![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo koriste priliku kad vide da ljudi sve puše, kad bi se vidio prosjek IQ-a nebi bio veći od lagane ljetne temperaturice sa povjetarcem |
Meni je puno interesantnije da je postalo sasvim normalno predstavljati samo premium top modele. Koncept generacije tj. line upa sve više gubi smisao.
Predstave top model, a dalje u hodu krpaju rupe sa starom generacijom i otpatcima novije generacije. Top model ionako je tehnološki tj. marketinški najzanimljiviji, privuče dosta pažnje, a izbor je zapravo da nema novog izbora već na kapaljku.. Sva sreća kad jednom se navučeš i kreneš igrat low details, high details i te gluposti ti neće moći lako prodati :o |
Citiraj:
mozemo mi plakati o cijenama, kada uvjek imam bogatuna koji ce to placat day1 |
Zar ih nisu toliko isporučili? Pitanje koliko su ih prodali, po nabavi rekao bih da ih ima u ponudi po svim dućanima bez nekih nestašica oko potražnje.
|
U veleprodajnom smislu oni su prodali..
|
Citiraj:
Citiraj:
|
AMD Talks RX 7900 XTX Launch Info, Desktop Advantage & More:kafa: Citiraj:
Citiraj:
|
|
Pozz!
Zanima me da li je nova amd-ova graficka znaci serija 7000 gen5 pci-e ili gen4 jel mislim kupovati cijelu konfu baziranu na amd-u pa ako nema veze uzeo bi jeftiniju plocu koja podrzava samo gen4 u slotu za graficku??? |
Mislim da ti je nebitno. Da su razlike minimalne ili nikakve između sva tri. S PCI4 bi trebao biti miran duže vrijeme.
|
Citiraj:
|
Gen 4 je RDNA 3/ AMD 7xxx.
|
2 privitaka
Loše ako je istina.
|
Istina je kad su službeni AMD materijali, ali sudeći po tome, RDNA 3 donosi ray-tracing performanse u rangu aktualnih Ampere modela kaj IMHO nije loše, dok budu općenite performanse između RTX 4080 i 4090.
|
Citiraj:
|
AMD uspoređuje RX 7900XTX s RTX 4080, pa ako performanse budu tu negdje, bit će dobro. Za RTX 4090 još uvijek nemaju nikakav odgovor, možda iduće godine nešto naprave.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne vidim za FSR na kojoj je razini. Prilično bitan podatak.
|
|
https://wccftech.com/q3-2022-discret...digit-figures/
AMD-ov discrete gpu market share polako ide u onu stvar, to je katastrofa. Nadam se da će nova generacija bit nešto jer ako to ode još niže, developeri će polako počet računat da AMD uopće ne postoji a to će izazvat katastrofu. Ako nvidia ostane jedina opcija to bi u svakom slučaju moglo izazvati ono što se najavljuje bar zadnjih 20 godina :D a to je smrt PC gaminga i pritom uopće ne pretjerujem. |
Citiraj:
|
To je uvijek tako bilo, ali jasno je da to uključuje stotine milijuna (i uredskih) računala sa integriranom grafikom u procesorima, jasno da je Intel tamo prvi.
Kad je riječ o discrete GPU-ima i gaymingu, situacija je ponešto drukčija. |
Znam, namjerno sam ovo napisal, jer Intel ARC je trebal spasiti budžet gaming, pa smo tu di jesmo.:):D
Kaj se nVidije tiče, sve je jasno i marketing radi svoje, te smo došli do toga je DLSS + RT sinonim za odličan GPU.:chears: Većina očekuje konkurentan Radeon i Ryzen, tako da se lakše kupi Intel i GeForce, posebice, ako moraju spustiti cijene radi šrot AMD konkurencije.:frend: |
E pa moje novce intel i shang tsung ovaj ciklus nebudu dobili :D
Svoje 8GB planned obsolescence GPU-e si može zabit negdje, a 4xxx serija je zasad obična smijurija. Inače zanimljiv (bar meni :D) video: https://youtu.be/yBKKR4swcEE |
Zanimljiv video ali meni je njegova vrijednost slaba. U trenutku kad mi GPU ne može normalno tjerati SVE igre ide zamjena, jer ako nemam mogućnost igrati bilo koju igru na tržištu nisam više zadovoljan. Ovdje na videu je Radeon daleko bolji ali i tako bolji nedovoljno dobar. Također malo je to igara na testu da bi mi bilo informativno.
tako da je cijela ta stvar individualna. |
Citiraj:
Čisto kao zanimljivost sam stavio, ne mislim da je neka velika prednost to što se bolje drži grafa nakon 10 godina :D |
+1 na Mladena. Isto mu ga dođe fjućrprufanje sa CPUom sa milion jezgri. Bolje uzet nešto jeftinije sa manje jezgri za igranje i onda obnavljat svake 3-4 godine i bok. Fjućurpruf-mjućurpruf kad ti ga Jaketa, a i rođakinja metnu. ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:12. |