PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   NOVE AMIS CIJENE!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53248)

mightyjoe 18.12.2006. 11:56

dakle,kako je moguće da se ne plaća pretplata T-scumu? ilitiga mjesečna naknada od 60 kn?

pava 18.12.2006. 12:17

Citiraj:

Autor mightyjoe (Post 596900)
dakle,kako je moguće da se ne plaća pretplata T-scumu? ilitiga mjesečna naknada od 60 kn?

Zato sto imaju svoju infrakstruturu....

Perki 18.12.2006. 12:38

Citiraj:

Autor pava (Post 596916)
Zato sto imaju svoju infrakstruturu....

Nemaju. Nema nitko vlastito kablovinje osim HT-a. Dobro, imaju nešto Vodatel i Metronet, al to se ionako odma reže.

Ovdje je na djelu ono famozno raspetljavanje lokalne petlje. Kao recimo Optima u Osijeku. Imaju ugovor s HT-om o korištenju infrastrukture tak da više ne moraju preprodavati T-comovu uslugu već mogu ponuditi svoju.

Zmalamuth 18.12.2006. 15:40

Citiraj:

Autor Perki (Post 596935)
Nemaju. Nema nitko vlastito kablovinje osim HT-a. Dobro, imaju nešto Vodatel i Metronet, al to se ionako odma reže.

Ovdje je na djelu ono famozno raspetljavanje lokalne petlje. Kao recimo Optima u Osijeku. Imaju ugovor s HT-om o korištenju infrastrukture tak da više ne moraju preprodavati T-comovu uslugu već mogu ponuditi svoju.

Imaju svoju infrastrukturu.
Pod infrastrukturom se podrazumijeva:
- Vlastiti link prema van
- vlastita "opticka" mreza od linka do pojedine centrale.
- jedino sta placaju t-comu je koristenje Dslam-a u centrali, jer t-com neda postavljanje vlastitih dslamova.
odnosno preko toga naplacuje koristenje prostora u centrali.

jer infrastrukutura je:
otprilike ovako poredaa
- glavni telekomunikacijski kabel ----> centrala ---->bakreni vod do korisnika

Jedini tko ima drugacije je vodatel jer on vuce optiku od svog linka preko svoje centrale do korisnika, odnosno nema potrebe za centralom od t-com-a

Teoretski bi oni od svih alternativnih operatera trebali se najbrze sirit, jer je njima "samo" potreban pristup u DTK, ne ovise o t-com-u i pristupu u centrale gdje t-com najvise gnjavi alternativce sa ispunjavanjem nekih nerealnih pravila.

ako negdje grijesim, molim ispravak

SrKi 20.12.2006. 15:26

evo upravo sam narucio amis.

prije potpisivanja me zanima da li ga netko ima, kako mu ide, jel puca veza i ostale stvarcice, da se ne za***em i potpise ugovor na 18 mjeseci, a ono sranje. :)

hash 20.12.2006. 16:41

mislim da je negdje napisano da nisu spojili jos niti jednog korisnika na svoju infrastrukturu tako da cemo mi biti prve zrtve :)

ali nisi sam, ja sam vec poslao papire
no risk no fun :)
rekli su da je do 45 dana rok za ukljucivanje

SrKi 20.12.2006. 16:47

Citiraj:

Autor hash (Post 599059)
mislim da je negdje napisano da nisu spojili jos niti jednog korisnika na svoju infrastrukturu tako da cemo mi biti prve zrtve :)

ali nisi sam, ja sam vec poslao papire
no risk no fun :)
rekli su da je do 45 dana rok za ukljucivanje

tako je i meni receno preko telefona.

aj mi reci, koliko im je bilo potrebno da ti poslaju papire doma?

hash 20.12.2006. 17:10

tjedan-dva
al mislim da bi sad to moglo ic i brze jer je netko tu napisao da je tad bilo doslo do nekog zastoja

mikimikic 20.12.2006. 18:07

imam ja pitanje, dali netko ima doma papire pa da posalje scan pa da svi posaljemo amisu, da necekamo da nam posalju papire, naravno ako su prazni papiri za ispunit onda mozemo tako napravit a ako nisu onda cemo cekat

horza 21.12.2006. 02:19

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 597102)
--snip--

Jedini tko ima drugacije je vodatel jer on vuce optiku od svog linka preko svoje centrale do korisnika, odnosno nema potrebe za centralom od t-com-a

Teoretski bi oni od svih alternativnih operatera trebali se najbrze sirit, jer je njima "samo" potreban pristup u DTK, ne ovise o t-com-u i pristupu u centrale gdje t-com najvise gnjavi alternativce sa ispunjavanjem nekih nerealnih pravila.

+ metronet, koji trenutno ima najviše optike u RH i zapanjujuću dostupnost u ne-metropola gradovima poput pule, sl. broda, itd. ostale lokacije mislim da također izvode preko t-coma, ali nisam siguran u to, pa ne bih htio tvrditi. na žalost, metronet trenutno ne nudi (niti ima namjeru u neko dogledno vrijeme ponuditi) svoje usluge fizičkim subjektima :(

GoGoGamerS 21.12.2006. 15:59

Citiraj:

Autor ojpi (Post 580442)
Pa sigurno hoće, ali neće tako brzo biti tel+adsl flat 152 kn, za početak bi moglo 138kn 1mbit flat + pretplata.

Ne kuzim sta vam znaci ovo Tel+ADSL??
Sta mogu zvat s telefona i imam internet za 152 kn mjesecno??

hash 21.12.2006. 16:01

da :rolleyes:
i to flat dsl :)

GoGoGamerS 21.12.2006. 16:33

Citiraj:

Autor hash (Post 599760)
da :rolleyes:
i to flat dsl :)

Znaci nema vise one pretplate od 60 kn ??
Mogu zvat sve fiksne brojeve u hrvtskoj sve mobitele (95,99,98,91,92) placat jeftnije sve razgovore bez pretplate od 60 kn?
lol

Zvijerko 21.12.2006. 16:50

Tako je. Tih 152 kn mjesečno je telefonska pretplata + DSL 1mbit flat.

GoGoGamerS 21.12.2006. 17:06

E od vas koji imate AMIS, kojom brzinom skidate???
Recimo ja bi uzeo 1024/256 dal cu skidat kao kod t-com-a 105-110 kb po sec, ili ce sporije skidat?? iskustva? Thx

hash 21.12.2006. 17:14

nema to jos nitko :)
prijavis se na netu pa ti oni posalju doma papire i onda ispunis te papire pa njima posaljes
i onda cekas...

Perki 21.12.2006. 19:55

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 597102)
Imaju svoju infrastrukturu.
Pod infrastrukturom se podrazumijeva:
- Vlastiti link prema van
- vlastita "opticka" mreza od linka do pojedine centrale.
- jedino sta placaju t-comu je koristenje Dslam-a u centrali, jer t-com neda postavljanje vlastitih dslamova.
odnosno preko toga naplacuje koristenje prostora u centrali.

jer infrastrukutura je:
otprilike ovako poredaa
- glavni telekomunikacijski kabel ----> centrala ---->bakreni vod do korisnika

Fala na ispravkama. Ispričavam se zbog površnosti.

MAHER 22.12.2006. 10:07

je ikome ovo stiglo,razmišljam o prekidu ugovora sa roza vragom,ako i njima uskoro ne padnu cijene

mikimikic 22.12.2006. 10:17

Citiraj:

Autor MAHER (Post 600254)
je ikome ovo stiglo,razmišljam o prekidu ugovora sa roza vragom,ako i njima uskoro ne padnu cijene

ja posalo zahtjev a jos nisu stigli papiri, cudi me sta im tako dugo treba danas je tocno tjedan dana, da barem posalju faksom a ne postom, ali vidjet cemo, a pouzdano znam da jos nitko nije dobio uslugu 2u1

Gagi 22.12.2006. 10:19

Citiraj:

Razmisljam i ja o tome pricekat cu do kraja 1 mj. ako nebude nista gibam na AMIS!! Ali navodno t-šrot bi trebo masu stvari napravit (sam neznam koju masu stvari) :mad:

choby 22.12.2006. 10:34

Citiraj:

je, meni je došlo prošli tjedan, poslao sam kuvertu sa potpisanim paprima u nedjelju

Ladybug 22.12.2006. 17:45

Što mi znači u životu ako dobijem statički IP?

frANZi 22.12.2006. 17:53

Znači da tvoje računalo ima uvijek istu IP adresu na internetu. U praksi, znači da možeš držati nekakav server na svom računalu bez upotrebe različitih no-ip servisa i sl.

acer 22.12.2006. 18:02

Hm izgleda da se nesto kuha

http://www.radiodeejay.hr/vijesti.asp?id=2220

http://www.vm-mreze.hr/dsl/vm_dsl_paketi_fizicke.asp

Ima i na newsima,

hash 22.12.2006. 18:16

vec sam se prepao da sam bio brzoplet :D

ALI i dalje je amis jeftiniji jer ukljucuje pretplatu na telefon i jeftinije impulse na isti :)
uostalom bolje bilo sta nego tcom, treba podrzat konkurenciju ako nista onda zbog sprjecavanja monopla

Zvijerko 22.12.2006. 18:26

Je Amis jeftiniji, ali na manje mjesta dostupan. Samo neka tako nastave, možda nešto i bude iz svega toga :)

Ladybug 22.12.2006. 18:31

Thx, Franzi. Ipak mi ne znači to sve puno u životu. Al bi mi značilo kad bi me amis što prije kontaktirao :)

speedy-3 22.12.2006. 19:26

zanimljiva im je ponuda definitivno najjeftiniji........ jos samo da srede tu dostupnost i nabace koju reklamu na TV jer bez dobre reklame nitko ne moze protiv T-crimea koji je zagadio simple usere svojim pink reklamama koje se vrte svakih 5min na TV-u + radio + internet + plakati + postanski sanducici,,,,,, a konkurencija iako ima bolju ponudu malo je onih koji znaju za to pa to suks :(

CRO_VET 22.12.2006. 21:31

nikakvih problema sa AMIS-om core,sve 5,nikakvih,ama baš nikakvih problema sa njim,i ljudi na info telefonu su susretljivi,i rado pomognu...

SrKi 23.12.2006. 18:41

Citiraj:

Autor CRO_VET (Post 600742)
nikakvih problema sa AMIS-om core,sve 5,nikakvih,ama baš nikakvih problema sa njim,i ljudi na info telefonu su susretljivi,i rado pomognu...

ok fala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23.