![]() |
Citiraj:
|
Evo kako izgleda hr05 na badaxe2...
http://img294.imageshack.us/img294/7...0021iq3.th.jpg primjeti se da sam zadnji alu-fin s donje strane morao malo strgat da bi mogao postavit kopče pod manjim kutem da se uopce moze montirat... evo jos da vidite koliko je grafa daljena od dimm utora...to je i najveca zamjerka na layout ploce koju imam...sve ostalo je ok http://img247.imageshack.us/img247/8...0023fm7.th.jpg |
E Ph03n1x jel može pitanjce, ako ikako možeš bio bi zahvalan kad bi isprobao do kojeg Fsb-a ide ta ploča vez moddova, mislim kupit nju ili AW9D i stvarno sam u velikoj dvoumici, pozdrav:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
isao sam se malo igrati...
ova ploca itekako ima potencijala...vise vam necu otkrivat...onda ne bih imao sto pisat u reviewu :D :D evo ovo vam je za Bozic ;) ;) stock cooler na procesoru i northbridgeu: http://img242.imageshack.us/img242/6...pi1mqi2.th.jpg po ovome sto sam dosad vidio, ovo je definitvno najbolja i975X ploca :D @drago, posto me Wolv savjetovao da provjerim dal sam prestegnuo sonic i time onesposobio plocu, skinuo sam ga i stavio stock cooler...sonic cu vratit kad bude mi se dalo ;) |
Uuuu... stvarno dobri rezultati.
|
Ph03n1x mi je preporucio da ako mislim uzeti E6600 da bi bilo bolje uzeti badaxe2 nego MBO ASUS P5B Deluxe, P965, DDR2, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775. sta vi kazete jer su se tamo prepucavali, pa zelim sto vise misljenja
pozdrav |
U kombinaciji sa e6600 badaxeica2 ce se pokazati odličnim izborom. Zašto?
BadAxe2 ploča nemože natjerati jako visok fsb kao P5B Dlx i sl...Što zapravo i nije potrebno u kombinaciji sa E6600 koji ima visok množitelj... Sa druge strane, ako misliš uzeti nekog E6300/6400 (manji množitelj)...boljim izborom bi se pokazala P5B Dlx koja može tjerati visok fsb (500+) |
Citiraj:
Može li dodatna pomoć gdje se to obično nalazi u biosu? Phoenix, da li se tebi za vrijeme bootanja na onom screenu na kojem je veliki logo intela i piše u doljnjem desnom uglu "F2" za ulazak u bios, pojavljuje isto dole desno znak logo od procesora "Core2Duo" ili je samo nacrtan još jedan manji intel logo? Meni nema znaka od procesora većč samo taj manji logo, a u manualu je nacrtano da bi u desnom doljnjem uglu trebala biti sličica "Core2Duo". Može li se na to utjecati? Je li bios u pitanju? |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://img108.imagevenue.com/loc393/..._122_393lo.JPG http://img171.imagevenue.com/loc527/..._122_527lo.JPG |
Citiraj:
pojasniš? |
Citiraj:
Možda bi mogla biti stvar u tome što badaxe2 ima 4 crna SATA utora (valjda su to "normalni" sata utori, zatim 3 plava (to su ti neki Marvell controller za koje mi se javlja problematična poruka), i još jedan crveni SATA utor za eksterni SATA disk. Mislim da su ti plavi problematični jer su oni neki Marvell controller, a kada mi se spomonje ta poruku spominje se Marvell controller adapter 1. @micro Micro, ajde pliz pojasni malo svoj gornji post: Malo više detalja molim te, ful me zanima što si to skužio! Baš bih volio znati kako na boot screen staviti znak od Core2Duo. |
tako i meni, nakon intelovog loga
izgleda da cu se morat naviknut na to...ali me ne smeta, tj. ne obracam bas pozornost na to |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
jako mi fali ono, kak to zove epox ez-boot, pa ne moram stalno ići u bios i mijenjati 1st boot device...a volim pokretati live linux-e, tak da mi to fali. i probaj ovo recimo: u biosu boot sekcija i onda odabereš "boot menu type">normal onda dobiješ boot device priority izbor, tako dobiješ zaokružen izbor na cd/dvd drive i hdd drive ako u "boot menu type" odabereš advanced onda dobiješ podrobniji ispis optičkih uređaja koje imaš i popis hardova koje imaš, nepotrebno komplicirano, ali to nije sve, bez obzira koju opciju odabereš, ako želiš recimo da ti bude cd-rom prvi boot device, i ti ga odabereš, to ti u biosu nigdje neće biti naznačeno (niti npr. zatamnjeno, a niti neće biti na prvom mjestu, npr. iznad drugog drive-a koji ti je npr. drugi boot device) i da, hdd led dioda mi cijelo vrijeme svijetli, (kad iskopćam disk, i onda svijetli), stavio sam hdd led kabel na ona dva žuto označena 2 pina na ploču, tak da nisam nigdje pogriješio u spajanju. nevezano uz ploču, od kučišta mi ne radi power led dioda, kučište je aplus qubic. imat ću posla oko reklamacije: hitthewa lijep poklon za novu godinu. ps. beroland, ako nisi, daj si stavi novi bios, ak niš drugo, nisam vidio jednostavnije updejtanje biosa od intelovog, nemaš straha : goood : i još nešto, neznam jesi išao u advanced peripheral config> i onda >second sata controller>disabled. to bi trebalo maknuti raid opciju kod bootanja. |
Citiraj:
|
Phoenix, nije me bilo par dana i vidim da si imao peripetija kao u priči sa tom pločom. S tobom nikad na zelenu granu. :D
Kakva je situacija sada i gdje je review? :) |
pa Sky review ti je tu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=55527 baci okeco :D Citiraj:
kad ces postat svjestan da imas dragulj od ploce u rukama a ti bi ju mijenjao radi ovakve bedastoce? Citiraj:
evo kak je kod mene. kaj ti zapravo hoces? nist te ne kuzim. Citiraj:
al to mi je manje bitno. Citiraj:
|
Tnx. :beer:
|
Citiraj:
Koji je način updatanja biosa bolji Express Bios Update Utility iz Windowsa ili onaj kompliciraniji Iflash Memory Updatesa flopy diska? Kada je najbolje napraviti bios update: odmah nakon inst Windowsa prije drivera za matičnu itd., nakon svih važnih drivera ili je svejedno pa može i nakon desetaka instaliranih drugih softvera? Ima li što bolje u novom biosu od onoga koji dođe s pločom? U čemu je novi bios bolji osim onog standardnog da je najboljeimati čim noviji za svaki slučaj? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
evo recimo za badaxe2...ovo je popis ispravljenih gresaka kroz updejtanje biosa http://downloadmirror.intel.com/df-s...leaseNotes.pdf |
Citiraj:
|
Citiraj:
Slažem se i za CUSL2-C i TUSL2-C. Imao sam obje ploče, i doduše CUSL2-C mi je skviknula par tjedana nakon isteka garancije, pa sam je tad zamijenio sa TUSL2-C i ta ploča od onda radi besprijekorno (5 godina). Najbolja ploča koju sam imao. Vidjet ćemo kakvom će se P5W DH pokazati... |
Ne znam je li odgovoreno na to pitanje (sorry ljudi bio sam odsutan gotovo tjedan dana).Zašto Intelove ploče nemaju FireWire? Jer Intel želi sa USB2 potući IBM-ov FireWire i u svrhu te utakmice nemaju FireWire.
|
@ gorluk: Zaboravio si THE legendu, Asus P2B i njen BX čipset, dok je Asus bio Asus i Intel bio Intel. ;)
Anyway, i mene zanima kakva je P5W DH na duge staze, zasada obećava, ali ima par mušica s kojima nisam zadovoljan. Predugo POST-a, dvaput mi se smrzao BIOS (istinabog, kod OCanja), čipset je prilično topal (42 stupnja), malo i WiFi zeza kod hibernacije...ma koga zahebavam, ploča je super. |
Citiraj:
Mislim da je NB topliji od toga, al nema veze... Ako nisi, skini obavezno one limove sa natpisima sa SBa i NBa... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:24. |