![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
E sad recimo ovako za pola godine a mozda i prije kad izade FAR CRY 2,Q6600 ce iskoristavat mozda 50% a duo core 100% i onda za godinu izade nesto novije i Q iskoristava 80-100%, a duo core se bude gusio jer nebude mogo to terat i sta onda? Kupit novi proc? Pa ljepo sam vas pito za savjet jer neplaniram mjenjat proc. bar 3-4g. |
Bla bla bla...
A za 20 godina? |
Citiraj:
@logi zasto nisi kupio 8800GT ili 8800 ultra ako vec kupujes na par godina pa ono.... nije bed.... zasto si kupio jadnu 3870 koja ce zastarit za 6mj i moci ces kupovat novu..... prije ces promjenit 3 graficke nego jedan procesor..... ako se hoces igrat ...... btw ja ti vec sada teram tog jadnog quad u 90% opterecenja... tako da.... |
I da skratimo priču...
Kupi quad jedino ako znaš kako ga iskoristiti. |
glupo je sto pola vas sere protiv quad proceva a dosta vas fura te proceve, i nema ih namjeru mjenjat.
uz dobru maticnu, rame i grafu koloknes i proc na 3.0ghz i opet je e8500 slabiji od njega. dobro sve to stoji da za igrice je bolju dual core, al ne kuzim zasto onda kazete da nema neke razlike u igricama izmedju ta 2 proca, znaci ne osjeti se razlika. zasto onda ne bi uzeo quad ako moze, ko zna mozda ce mu jednog dana i zatrebat, a ako ne nikom nista i ovako i onako kosta kao e8500. |
Citiraj:
|
a dobro, to stoji. a neznam ni sam vise, ja isto kupujem komp pa sam u roku 5 dana promjenio mali milijun konfi, od amd-a intela, dual core, quad core, vise ne znam ni sam. evo citajuci ovu temu sam opet u dilemi, premda mi je razor pomogo u donosenju odluke. ma ccccc.
|
Svi vi 'vandali' koji se planirate baviti video obradom, bolje uložite u neke kvalitetne RAID kontrolere...
Novije je uvijek bolje, idi na E8xxx seriju za igre... |
Citiraj:
|
Da, znam. Ali kad procesor promijeniš 8 puta u dvije godine, dođe ti na isto, ne?
|
Quad vs. ostali
Ko ima love za Quad neka kupi,jos se nitko nije zalio,i meni moj sluzi za zabavu a kada bude morao nesto odraditi,sigurno ce odraditi!
Kupujte ljudi Quad sto brze,dok nije izaslo nesto bolje! |
Kolko gluposti napisano ovdje. Prestrasno.
Jel itko ovdje RAZMISLJA prije nego sto napise nesto? |
U potpunosti se slažem,Fleks.
***o vas quad i onaj ko ga napravi:D |
ma fleks ovdje svi razmišljaju o budućnosti :D
btw. ajd kad budeš naručivao one komponente izvana da kupim 3xQ6600, treba mi za budućnost, nemam love za extreme verzije, al evo krajzis mi se guši na 70%, a drugi komp pokreće icy tower, pa možda dobijem još koji FPS, 3. quad je ak se neki pokvari, e da, za 3 godine planiram upisati neki tečaj 3d modeliranja, pa da nebi bilo ono da mi se c2d guši u tome :D |
Citiraj:
Q, Crysis, multimedija, još samo fali emo ekipa i crni lak za nokte i di ćeš bolje.:) Citiraj:
|
Ajde drago mi je McG da me podrzavas, barem znam da nije problem u meni :)
a sto se tice emo ekipe, sad ce doc, nisi ih trebao zvat :D |
KOji k*xc je emo ekipa? :stoopid:
:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
EMOU- http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95568
I McG nemoj mi stavljati te CRVENOKOSE(njam) presmišne cure tu sad... A što se tiče rasprave, a nemam pojma jel se tiče: kakve je to rasprava 2core VS 4core? IMHO quad je iskorišten u programima i aplikacijama koje koristi vrlo mali broj ljudi čak i na ovom forumu. A ako netko oće kvad za 24h loop cryisisa+06čmark, nek samo uzima, njegove pare. I to ima jednu prednost, imat ćemo se kome rugat, pogotovo kad uleti: ''a kako kloukat kvada'', ''imam samo 6000 čmarkova'' itd... |
Citiraj:
|
E8400 ili Q6600 preporuka
Imam jedno pitanje u vezi gore navedenih proceva.Dakle koji mi se vise isplati kupit?Koje su prednosti i mane jednog i drugog ukratko.(nesto sam citao na pce-u,ali svjeza misljenja su uvijek slada)I sto me najvise zanima:kad budem kupovao koju reviziju proca da trazim i gdje to mogu vidjet?
Komp mi sluzi za igranje,ali bi drage volje napucao neki dobar score u 3Dmarku ili super piu.:chears: |
Imas ovakvih slicnih tema dosta pa si mogel i tam pitat.
E8400 je nekak nestal iz ducana tak da ti zasad i ostaje samo Q. |
A jbg.Vidio sam da E8400 ima u HGspotu,ali na nabavi net izbaci nekih 8 ducana koji ga imaju.
|
mislim da ti se ne isplati sa e4 na e8,radije onda q6 :)
|
Ovo pitanje više liči na: Dal da kupim coupe ili monovolumen?
Ako se ne baviš stvarima koje koriste 4 jezgre onda ti ne treba C2Q btw ako već imaš E4500 ne kužim što će ti onda E8xxx |
A cuj ak hoce 3D cmark skor nek uzme Q. Naravno da su mu i E8400 i Q6600 neprimjetan napredak kad su igre u pitanju.
|
..pitanje pametnog čovjeka:D,myself...čemu služi score u 3D marku?!..i drugo pitanje,kako je i wolv napisao..čemu 4 jezgre ako će igrati CoD4 i slično..istu stvar ima i na E4500..i na mom E6750..i bilo kojem Core2Duo procu..prema tome..budimo racionalni..
ne treba ti quad..ali ako si patnik,i patiš:D..na score u čmarku...uzmi Q..i to ne 6600 nego neki Q-extreme..za 10 000 kuna...pa si glavni.. |
IMO nema ti smisla mijenjati proc uopce, ali ako to je ovo prioritet...
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |