![]() |
|
Citiraj:
|
Uf, tesko da cu sad sve tipkat, ali onako, best of :)
Pšenične: Blanche d' Ardenne - jako lagano i svježe, ali jako fino Erdinger Urweiss - u odnosu na weisbier je malo lakse, kao da malo prema belgijanerima ide Erdinger Weissbier - Za svakodnevno piće, super paše Erdinger Dunkel - Težeg okusa, meni naviknutom na lagane i pitke pšenične ne paše toliko Schneider Weisse - Svjetla pšenična, ali također malo jačeg okusa, a ja volim lakše. Hoegaarden - Ne treba previše spominjati, za svakodnevno uzivanje meni omiljena Edelweiss - pšenična svijetla, nije me baš zaokupila ničime, ali eto, popila se Jake svjetle: Corsendonk bijeli - odlična piva, ja sam oduševljen okusom, pitka, ali punog okusa Corsendonk crveni - malo slatkast u odnosu na bijeli, ali također jako fin Duvel - ljudi ga jako hvale, mene nije toliko oduševio, nije loš, jako je dobar, ali nije mi "poseban" Leffe blond - nije toliko jako, pitko, meni fali malo svježine, ali pod jezikom ukusno. Orval - jako teško pivo, punog oporog okusa, meni se nije sviđalo nikako. Jake tamne: Rochefort 10 - apsolutno odusevljenje, jako jako dobra piva, punog okusa, ali opet lijepo ide, za uživat ko stvoreno Delirium Nocturnum - vrlo fino, zanimljivog okusa, malo teško Samichlaus - 14% alkohola, i veoma osebujan okus. ja sam bio jako ugodno iznenađen. Ističe se okusom na svoj način u odnosu na belgijanere. Chimay blue - jak okus, pomalo suh meni, osobno mi ne odgovara toliko, iako frendu predobra. Westmalle dubbel- nesto mi malo fali u pivi, okus isto malo suh, dosta teska. St. Peter's Cream Stout - prvi stout koji sam pio i nije mi legao, za bolju ocjenu cu morati još malo isprobati stoutove za usporediti La Trappe Triple - Iznenađujuće pitko, iako zanimljivog i finog okusa. St. Bernardus Abt12 - Jako pivo, gorkog okusa, ljudima inače paše, meni i ne toliko. Steen Brugge Dubbel - Ponešto slično prethodnom, iako specifično, također mi nije leglo toliko. eto, otprilike :) Za top par trenutno Rochefort 10 Corsendonk bijeli Blanche d'Ardenne Samichlaus |
Moram onda probati taj Blanche d' Ardenne. Samichlaus, Rochefort 10 (pio sam 8 i nije me bas nesto odusevilo) i Corsendonk Agnus su mi vec otprije na popisu za probati.
Pio sam toceni Schenider Weisse i to mi je mozda i najbolje psencino koje sam probao. Moram jos probati flasirane, jako hvale Schenider Weisse Tap 6. Leffe mi isto nije bas nesto, za Orval se slazem da je nesto teze, nije da mi je smetalo, ali opet ne bi mi bio prvi izbor. St. Bernardus 12 nisu imali u Scoutu kad sam ga htio probati, tako da sam probao osmicu i nije mi bas nesto. La Trappe tripel mi je bio jako dobar, Westmalle tripel jedan od favorita (dubbel jos nisam probao). Sto se stoutova tice predlazem ti toceni O'hara (nikako ne u boci), toceni Guiness ili ako nema drugog u limenci (isto nikako ne u boci) ili Samuel Smith's Oatmeal Stout. |
Neki dan prvi put pio:
http://www.lesmoules.cz/photos/pivo/duvel.gif 6,2 % alkohola, punog okusa ali nekako se previše osjeti alkohol za moj ukus za razliku od Velebitskog tamnog sa svojih 6% koje je puno pitkije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel ko probao Pan Radler,vidim bas da ga ima u dućanima,kakav je naspram Žuje Li-Muna,i Karla? :)
|
Pan radler je smeće ko i žuja, karlovačko još uvijek puuuuuuuno bolje.
|
Karlovacko u biti Heineken radi, odnosno radi se u Madjarskoj gdje je Heinekenov pogon.
|
Popio sam maloprije 2 komada karlovačkog radler i tjera me sada da još popijem 2 !
Možda je kriva ova sparina danas . |
Meni je rang lista Karlovačko Radler>Pan Radler>>Žuja limun. Unionov grejp još nisam probao...
|
meni je i dalje iznad svih tih limunskih radlera i dalje #1 sprajt i old pramen... nakon toga union grejp i onda ove limunadice.
|
Citiraj:
Baš sam danas zazujao Union Radler, tu u diskontu di kupujem kad sam išao po pivčuge, 5,40 kn je pol kile :) Isto tak su i ovi naši Radeki. |
Meni je paulaner psenicno i crno i bijelo u vrhu piva. Jedino nisam probao taj hoe sto Renesis pise, moram to nadoknadit. Gdje ga ima za kupiti?
AMD - odlican posao, jel ti to pozivas na degustaciju kad? Mislim samo nas mamis :) |
Mamim :) , da i drugi počnu kuhat jer je postupak jednostavan kao kuhanje jaja, a užitak je neusporediv sa komercijalnim pivama. Okusi koje nikad nećete naći u pivama iz dućana.
Ja i Panorama će mo pomoći svakome tko ima želju kuhati pivo kod kuće. |
Citiraj:
Ali i dalje preferiram samo pivu, vrlo rijetko mlatnem bilo kakav radler. |
Union crvena naranča - mnogo fino
Osim toga sam konačno Desperados probala, fino, slatkasto, lako se pije... Iznenadila sam se kad sam vidjela da je to francusko pivo. 0.o |
http://img857.imageshack.us/img857/7499/f1p.jpg
:chears:Kilkenny i Paulaner isključivo, sve ostale na našem tržištu smatram otrovima |
Citiraj:
Probao sam psenicni Pan i mogu reci da je jako dobar. Vidi se da se proizvodi u Njemackoj. |
Užas. Upropastili su mi vikend s ovim sr...em.
http://www.ozujsko.com/novosti/ozujsko-jabuka/ Da naprave dobro pivo i dobar cider kupovao bih jedno i drugo. U stvari zabole me dok imam pun frižider domaće pive. |
Evo kod mene je došlo Laško u plastici. Ja uzeo 2x1l (ima navodno i 2L) i probao,
super inače popijem Karlovačko 1/2l staklenka. Pogledam etiketu vidim puni se u Laškom (Slo), (nemam ništa protiv hercegovaca, ali mi je ovo sigurnije), Cijena 1L, prevedeno oko 7,5kn. Vidim ima uvoznik i za Cro, probajte. |
prije nekih 8 god kad sam zadnji put pio bavariu 8,6 bila je odlična
inače pijem karlovačko al u zadnje mi vrijeme nije nešto pa pijem staro pramen(mislim da je tako nešto) a tu i tamo po meni najbolje pive koje popijem rijetko :( crno - velebitsko br.1 (tomislav mi isto dobar) svijelto - leffe (ima još jedno al se sada ne mogu sjetiti kako se zove) doma stoji gajba karlovačkog 0,5... samo imam jedan problem ... sve prazno |
šta ćemo sa ovom jabukom? jel baš totalni crap?
|
Citiraj:
Vec vidim malu necakinju kad djete vidi pivo od jabuke, ima da kaze, aaa kad ce od jagdice bobice :DD |
Fuj.
|
ožujsko limun je zesca katastrofa. ovo sumnjam da ce biti bolje
|
Citiraj:
|
Meni ni pan limun nije sjeo baš. Ako mogu birat, onda Union grejp il karlovačko radler.
|
Citiraj:
|
sad sam iz češke došao, domovine pive, piva je odlična
|
Popio i treću domaću pšeničnu i sad sam zreo za krevet. Glava mi je teška, a noge ne slušaju. :)
|
paulaner pšenično
|
Citiraj:
Bolji mi je Erdingerov Dunkelweissen. |
zuja i efes:chears:
|
Citiraj:
Pan limun daleko najgori, Žuju još mogu ako nema Karlovačkog ili Uniona. Jedino mi žao što je Union slovenski, a njih baš ne volim :) |
Od ovih sa limunom Pan je meni nekako najbolje sjelo,pa Karlovačko pa Žuja.Ali ništa kao isosport,odnosno Union Grejp :D
|
Karlovački radler je zbilja najkvalitetniji od ovih limun-bućkuriša :D I union grejp je dobar. ovo ostalo je zaurac :D pogotovo Žuja i Pan.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:39. |