![]() |
Ista stvar je i kod mene idle 40-tak stupnjeva load 55, za Sonic tower hladan, cak i dolje oko baze. Provjeravao sam maticnu plocu i tamo gdje je proc ispod je pod full loadom malko, cak hladnije od pasivca na chipsetu, tako da mislim da ti senzori malo zahebavaju
|
isto je i kod mene, samo ja imam ds3. 355*9 na 1,392 u radu, hlađen big typhoon-om, u coretempu 0,94 temperatura do 60 stupnjeva, ostali pokazuju oko 75, a baza i cijevi skroz hladne...
|
jeste vi svi zaboravili na konkavnost?
evo ja sam prije par dana uzeo E2160 i prije nego sam ga stavio provjerio jeli konkavan... pogađate??? naravno da JE. :) Treba promjenit pastu i bolje je nanijet, a ako i to neriješi problem onda matična sere. |
Citiraj:
Kako tocno provjerit? |
Nekakvim flomasterom zašaraš HS i dok je još vlažan (:D) staviš hladnjak na njega. Ako ostane ravnomjeran otisak flomastera na njemu, znači da proc nije konkavan. Ili možeš sa žiletom ili kreditnom karticom probati, pa onda iz "profila" pogledaš proc i ako ima lufta između HS-a i žileta/kartice znaš da je konkavan.
|
Jos cu provjerit konkavnost, al' evo u medjuvremenu CoreTemp screenshota... :S
http://img72.imageshack.us/img72/621...emp1ft0.th.jpg Neznam jel moram napomenut da je blok coolera jedva mlak, straznji dio kucista je hladan, u sobi je 24 stupnja (klima <3 )... Ne kuzim, kaj je 85C? |
dok imaš taj stock kuler probaj spustit voltažu na 1.2V onda će biti daleko niže temperature,po svemu ispada da ti je proc konkavan...
|
http://img72.imageshack.us/img72/5135/cputempzh7.jpg
Evo i screenshot MBM + AsusProbe + CoreTemp... Ko tu sere? :D **temperature su na IDLE. Jedini load je winamp... |
nebi bilo prvi put da maticna ploca sere.
|
Citiraj:
|
Ne vjerujem da su ti temp sa box coolerim 27/29 c. Makar je idle. Na ovim slikama vise vjerujem Asusu. I sam imam P5B+6300@400x7 i vjeruj mi probao sam box hladnjak, hyperTX, Big Typhoon ali tek kad sam stavio Sonic Tower grijanje se stabiliziralo, nakon 1 sat TAT mi daje max 57/58, idle je oko 45/47 c.
|
I sta ako je konkavan?
Sta se moze napravit? |
Možeš ošmirglati HS ili bazu coolera...
|
Skino sam novi CoreTemp... izmjerio s njim... kaze 59 stupnjeva full load. To mi se vec cini normalnije... Nek stoji, ko ga j..e, ne smirgla mi se bazu hladnjaka bas.... :zdero2:
|
Jesi provjerio pastu na kraju?
|
da, pasta je oke, nanio sam novi sloj neke bijele paste od arctic coolinga... Komp radi, full load cijelu noc i nije se pregrijao... bmk :D
|
ok su ti temp, taman na granici (59c), imas jos nekih 2c prostora no to ce se popunit ako je recimo neki vruci dan, a nemas klimu u sobi, iako je i danas full vruce
mislis na ASC pastu? ako da onda dobro mozes si jos pratit temp i sa speedfanom, ima chart pa mozes gledat kak ti se krecu npr u nekoj igri i tako...dat ce ti iste temo ko core temp 0.94 |
kad sam testirao E4400 svi programi uključujući i TAT i CoreTemp su mi bacasli sulude temp a pod sulude mislim na 100°C u load-u a Infinity je bio hladan
|
Koju verziju CoreTempa si koristio?
OT: Gdje si nabavio DFI Infinity Dark ploču? |
koristio sam i 094 i 095 s time da je 095 redovito rušio sistem
Dark imaš u Nobilisu tj Lost je zastupnik i dođe oko 1000kn no da nebi bilo nismo znali na slici je kriva, oni imaju non_S model dakle Infinity P965 a ne Infinity P965S |
@zwer
Slike su ok, jer jedno je temp proca a drugo jezgri, te dvije temp NISU iste niti mogu biti. Gleda se temp jezgri, koja je po ovom 29, probaj još sa Core tempom 0.95 i baci SS od Everesta. |
Citiraj:
da, CoreTemp .95 baca 48/49 za jezgre. CT .94 29/30. :P Bude pao Freezer kad namagijam pare, bar cu mirno spavat... |
Citiraj:
Jel si probao OC-at štogod? |
S model ima sve polimerne kondiće i firewire a nonS ima polimerne di treba i ostalo si KZG standardni kondići
nisam se nekaj trudio, ćim sam složio komp digo sam CPU na 3GHz i tak držim, nemam vremena se zahebavat sad ako te zanima više pogledaj ovo http://www.xtremesystems.org/forums/...hlight=DFI+965 |
Citiraj:
|
Neslaganje u temperaturi Core-ova
Bok,
Dakle core temp kaze :core 1 51 C core 2 51 C core 3 56C core 4 53 C...Sad me zanima da li je to zabrinjavajuće,te da li je to posljedica sto mozda cooler nije dobro "sjeo"na procesor,ili neceg drugog?Mozda bi ponovna instalacija paste i "presjedanje"coolera poboljšalo stvari? |
.... a može biti da svaki core nije jednako opterećen u svakom trenutku pa to može biti razlog varijacija u temperaturama ;)
|
Svaka jezgra ima različitu temperaturu i to je normalno.
|
hm,istina,ali ipak 5 C?smatrao bi normalnim da je 2,mozda i 3 C,,,
|
Događa se zbog upravo ovoga što je Stef rekao ;)
A da cooler ne sjedi dobro, sve bi jezgre imale dosta višu temperaturu. |
okej,thanks
|
Razlika je ljudima znala biti i do 10°C, tako da - ništa čudnoga. Inače, fini procesor :)
|
eh hvala,nadam se da ce uskoro biti jos ljepši;i topliji:lol2:
|
Jel ovo normalna temperatura??
evo,digo sam e4300 na 2.7...na njemu je frezzer 7 pro na 1800rpm...voltaža je ostala default ( 1,35 )...300x9...omjer fsb i meme 1:1...
ovako,u idle-u su mi temperature CPU 38,Core 0 - 27 ,Core 1 - 27...temperaturu gledam sa speedfanom i core-tempom 0,94... i kad sam vrtio ORTHOS temperature su mi se digle jako puno,pa ne znam da li je to sad normalno...evo screenshot... http://aycu08.webshots.com/image/190...3691216_rs.jpg |
Nije puno.
Sve iznad 62C je puno. Ovo je super. |
nije puno...to misliš na ovaj core 0 i 1??jel tako??
nego me zabrinjava ovaj CPU temperatura... |
na to se nemoj puno obazirat ;)
|
Ne treba te zabrinjavat... meni se sad u ovom paklu zna dić do 45° pa čak i do nekih 48° kad nešto igram.
|
nije puno, to je sasvim normalna temperatura s obzirom na vrijeme vani
|
oki,tnx dečki
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:44. |