![]() |
svaki prodavac napise gdje salje i kolika je postarina, a ako ne pise pitas ga.
|
ovako , imam pitanjce , s frendovima mislim naručiti par novčanika iz amerike nam daleke , sad pošto to dolazi sve zajedno itd. cijena ce biti preko 300kn vjerovanto , frend mi je rekao da to ide na carinu ili špediciju i neke pič*e mate*ine zato što narucujem više stvari i da onda to carinici smatraju da ce se koristiti za dlajnu predprodaju.... sad , jel ta njegova prica drži vodu?
|
Citiraj:
|
jel bi mi pomoglo sta da onda nazovem carinu i pitam ih?
|
ja sam iz amerike pet puta naručivao stvari iz istog dučana, dostava fedex-om i došlo mi doma pred vrata nikakve carine,pdv nisam plačao..istina radilo se o robi,al nemam pojma jer to ima kakve veze,na paketima nije pisalo kaj je unutra..svaki puta od 200-300$ vrijednost bila..
|
evo preciznije , narucujem ove novcanike http://www.bmfwallets.com/?gclid=CLf...FQVItAodOFiNYQ za sebe i par frendova ,
i oni slaju po cijelom svijetu ( cuo sam se prek maila) i ovo je nacin slanja izvan USA USPS First Class Mail International: Free! - 5 to 10 day delivery to destinations outside the U.S. , valjda ce upaliti , da me ne hebu na carini i ostalome |
Kad to nabaviš ( ako nabaviš ), napiši ovdje koju pametnu. Ciljam tak nešto kao i svaki pravi Jacksonov fan ali se ne usudim naručit zasad da ne bi dobil mačka u vreći :D
|
ma ima i na ebayu ali mi je ovo bolja solucija zbog toga sto je svaki sljedeci 12$ umisto 25$ , a posto nas 7-8 narucuje to je savrsena prilika , samo da saznam kako ide s tim stvarima na granici ,
|
first class mail ti je najeftinija shipping opcija bez trackinga.
Jos mi nista slano first class mailom nije ocarinjeno, ali to vise gledaj ko osobnu opasku nego ikakvo pravilo (jer pravila s nasom carinom nema) |
Citiraj:
|
ima li tko da mi nesto uzme preko ebaya, vrijednost sa postarinom 26$
hitno je |
Ja sam uzeo bateriju za lap od starog al još nije stigla :(
Trebala bi ovaj tjedan...iskreno se nadam |
i koliko treba da dode nesto iza usa ?
|
10-ak dana cirka.
|
Citiraj:
|
sve ovisi osim o zemlji slanja, načinu slanja, vremenu kada je poslano, zadržavanju na carini, i o vremenskoj prognozi i rasporedu zviježđa
meni je prosjek oko 20tak dana |
Eto malo da se i ja javim.
Kupovao sam dosta toga, imam svakakva iskustva, čitam po netu, neki vole Amere, neki Kineze, .. i sl. Moja iskustva su slijedeća, carinu na ništa nisam platio, zapravo nisam imao nikada dodatnih troškova, što sam platio na e-bayu to sam i dobio bez da išta dodatno plaćam. Kupovao sam od clippersa (nožice za chipove), pa do mobitela, .. Najgore iskustvo mi je bilo sa kinezima i usb stickovima od 8 GB; od 4 komada različitih ponuđaća niti jedan nije bio 8 GB niti onakav kako je pisalo, za sve sam dobio povrat love, ali je važno popuniti dispute i ostalo, inače nema povrata. Još je lik htio nazad robu, ali kada sam mu rekao da ću slikati, jer sam otvorio Mp4 player, i nije bio taj koji je trebao biti, baterija neka šrot i sl., onda se lik predomislio rekao je da zadržim robu, samo da napišem pozitivni komentar nakon što mi vrati pare, eto zbog para sam napisao da je sve pošlo ok, ali sam ga sve jedno prijavio na par stranica kao black list ! Sve u svemu, ja želim sada kupiti foto-aparat, mrcina je, jako jako skup, $1300, iz Amerike. Razmisljao sam, cak ni PDV na to me ne sprijecava, no $249 transfer u HR, i jos PDV na to :( jos ako lupe cijenu koja je u HR, onda sam nadrao, zato nisam siguran isplati li mi se to riskirati, velik je fotic, dosao bi u ruksaku, .. Jedna od opcija mi je da zamolim susjeda koji je iz Amerike, pa me zanima imate li s tim iskustva ? Dakle ja bi poslao na njegovu adresu u SADu, njegova obitelj bi to otvorila, povadila papire, i poslala njemu kao da on to nije prošli puta dok je dolazio ovdje uzeo ... Bi li to prošlo ? Nekako si mislim, ako mi nije za mobitel došlo ništa, ni PDV, da ne bi ni na ovo, no ne riskira i se. Ipak sam si limitirao cifru, ne bi isao bas preko tih $1500 ! Iako bi se isplatlo i da toliko platim, samo objektivi koji su s njim vrijede dosta, pa da kupim i plaim sve, i probam prodati ovdje ispod cjene u dijelovima mozda bi se isplatilo ! Dakle cijena u HR je samo body, tijelo fotica 8800 kn ! A u SADu dobm ovo: Tijelo 1 objektiv u vrijednosti kod nas 1500 kn 1 objektiv u vrijednosti kod nas 1400 kn 1 objektiv u vrijednosti kod nas 1600 kn 1 objektiv u vrijednosti kod nas 1200 kn 1 objektiv u vrijednosti kod nas 1000 kn Dakle samo objektivi su kod nas 6700 kn ! Fotic 8800 = 15.500 ! A tamo to dobijem sve za cca 7000 kn !!!! |
Ja sam dosad dosta trgovao preko ebaya, i moram reći da su najbolji ispali ameri, englezi tako tako, a kinezi barem prema meni loši. Kad mi je MP4 od kineza punjač neispravan on napisao mail da je poslao novi i još neki poklončić, koji nikad ne stiže onda kasnije odgovara da mu dam adresu da pošalje novi...., ima još primjera. A i narudžbe iz Hong Konga, Singapura i tih zemalja čekaš po mjesec dana(za poludit). Iz UKa prosječno 7-10 dana, a SAD evo danas stigo paket naručen prije 6 dana, a zna se i desit preko 2 tjedna.
@Kova ja bi na tvom mjestu uzeo tamo fotić sumnjam da će ti naši nabit tolike namete da dođe sa 7000 do 15000 |
Ali ogroman je paket, pogledaj o čemu se radi:
http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-40D-Dig...d=p3286.c0.m14 Ili možda ovo: http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-40D-Dig...d=p3286.c0.m14 Prva opcija ima kvalitetniju optiku, druga ne bas. Fora je da je transport do ovdje jos 249$ mislim to je preko 1000 kn samo transport ! Da jos PDV platim, hebo sam jeza :( |
Samo da ti kažem kako objektivi u niti jednom od ta 2 paketa nisu baš nešto.
Mislim da ti je bolje uzeti aparat u kit izvedbi sa 18-55 IS ili 17-85 IS USM i zaboraviti na to brdo gluposti poput tih jeftinih no-name konvertera, bliceva i sl. Kasnije samo uzmeš koji objektiv i to je to. Ovako verziju bez s kitom ti može donjeti i susjed bez problema. Kažem ti, te konverter leće su bacanje novaca, kao i taj flash pošto 40D ima kvalitetan E-TTL flash već ugrađen, a ti jeftini tele objektivi nisu neka sreća (uzmi kasnije Canon 70-200 F4 L). No da ne idem u OT previše, poprilično sam siguran da će ti takav veći paket cariniti, najsigurnije bi bilo da ti ga donese susjed. |
Citiraj:
Inace najdulje sam cekao 25 dana(cirka) na cooler za maticnu(939) iz Japana...:D Ebay je zakon :):dajpivu: |
kolko ste dugo čekali ako ste naručili iz amerike i uzeli USPS First Class Mail International?
|
nemam pojma kak je sa USPS,al sa fedex-om sam jednom naručio stvari u petak popodne,a u ponedjeljak me paket čekao kod kuće..to je bilo najbrže,inače sa fedex uvijek nekih 4-5 dana max.
|
ja sad čekam jedno 2.5-3 tjedna
|
a dali bi bio nekoga da mu ja dam pare a on meni kupi
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala na savjetu, ma znam da je srot, tonu toga, no i daje je jeftinije, a svidja mi se i ovaj ruksak :) Mislim gle, mogu modificirati ove ponude. Tako da lako ja uzmem, body, 18-55 IS USM, memory karticu, i mozda neku manju torbicu, ili se to ne isplati ? Problem je što susjed ne zna kada će ići tamo i oće li ići tamo :( No imam frendicu u Kanadi, samo ne znam koliko bi ona trebala platiti porez da dođe do nje, i onda da mi ona pošalje to nekako već zapakiano, naravno izvadila bi papire i ostale gluposti, i poslala ili odvojeno ili samo jedno, .. lako nađem manual online i sl. Netko ima ideju ? I gdje je najbolje kupiti taj fotic s kitom ? Ako znas ili netko ? http://cgi.ebay.ie/Canon-EOS-40D-18-...d=p3286.c0.m14 (ai ovo je Hong Kong :( ) Hvala. |
Citiraj:
Zato sto sam ih dobio za 250 kn(sa ukljucenom postarinom)...a sve preko 300 ide carina:chears: BTW...buraz je kupio za 350 i bilo mu je carine nekih 50 kn(s tim da je paket bio na carini par dana i to...) |
pitanje ljudovi, bojim se da ne izgubim 2400kn. prije mjesec dana sam narucio http://cgi.ebay.com/2009-MARZOCCHI-D...3286.m20.l1116 ... nakon 20 dana nema paketa, pitam lika di je paket il da mi da tracking number da vidim di je paket, on nes sorry for incovience will send it in few days. dakle nakon 20 dana nije ni poslo wtf. no dobro ajde nije mi hitno valjda ce poslat. i nakon par dana pitam ga jel poslo kaze da je i da mi tracking number... gledam ja danas na usps di je paket sa tracking numberom sta mi dao i pise ovo
"The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on October 10, 2008 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated every evening. Please check again later." posebno mi smeta recenica "This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date." jel to znaci da nije poslo jos? ili, da budem optimistican, mozda ta posta ne ferma bas taj tracking broj i ne updatea info o paketu a lik je ipak poslo..? jel ima neko negativnih iskustava poput ovog, jel paket ipak stigo? i narucio sam od tog lika bas zato sto ima vrlo pozivitan feedback i buyers protection 2000$ da u slucaju nekih sranja mogu dobiti povrat love. pisem ovo jer me posebno zanima taj povrat love, buyers protection, jel sljaka to, jel mogu lako dobit pare nazad ako mi u roku 2 tjedna ne dodje paket jer stvarno neam vise strpljenja...? |
Ako mu pogledaš na feedback vidit ćeš da ima ogroman promet i da ima prigovore za zakašnjeli shipping.
On to osobno ne nosi na poštu nego mu po to dođu. Za ulaganje PP žalbe imaš 2 mjeseca mislim tako da radije pričekaj još tjedan-dva da vidiš što će biti sa USPS-om, možda preuzmu sutra... |
Meni je nekoliko puta vraćan novac, no na daleko manje iznose. Prijaviš resolution case paypalu i oni u roku od 10ak dana vrate novac. Jednom mi se dogodilo da se trgovac nije uopće javljao na mailove, vraćen mi je novac i sve i nakon 2 mjeseca stiže paket a na njemu datum poslanja taman kada sam i platio.
|
kako ti je vracen novac, jer cito sam da u hrvatskoj radi samo placanje paypalom a ne i primanje?
|
Ma to je blokirano primanje love od drugih ljudi ali sasvim uredu radi vraćanje novca koje radi Paypal osobno. Jedino što ne vidim da mi je vraćena lova(tj dobim samo obavijest na mail ali u transakcijama je nema) na samom paypalu, nego moram gledat stanje računa u banci.
|
Citiraj:
|
ima tko iskustva s kupovinom RAMa preko ebaya? naime gledo sam malo DDR1 i vidim da ih ima full jeftinih ALI...vecina je iz Hong Konga i sl. pa mi zvuci "too good to be true". :)
|
konkretno npr:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=310092471196 |
Citiraj:
narucio sam novcanike 4.10 , oni su ih poslali 6.10 , nakon 2 tjedna još ih nema iako u opisu pošiljke piše da trebaju doci u roku 5-10 dana , da se još strpim tjedan dana ili? |
čekaj još...
|
čekaj mjesec dana od slanja. mene zanima jedna stvar. naručivao sam preko ebaya ali nisam nikada elektroniku. naručio bih korišteni mob, kako ide sa carinom na takve stvari?
|
nema carine za elektroniku, al ima PDV-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |