PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Što vozite? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36083)

axe counter 24.03.2006. 18:28

btw meni je auto samo prevozbno sredstvo od tocke A do tocke B koje mora biti jaaako rentabilono a GOLF 2 je daleko najisplativiji auto kojeg uopce mozes zamisliti od djelova pa svega drugoga u biti auto koje se ne isplati prodavati (samo da ti sluzi otici na trznicu-market) ISPLATI SE!

a MOTORI eee to je vec druga prica :) :) :) :) smao da skupim za recimo horneticu 600 i niko sretniji :)

MRKONJA 24.03.2006. 18:34

Citiraj:

Autor Fleks
Nebi htio nikoga vrijedati, ali kak se usudite vozit u tim lijesovima?

I onda jos axe predlaze nekakve slalome?!?!

Majstore na tome se stječe iskustvo a ne odma iz autoškole u auto sa brdom elektronike i ostalih gluposti;)
Svi znamo kak si prošo na zanjim žderonjama:D

axe counter 24.03.2006. 18:46

btw mogli bi odmah napisati i KOLIKO ste km "NAPRAVILI" ukupno
evo ja sam cca 150.000

a sto se tice elektronike fuck auto kojem kada otvoris haubu vidis samo crnu plastiku , za mene je to bas bezveze (radjeno kao za amerikance he he he )
ali realno danas je nemoguce bez iste (btw. 70 % kvarova novih auta cini elektronika) ali meni ipak drago vidjeti SAJLU, SVJECICE etc.

Thoroughbred B 24.03.2006. 18:55

Ja sam napravio fakat puno s obzirom na godine (20)...
PRvo sam vozio Lupo 1.0 nekih 10k km
Pa onda zeleni passat karavan,dobio ga na 80k vozio do 135k
Pa dobio crnog passata 4motion highline,dobio na 90k vozio do 140k
S kombijem sam napravio oko 20k
i sad Avensis novi ima 2k

Dakle nekih cca 125-130k km ako ne racunamo 2 kotaca s kojima sam prosao sigurno preko 50k (od 11-te godine na 2 kotaca)

puno puno

Od toga,s autom sam imao samo 1 prometnu,tip se polukruzno okretao na skurinjama kod bille i pogodio me,on kriv,osiguranje rijesilo stetu,nije nesto pretjerano strasno,al dobar dio prednjeg desnog djela unisten

S motor imao razna iskustva,nikad se bas razbio razbio iako sam totalni divljak i iako mi je motor uvijek morao bit dodatno nabrijan svime i svacime,jednom sam pao s zadnjeg kotaca,pa jednom s curom => vozio sporo u gradu kod dok-a 3 bilo mokro i preko tracnice odsklizo motor (skoro u more :D:D),i jednom s 15 godina s hondom x8rs u zavoju,bilo mokro+ulje,nish strasno,digo se i nastavio
Al mi je zato cura DOBRO spickala motor kod hemingway-a u opatiji,bas do jaja razbila i sebe i motor

Inace,ta cura mi je bivsa naravno :D:D:D

axe counter 24.03.2006. 19:10

sto se tice mojih prometnih nista ozbiljnije samo jedna; u biti tip nije gledao retrovizor (zelio skrenuti) a ja bio u u pretjecanju te ga laganini sa cca pocetnih 100 ali uz kocenje nekih 50-tak km/h "pogodio" izmedju prtljaznika i zadnjih vrata (vozio je mercedes 124 )...
golfu pukao far, maska i malo hauba se udubila ali naravno ostao u voznom stanju :) ... naravno nisam bio kriv ;)
a s motora nikada ozbiljnije nisam :) :) :)

Sky 24.03.2006. 19:18

Sve je stvar prioriteta i raspoloživog novca.
Osobno, moj auto mora biti siguran (i aktivno i pasivno), ispravan i tek onda ekonomičan/rentabilan. Zdravlje i život nemaju cijenu.
Sigurnost počinje u vozačevoj glavi. Normalno vozite, vozačke "bravure" ostavite za pistu, groblja su puna ljudi koji su se previše pouzdali u elektroniku i airbagove da ispravljaju vozačke greške ili koji su poginuli zbog takvih. Da ne govorim o klincima koji misle da znaju voziti i koji se preseravaju kako na cesti, tako i po forumima. Ja ne želim imati nikoga na duši zbog svoje gluposti niti sam umoran od disanja. A vi?

axe counter 24.03.2006. 19:32

SKY TAKO JE ! nema se dodati sto na ovo
pa vise je mladih poginulo u prometu nego u Domovinskom ratu ali sigurnost je 99% u vozacevoj glavi !!!!
p.s ima poseban dio na groblju "za one koji su imali prednost"
p.p.s a i najbolji vozaci su takodjer...na groblju

Thoroughbred B 24.03.2006. 19:43

Citiraj:

Autor Sky
Lijepo, lijepo, moj je urban grey. :)
Tnx za ponudu za čip, ne treba mi, i ovako mi je dosta jak. Čisto iz radoznalosti, kakav je to čip, jel to ono što u VW servisima prodaju (PBox, ako se dobro sjećam) ili nešto drugo i na koliko je dignuta snaga?
Čekaj malo, jel se to meni čini ili nije imao ksenonke? Jer na mojem je žmigavac u sredini, ksenonka sa vanjske i H7 sa unutrašnje strane fara.
Eh, da, i kako Toyotica služi? :)

Cip ti je od DIM SPORT-a,talijanski proizvodjac,dobitak cca 35%...
Taj Passat smo uzeli u Italiji,novi,gume su 225 17",highline oprema ima sve ali nema xenon svijetla i one parking senzore (kome to uopce treba?),ostalo ima sve...02" godiste.Toyotica odlicno sluzi,bas sam prekjucer vozio od brata Saab isto 150ks i moram priznat da toyota bolje vuce i puno tise radi,toyota ide 207kmh u 5.-oj brzini i imam jos cijelu 6.-tu,dok Saab ide 195 i jednostavno moras ubacit u 6.-tu...

Inace,usporedjujuci s Passatom,tamo gdje sam s Passatom isao 170 max s ovim idem 200,super masina,koga god sam vozio nije mogao vjerovat da je dizel,blazena tisina i stvarno je jak na gasu,nema tipicne karakteristice dizelasa,wv i koliko vidim saab imaju onu rupu kad ga stisnes onda tek povuce,ovaj odmah povlaci kao metak,d-4d sve pohvale,potrosnja oko 8 litara,ali moje voznje :)

axe counter 24.03.2006. 20:00

kod nas-starog je ova 1.8 i ide tek preko 4000 o/min ali je polo "podere" na cesti (1.4 16v 100 ks) a i potrosnja im je tu egdje POLO i AVENSIS he he he

a sto se tice chipa zvimi je malo problem ako nije 4-motion jer dobijes prevelik okretni moment + snijeg = SRANJE ...imas nesto o tom u novom auto-blicu

MadBoY 24.03.2006. 20:00

Citiraj:

Autor axe counter
e ovako probaj "uletiti" u visoj brzini u neki zavoj pogotovo ako je nizbrdo ... samo budi spreman na naglu kontru volana :) kada te zadni kraj krene preticati :) ... a kad se covjek malo "izvjezba" kisnom veselju NEMA KRAJA : lol2 :

Eh sad nizbrdo i krivina...pa izleti odma...tako sam se jednom zajebo i nikad vise. Al bilo je suho, i krivina je pod 90...a ja nisam isao ni 50km/h...al sam zavrsio u drugoj traci...sreca pa ih imaju 3...
Inace obozavam voziti kad cesta ima pun racku krivina...mrzim autocestu jer jedva natjeram na 160...i to se dere auto i onda trosi puno...pa moram smanjit na 120...a oni beskrajni pravci me ubijaju.

Thoroughbred B 24.03.2006. 20:06

Citiraj:

Autor axe counter
kod nas-starog je ova 1.8 i ide tek preko 4000 o/min ali je polo "podere" na cesti (1.4 16v 100 ks) a i potrosnja im je tu egdje POLO i AVENSIS he he he

a sto se tice chipa zvimi je malo problem ako nije 4-motion jer dobijes prevelik okretni moment + snijeg = SRANJE ...imas nesto o tom u novom auto-blicu

Nema apsolutno nikakvih problema,samo treba manje s gasom :) Uostalom,ako cip zasmeta,lako se ugasi,postoji prekidac u kabini :)

axe counter 24.03.2006. 20:08

autoput i golf nista preko 140 (160 max ali drzim na 140) ali zato recimo licka magistrala :) ili dionica Vrlika-Knin-Gracac e ta mi je najbolja (nema murije a dobra cesta )

axe counter 24.03.2006. 20:09

a s polom na autoputu prosjek je bio 12,5 l :)

Veky 02.05.2006. 21:45

Trenutacno vozim ovo:

http://public.globalnet.hr/~vejurak/slika1.jpg

http://public.globalnet.hr/~vejurak/slika2.jpg

http://public.globalnet.hr/~vejurak/slika3.jpg

Swarm dude 02.05.2006. 22:05

Megane Coupe :)
Je li brz?

AMDhammer 02.05.2006. 22:41

OPEL ASTRA 1.7 CDTi - 100Ks, dizel, trosi 4L na 100Km di ces bolji auto samo da cijena goriva nejde vise gore

i slika ce kad mi frend vrati fotomasinu :D

Amdejac 02.05.2006. 23:05

Citiraj:

Autor AMDhammer
OPEL ASTRA 1.7 CDTi - 100Ks, dizel, trosi 4L na 100Km di ces bolji auto samo da cijena goriva nejde vise gore

i slika ce kad mi frend vrati fotomasinu :D

Kad ga gledaš u garaži. :D :D :D

Emissary 02.05.2006. 23:34

Dobra mašina...ali razbij mu recimo branik, doć će te 1000 eura popravak :D

alimilano 03.05.2006. 00:13

Fiat Uno 2002 g.

Mortal 03.05.2006. 00:16

Mitsubishi Space Star 1.6, Comfort
Šprica od auta

AMDhammer 03.05.2006. 00:22

Citiraj:

Autor AMD
Kad ga gledaš u garaži. :D :D :D

zasto??? stvarno malo trosi - preko 4 nejde, naravno normalna voznja :D kad ga stisnes trosi i 5-5.5L ali kada se normalno vozis nije vise od 4L

Hrvoje xyz 03.05.2006. 00:46

Astru karavancugu ..

u planu bmw 316 / 318 / 320 , ovisno o stanju / cijeni ...

e onda cu vec imat auto .

teofil 03.05.2006. 01:03

Ja već godinama se ne skidam sa rošula:D
Skupljam za helikopter.

Crais 03.05.2006. 01:24

Skateboard, 'udesa' koliko hoćeš, odležao u krevetu kad se sve zbroji i oduzme godinu dana, lol.

Veky 03.05.2006. 08:10

Citiraj:

Autor HR_Swarm dude
Megane Coupe :)
Je li brz?

150 konja i ide oko 210, cisto dovoljno :)

Matesonik 03.05.2006. 08:34

bicikl r.i.p na dulje vrijeme, vozim "zamjenski" star 7 g...

Renesis 03.05.2006. 09:05

Ja vozim za u trgovinu Twinga od stare, ili Volva 460 kada ga treba provest da ne stoji... ali to je finjak, a pošto ja ipak živim na "selu" vozio sam fiću, peglicu, stojku, ritma, katricu, golfa 1 i 2, i take stvari :D

od motora sve moguće tomose i probao od staroga husqvarnu....

kilometara nemam puno, ali nemam ni godina, pa će to tek doć :D

ZED 03.05.2006. 10:10

Citiraj:

Autor Renesis
katricu,

Uf Uf
Pa to je najjebeniji auto koji sam ja vozio:)
Šarajzl je najjači: goood :

Amdejac 03.05.2006. 12:30

Citiraj:

Autor AMDhammer
zasto??? stvarno malo trosi - preko 4 nejde, naravno normalna voznja :D kad ga stisnes trosi i 5-5.5L ali kada se normalno vozis nije vise od 4L

I penzioneri se voze normalno. Normalno je relativan pojam.
Imao sam 3 godine Daihatsu Charade 1.0 TD.
Turbo diesel sa 3 cilindra i 998 kubika.
Meni je trošio 5 do 5.5 litara (nikad ispod 5), a susjedu (stvarno je čovjek penzioner) nikad nije prelazio 4 litre, ali se nikad nije niti vozio više od 70 km/h niti je svako jutro išao na posao kroz gužvu (tipa stani kreni).
Tak da me nemre nitko uvjeriti da prek 4 neide. Ispada da troši 3 i nekaj sitno.
Daj molim te ..... ;)

Swarm dude 03.05.2006. 14:20

Citiraj:

Autor Veky
150 konja i ide oko 210, cisto dovoljno :)

Uh,da čisto dovoljno :)
Motor je tuniran, isto kao i karoserija?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12.