PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Povijest, sadašnjost i budućnost (HR) IT trgovina (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=313961)

simpleplan 12.09.2022. 13:09

Jel Autronic nešto muljao preko PCE, tj išli zalevatit neku firmu i spomenuli da će neki artikl pokloniti PCE?

Sinac 12.09.2022. 14:19

Citiraj:

Autor Garro (Post 3622624)
/CUT
Nego, kako ste zaboravili Omniu na Vrbanima gdje sam kao klinac pred izlogom slinio pred mračnim predmetima želja zvanim AWE32, CL zvučnicima i CD pogonima…

Bila je na Trešnjevci jedna mala firmica (ne znam jel imala ime koje ima i sada) koja je od istog Kineza koji je radio Creative kartice uvozila "no-name" zvučne, kartice, modeme i kombinirane kartice koje su (gle čuda) radile s Creativeovim drajverima i bile su jedno vrijeme išle ko vrući slanci zbog dobre cijene. :D
Kasnije je gazda odustao od daljnjeg uvoza jer je jednom prilikom slao hrpu tih modema i kombo-kartica (zvučna+modem) na reklamaciju, a ispalo da ih je udar groma u telefonsku instalaciju spalio i ništa od reklamacije...
Kasnije su se kompletno preorijentirali na programiranje i sada posluju kao 4th Dimension d.o.o. i dilaju 4D Wand.

medo 12.09.2022. 15:48

Stormu je pala sjekira u med kada su prije 20ak godina uletjeli u jedan posao s VIPnetom da spase glavu ondašnjoj upravi. To im je koliko sam čuo prilično pomoglo u daljnjem poslovanju :)

kopija 12.09.2022. 18:12

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3623275)
sjećam se autronic naljepnica po kompovima, one koje ''brane'' otvaranje kućišta :D

Te naljepnice su bile pain in the ass za skinut s fenom.
Nisam htio riskirat pa nadobudno otišo s kompom kod njih da mi ugrade novu grafu.
Kaže lik ugrađujemo samo ako je kupljeno kod nas.
I tako sam izgubio garanciju.... e sad kolka je bila nemrem se sjetit.

Chuxonja 13.09.2022. 14:06

To nikad nisam mogao podnijet tako da sam oduvijek samo komponente kupovao i slago sam. Pizdio sam previše na naljepnice jer sam glavu stalno u kantu guro svako malo i prčko :D

Visage 05.02.2023. 16:50

Citiraj:

Autor simpleplan (Post 3623313)
Jel Autronic nešto muljao preko PCE, tj išli zalevatit neku firmu i spomenuli da će neki artikl pokloniti PCE?

Nikad cuo. Ali sef Autronica je bio jako osjetljiv na unosenje robe u ducan. Nije bilo sanse da diskovi nekome padnu po stepenicama ili slicno. Autronic je imao i solidan katalog vlastiti, imali su solidna imena u ponudi. Jedino, povoljnost im nije bila vrlina, naspram konkurencije.

Citiraj:

Autor medo (Post 3623369)
Stormu je pala sjekira u med kada su prije 20ak godina uletjeli u jedan posao s VIPnetom da spase glavu ondašnjoj upravi. To im je koliko sam čuo prilično pomoglo u daljnjem poslovanju :)

U dvoristu im je godinama stajala Beba osmica. Galac, mislim da se tako zvao netko iz servisa, ah vrijeme leti.

Nemrem se sjetiti, kako se zvala firma na tresnjevci, prodaveli Matroxe, Atije, slagali racunala. Sef (Curkovic?) je kao zrtveno jare, pao u inspekciji, te dobio kaznu za instaliranje nelegalnih Windowsa. Cifra je bila poprilicna, govoto da ih je zatvorila. Zadnji ducan su imali, tocno skretanje kod ciglane u Ilici, ali su se prebacili na nadzor i takve stvari. Mada prodjem autom, barem 2x tjedno na potezu, nisam uopce obracao paznju postoji li i dalje znak ispred ducana?

Na vrh jezika mi je naziv.

Sinac 05.02.2023. 16:58

Citiraj:

Autor Visage (Post 3657545)
/CUT/

Nemrem se sjetiti, kako se zvala firma na tresnjevci, prodaveli Matroxe, Atije, slagali racunala. Sef (Curkovic?) je kao zrtveno jare, pao u inspekciji, te dobio kaznu za instaliranje nelegalnih Windowsa. Cifra je bila poprilicna, govoto da ih je zatvorila. Zadnji ducan su imali, tocno skretanje kod ciglane u Ilici, ali su se prebacili na nadzor i takve stvari. Mada prodjem autom, barem 2x tjedno na potezu, nisam uopce obracao paznju postoji li i dalje znak ispred ducana?

Na vrh jezika mi je naziv.

Formel?

Visage 05.02.2023. 17:22

Ma, da, Formel, hvala.

Formel tvrdi da je osuda njihova šefa nepravedna

.

simpleplan 06.02.2023. 00:59

Citiraj:

Autor Visage (Post 3657545)
Nikad cuo. Ali sef Autronica je bio jako osjetljiv na unosenje robe u ducan. Nije bilo sanse da diskovi nekome padnu po stepenicama ili slicno. Autronic je imao i solidan katalog vlastiti, imali su solidna imena u ponudi. Jedino, povoljnost im nije bila vrlina, naspram konkurencije.

Google ne zna ništa, očito je pobrisano. U glavi mi je da sam čitao neku muljažu di su išli zajebat nekog uvoznika/proizvođača jer su rekli da će poklonit grafu PCE nakon testa, a onda su je tražili nazad od PCE da je preprodaju

Miki9 06.02.2023. 14:51

To je trend u zadnjih par godina da s googlea nestaje puno pojmova i članaka koji spominju neke osobe, očito oni daju zahtjeve da se to miče.

Btw. evo vam sve (dosta) na jednom mjestu, možda i neke od ovih faca prepoznajete
(kad se klikne i otvori na view image, bude veća rezolucija od 500x800...) ;

https://i.postimg.cc/hv2c5ZzC/hacker-trgovine-110.jpg

https://postimg.cc/644k70hR

Ovdje sad nema, no svojedobno je bio i Algoritam s mizernih 4%.

Juice 06.02.2023. 18:53

Citiraj:

Autor simpleplan (Post 3657624)
Google ne zna ništa, očito je pobrisano. U glavi mi je da sam čitao neku muljažu di su išli zajebat nekog uvoznika/proizvođača jer su rekli da će poklonit grafu PCE nakon testa, a onda su je tražili nazad od PCE da je preprodaju

Misliš na ovo: http://www.pcekspert.com/clanak/autr...-lakoca-krade/

fran123456 06.02.2023. 19:09

Sjeća li se itko erwo (mislim da je tako) dućana? navodno je bio i časopis/katalog koji prati ponudu.

Nick7 06.02.2023. 21:37

Citiraj:

Autor fran123456 (Post 3657757)
Sjeća li se itko erwo (mislim da je tako) dućana? navodno je bio i časopis/katalog koji prati ponudu.

Bilo nesto takvo prije 30 godina, ducan i casopis za elektroniku, koliko se sjecam.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Visage 07.02.2023. 02:51

Citiraj:

Autor Juice (Post 3657751)

Prvi put cujem, doduse, tek dvije godine kasnije sam regan na PCE-u, pa nisam imao priliku citati. Probudio arhivski :
Autronic Computers d.o.o. iz Zagreba je oštetilo članove BSA za najmanje 245.520,00 kuna (2002)

Stvarno neobicno ponasanje, vidim da ima tvrdo č u prezimenu, jer Baćani su jedna od najpozatijih postolarskih obitelji u HR.

Jel stvarno tako socijalno nesposoban u komunikaciji, ili stvarno tako zlocest. Pitam se, dal je Tor tada vec bio na stranackim pozicijama u PCE timu, te da je, kako bi mu dosao glave, kao Sanaderu ;)

...

.

simpleplan 08.02.2023. 11:41

Citiraj:

Autor Juice (Post 3657751)

Citiraj:

Autor Visage (Post 3657821)
Prvi put cujem, doduse, tek dvije godine kasnije sam regan na PCE-u, pa nisam imao priliku citati. Probudio arhivski :
Autronic Computers d.o.o. iz Zagreba je oštetilo članove BSA za najmanje 245.520,00 kuna (2002)

Stvarno neobicno ponasanje, vidim da ima tvrdo č u prezimenu, jer Baćani su jedna od najpozatijih postolarskih obitelji u HR.

Jel stvarno tako socijalno nesposoban u komunikaciji, ili stvarno tako zlocest. Pitam se, dal je Tor tada vec bio na stranackim pozicijama u PCE timu, te da je, kako bi mu dosao glave, kao Sanaderu ;)

...

.

Da, riječ je o tome, već sam pomislio da sam lud.

Tvrdo č je sto posto, znam neke iz te familije :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:24.