PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   ASUS Eee PC 900/901 vs. MSI Wind (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108179)

coconut 24.08.2008. 10:46

Još jedno slično rješenje
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=7500000294

Demon Hunter 24.08.2008. 11:11

Citiraj:

Autor walbandon (Post 1118811)
hmm,zanimljivo, a napajanje?

Uključen adapter.

kreso7 24.08.2008. 11:19

Nego, prije nego bacis lovu bezveze, probaj ovo:
http://www.eeeguides.com/2007/11/ins...usb-thumb.html

DuffJP 24.08.2008. 12:05

Citiraj:

Autor kreso7 (Post 1118838)
Nego, prije nego bacis lovu bezveze, probaj ovo:
http://www.eeeguides.com/2007/11/ins...usb-thumb.html

ma kupio sam eksternu optiku, probao sam i taj guide, nes me hebalo...

nije bacena lova bezveze jer mi je ionako to trebalo, s tim da su mi windowsi ubrzali kupnju za jedno tjedan dana, dakle nista strasno :D:)

upravo instaliravam os, jedva cekam da zavrsi :goood:

Dumbo 25.08.2008. 14:52

Šta Wind ima modem?? Tako barem piše u Svijetu medija, ja nisam nigdje na slikama vidio modem utor...i jel ga ima?:D

kreso7 25.08.2008. 19:56

Jok.

DuffJP 26.08.2008. 17:44

fotka masine s periferijom :chears::goood: msi wind,LG slim eksterna cd/dvd prza i WD my passport studio 320 giga 8-)

http://img292.imageshack.us/img292/4...0668xg3.th.jpg

DuffJP 26.08.2008. 23:01

Malo mi je dosadno (a forum.hr je zaheban :D) stoga cu napisati kratki osvrt na masinu :)

zasad sam zadovoljan... s tim da sam dozivio i par neugodnih iznenadzenja...

uređaj je sto se tice dimenzija savrsen, malen, i stvarno lagan...tipkovnica je odlicna,a touchpad....malo duza prica :D

citajuci rewieve na netu i buljeci u fotke mi se cinio premalen...a to je u stvari najmanji problem. jer u stvari i nije, za 10" ekran i tu rezu je mrak, necete imati problema...problemi su nastali idiotnim promjenom dobavljaca touchpada...

prvobitni touchpadi su bili Synaptic a ovo novi su Sentelic...u prijevodu svi windovi u Hrvackoj (a i sire) su Sentelic...daklem,i moj je...

razlika je u scrollu...na synapticu se lijepo normalno skrola, duz povrsine ruba, znate vec kako to ide...a na Sentelicu prakticki pikas na rubu, tj u kutu touchpada,na odredzenom polju...nema povlacenja prsta po cijeloj duzini sto je opcenito prakticnije...

izdan je novi driver za kvalitetnije sljakanje, i ima neke male razlike, recimo da bolje reagira na dodir, itd, a govorka se da ce omoguciti normalno skrolanje u nekim od buducih apdejta...

meni ovaj skroling i nije predstavljao teski bed, pomaci nisu maleni da bi sad trebao lomiti prste da se spustim 2 retka,a za letenje od pocetka do kraja strane ionako koristim mis pa sa strane u browseru spustim...tako da, mislim da se moze naviknuti...

kad sam vec poceo s problematicnim stranama, nastaviti cu u tom tonu da se rijesim toga :D

drugi, i zadnji problem je prakticki masovna tvornicka greska koja obuhvaca poprilican broj proizvedenih komada... buka zeznutog venta.

nisam iskusio buku kakva je opisana od strane korisnika na forumima, i cini mi se da to povremeno kliktanje koje cujem dolazi iz hard diska (mada nisam siguran, tesko je odrediti izvor :D)...nije jaaako glasno ali iritantno, kao da rotirajuce tijelo blago grebe o neku povrsinu ili predmet tj skljoca...ponekad taj zvuk cujem u repeticijama, bas kao da se nesto rotira, a ponekad kratko skljocne , tako da, ako se ovako nastavi, ili pogorsa, saljem u svijet medija nek mi to servisiraju....

to bi u stvari, uz previsoku cijenu :D, bilo to sto se tice negativnosti...

ostali dojmovi su odlicni, ekran je predivan, a windowsi su zivahniji nego na desktopu mi :lol2:

ukoliko bi buduci korisnik imao srece s bukom, ili bio spreman na slanje u servis :D:D, kompjutercic ima preporuku....

zakljucak- ispravna jedinica ima ocjenu 4.5/5 :D:chears:

domy_os 27.08.2008. 00:45

Mogao bi to biti vent, kod mene se na 6820s isto tako čuje, u sekundi kvrcne nekih 3-4 puta...

the_ghost 27.08.2008. 11:03

Malo je cijena visa, koliko ce tek EEE 1000h kostati :/... Idem u UK u 9 mjesecu i mislim da cu si ubosti 1000H tamo :)

Rokas 27.08.2008. 11:07

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1121192)

prvobitni touchpadi su bili Synaptic a ovo novi su Sentelic...u prijevodu svi windovi u Hrvackoj (a i sire) su Sentelic...daklem,i moj je...

Hmm, ne obmanjujmo javnost tako brzo...

Moj je Synaptic touchpad, to bilo prvobitno što sam i provjerio,jer ovo sa Sentelic-om stvarno nema smisla...još me više čudi ako si ga nabavio preko Svijet Medija,zašto bi imali dvije različite serije...?

btw,mislim da riješenje već postoji,updateom drivera,niknulo na njemačkom msi wind forumu...

Sliku u thumb :-)

Takodjer da se odmah nadovežem na Duffov osvrt...

Uređaj stvarno besprijekorno radi,od samog starta Windowsa koji se broji desetak sekundi(kako bi tek radila nLite-na verzija:)) pa do samog rada,multitasking hoda bez grča...

Ekran je ono što je po meni najbolje riješeno na Windu,širok pregledan,ugodan za rad,bez glossy folije...tako da vani na suncu/svijetlu ostaje pregledan konstantno,takodjer ima veliku dozu osvjetljenja,koja nedostaje na mnogim pravim laptopima...

Kad smo kod osvjetljenja odmah se možemo dotaknuti i baterije,što je ahilova peta u ovom slučaju, uz wlan ili web'n'walk stick(UMTS/HSDPA) sa osvjetljenjem 60(62,5)% uz surfanje i nešto internet radia te kombinacijom Fn+F10(turbo mode battery) moguće je doseći 2h autonomije...sve ostalo što podrazumjeva paljenje ostalih uređaja(bt,cam,card reader) + periferija(usb mouse,stick,hub,ext.disk) bitno skraćuje vijek trajanja baterije...prosijek koji se može uzeti je 1,5h...daklem 2200mah je fakat premalo

Ostalih zamjerki nemam...malen,lagan,doslovno zaboravite da vam je u torbi, dakle odmah je i izdržljiv :) ne štedim ga ništa više nego i velike lapove.. i više nego upotrebljiv...moja preporuka svakome tko treba nešto on the go...nakon što stignu jače baterije biti će pravi mali uber stroj ...

:cool:

pics
:

http://img383.imageshack.us/img383/5...o359lo0.th.jpghttp://img257.imageshack.us/img257/4...o362xa7.th.jpghttp://img110.imageshack.us/img110/1...o363eg2.th.jpg

http://img360.imageshack.us/img360/4...o364jl8.th.jpghttp://img502.imageshack.us/img502/5...o365yr2.th.jpghttp://img53.imageshack.us/img53/8295/foto366nh8.th.jpg

http://img246.imageshack.us/img246/6...o367ce5.th.jpghttp://img301.imageshack.us/img301/8...o368sg4.th.jpg

DuffJP 27.08.2008. 12:10

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1121413)
Hmm, ne obmanjujmo javnost tako brzo...

Moj je Synaptic touchpad, to bilo prvobitno što sam i provjerio,jer ovo sa Sentelic-om stvarno nema smisla...još me više čudi ako si ga nabavio preko Svijet Medija,zašto bi imali dvije različite serije...?

btw,mislim da riješenje već postoji,updateom drivera,niknulo na njemačkom msi wind forumu...

Sliku u thumb :-)

Takodjer da se odmah nadovežem na Duffov osvrt...

Uređaj stvarno besprijekorno radi,od samog starta Windowsa koji se broji desetak sekundi(kako bi tek radila nLite-na verzija:)) pa do samog rada,multitasking hoda bez grča...

Ekran je ono što je po meni najbolje riješeno na Windu,širok pregledan,ugodan za rad,bez glossy folije...tako da vani na suncu/svijetlu ostaje pregledan konstantno,takodjer ima veliku dozu osvjetljenja,koja nedostaje na mnogim pravim laptopima...

Kad smo kod osvjetljenja odmah se možemo dotaknuti i baterije,što je ahilova peta u ovom slučaju, uz wlan ili web'n'walk stick(UMTS/HSDPA) sa osvjetljenjem 60(62,5)% uz surfanje i nešto internet radia te kombinacijom Fn+F10(turbo mode battery) moguće je doseći 2h autonomije...sve ostalo što podrazumjeva paljenje ostalih uređaja(bt,cam,card reader) + periferija(usb mouse,stick,hub,ext.disk) bitno skraćuje vijek trajanja baterije...prosijek koji se može uzeti je 1,5h...daklem 2200mah je fakat premalo

Ostalih zamjerki nemam...malen,lagan,doslovno zaboravite da vam je u torbi, dakle odmah je i izdržljiv :) ne štedim ga ništa više nego i velike lapove.. i više nego upotrebljiv...moja preporuka svakome tko treba nešto on the go...nakon što stignu jače baterije biti će pravi mali uber stroj ...

:cool:

i meni je prepoznao touchpad kao synapticov dok nisam instalirao sentelic driver :D

radi li ti scrolling duz cijele linije?
imas li "problema" s navedenim zvukovima harda ili venta?

Rokas 27.08.2008. 13:36

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1121465)
i meni je prepoznao touchpad kao synapticov dok nisam instalirao sentelic driver :D

radi li ti scrolling duz cijele linije?

Radi

Citiraj:

imas li "problema" s navedenim zvukovima harda ili venta?
Ako želim čuti da li radi disk ili vent,doslovno moram približiti uho do tipkovnice,ne razumijem kako je tvoj model toliko u problemu...od same instalacije pa do ovog...:stoopid:

DuffJP 27.08.2008. 15:35

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1121547)
Radi

Ako želim čuti da li radi disk ili vent,doslovno moram približiti uho do tipkovnice,ne razumijem kako je tvoj model toliko u problemu...od same instalacije pa do ovog...:stoopid:

ma neznam, peh, eto. :stoopid:

ovo s instalacijom sam naknadno saznao da je sestra nes prckala po kompu za vrijeme instalacije pa me ne cudi :nono:

ali sam popusio i sentelic i skljocavi vent...sentelic je jbg, navodno ce sve ispraviti driverima, ali ovaj skljoceraj zivcira...sad sam na forumu nasao rijesenja, i navodno skoro sigurno eliminiraju buku...samo sto ukljucuju otvaranje kompa, a to hebe garanciju...:(:(:(:(:(

Rokas 27.08.2008. 20:27

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1121669)

ali sam popusio i sentelic i skljocavi vent...sentelic je jbg, navodno ce sve ispraviti driverima, ali ovaj skljoceraj zivcira...sad sam na forumu nasao rijesenja, i navodno skoro sigurno eliminiraju buku...samo sto ukljucuju otvaranje kompa, a to hebe garanciju...:(:(:(:(:(

Nda,malo je nezgodno to sa garancijom...nego u čemu je točno problem s škljocerajem?..zapinje vent ili...?

DuffJP 28.08.2008. 10:33

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1121924)
Nda,malo je nezgodno to sa garancijom...nego u čemu je točno problem s škljocerajem?..zapinje vent ili...?

da, uzasno je iritantno...neznam dali da ga saljem u servis (koliko ce to trajati....?) ili da probam popraviti prema uputstvima s foruma, s tim da ukoliko nece biti rezultata, necu moci naknadno ga slati u servis posto je otvaranjem kompa ukinuta garancija :( :(

Dumbo 28.08.2008. 15:51

Evo i ja sam postao ponosni vlasnik crnog winda:goood:

Uzeo ga na firmu, 2.800kn me ispalo...

Stroj radi super, ne trza ništa, tastatura je dobra (samo šta stalno lupam Ž umjesto entera:lol2:), touchpad je OK, ekran je isto dobar...4.5/5

E sad, kaj se tiče ventilatora...pročitao sam ovo gore kaj se pisalo i prije nego kaj sam kupio stroj, i kad sam ga upalio je i meni tako grebalo i stvarno smeta...nakon nekih sat vremena nisam više mogao izdržat i lagano sam krenuo kvrckat oko ventilatora i nestalo je! Evo sad mi radi totalno normalno, ništa ne grebe...

A kaj su oni na drugim forumima napisali, kaj to grebe?

EDIT:
Kakvo je to posebno skrolanje sa touchpadom? Kak se to pali :D?

DuffJP 28.08.2008. 16:01

Citiraj:

Autor Dumbo (Post 1122576)
Evo i ja sam postao ponosni vlasnik crnog winda:goood:

Uzeo ga na firmu, 2.800kn me ispalo...

Stroj radi super, ne trza ništa, tastatura je dobra (samo šta stalno lupam Ž umjesto entera:lol2:), touchpad je OK, ekran je isto dobar...4.5/5

E sad, kaj se tiče ventilatora...pročitao sam ovo gore kaj se pisalo i prije nego kaj sam kupio stroj, i kad sam ga upalio je i meni tako grebalo i stvarno smeta...nakon nekih sat vremena nisam više mogao izdržat i lagano sam krenuo kvrckat oko ventilatora i nestalo je! Evo sad mi radi totalno normalno, ništa ne grebe...

A kaj su oni na drugim forumima napisali, kaj to grebe?

EDIT:
Kakvo je to posebno skrolanje sa touchpadom? Kak se to pali :D?

pozz, welcome to the club :chears:

ma, to ti se pojavljuje svako malo, periodicno tak da se nemoj prerano veseliti...evo ti link, regaj se jer ti je jako koristan forum...

http://forums.msiwind.net/general-di...fix-t1965.html

tu je topik s problemima i nacinima na koji su ljudi rjesavali problem...

s tim da kod njih otvaranje kompa ne steti garanciji:fuming:

edit - paaa neznam kakav wind imas....dali ti skrolanje normalno radi kao kod drugih laptopa?

ak da, nemres to upalit, i budi sretan, a ak ti ne radi normalno onda bum ti dao link za sentelic drajvere...;)

Dumbo 28.08.2008. 17:16

Dosad sam imao "normalan" laptop sa tipkicama za scrolanje, pa sam njih koristio:D, tak da ne znam kaj spada pod "normalno skrolanje"? Misliš na ono da uzmem stranicu sa lijevom tipkom i onda se pomičem po njoj?

DuffJP 28.08.2008. 17:36

Citiraj:

Autor Dumbo (Post 1122640)
Dosad sam imao "normalan" laptop sa tipkicama za scrolanje, pa sam njih koristio:D, tak da ne znam kaj spada pod "normalno skrolanje"? Misliš na ono da uzmem stranicu sa lijevom tipkom i onda se pomičem po njoj?

pod normalno spada kada klizis prstom vertikalno po desnom rubu touchpada i tako pomices stranicu (synaptic touchpad)...ako ti to ne radi, i ako skrolas tako da tapkas po donjem desnom kutu touchpada, imas sentelic touchpad...

drago mi je da nas ima par windera, pa ako nam se ne popravi stanje s ventom, mozemo zajednickim snagama napasti svijet medija da nam zamjeni ili popravi masine :D :chears:

Dumbo 28.08.2008. 18:14

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1122653)
pod normalno spada kada klizis prstom vertikalno po desnom rubu touchpada i tako pomices stranicu (synaptic touchpad)...ako ti to ne radi, i ako skrolas tako da tapkas po donjem desnom kutu touchpada, imas sentelic touchpad...

drago mi je da nas ima par windera, pa ako nam se ne popravi stanje s ventom, mozemo zajednickim snagama napasti svijet medija da nam zamjeni ili popravi masine :D :chears:

Imam synaptic touchpad, evo baš sam probao...ne želim ništa mjenjat:goood:

I ja sam za napad ako će bit nekih problema:respekt:

Rokas 28.08.2008. 19:44

Vjerojatno imaju izmješane serije ako je bilo problema oko nabave,a svi znamo kolika je potražnja na globalnoj ljestvici....

Duff,nazovi S.M. i pitaj da li ti mogu zamjeniti za drugi sa synaptic t....ako ih ima još na lageru...

DuffJP 28.08.2008. 19:45

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1122731)
Vjerojatno imaju izmješane serije ako je bilo problema oko nabave,a svi znamo kolika je potražnja na globalnoj ljestvici....

Duff,nazovi S.M. i pitaj da li ti mogu zamjeniti za drugi sa synaptic t....ako ih ima još na lageru...

od tri korisnika koja imaju wind, dvojica imaju crni s synapticom, a moj bijeli ima sentelic...

mislis da bi prihvatili u SM zahtjev, nemam takvog iskusva...? :stoopid::)

Rokas 28.08.2008. 20:15

Citiraj:

Autor DuffJP (Post 1122733)
od tri korisnika koja imaju wind, dvojica imaju crni s synapticom, a moj bijeli ima sentelic...

mislis da bi prihvatili u SM zahtjev, nemam takvog iskusva...? :stoopid::)

A čuj,vrijedi pokušati...ako budeš zvao,traži Slavena,lik je ok...možda ti izađu u susret...iako bi bilo bolje da si odmah reagirao,ali fakat nemaš šta izgubiti...

DuffJP 28.08.2008. 20:34

Citiraj:

Autor Rokas (Post 1122763)
A čuj,vrijedi pokušati...ako budeš zvao,traži Slavena,lik je ok...možda ti izađu u susret...iako bi bilo bolje da si odmah reagirao,ali fakat nemaš šta izgubiti...

vidjeti cu....mada mi je zao popusiti bijeli, vise mi se svidza od crnoga...:D

ma jos bih mogao zivjeti s padom, ali me taj vent maltretira...:(

Bender 29.08.2008. 15:51

Evo, vratih se prije sat vremena iz SM s crnim Windom :)

Potpisujem sve već rečeno vezano uz touchpad, ekran i tipkovnicu. Imam synaptic touchpad, znači skrol radi duž cijele linije. Za sad niš ne grebe niti škljoca, a nadam se da i neće :)

De5tr0yer 29.08.2008. 17:22

Ovako: pocinje faks i ja zelim uzeti nesto portabilno tipa ovog winda. I sad imam par pitanja:
Wind dakle dolazi sa 3cell baterijom.
1.) Koliko je vrijeme surfanja i rada u npr photoshopu sa njim (svako posebno, dakle surfanje ukljucen wlan; PS bez wlan; PS sa wlanom)? Iako ne mislim bas previse koristiti PS zbog malenog ekrana... blabla
2.) Imaju li u svijetu medija 6cell bateriju za dokupiti?

Bender 29.08.2008. 20:05

Što se tiče trajanja baterije, tu ne mogu ništa pametno reći, pošto ga imam prekratko, ali evo ljudi kažu 1,5-2 sata.
Što se tiče 6 cell, pitao sam ih za to, rekli su da će ju dobiti, ali nisu znali reći niti kada, niti po kojoj cijeni.

DuffJP 29.08.2008. 21:57

Citiraj:

Autor Bender (Post 1123495)
Evo, vratih se prije sat vremena iz SM s crnim Windom :)

Potpisujem sve već rečeno vezano uz touchpad, ekran i tipkovnicu. Imam synaptic touchpad, znači skrol radi duž cijele linije. Za sad niš ne grebe niti škljoca, a nadam se da i neće :)

znaci, crni su iz ovih prijasnjih serija koje imaju synaptic...a jbg kad se meni svidza bas bijeli :(

De5tr0yer 29.08.2008. 23:03

Citiraj:

Autor Bender (Post 1123619)
Što se tiče trajanja baterije, tu ne mogu ništa pametno reći, pošto ga imam prekratko, ali evo ljudi kažu 1,5-2 sata.
Što se tiče 6 cell, pitao sam ih za to, rekli su da će ju dobiti, ali nisu znali reći niti kada, niti po kojoj cijeni.

malo je to, malo... treba mi za faks nekih 4h... a ne vako... onaj DIY mi se svida nekak. ak ima napon isti neke druge firme baterije pa bi se to moglo uzet... ili u ovlastenom servisu mozda?

Dumbo 30.08.2008. 12:16

Evo imam jedno pitanjce...kako da čovjek ubaci unutra još malo rama? Vidim da ga nemrem otvorit zbog garancije, a kam da ga onda nosim?

DuffJP 31.08.2008. 18:05

Citiraj:

Autor Dumbo (Post 1123956)
Evo imam jedno pitanjce...kako da čovjek ubaci unutra još malo rama? Vidim da ga nemrem otvorit zbog garancije, a kam da ga onda nosim?

nemam pojma, najbolje bi bilo da posaljes mail ovima u SM...i ja cu uskoro slati porucicu, zanima me sto napraviti u vezi s retardnim ventom :fuming::fuming:

De5tr0yer 31.08.2008. 18:16

Citiraj:

Autor Dumbo (Post 1123956)

ja sam danas poslao mail u poslovnicu na ibleorovom trgu...
sutra ce valjda odgovor stici...
Uglavnom, nabavljam ga sutra pa ce odmah ici 2GB rama unutra...
I nadam se jedan solidan review napraviti, od alpha do omega...:chears:

Matta 31.08.2008. 19:04

Sto se tice nadogradnje RAM-a, jedna dobra i jedna vrlo losa vijest.

Dobra vijest je da, iako je ovih 1GB RAM-a zalemljeno na plocu, ostavljen je jedan SO-DIMM slot za nadogradnju.
Losa vijest je ta da, ako zelite staviti jedan keks RAM-a morate skinuti kompletan straznji poklopac, sto samo po sebi nije nista tesko, ali se tim postupkom gubi garancija. :hitthewal:

Nadalje, jedno pitanje: Meni su u SM rekli da je garancija na Wind 2 godine a na bateriju 1 godina. Ja svugdje po garantnim listovima vidim da je garancija samo jednu godinu. Tko je sad u pravu, da li netko zna 100% ? :wtf2:

P.S. Da, i ja sam postao vlasnik Winda, te ga upravo sada prvi put palim i cekam instaliranje sustava. :goood: I da, uzeo sam crni model, a njega sam i htio ! :lol2:

Demon Hunter 31.08.2008. 19:08

MSI u pravilu daje 2 godine garancije na svoje notebooke.

De5tr0yer 31.08.2008. 19:13

Citiraj:

Autor Matta (Post 1125015)
Sto se tice nadogradnje RAM-a, jedna dobra i jedna vrlo losa vijest.

Dobra vijest je da, iako je ovih 1GB RAM-a zalemljeno na plocu, ostavljen je jedan SO-DIMM slot za nadogradnju.
Losa vijest je ta da, ako zelite staviti jedan keks RAM-a morate skinuti kompletan straznji poklopac, sto samo po sebi nije nista tesko, ali se tim postupkom gubi garancija. :hitthewal:

Nadalje, jedno pitanje: Meni su u SM rekli da je garancija na Wind 2 godine a na bateriju 1 godina. Ja svugdje po garantnim listovima vidim da je garancija samo jednu godinu. Tko je sad u pravu, da li netko zna 100% ? :wtf2:

P.S. Da, i ja sam postao vlasnik Winda, te ga upravo sada prvi put palim i cekam instaliranje sustava. :goood: I da, uzeo sam, a njega sam i htio ! :lol2:

da, slot postoji...
Daj sam reci kazes instaliras sustav? Sto si kupio bez XP-a? Ak je to moguce uopce to je super, vise nofci mi ostane za misa i 1GB rama...

Otkud ti tocno informacija da gubis garanciju? Sluzbeno ili?

Matta 31.08.2008. 22:30

Citiraj:

Autor Demon Hunter (Post 1125019)
MSI u pravilu daje 2 godine garancije na svoje notebooke.

U garantnom listu na svim jezicima, ukljucujuci i odvojeni hrvatski papiric, pise da je proizvod pod garancijom od jedne godine. Tip u SM mi je rekao dvije godine a tako i pise na njihovom web siteu. E sad, sta je od toga tocno, ne znam.

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1125024)
da, slot postoji...
Daj sam reci kazes instaliras sustav? Sto si kupio bez XP-a? Ak je to moguce uopce to je super, vise nofci mi ostane za misa i 1GB rama...

Ma ne, nego daje na pocetku izbor 5 jezika na kojem ce ti biti Windowsi i nakon toga mu treba nekih 5-10 minuta da se izabrani windowsi instaliraju a ostatak da se obrise. Na takvu instalaciju sam mislio. :)

Citiraj:

Otkud ti tocno informacija da gubis garanciju? Sluzbeno ili?
Prva vijest mi je bila sa stranih MSI Wind foruma, a osim toga, okreni Wind i vidjet ces da je jedan saraf pokriven sa naljepnicom "Waranty Sticker Void if tampered". Dakle, gubi se garancija. :Machineg:

De5tr0yer 31.08.2008. 22:40

Citiraj:

Autor Matta (Post 1125180)
U garantnom listu na svim jezicima, ukljucujuci i odvojeni hrvatski papiric, pise da je proizvod pod garancijom od jedne godine. Tip u SM mi je rekao dvije godine a tako i pise na njihovom web siteu. E sad, sta je od toga tocno, ne znam.

Ma ne, nego daje na pocetku izbor 5 jezika na kojem ce ti biti Windowsi i nakon toga mu treba nekih 5-10 minuta da se izabrani windowsi instaliraju a ostatak da se obrise. Na takvu instalaciju sam mislio. :)

Prva vijest mi je bila sa stranih MSI Wind foruma, a osim toga, okreni Wind i vidjet ces da je jedan saraf pokriven sa naljepnicom "Waranty Sticker Void if tampered". Dakle, gubi se garancija. :Machineg:

Hm, poslan mail u MSI sad bas.
I nikako mi se ne svida windows xp home...
Al naci cu nacina instalirati pro iako neam externi pogon.

Dal mozda ima mogucnost bootanja sa etherneta?

Matta 31.08.2008. 23:10

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1125185)
Hm, poslan mail u MSI sad bas.
I nikako mi se ne svida windows xp home...
Al naci cu nacina instalirati pro iako neam externi pogon.

Hm, sta ti treba od Pro a da nema Home na MSI Windu ? :)
Evo razumijem na stolnom kompu ili nekom uber laptopu ali na Windu ? :respekt:

Citiraj:

Dal mozda ima mogucnost bootanja sa etherneta?

Nisam siguran ali imas par postova prije naveden link za instalaciju preko USB sticka, provjereno radi posto sam ja instaliravao WinXp na eeePC, prije nekih pola godine.

De5tr0yer 31.08.2008. 23:17

Citiraj:

Autor Matta (Post 1125217)
Hm, sta ti treba od Pro a da nema Home na MSI Windu ? :)
Evo razumijem na stolnom kompu ili nekom uber laptopu ali na Windu ? :respekt:

Nisam siguran ali imas par postova prije naveden link za instalaciju preko USB sticka, provjereno radi posto sam ja instaliravao WinXp na eeePC, prije nekih pola godine.

Hm, usb stick:) Jep, to bi funkcioniralo

Zas mi treba pro? Citaj

EFS najvaznija stavka. Nadalje, home ne moze u domenu... i to je jako velika stvar. Barem meni. Gpedit(.msc) takoder :)

Ima jos stvari ali u odnosu na ovo mogu rec da su sitnice.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:48.