PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

niksy 24.03.2007. 00:16

Probao igru, isprva mi se cinilo kao nesto prosjecno, ako ne i lose, ali nakon malo vise igranja, sve mi se cini da cu igrat do kraja :D.
Grafika je OK, mada ne mogu vdijet sve u detalje, ali peroW1 je dao dobre screenshotove kako to u potpunosti izgleda i sve je veri najs :D
Sto se tice pucanja, nisam primjetio neku veliku nepreciznost, vecinom ciljam u glavu ili u prsa, cesto i metak po metak i sve prodje lijepo, cak i na vojsci. Do sada jedino sto mi se ucinilo banalno: dijalozi se svode vecinom na iste stvari, questovi takodjer, neprijatelja je nekad i malo previse cak i za najslabiju razinu tezine. A ono sto mi se ucinilo posebno glupo, u onoj misiji kod one agro firme, sva vojska stoji na istom mjestu i pricaju sve u isti glas te se ponavljaju, tek kad se krene na njih pucat razbjeze se i onda se razmjeste na pozicije. AI je tak-tak, uglavnom svatko radi sto treba raditi :D

Vejita 24.03.2007. 04:00

Sada rokam s 1 metkom otkada sam dobio nadogradnju za pusku.
Da vas nekaj pitam dali ili se meni cini da se postavke povecavaju kako koljes s jedni te istim oruzjem ili sam postao bolji u ciljanju.

Jos mi nitko nije odgovorio kaj treba napraviti u labu kako otvoriti ona vrata di onaj lupa, tu sam misiju dobio di se odrzavaju borbe u tom kampu ( di one đukele leze po cesti )

musso 24.03.2007. 11:04

Citiraj:

Autor Vejita (Post 683242)
Jos mi nitko nije odgovorio kaj treba napraviti u labu kako otvoriti ona vrata di onaj lupa, tu sam misiju dobio di se odrzavaju borbe u tom kampu ( di one đukele leze po cesti )

Koliko se sjecam, nadi neke stepenice koje te vode jos dolje i onda ces doci do nekakve bestije koju nigdje drugdje nisam vidio. Popni se na metalne stepenice unutar te sobe gdje je bestija. Kokni ju odozgora i onda kad se spustis s tim stepenicama u blizini ispred tebe bi trebao biti mrtvi znanstvenik. U crvenom odijelu mislim...

matija84 24.03.2007. 14:38

Citiraj:

Autor tor (Post 682856)
Ajd, nećemo se sada još i posvađati jel treba dva ili tri metka da se umrtvi pijani rus...igra je OK, uvijek može bolje no ok je. Ne vidim previše problema u "nepreciznosti". Ne znam koliko je vas pucalo u stvarnosti iz puške ili pištolja (nemojte sad počet o svojim ratnim podvizima :) ) ali nije to baš tako lak posao i meni ovo izgleda sasvim OK. Neću reći realno ali da je dovoljno teško kako i treba biti - JE. Malo oklopa, malo vjetra, malo nečeg trečeg i eto ti ga - šoraš po njemu a lik ne pada. Ha, jaka muda ubit lika u SS ili kvaki...nije ovo to.

:goood:
Bravo, zaslžio si :chears:

matija84 24.03.2007. 14:42

Citiraj:

Autor Vejita (Post 683242)
Sada rokam s 1 metkom otkada sam dobio nadogradnju za pusku.
Da vas nekaj pitam dali ili se meni cini da se postavke povecavaju kako koljes s jedni te istim oruzjem ili sam postao bolji u ciljanju.

Da, brijem da trebaš ići dole, niže, napast će te neka zvjerka nevidljiva, koja vatru baca, ubi je, samo pucaj, u toj prostoriji imaš jedne metalne stepenice, nisu visoke, popneš se gore i tamo je znanstvenik ili tak nekaj, barem koliko se sjećam. Sretno

P.S. Sorry na duplom postu

Igorr 24.03.2007. 16:15

Meni igra neradi na 32 bitnoj visti :( Ude u igru, cuju se sasvim normalno zvukovi od uvodnih reklama ali bez slike, i kad produ doticne reklame zbrejka se i javi neku gresku. Je li netko imao takvih problema i ako je kako ih je rijesio? Instalirao sam najnovije updateove za directx i imam najnovije sluzbene drivere - 100.65.
Mozda i bolje da mi neradi jer sam nikakav ovih dana s vremenom ali samo da je vidim (i odigram koji sat) :D

WeD@ 24.03.2007. 17:08

jeli ko nasa kod za vrata u lab - 16 ?

Vejita 25.03.2007. 01:10

meni je bio 1243 ako ne pomogne kod ti je kod vojnika ( krepanog ) di ti ona vatra ide po sobi ( kruži ) on ti je u kutu

SniperWolf 25.03.2007. 15:22

http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic...3431&start=300
navodno 'pomaze' kod performansi..

WeD@ 25.03.2007. 18:11

Citiraj:

Autor Vejita (Post 683937)
meni je bio 1243 ako ne pomogne kod ti je kod vojnika ( krepanog ) di ti ona vatra ide po sobi ( kruži ) on ti je u kutu

treba mi za lab 16(treba iskljuci brain tumbler) ne lab 18...

zvonac 25.03.2007. 18:16

Citiraj:

Autor SniperWolf (Post 684026)

nevjerojatno sve na full high 1280x1024,sva sranja ukopčana 75-90fps-a.
1280x768,skače na 150fps-a,nema trzanja...probajte!

WeD@ 25.03.2007. 18:38

mislim da je to koliko para toliko muzike...
jeli tko probao pa pa stave screenshot jeli ima gubitka kvalitete i koliko...
p.s.
evo probao sam, igra se stvarno ubrza duplo na nekim mjestima, ali koliko sam vidio iz usporedbe screenshotova , iskljucen je dinamic lightning tj, kad opali munja ne zasvijetli cijeli ekran neko sam neki objetki...
ko ima slabiji stroj i moze prezivit bez toga svakako preporucujem...

zvonac 25.03.2007. 19:17

jel se još kome događa ovo,idem na exit to windows,i niš ,crni ekran moral sam ga restartat ručno...isto tak dok stisnem ctrl-alt-del,iziđem na desktop,al nemrem ga ni iz task managera maknut,zamrzne se,nema veze s ovim gore modifikacijama pošto mi je tak i bilo dok sam ju instaliral...mišljenja,savjeti dobrodošli...

WeD@ 25.03.2007. 21:45

to je bilo i meni dok sam tek poceo igrat igru, sad je puno bolje, nestalo je kako igram igru, doduse, dosta sam namjestao settingse dok nisam nasao sweetspot izmedju grafike i performansi, moze bit da neka opcija rusi igru...

Gabre 25.03.2007. 21:47

sinoć smo kod frenda probali na san digeu 3700,. 1 gb rama, 7600GT, i to na DELL 24" !

u rezi 1920x1200 !! igra sa isključenim dynamic lights, ali na MAXIMUM details radi skroz tečno! kad upali dynamic lights, framerate je valjda 20.

ja sam se iznenadio.

i da, dell 24" je prosječan monitor, nije tako dobar koliko ga se hvali.

WeD@ 25.03.2007. 21:56

da dynamic lightning ubija framerate, ali i daje poseban feeling igrici... imho ja bi radje to ostavio i smanjio malo detalje...

Gabre 25.03.2007. 22:40

i dalje se vidi kad munja opali, i te fore, jedino vatra nije toliko realna u prostoriji ko s dynamic lightning.

Jelc 26.03.2007. 02:14

Dobra je igra, ne legne na prvu loptu (bar meni nije) ali mi je sad ok.
Čak dobro i ide sa X1900 AIW na 1680x1050.
Jedino mi nakon par sati igranja počinje igra naglo usporavati pa moram sejvat i izaći.
Probao sa dvije grafe-isto.

tor 26.03.2007. 07:24

Kad imaš kramp od kompa:kafa:

Vejita 26.03.2007. 07:32

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 684152)

Pardon onda ne pamtim imena labosa sorry

WeD@ 26.03.2007. 08:22

Citiraj:

Autor Vejita (Post 684663)
Pardon onda ne pamtim imena labosa sorry

nema beda, cujemo se kad dodjes u lab 16 :-)
ja sam ova dva dana uzeo pauzu od stalkera...
kad provedes 4 dana skoro neprestalno u zoni (male pazue za spavanje i hranu)
moga bi dobit ptsp :D , em je radijacija, nitko te u zoni nevoli, brr... sad malo ljetam u fligt simulatoru da smirim zivce :D
@jelc igra ima dosa bugova ali nisam primjetio da usporava nakon dugog igranja (neki memory leek ?) jesu ti windowsi ok ?

JC Denton 26.03.2007. 08:22

Citiraj:

Autor tor (Post 684662)

:lol2:

Rivi 26.03.2007. 10:29

Ako se dobro sijećam, kod za druga vrata je 9524

Jelc 26.03.2007. 10:52

Citiraj:

Autor tor (Post 684662)

Kad su nam bijedne moderatorske plaće-ne možemo si priuštiti Conroe konfu ko admin:D

Citiraj:

Autor WeD@
@jelc igra ima dosa bugova ali nisam primjetio da usporava nakon dugog igranja (neki memory leek ?) jesu ti windowsi ok ?

Windowsi su kakvih 6-7 mjeseci stari, sumnjam da je do njih jer sve ostalo radi ok.

To me valjda komp podsjeća da treba svaka 3-4 sata napraviti pauzu:)

The Satara 26.03.2007. 12:40

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 684152)

je li to onaj podzemni lab u red forest? ak je, onda ti kod ne treba, već samo nastaviš dalje i malo dužim putem dođeš s druge strane vrata, tj. do sklopke kojom isključuješ radijaciju ili što već. samo mi nije jasno zašto se lik onesvjesti i dobije "vizije" svaki put kad isključi neku sklopku :stoopid:
mogli su to ipak malo suptilnije napraviti :kafa:

WeD@ 26.03.2007. 15:04

thx idem odma probat :-)
@jelc probaj malo se igrat sa opcijama u igri, meni je u pocetku igra bila skroz nestabila, a sad je sve ok...(doduse nesjecam se sto sam sve izvrtio..:-)

Lihto 26.03.2007. 19:44

Jel zna netko kak uči u onaj fab16(prevelika je radijacija) tamo bi trebalo biti ono super odjelo? To je na onom Yakar(valjda sam dobro napisao:D) jezeru.

KnezTame 26.03.2007. 20:00

aaa meni sutra stizee :nuts::banana:

WeD@ 26.03.2007. 20:04

Citiraj:

Autor Lihto (Post 685185)
Jel zna netko kak uči u onaj fab16(prevelika je radijacija) tamo bi trebalo biti ono super odjelo? To je na onom Yakar(valjda sam dobro napisao:D) jezeru.

ako imas dobro odjelo i artefakte radijacija nebi trebala bit problem,
a u lab kod tog jezera nemozes uc (sa gornje strane) dok ti doktor ne da misiju...
udjese u taj lab ispod zemlje koliko se sjecam

Lihto 26.03.2007. 21:57

Citiraj:

Autor WeD@ (Post 685199)
ako imas dobro odjelo i artefakte radijacija nebi trebala bit problem,
a u lab kod tog jezera nemozes uc (sa gornje strane) dok ti doktor ne da misiju...
udjese u taj lab ispod zemlje koliko se sjecam

a di ispod zemlje,našao sam jedan kanal al on vodi na drugu stranu?!?!?Dao mi je doktor misiju i nekak uspijem doći do tog mjesta di je to odjelo al prebrzo umrem.Inače imam ono njihovo odjelo što su mi dali tamo i probao sam stavit sve artifekte protiv radijacije al svejedno mi svake 3 sec uzme pol healtha,pa ak moš objasnit di točno se od ispod uđe bilo bi super:goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:20.