poslovnih GSM/PDA modela i ujedno rotira oko pocetne ponude prilicnog broja laptopa. Realno gledajuci, pola tih roditelja koji su stajali u redu za iPhonca kojeg nose svome nasljedniku/nasljednici... ni u ludilu, nikad, ne bi dali pola tih novaca za krhko i datumski nemilosrdno potrosno cheljade kao sto je mobitel. Stavise, pola njih bi razmisljao o kupovini nekog prenosnika kao luksuzu o kojem ipak pomnije moraju razmisliti. Svakako bi potrosili 5x vise vremena u izboru modela i pazeci na financije. No ista grupacije preko noci, potpuno preokrece poimanje vrijednosti i daje 600 Jureka (u globalu) za zezalicu na kojoj Apple zaradi vjerovatno i 65% ciste dobiti po komadu! Kako prave inovacije ionako nema na vidiku vec jako, jako dugo... onda imademo ovakve saljive filmske najave kad Jabuka izbaci novu zezalicu. TV kuce jasno, po tapeti odrade besplatnu promociju sa naglaskom na "cekanje" i ekskluzivu. Na kraju dobivamo redove koji se maltene zahvaljuju vlasniku "20 patenata" Herr Ivici Mudrome, sto im daruje po jednog za doma. Oni koji imaju dezurnu potrebu pametovanja na temu cijene ili kritike na moj racun... postedite se uzaludnog truda. Zadnji sam koji bi na objekt zelje (posebno na ovom forumu) stavljao neka ogranicenja. Tko ga zeli, zasto da ne? Samo nek ga zeme. Ali zbilja je dojmljivo gledati kako ciljano "necilljana" grupacija lako odresi kesu na nesto nevidjeno ;) Ovom uredjaju uopce nije potrebna nikakva dodatna promocija. Samo prvi val zarazne najave. Cujem da Swisscom ima jednu od najboljih cijena, odnosno ispod 300 jureka bez pretplate. |
Nisam neki gadget geek, imam mobitel/ciglicu staru skoro 4 godine, ali brat mi je jucer dao da se igram sa iphone-om i stvar me odusevila...drzao sam i cuvenu Nokiu n95 koja je po tehnickim karakterisitkama bolja od iphonea, ali ovaj je pre-pre zabavan. Skinuo sam neki sintic preko itunesa...ludilo.
Moja najveca zamjerka je sto GPS korisit google maps pa stvar i nije bas detaljana. Baterija je zaista duuugotrajna s obzirom da je mobitel cijelo vrijeme bio spojen na wireless. Sve u svemu...super, no ipak malo preskupo. Ne znam kako stoje cijene drugih mobitela, no ja bi za to cudo dao maksimano ~3500kn->dekodirano! |
Jel moguce ga uzeti na 24 mjeseca da izadje najjeftinije(100 lipa) uz neku bolesnu tarifu i nakon par mjeseci promijeniti tarifu u flex60? :D
|
Citiraj:
Meni se samo dize kosa na glavi kada dodje stari kripl naplatiti TV pretplatu (pristojbu), a ja sam dan prije cuo kako dolazi ajfoun za samo 200 dolara u HR na vecernjim vijestima. Najradije bi im dosao sa uplatnicom od TV pristojbe placenom i 200 dolara na prisavlje i lijepo bi im rekao da mi daju taj ajfoun. I onda moram slusati baljezgarije o kvaliteti medija etc. Bas to sto si rekao. Odrade besplatnu promidzbu. Ne zato sto to hoce, nego jer neznaju bolje. |
Citiraj:
stoga 0 bodova..ima ga frend ok je ali nema wlan :) (naravno kako kome treba) |
Citiraj:
http://iphone3g.swisscom.ch/?lang=en |
Citiraj:
Ljudi tavih javu na iphone,pa ce biti sada svega;) Ima nesto sto se zove GPSkit za iphone ako vam je do gps-a... igracka je predobra.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
btw. ako je Ajfon kupljen u njemačkoj (pretpostavljam da ga nudi t-mobile) može li se koristiti ovdje bez otključavanja sa normalnom hrvatskom t-mobile simpa karticom? |
Mislim da ne moze , jer ni drugi uredjaji lockani na t-mobile iz njemacke ne rade sa nasim karticama , odnosno rade nakon unlocka :)
|
mislim da je to preskupa igračka za ono što nudi, imam hp 614 i u svemu je bolji a jeftiniji, ali i ja sam zaradio koricu kruva na njemu i nek se on samo prodaje
|
Preskupa je onome tko u njoj vidi manju uporabnu vrijednost - i ja mislim da je preskupa , pogotovo kod nas uz ove tarife , pologe i ostale nacine da ti naplate sto vise . Ali opet ima ljudi koji ocito vide veliku uporabnu vrijdnost - mozda kroz muzicke sposobnosti jer nisu jos culi za Ipod ili ne zele nositi dva uredjaj , neki sigurno zele onaj Wow efekt okoline i zapitkivanje Jel to Ajfon ? pa da mogu pricati o njemu i da im to bud jedini kontakt sa ljudima jer nisu socijalizirani , uglavnom puno je tu faktora , ali prodaja Ajfona i fama koja se stvori gdje god krene u prodaju su pozitivna stvar u financijskom kontekstu.
|
Evo njemačkih tarifa za iPhone
http://www.t-mobile.de/iphone/tarife...1410-_,00.html |
Citiraj:
|
Ili ne zelim ili nisam shvatio - iphone ne mozes ovdje koristiti, a bez da koristis jednu od onih i150, i300 i ostalih mjesecnih tarifa? :D
Jebes to sto ga mogu dobiti za kunu, kada cu placati 150,300 ili vise kuna da ga posjedujem. Strasno. :D |
Ma neka se samo masivno prodaje :D
Za kojih nesto manje od godine dana moci ce ih se naci na trznici i oglasniku za sicu.. Jos pogotovo kada kada je TomRI pokazao pravu i jedinu stranu beskonacnoga surfanja od sat\30min u najnizoj tarifi MJESECNO :D , poslije toga se sve naknadno naplacuje i to po MB ako me sjecanje sluzi :) |
Citiraj:
A sta si ti mislio:D Ako zelis biti u trendu, e onda ces to i platiti:D |
Zasto u Zagrebu nemogu odrediti rute...nisu ucrtani smjerovi prometnica ili sto?
Da se tu nesto napraviti? |
Ja da imam viška para odma bi ga kupio, frend ima kojih godinu dana stariju verziju iphonea i lijepa je to igrackica, ali nekako se više veselim Nokiji 5800. Što se tiče "zlih" komentara na iphone kako je to obična šminka, a neki od ljudi koji daju takve komentare imaju kompove sa procesorima od neznam kolko jezgri, jakim grafičkama a to kao nije šminka. Iphone definitvno nije potrebna stvar no bože moj da kupujemo samo ono što nam zbilja treba to bi onda bila samo hrana i voda :)
|
Kako među 'jednakima' uvijek ima 'jednakijih', kad vam budu htjeli odbiti garu za hakirani iPhone, stavite im ovo pod nos :D Obratite pažnju na datum članka!
http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=408592 |
Citiraj:
|
Citiraj:
oko 350 i nesto iznad 400 Jureka za 16GB model. Gledajuci ovdje ponudu za modele bez pretplate. Sad sam prvi put i pogledao. Cuo sam za ovo, ima vec preko mjesec dana. No mozda ovo razveseli nekoga : Will Apple Sell A $99 iPhone Next Year? |
U principu gledajući cjelokupni dojam Hrvatske nacije AJFON se ima da se pokazuje kak si kul i kak se možeš spojit na vajrles da pogledaš jubito dok čekaš tramvaj... :-)
|
Kolega je kupil danas jednog, sav presretan ga je pokazival okolo. To je kao i glavna namjena ovog aparata...
Normalno da sam ga podbol da mi pošalje MMS, samo je duboko udahnuo. :D 1900kn je dao, s tim da je imao neke plus bodove... Ne razumjem se u mobitele previše, al to je samo igračka koja nema neku svrhu. Za tu paru kupiš nokiu E90 ili pristojan laptop. Ovo je čisti dokaz da su ljudi kreteni. |
Citiraj:
To da je igračka, ne slažem se, kako kome... 95% ljudi koji ga imaju kupili su ga da budu u trendu i to je njihov domet, znači, nikakve korisnije funkcije osim telefoniranja, sms-anja, slušanja zike i sličnih stvari neće koristiti... 2% ljudi će mu izvući mast, pet puta ga zblokirati, deset puta mijenjati/restorati firmware, staviti aplikacije koje im koriste i od iPhonea napraviti točno kaj su htjeli i očekivali... Preostalih 3% će ga kupiti i prodati jer to nije za njih... |
Citiraj:
Sad neznam dali je to zbog nize rezolucije ali stvar radi fenomenalno. Sama kvaliteta izrade nije tako losa. Ovo da su ljudi kreteni hm.. Ko kupuje Nokiu 8800 koja nema nista osim toga da nekog mozes ubiti ak ga pogodis njome ( čelik). Svaka roba ima svojega kupca i ja nemam nista protiv Iphona,dapace svida mi se a ovo da nema MMS to se sve data softverski srediti. Dapace ima on i mana a velika boljka mu je "apple ov nacin izvedbe.. nista osim prek itunesa.. da bi preso preko ulice trebas napraviti krug oko grada pjeske pa se vratiti i tek onda preci ulicu ,ali zbog toga je jailbrejk tu :)" Da i preskup je kod t-mobila.. daleko preskup |
Citiraj:
|
Mislim da sam odabrao novi mob - bit će iphone - zašto? Kad produžim ugovor platit ću ga 700kn, a recimo za Nokiju E66, trebao bih uz produženje ugovora zamijeniti još 18 000 bodova da bi cijena bila 598kn. Ima sve što meni treba i nije me briga za one koji kažu da je šminka - meni za to sigurno neće služiti.
Jedino me zanima koliki je SAR novog iphone-a, da ne guglam sad? |
Citiraj:
http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...a%C5%BEi&meta= |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zašto bi bili kreteni. Možda već imaju pošteni laptom. Tak i tak nitko neće dati punu cijenu od 7000 kn za njega. Nabavio sam si jednoga i imam MMS. Jedino što je meni neugodno ga pokazivati okolo:D. Možda sam ipak trebao pričekati. BTW nisam stajao u redu ko oni tulipani:roller:. |
Citiraj:
potpuno se slazem sa ovom izjavom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |