![]() |
Samo 24 Mbps neces ni u lab uvjetima dobiti. Dok 16 Mbps sto je vrh ponude kod kabelaša mozes dobiti bez problema :)
|
Jel zna netko koji su operateri dostupni u Sisku i okolici?
Znam da je moguće da se T-Scumu plaća brzina, ali čuo sam da to nejde baš dobro jer t-scum naplaćuje i svoj 1 gb paket permda ga ne korstiš... Ajd ljudi heeellpppp... :( |
ne znam ako je negdje napisano, nije mi se dalo kopati... kako sam radio bas na odjelu za prijenos broja s jednog na drugi isp.... pojavilo se tu i tamo par problema... sjecam se za jedan....
pod uvjete prelaska bi bilo dobro dodati da oni koji zele novu adsl2+ uslugu ne smiju biti povezani "s kuce na kucu" (zracni vodovi?) i jos je nesto bilo vezano za PCM uredjaj (se tak zove)... :) ne sjecam se |
Vezano uz aDSL..
Yelo!! ovako imam jendno, malo glupo pitanje. posto se sad uskoro selim u rijeku zbog fucksa, ne zelim selit adsl prikljucak jer mi treba i doma ofc.. pa me zanima koja bi bila najbolja solucija za adsl u stanu, wlan ofc.. zanima me dali ako uzimam t-comov adsl bez ugovora, mislim da je tako 200kn jednokratno? ako se ne varam, dali i telefonska pretplata treba biti aktivna ili moze i da samo adsl radi? tako da bezveze ne placam tel koji necu koristit lol :) dali je mozda bolje, ako vec treba telefonsku pretplatu isto imati, uzeti optimin promet? ili tako nesto. hvala
|
|
hvala kompa :)
|
Downstream Upstream
SNR Margin: 11.0 17.0 dB Line Attenuation: 40 31.5 dB Data Rate: 608 256 kbps Sad sam ovo primjetio nakon što sam vidio da mi torrenti neidu preko 60 kBps. I telefon( spojen preko splittera) šušti..jako... Sjeban splitter ili glavni telefonski vod?.. ovi problemi su odnedavno. Line attenuation varira malo svaki put kad pogledam ~1.5dB +- |
Daj mi reci gdje to očitavaš... Thx...
|
@Valg: uđeš u postavke routera i pogledas status - adsl line (tako je barem na mome)
@BladeRunner: ni par kilometara sjevernije, nije bolja situacija sa šuštanjem u telefonu, bežični mi ponekad toliko grmi, da ne razumijem što mi sugovornik priča....kod mene nije do splittera jer sam probao i uštekati kabel direktno u utičnicu, ista stvar se dešava. |
Čini se ok, valjda...
Output Power (Up/Down) [dBm]: 3,5 / 16,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 11,0 / 20,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 29,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN |
kod koga je trenutno najjeftinije uzet promet (s obzirom da sam ugovorom vezan na jebeni t-com, poslali mi paket "samo" 6 mjeseci nakon sta sam ga narucio, itd itd), recimo da na mjesec potrosim nekih 6 GB
|
Uzeo bi neki internet preko 6 Mbit/s, vidim da je optima isplatljiva sa 240 kn, ukljucena tel. pretplata - 8 Mbit/s, H1 - 24 Mbit/s - 400 kn, sada sta bi mi bilo pametnije uzeti, tj. kakva je realna brzina, je li postoji mozda neki drugi operater koji bi mi bio isplatijivi, molim vase savjete! Hvala!!!!
|
Tebi je stvarno tesko malo procitati topice o Optimi, Metronetu, Amisu...
Pogledaj prvo koji ti je dostupan, pa onda procitaj topice na forumu pa tek onda pitaj nesto... |
Thanks na info!
Pricam sa starim i preporucam mu nes drugo on kaze ostajemo na t com zauvijek hah budale....Imam hebeni flat t com..uploadam dosta stvari,hebote 25kb upload funnyyy.....gledam onaj carnet..5mb/s download upload neznam kolko za 150 il 170kn...jel se isplati sta drugo:goood: |
Citiraj:
OT:Cek ti si preko T-Com-a? Evo kak to kod mene izgleda:http://www.max-save.org/thumbs/479853untitled.JPG Meni vec dva dana svakih 15-20 min se restarta switch\router... nemam pojma u cemu je problem... router radi normalno sve je uredu sa intalacijama a u T-Com-u kazu da je isto sve u redu kod njih (i bacaju bureke, evo bas sam vam sada procistio liniju malo :D) Siemens SE555... |
jedno pitanje i molba za savjetom...naime u 21 stoljeću,doživili smo i to da u novoj zgradi u užem centru Zagreba nemamo niti jednu drugu opciju osim cijenenog nam t scuma što se tiće providera i telefona i interneta.Znaći linija mi mora biti kod hitlerovaca a ono što bi eventualno mogao birati jer paket za internet.Dajte molim vas onako ukratko prijedlog za najisplativiju soluciju flat interneta uz 2Mb vezu ili više uz uvjet da se uzme bez ugovorne obveze.....i nemojte mi davati linkove od ostalih operatera koji su navedeni u temama niže jer je od tih postova 99,9 posto OT
|
ja pak imam sranje s njima jer se selim doma, faks gotov i sad sam saznao da ne mogu preselit SAMO dsl doma, nego dsl i tel liniju, a tel liniju vec imam (stovise dvije, jednu kod nas i jednu kod bake)
ugovor za dsl je do 3.3.2010 ako ko hoce uzet ugovor na sebe, nek mi se javi na pm... |
molim korekcija h1 4 mbit sada 154 kn, nevjerojatno jeftino....
|
Trebalo bi tablicu korigirati Iskon,Metronet
|
Niti Iskon a ni Metronet nisu dirali cijene a ni brzine. A za T-Com sam vec promjenio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
"Usporedna tablica cijena ADSL-a", Metronet je digao brzinu samo na optici, mi na ADSL-u nismo dobili nista, iste brzine i cijene. Za Iskon je cijena za Iskon.Duo. |
odkad iskon ima 2 i 4 mbit?! ja sam imao iskon duo surf, i to je 3mbit download, i 384kbps download... tako da ne znam odakle ove informacije gore...
|
|
Citiraj:
A taj paket nisam stavio u tablicu. |
Metronet nema više brzinu 4Mbps za ADSL2+, bar ne za nove korisnike, tako da bi to trebalo maknuti iz tablice :beer:
|
tribalo bi napravit edit tablice za iskon: http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_du.../narudzba_flat
do 10 Mbps/512 Kbps = 300kn |
Iskon povećao brzine
http://www.iskon.hr/o_iskonu/press_c...povecao_brzine |
Optima diže brzine:
http://www.optima.hr/press-centar/od...telefon-usluge . |
ajde više...update tablice molim :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:44. |