PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Intel BadAxe 2 Thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55080)

Girrari 24.12.2006. 15:43

Citiraj:

Autor drago7 (Post 601884)
Ploća odlično izgleda.

Slažem se. Jedino, kao što se najbolje vidi na 1. slici je 1. PCI-express slot puno preblizu utorima za rame. To je jedino kaj me na layoutu živcira uz činjenicu da je na većini ploča IDE konektor dole umjesto gore budući da se on danas primarno koristi za optiku, a ne za hardove, ali dobro.

Ph03n1x 24.12.2006. 19:42

Evo kako izgleda hr05 na badaxe2...

http://img294.imageshack.us/img294/7...0021iq3.th.jpg

primjeti se da sam zadnji alu-fin s donje strane morao malo strgat da bi mogao postavit kopče pod manjim kutem da se uopce moze montirat...

evo jos da vidite koliko je grafa daljena od dimm utora...to je i najveca zamjerka na layout ploce koju imam...sve ostalo je ok

http://img247.imageshack.us/img247/8...0023fm7.th.jpg

bobe 24.12.2006. 19:58

E Ph03n1x jel može pitanjce, ako ikako možeš bio bi zahvalan kad bi isprobao do kojeg Fsb-a ide ta ploča vez moddova, mislim kupit nju ili AW9D i stvarno sam u velikoj dvoumici, pozdrav:)

Ph03n1x 24.12.2006. 19:59

Citiraj:

Autor bobe (Post 602140)
E Ph03n1x jel može pitanjce, ako ikako možeš bio bi zahvalan kad bi isprobao do kojeg Fsb-a ide ta ploča vez moddova, mislim kupit nju ili AW9D i stvarno sam u velikoj dvoumici, pozdrav:)

danas necu stici...ali mogu pokusat onak na brzinu piknut par postavki pa da vidim kak se ponasa...inace sad imam stock cooler na procu i northbridgeu pa necu puno obecavati :D

Smartguy 24.12.2006. 20:27

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 602121)
Evo kako izgleda hr05 na badaxe2...

http://img294.imageshack.us/img294/7...0021iq3.th.jpg

primjeti se da sam zadnji alu-fin s donje strane morao malo strgat da bi mogao postavit kopče pod manjim kutem da se uopce moze montirat...

a dobro nisi ga puno :D
Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 602121)
evo jos da vidite koliko je grafa daljena od dimm utora...to je i najveca zamjerka na layout ploce koju imam...sve ostalo je ok

http://img247.imageshack.us/img247/8...0023fm7.th.jpg

drago7 24.12.2006. 20:35

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 602145)
danas necu stici...ali mogu pokusat onak na brzinu piknut par postavki pa da vidim kak se ponasa...inace sad imam stock cooler na procu i northbridgeu pa necu puno obecavati :D

A jel sa HR05 i sonicom ne radi kako treba ili je nešto drugo..?

Ph03n1x 24.12.2006. 20:53

isao sam se malo igrati...

ova ploca itekako ima potencijala...vise vam necu otkrivat...onda ne bih imao sto pisat u reviewu :D :D

evo ovo vam je za Bozic ;) ;)

stock cooler na procesoru i northbridgeu:

http://img242.imageshack.us/img242/6...pi1mqi2.th.jpg

po ovome sto sam dosad vidio, ovo je definitvno najbolja i975X ploca :D

@drago, posto me Wolv savjetovao da provjerim dal sam prestegnuo sonic i time onesposobio plocu, skinuo sam ga i stavio stock cooler...sonic cu vratit kad bude mi se dalo ;)

drago7 24.12.2006. 21:03

Uuuu... stvarno dobri rezultati.

A.J. 24.12.2006. 23:45

Ph03n1x mi je preporucio da ako mislim uzeti E6600 da bi bilo bolje uzeti badaxe2 nego MBO ASUS P5B Deluxe, P965, DDR2, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775. sta vi kazete jer su se tamo prepucavali, pa zelim sto vise misljenja
pozdrav

Razer 25.12.2006. 02:17

U kombinaciji sa e6600 badaxeica2 ce se pokazati odličnim izborom. Zašto?

BadAxe2 ploča nemože natjerati jako visok fsb kao P5B Dlx i sl...Što zapravo i nije potrebno u kombinaciji sa E6600 koji ima visok množitelj...

Sa druge strane, ako misliš uzeti nekog E6300/6400 (manji množitelj)...boljim izborom bi se pokazala P5B Dlx koja može tjerati visok fsb (500+)

beroland 26.12.2006. 20:21

Citiraj:

Autor nino5 (Post 601636)
@beroland, iskljuci raid u bios-u!:)

Ja sam se dosta igrao s tim biosom i prije nego si mi ti preporučio ovo, a zaista mnogo nakon tvoje preporuke, ali ja zaista ne uspjevam pronaći postavku biosa koja mi miče onaj natpis "No hard disk detected" za vrijeme boota.
Može li dodatna pomoć gdje se to obično nalazi u biosu?

Phoenix, da li se tebi za vrijeme bootanja na onom screenu na kojem je veliki logo intela i piše u doljnjem desnom uglu "F2" za ulazak u bios, pojavljuje isto dole desno znak logo od procesora "Core2Duo" ili je samo nacrtan još jedan manji intel logo? Meni nema znaka od procesora većč samo taj manji logo, a u manualu je nacrtano da bi u desnom doljnjem uglu trebala biti sličica "Core2Duo". Može li se na to utjecati? Je li bios u pitanju?

micro 27.12.2006. 00:10

Citiraj:

Phoenix, da li se tebi za vrijeme bootanja na onom screenu na kojem je veliki logo intela i piše u doljnjem desnom uglu "F2" za ulazak u bios, pojavljuje isto dole desno znak logo od procesora "Core2Duo" ili je samo nacrtan još jedan manji intel logo? Meni nema znaka od procesora većč samo taj manji logo, a u manualu je nacrtano da bi u desnom doljnjem uglu trebala biti sličica "Core2Duo". Može li se na to utjecati? Je li bios u pitanju?
ja sam stavio novu verziju biosa, i sad je isti slucaj, ne zivciraj se previse, meni ploca ima vjerojatno neku sitniju gresku, ako ce biti moguce ili cu uzeti am2 ili p5b. zbogom intel, ako radis cool oc plocu, nemoj biti previse konzervativan i pusti kocnice, pogledaj si asus i nemoj filozofirati.

nino 27.12.2006. 00:35

Citiraj:

Autor beroland (Post 603764)
Ja sam se dosta igrao s tim biosom i prije nego si mi ti preporučio ovo, a zaista mnogo nakon tvoje preporuke, ali ja zaista ne uspjevam pronaći postavku biosa koja mi miče onaj natpis "No hard disk detected" za vrijeme boota.
Može li dodatna pomoć gdje se to obično nalazi u biosu?----

Mislim da je ovo, nemam tu plocu ali ekipa ce potvrdit...

http://img108.imagevenue.com/loc393/..._122_393lo.JPG

http://img171.imagevenue.com/loc527/..._122_527lo.JPG

Ph03n1x 27.12.2006. 19:30

Citiraj:

Autor micro (Post 603977)
meni ploca ima vjerojatno neku sitniju gresku, ako ce biti moguce ili cu uzeti am2 ili p5b. zbogom intel, ako radis cool oc plocu, nemoj biti previse konzervativan i pusti kocnice, pogledaj si asus i nemoj filozofirati.

?

pojasniš?

beroland 27.12.2006. 22:23

Citiraj:

Autor nino5 (Post 603993)
Mislim da je ovo, nemam tu plocu ali ekipa ce potvrdit...

PUNO HVALA NA TRUDU I BRZINI. Thanks! Na žalost i dalje mi je problem s tim natpisom za vrijeme bootanja a postavke su mi kao(slične jer su biosu drugačiji) na tvojim uputama. Meni su Windowsi automatski konfigurirali SATA kao IDE za vrijeme instalacije jer nisam instalirao sata drivere ali mi bez obzira na to javlja tu blentavu poruku.
Možda bi mogla biti stvar u tome što badaxe2 ima 4 crna SATA utora (valjda su to "normalni" sata utori, zatim 3 plava (to su ti neki Marvell controller za koje mi se javlja problematična poruka), i još jedan crveni SATA utor za eksterni SATA disk. Mislim da su ti plavi problematični jer su oni neki Marvell controller, a kada mi se spomonje ta poruku spominje se Marvell controller adapter 1.

@micro
Micro, ajde pliz pojasni malo svoj gornji post: Malo više detalja molim te, ful me zanima što si to skužio!
Baš bih volio znati kako na boot screen staviti znak od Core2Duo.

Ph03n1x 27.12.2006. 22:26

tako i meni, nakon intelovog loga

izgleda da cu se morat naviknut na to...ali me ne smeta, tj. ne obracam bas pozornost na to

beroland 27.12.2006. 23:21

Citiraj:

Autor Ph03n1x (Post 604718)
tako i meni, nakon intelovog loga

Šta i tebi je na onom screenu gdje je veliki intelov logo i piše F2 za boot u doljnejm desnom uglu samo logo intela, a nema znaka od Core2Duo?

Ph03n1x 27.12.2006. 23:22

Citiraj:

Autor beroland (Post 604763)
Šta i tebi je na onom screenu gdje je veliki intelov logo i piše F2 za boot u doljnejm desnom uglu samo logo intela, a nema znaka od Core2Duo?

da.

micro 28.12.2006. 12:30

Citiraj:

pojasniš?
ne želim ispasti cjepidlaka, ali evo mojeg dojma. prvo, onaj logo od intela u donjem desnom kutu se jako istiće, budući da je u bijelom kvadratu, koji strši od ostale pozadine boot ekrana, i još one post brojke koje se ispišu na brzinu u tom desnom kutu, sve mi nekako djeluje nedorađeno, bolje boot ekrane imaju neke linux distribucije :),a u manualu lijepo se vidi na slici "core 2 duo inside" logo, svjestan sam da slike ne moraju biti pravo stanje stvari, kako se proizvođači vole pravno ograđivat, što je tu je. ja se sjećam da su soltekice kt133 imale ispis logo procesora kojeg su koristile.
jako mi fali ono, kak to zove epox ez-boot, pa ne moram stalno ići u bios i mijenjati 1st boot device...a volim pokretati live linux-e, tak da mi to fali.
i probaj ovo recimo: u biosu boot sekcija i onda odabereš "boot menu type">normal
onda dobiješ boot device priority izbor, tako dobiješ zaokružen izbor na cd/dvd drive i hdd drive
ako u "boot menu type" odabereš advanced
onda dobiješ podrobniji ispis optičkih uređaja koje imaš i popis hardova koje imaš, nepotrebno komplicirano, ali to nije sve, bez obzira koju opciju odabereš, ako želiš recimo da ti bude cd-rom prvi boot device, i ti ga odabereš, to ti u biosu nigdje neće biti naznačeno (niti npr. zatamnjeno, a niti neće biti na prvom mjestu, npr. iznad drugog drive-a koji ti je npr. drugi boot device)

i da, hdd led dioda mi cijelo vrijeme svijetli, (kad iskopćam disk, i onda svijetli), stavio sam hdd led kabel na ona dva žuto označena 2 pina na ploču, tak da nisam nigdje pogriješio u spajanju.
nevezano uz ploču, od kučišta mi ne radi power led dioda, kučište je aplus qubic. imat ću posla oko reklamacije: hitthewa lijep poklon za novu godinu.

ps. beroland, ako nisi, daj si stavi novi bios, ak niš drugo, nisam vidio jednostavnije updejtanje biosa od intelovog, nemaš straha : goood :
i još nešto, neznam jesi išao u advanced peripheral config> i onda >second sata controller>disabled. to bi trebalo maknuti raid opciju kod bootanja.

Wolverine 28.12.2006. 13:16

Citiraj:

Autor micro (Post 605111)
ne želim ispasti cjepidlaka, ali evo mojeg dojma. prvo, onaj logo od intela u donjem desnom kutu se jako istiće, budući da je u bijelom kvadratu, koji strši od ostale pozadine boot ekrana, i još one post brojke koje se ispišu na brzinu u tom desnom kutu, sve mi nekako djeluje nedorađeno, bolje boot ekrane imaju neke linux distribucije :),a u manualu lijepo se vidi na slici "core 2 duo inside" logo, svjestan sam da slike ne moraju biti pravo stanje stvari, kako se proizvođači vole pravno ograđivat, što je tu je. ja se sjećam da su soltekice kt133 imale ispis logo procesora kojeg su koristile.

Šališ se zar ne?

Sky 28.12.2006. 13:34

Phoenix, nije me bilo par dana i vidim da si imao peripetija kao u priči sa tom pločom. S tobom nikad na zelenu granu. :D

Kakva je situacija sada i gdje je review? :)

Ph03n1x 28.12.2006. 21:32

pa Sky review ti je tu:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55527

baci okeco :D

Citiraj:

ne ovo nije bilo cjepidlacenje. nimalo.
kad ces postat svjestan da imas dragulj od ploce u rukama a ti bi ju mijenjao radi ovakve bedastoce?

Citiraj:

jako mi fali ono, kak to zove epox ez-boot, pa ne moram stalno ići u bios i mijenjati 1st boot device...a volim pokretati live linux-e, tak da mi to fali.
i probaj ovo recimo: u biosu boot sekcija i onda odabereš "boot menu type">normal
onda dobiješ boot device priority izbor, tako dobiješ zaokružen izbor na cd/dvd drive i hdd drive
ako u "boot menu type" odabereš advanced
onda dobiješ podrobniji ispis optičkih uređaja koje imaš i popis hardova koje imaš, nepotrebno komplicirano, ali to nije sve, bez obzira koju opciju odabereš, ako želiš recimo da ti bude cd-rom prvi boot device, i ti ga odabereš, to ti u biosu nigdje neće biti naznačeno (niti npr. zatamnjeno, a niti neće biti na prvom mjestu, npr. iznad drugog drive-a koji ti je npr. drugi boot device)

http://www.imagesforme.com/viewer.ph...36PC240019.JPG
evo kak je kod mene.

kaj ti zapravo hoces? nist te ne kuzim.

Citiraj:

i da, hdd led dioda mi cijelo vrijeme svijetli, (kad iskopćam disk, i onda svijetli), stavio sam hdd led kabel na ona dva žuto označena 2 pina na ploču, tak da nisam nigdje pogriješio u spajanju.
nevezano uz ploču, od kučišta mi ne radi power led dioda

meni hdd dioda radi normalno, ali power takoder ne.
al to mi je manje bitno.

Citiraj:

i još nešto, neznam jesi išao u advanced peripheral config> i onda >second sata controller>disabled. to bi trebalo maknuti raid opciju kod bootanja.

heh nbas sam to sad postao u svom reviewu...nisam primjetio da si ti to vec napisao ovdje...;)

Sky 28.12.2006. 21:44

Tnx. :beer:

beroland 28.12.2006. 21:59

Citiraj:

ps. beroland, ako nisi, daj si stavi novi bios, ak niš drugo, nisam vidio jednostavnije updejtanje biosa od intelovog, nemaš straha : goood :

Micro hvala na prijedlogu! Probat ću!

Koji je način updatanja biosa bolji Express Bios Update Utility iz Windowsa ili onaj kompliciraniji Iflash Memory Updatesa flopy diska?
Kada je najbolje napraviti bios update: odmah nakon inst Windowsa prije drivera za matičnu itd., nakon svih važnih drivera ili je svejedno pa može i nakon desetaka instaliranih drugih softvera?

Ima li što bolje u novom biosu od onoga koji dođe s pločom? U čemu je novi bios bolji osim onog standardnog da je najboljeimati čim noviji za svaki slučaj?

Ph03n1x 28.12.2006. 22:21

Citiraj:

Autor beroland (Post 605576)
Koji je način updatanja biosa bolji Express Bios Update Utility iz Windowsa ili onaj kompliciraniji Iflash Memory Updatesa flopy diska?

ja radim preko floppya...vrlo je lagano...sad koji je bolji nacin necu govorit...al jednostavno ne volim povjeravat tak vazne stvari windowsima

Citiraj:

Kada je najbolje napraviti bios update: odmah nakon inst Windowsa prije drivera za matičnu itd., nakon svih važnih drivera ili je svejedno pa može i nakon desetaka instaliranih drugih softvera?

svejedno je.

Citiraj:

Ima li što bolje u novom biosu od onoga koji dođe s pločom? U čemu je novi bios bolji osim onog standardnog da je najboljeimati čim noviji za svaki slučaj?

u novim revizijama biosa ispravljaju se greske u odnosu na prvu koja dolazi s plocom..tak da to nije bezveze...preporucljivo je drzat se novijih revizija

evo recimo za badaxe2...ovo je popis ispravljenih gresaka kroz updejtanje biosa

http://downloadmirror.intel.com/df-s...leaseNotes.pdf

micro 29.12.2006. 12:13

Citiraj:

ovo je prvi put da sam neki bios flashal iz windowsa, zapravo nije niti flashal direktno iz windows okruženja, (pokreneš bios update, restarta se kompjuter, i onda se pojavi poruka u gornjem desnom kutu o flashanju biosa), znači nije ko onaj magic flash utility od epoxa, koji se pokreće direktno iz windowsa i u windowsima flasha.

gorluk 29.12.2006. 12:46

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 601208)
Ma nije ni Asus svetac... moja P5WD2 me prca u mozak na svakom cosku :( Zadnje Asusice koje su po meni valjale su CUSL2-C/TUSL2-C i P4P/P4C, za sve ovo poslije imam osjecaj da se izbacuje nabrzinu, nedoradjeno, prepouno bugova i nedostataka...

Tu se slažem s tobom. Doduše moja P5W DH se za sad odlično ponaša, da kucnem od drvo (čak i Mac OS X radi odlično u kombinaciji s njom), ali istina je da brzaju s izbacivanjem ploča, krnjavim BIOS-ima itd. Ono, sad je najveća pohvala za ploču da sve radi, da u bundleu ne nedostaju dijelovi i sl. (kao "ploča je izvrsna, ništa nije pokvareno na njoj").

Slažem se i za CUSL2-C i TUSL2-C. Imao sam obje ploče, i doduše CUSL2-C mi je skviknula par tjedana nakon isteka garancije, pa sam je tad zamijenio sa TUSL2-C i ta ploča od onda radi besprijekorno (5 godina). Najbolja ploča koju sam imao. Vidjet ćemo kakvom će se P5W DH pokazati...

Swarm dude 29.12.2006. 22:04

Ne znam je li odgovoreno na to pitanje (sorry ljudi bio sam odsutan gotovo tjedan dana).Zašto Intelove ploče nemaju FireWire? Jer Intel želi sa USB2 potući IBM-ov FireWire i u svrhu te utakmice nemaju FireWire.

Sky 29.12.2006. 22:47

@ gorluk: Zaboravio si THE legendu, Asus P2B i njen BX čipset, dok je Asus bio Asus i Intel bio Intel. ;)

Anyway, i mene zanima kakva je P5W DH na duge staze, zasada obećava, ali ima par mušica s kojima nisam zadovoljan. Predugo POST-a, dvaput mi se smrzao BIOS (istinabog, kod OCanja), čipset je prilično topal (42 stupnja), malo i WiFi zeza kod hibernacije...ma koga zahebavam, ploča je super.

nicko 29.12.2006. 22:55

Citiraj:

Autor Sky (Post 606438)
@ gorluk: Zaboravio si THE legendu, Asus P2B i njen BX čipset, dok je Asus bio Asus i Intel bio Intel. ;)

Anyway, i mene zanima kakva je P5W DH na duge staze, zasada obećava, ali ima par mušica s kojima nisam zadovoljan. Predugo POST-a, dvaput mi se smrzao BIOS (istinabog, kod OCanja), čipset je prilično topal (42 stupnja), malo i WiFi zeza kod hibernacije...ma koga zahebavam, ploča je super.

Ako to mjeris preko senzora, onda mjeris temperaturu SBa :)
Mislim da je NB topliji od toga, al nema veze...
Ako nisi, skini obavezno one limove sa natpisima sa SBa i NBa...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:24.