PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Optima ADSL Traffic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58441)

Hamm 15.02.2007. 22:15

ma meni ti nije nista doslo postom...meni su ti na mail poslali :)

jednostavno sam od pocetka s njima vrsio komunikaciju preko maila i ocito da je tako i ostalo :)

ima kakvu ideju za racun sto gore pitam

e da pitanje..ti si na optima flat mini paketu jelda?

što je to "Ukupni noćni promet"?

to je kod pregleda prometa

nadam se da to nije flat jer sam spojen bio u 22:07 i probao sam nekaj otvoriti da povuce malo prometa...i nije mi se to uvrstilo u "nocni promet"...

h3lld 15.02.2007. 22:17

to ujutro tek obracunaju, ne brini se ... ja vec imam preko 12gb nocnog prometa u par dana ... to ne racunaju...

Lihto 15.02.2007. 22:18

noćni promet ti je flat i to bi trebalo biti od 22h do 7 ujutro.

Hamm 15.02.2007. 22:21

znam sto je to ali mi je bilo tupavo sto domah ne pise ;)

nego..znali li netko odgovor na moje pitanje na stranici iza

oce li mi doci full iznos od 70kn za optima mini flat ili? posto sam uzeo na polovici mjeseca :)

JuVe 15.02.2007. 22:26

Citiraj:

Autor Hamm (Post 647080)
znam sto je to ali mi je bilo tupavo sto domah ne pise ;)

nego..znali li netko odgovor na moje pitanje na stranici iza

oce li mi doci full iznos od 70kn za optima mini flat ili? posto sam uzeo na polovici mjeseca :)

naravno, kao i kod T-Coma, obračunsko razdoblje je od 1. do 1. i doć će ti račun za cijeli paket... jedino gdje se priznavalo djelomično plaćanje ako si aktivirao uslugu sredinom/krajem mjeseca je ona "brzina" koju bi ti obračunalo i naplatilo proporcionalno

Hamm 15.02.2007. 22:27

njaaahh.znaci cca 210kn dsla sljedeci mjesec..krasno :D moram to obilato iskoristiti :)

aski 15.02.2007. 22:57

Ajd neka baš mi je drago što sve radi, večeras stara potpisala ugovor, sutra se šalje Optimi, juhu jedva čekam.
@Hamm ako bude ikakvih problema samo javi ;)

Hamm 15.02.2007. 23:40

kakvi problemi stari moj ovo leti :) inace si ugovor mogao poslati mailom ili faxom..to bi ti bilo jednostavnije :)

stuc 16.02.2007. 02:41

Evo ukucao sam svoj broj ( Belišće ) a onda i od babe :D ( Valpovo ) te piše da će u roku mjesec dana biti u mogućnosti ponuditi optiDSL te mi je odmah bila ponuđena prijava tj. kompletni prelazak na optimu.
Ovi ozbiljno "gaze" a sad ćemo kroz mjesec dana vidjeti odgovor t-coma.

Ozy 16.02.2007. 03:45

Ljudi moji,evo čitam ovo i ne vjerujem. Jednostavno kako god ja sagledao stvari "realno"? T-đubre je i dalje monopolist na našem tržištu.
Najradije bih da njima ništa ne plaćam;ali jednostavno smo općenito premalo informirani i zato se (još) ne upuštam u nikakve promjene,šrot ne želim,taman bio jeftin neznam koliko;ne želim telefonske šumove niti prekidanja,a ne želim niti preko SIP-a...zasad to o AMIS-u neznam potvrdno pa i ne predajem ništa. S druge strane Iskon me ne zanima apsolutno,oni jesu T-đubre...
A gledam sad Optimum,mogu preko njih i telefon tj. tel. pretplatu,a opet za brzinu njihovog interneta plaćat T-đubru?;jer oni ipak koriste njihovu infrastrukturu koliko kužim...? A s treće odnosno četvrte strane gledišta (dakle nije ni tlocrt ni nacrt ni bokocrt... :D) se reklamira neki internet i mreža novog tisućljeća...? Onaj Metronet po telki,šta ima reklamu onog nazovi projektiranog rukometaša šta puca u gol i zabija,ako znate na koju reklamu mislim...

Pa dajte više nešto jeftino i dobro,i da je "sve u jednom"! a ne brzinu jednom,promet drugom,pretplatu trećem...ma sere mi se više od toga,nikad kod nas na zelenu granu sa telefonijom i internetom...

Evo konkretno ja samo pretplatu T-Đubru plaćam 170 i kusur kuna....račun mi ne dođe ispod 400kn da ga j.ebem,a 450-500kn je neki prosjek... :( Imam onaj Halo Plus paket,zbog ID caller funkcije i obračuna po sekundi,te usput mogu i SMS-at sa fiksnog telefona,a pretplata za to je 77kn + pDV. brzina za net mi je 80kn + 20kn minimalno promet....ne skidam puno;ali zna mi biti i 60 i 80kn,ali ajmo reć da mi je 40kn prosjek prometa u zadnjih pola godine.

Dajte mi recite kako i šta da učinim,da čekam ovaj Metronet,ili šta i kako....???! Jer fakat sam lud više i ne modu živit više ovako,ubit ću se :( - pretjerujem : lol2 :

Ali ono,dođe mi sad stavrno da se momentalno prenacim na AMIS i ima valjda 1024/128 uz flat te tel. linija i sve za "svega" 120kn...pa kud puklo da puklo... ali onda opet,dali ću imati tel. bez šumova i delaya,dali ću imati caller ID,koje su mi cijene za pozive fixnu na mobilnu telefoniju i tri točkice i 3PM...ma ubit se odmah čim počnem o tom razmišljat,ko da nemam o drugim stvarima...

stuc 16.02.2007. 04:26

Citiraj:

Autor Ozy (Post 647318)
A gledam sad Optimum,mogu preko njih i telefon tj. tel. pretplatu,a opet za brzinu njihovog interneta plaćat T-đubru?;jer oni ipak koriste njihovu infrastrukturu koliko kužim...?

Ne, ne.. to je samo ako uzmeš taj trafik. Otiđi na njihove stranice i ukucaj si broj i ako ti odmah ponude formular za prelazak nemoraš više ništa imati sa t-com-om.

Znači sve plaćaš njima: Telefon + brzinu ( 512/128 ) = 100kn i recimo flat mini 70kn , u konačnici dobiješ za 170kn flat preko noći i 5GB za preko dana + telefon sa 50minuta mjesečno besplatnog razgovora unutar fixne mreže.

Ozy 16.02.2007. 05:33

Fora,ali opet jbg kad mi nije dostupno... :(

A i taj flat po noći mi je ono...ko' da curu moram pitat za je.bavanje noću,pa brate mili postoje noćne djevojke,aka kolgerle,aka riva i tri točkice...daj mi falt,a ne nekakve muljaže,šta ako hoću skidat danju a noću napokon počet spavat... : bonker :

Hamm 16.02.2007. 07:17

ozy malo brijes

ovo s optimom je cool za mene koji cijele dane nisam doma i moj komp mi je "raspoloziv" od nekih 17 popodne do 7 ujutro kada idem na posao :)

ojpi 16.02.2007. 08:55

Citiraj:

Autor Ozy (Post 647332)
Fora,ali opet jbg kad mi nije dostupno... :(

A i taj flat po noći mi je ono...ko' da curu moram pitat za je.bavanje noću,pa brate mili postoje noćne djevojke,aka kolgerle,aka riva i tri točkice...daj mi falt,a ne nekakve muljaže,šta ako hoću skidat danju a noću napokon počet spavat... : bonker :

Kak ne kužiš bit toga flatmini-ja. To ti je zapravo 5gb paket, ali za 11 kn više nego kod t-coma dobiš mogućnost skinut po noći nešto veliko što ti na 5gb paketu kod t-coma nije omogućeno.

JuVe 16.02.2007. 11:50

Citiraj:

Autor ojpi (Post 647390)
Kak ne kužiš bit toga flatmini-ja. To ti je zapravo 5gb paket, ali za 11 kn više nego kod t-coma dobiš mogućnost skinut po noći nešto veliko što ti na 5gb paketu kod t-coma nije omogućeno.

Točno tako.
Ili, ako funkcioniraš po principu "oderat ću ih za svaku kunu koju im platim" onda bdiješ do 1-2 ujutro i naslažeš toga za download do ujutro ;)

Ozy, mislim da bi se tebi u svakom slučaju isplatilo prebacit se na Optimu barem onaj start paket koji je 20kn ali 2GB + fair usage.

Trenutačno ne postoji osoba u Hrvatskoj kojem se ne isplati zatražit login/password kod Optime, jer te oni ne obvezuju nikakvim ugovorom na njih se možeš ili ne moraš spajat, onako kako ti odgovara taj mjesec. : goood :

Ozy 16.02.2007. 16:48

Opa bato....to je dobro,predobro. :)

Juve hvala na informaciji i fala svima na savjetima,ima da im se predaje zahtjev. Samo onda se ne smijem za***at pa se spojit na net preko T-neta da mi đubrad ne naplati brzinu i onih prvih 20kn,jel tak...?

stuc 16.02.2007. 17:17

Citiraj:

Autor Ozy (Post 647897)
Samo onda se ne smijem za***at pa se spojit na net preko T-neta da mi đubrad ne naplati brzinu i onih prvih 20kn,jel tak...?

Ne, opet ne.. :D ako se spajaš sa tim trafikom đubrad ti svejedno naplaćuje brzinu a ti optimi plaćaš samo promet tj. mini flat u iznosu od 70kn. Nesmiješ se spojit preko t-scuma da ti ne naplate početni paket, tih 20kn no ti imaš i dalje njihov ADSL priključak a koristiš ulaz od optime, kužajiš sad ?

Znači imaš dva načina: sve preko optime i t-scumu neplaćaš ništa a drugi je sa tim trafikom gdje t-scumu plaćaš brzinu a optimi promet. Spajaš se odakle god hoćeš sa svojim korisničkim imenom i lozinkom.

IceFisherman 16.02.2007. 18:31

kolko treba da stigneju pass i username ak sam danas popunil onu njihovu online prijavu za adsl trefik - flati mini ?

...

Dr. Beast 16.02.2007. 18:36

Evo napokon i meni stigli podaci za spajanje :)

JuVe 16.02.2007. 18:39

Citiraj:

Autor IceFisherman (Post 648016)
kolko treba da stigneju pass i username ak sam danas popunil onu njihovu online prijavu za adsl trefik - flati mini ?

...

meni je trebalo skoro tjedan dana da mi dođe ugovor... potpisao, poslao natrag... sad čekam username/pass već nekoliko dana.
inače, zvao sam Optima SZKda se raspitam kako dobiti username/pass preko e-maila radije nego običnom poštom (brže je, i sigurnije). ljubazna teta mi je rekla da ako sam naveo mail u prijavi, da će mi username/pass stić na taj mail. da li je to točno, vidjet ću za par dana.

Newbie Pro 16.02.2007. 18:43

Par dana da ti dođe poštom sve potrebno, moraš napravit presliku osobne i to njima vratit s potpisanim formularom (kojeg si na netu ispunio). Meni je lik na helpdesku rekao da mogu faksirat sve njima :D Respect. Očekujem username ipass u sljedeća3-4 dana, ali ću se spojit tek 1. sljedećeg mjeseca i pozdravit t-com 5gb paket^^

Hamm 16.02.2007. 18:59

što se tice spajanja usred mjeseca :)

Poštovani,

Za prvi mjesec korištenjaa usluge platit ćete iznos proporcionalan broju dana u kojima ste koristili uslugu.

Lijep pozdrav,
Antun Žugec
Voditelj Tima

Optima Telekom
Sektor za brigu o korisnicima
Telefon: 0800 0088
Fax: 0800 0087
E-mail: info@optima-telekom.hr

JuVe 16.02.2007. 19:04

Citiraj:

Autor Hamm (Post 648063)
što se tice spajanja usred mjeseca :)

Poštovani,

Za prvi mjesec korištenjaa usluge platit ćete iznos proporcionalan broju dana u kojima ste koristili uslugu.

Lijep pozdrav,
Antun Žugec
Voditelj Tima

Optima Telekom
Sektor za brigu o korisnicima
Telefon: 0800 0088
Fax: 0800 0087
E-mail: info@optima-telekom.hr

o.O : stoopid: bonker :
to ne može nikako bit točno... to bi značilo da imamo jednog poštenog ISPa u Hrvatskoj, a to bi značilo kraj svijeta i apokalipsu : bonker2

nekako mi to ne drzi vodu... to bi znacilo da se spojis recimo 25. u mjesecu, platiš 11,67kn (70kn/30d=2,33) i imaš 5GB+noćni flat paket pet dana...
a opet, možda mi je to toliko nepojmljivo jer su nas tako istrenirali T-Scumovci : lol2 :

IceFisherman 16.02.2007. 19:56

Citiraj:

Autor JuVe (Post 648026)
meni je trebalo skoro tjedan dana da mi dođe ugovor... potpisao, poslao natrag... sad čekam username/pass već nekoliko dana.
inače, zvao sam Optima SZKda se raspitam kako dobiti username/pass preko e-maila radije nego običnom poštom (brže je, i sigurnije). ljubazna teta mi je rekla da ako sam naveo mail u prijavi, da će mi username/pass stić na taj mail. da li je to točno, vidjet ću za par dana.

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 648037)
Par dana da ti dođe poštom sve potrebno, moraš napravit presliku osobne i to njima vratit s potpisanim formularom (kojeg si na netu ispunio). Meni je lik na helpdesku rekao da mogu faksirat sve njima :D Respect. Očekujem username ipass u sljedeća3-4 dana, ali ću se spojit tek 1. sljedećeg mjeseca i pozdravit t-com 5gb paket^^

a nadam se da bu došlo do kraja ovog meseca .. tak da se i ja morem onda oprostiti od 5gb t-com prometa :p

Hamm 16.02.2007. 20:27

samo jedna zamjerka na optimu

sada sam doma dobio poštom papir na kojem su user i pass..te istali crap

na ugovoru pise da je usluga kativirana 14.02.2007 a ja sma tek 15.02.2007 dobio user i pass preko maila...znaci datum aktivacije je netocan.-..i oni to dobro znaju bobo..stoga cu im napisati mail u kojem cu ih pitati sto oni zapravo zele s tim reci :)

Newbie Pro 16.02.2007. 20:41

Cjepidlaka deluxe :D

Pomo 16.02.2007. 20:47

Citiraj:

Autor Hamm (Post 648158)
samo jedna zamjerka na optimu

sada sam doma dobio poštom papir na kojem su user i pass..te istali crap

na ugovoru pise da je usluga kativirana 14.02.2007 a ja sma tek 15.02.2007 dobio user i pass preko maila...znaci datum aktivacije je netocan.-..i oni to dobro znaju bobo..stoga cu im napisati mail u kojem cu ih pitati sto oni zapravo zele s tim reci :)

Čuj meni je pred 2 dana došlo doma i vrijeme aktivacije piše 6.2.2007. Pogodi što? Nemam se namjeru preko njih spajat do 1.3. i NEĆE mi naplatit ništa u 2 mjesecu. Osim toga, ako odeš na godišnji, na recimo Tenerife, i zaboraviš se tih mjesec dana prebacit na start paket, i nisi se spajao, Optima ti neće NIŠTA naplatit. T-com bi omastio brk u istoj situaciji.
Podaci dobiveni iz SZK Optima telekoma.

feelthemotion 16.02.2007. 23:18

Da ne otvaram novi topic, zanima me zna li tko nešto više o ovom OptiDSL-u?
Unio sam svoj broj i piše mi da će mi biti dostupan za mjesec dana...
t-comov-dsl mi nije dostupan?? kako oni to misle dovest do mene?vuku svoj link SAMO ZA MENE??

Hvala puno ;)

Inače, njihova SZK mi je nešto odlično.svaki put kad ih zovem, pomognu skroz i ljubazni su, ma sve pet, fakat...bez primjedbe.

Hamm 16.02.2007. 23:43

pa ako kazu da ce biti za mjesec dana onda ce valjda biti..meni su rekli da cu od drugog mjeseca 2008.g moci korisiti njihovu brzinu...to ce biti mrak..da se rijesim T-coma u potpunosti :)

Ladybug 16.02.2007. 23:43

Citiraj:

Autor Hamm (Post 648063)

Kul. To znači i kad odem na putovanje ili na more, plaćam manje taj mjesec jer 10 dana nisam koristila net uopće? Sweet. : goood :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:40.