PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Hogwarts Legacy (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=304728)

p3r02d3r0 26.02.2023. 14:50

Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3661651)
Skidam sad ovaj ascendio. Posudio sam iz videoteke. Ima dosta framedropova u hogwartsu.

Da se nadovežem na ovo. Ovaj mod je fakat pomogao. Nula framedropova od instalacije.

listerstorm 26.02.2023. 16:18

5 stranica i 120 postova.

Od tih 120 postova, samo 3 posta odnose na komentare o dojmovima o samoj igri, odnosno sviđa li se igra forumašima ili ne.

:care:

kopija 26.02.2023. 16:31

Neznam za igru (preferiram kefir) ali NFO je :care:

p3r02d3r0 26.02.2023. 17:45

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3661868)
5 stranica i 120 postova.

Od tih 120 postova, samo 3 posta odnose na komentare o dojmovima o samoj igri, odnosno sviđa li se igra forumašima ili ne.

:care:

Meni je zasad ok, ali ništa više od toga. Igram mic po mic svaki dan. Još sam na početku. Nivo produkcije je na zavidnoj razini, ali ima dugačak, naporan intro u kojem moraš proć sve one "školske zadatke" koji zapravo služe kao tutorial, ali i za upoznavanje s profesorima itd. Za fanove je to super valjda.

Mommistake 26.02.2023. 18:21

Prošao igru, 40h, level 37 na kraju.

Generalni dojam malo pao kako je igra išla kraju.

Mount - nepotreban, nisam ga koristio dva puta.
Talenti - nepotrebni, ne mijenjaju tijek ili jačinu igre. Većina baš glupa (pogotovo Room of Requrements).
Potove nisam uopće koristio (osim heala) i nisam ih izrađivao.
Biljke i herb uopće nisam koristio, bacanje vremena.
Item upgrade i beastovi u Room of Requirements - bacanje vremena, nepotrebni totalno.

Način mijenjanja spellova mi nije sjeo nikako, uvijek krivi meni otvoren, nikad raspored nije bio dobar, stisnem slučajno R2 pa zamjenim spell itd.

Težina hard - Rockwood i Ranrok su mi malo zadali glavobolja (umro jedno 3-4 puta), ostalo ništa.

Imam 92% challenge-a, nisam otključao Alohomora level 3, nije mi se dalo.

Imam nekih 50k golda, sve legendary iteme i metlu 3/3 upgrade. Istražio sve secrete u Hogwartsu, Hogsmeadeu i vani u open svijetu.

Main priča dobra, side misije nevažne u potpunosti (osim Sebastijana), ja se sjebo i nisam otključao Avada Cadavra, nisam ni skužio da sam krivo otišao u jednom razgovoru. Pazite na to. Htio sam avada cadavra.

Imam još nekih 10-12 side misija, nemam volje ni želje igrati ih i otključavati vizualne efekte i golde.

Igra mi je bila odlična sve do kada nisam otključao onaj drugi dio mape (kroz rudnik kad moraš), tamo je postalo dosadno. Taj drugio dio mape ima svega 4-5 main misija, i generalno tamo ni ne treba više ići.

Većinu protivnika sam riješavao s Stalthom.

Challenges - Merin, Zvijezde, Metlu i ostatak riješio sve da bi otključao sve challenge, dalje više nisam.

Sve u svemu, dobra igra no nije tako dobra kao što sam očekivao i želio. Sama igra se može preći za ispod 20h, to je očigledno.

Broj protivnika zavidno slab (50% vremena se boriš protiv paukova, 40% protiv zlih ljudi ili goblina, tu i tamo ubiješ kojeg vuka i par trolova. Mogli su to malo proširiti).

7/10 od mene - početak odličan, kraj mlačan. Ako ju moram svrstati u neki all time best za PS, ne znam jel bi išla u top 15.

Od bugova, desilo mi se ogroman FPS drop tu i tamo, morao restartati igru nakon toga (PS5). Inače, igra stvorena za PS5.

Ide u prodaju. ;)

DoxyTheCroat 26.02.2023. 20:48

Ček, znači ako je želim odigrati, najbolje da je piratiziram. LoL.
Šteta, a na wishlisti je.

A nikaj, uštedit ću neke pare barem.

OuttaControl 26.02.2023. 21:09

Najveci flop sta nisu ubacili opcionalno castanje spelova sa voice recognitionom Samo bi trca okoloni vika Vingardium Leviosa, imala bi igra 10/10 :D

d0X 27.02.2023. 13:48

Citiraj:

Autor kopija (Post 3661869)
Neznam za igru (preferiram kefir) ali NFO je :care:

Slazem se, legendarna paljba :D

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3661906)
Najveci flop sta nisu ubacili opcionalno castanje spelova sa voice recognitionom Samo bi trca okoloni vika Vingardium Leviosa, imala bi igra 10/10 :D

Ima mod za to, nisam probao :)

axo 01.03.2023. 13:15

Citiraj:

Autor slavonac90 (Post 3661765)
Meni super radilo dok nisam došao u Hogsmade i tamo fps sa 80 ladno na 50...sad jel to jogurt verzije ne znam, ali iskreno i nije mi nešto posebno igra, barem u prvih 2 sata.

Meni sa 120 na 20 u selu..
I sad se rusi na desktop stalno cim zavrsim onog tipa sa sjemenkama.
Optimizacija nikakva.

On topic:
Sto se tice igre onako za odmorit glavu i malo promjenit žanr. Kad prodem vise pa cu imati dojmove.

Ivo_Strojnica 01.03.2023. 14:16

jeste stavili mod?

Igorr 01.03.2023. 14:36

Citiraj:

Autor Flegma (Post 3661211)
Ja ti imam i na PCu i na PS5, ali za sada ti ne mogu reci nista pametno jer sam igrao samo na PCu. Za vikend igram na PS5, pa ti napisem sve dojmove oko grafike, itd. (jer sam na PCu narokao Ray Tracinge i sve ostalo na max), jedino sta sam napravija je da si "olaksam" to switchanje je sto i na PCu igram s PS5 dojstikom, cisto da kontrole budu iste.

Jesi stigao štogod odigrati i usporediti? :beer:

stitrek 01.03.2023. 15:57

Citiraj:

Autor axo (Post 3662602)
Optimizacija nikakva.

On topic:
Sto se tice igre onako za odmorit glavu i malo promjenit žanr. Kad prodem vise pa cu imati dojmove.

Trebas instalirati ovaj mod sto se spominje par stranica unatrag (mod napravi izmjene u Engine.ini file), koristim Fsr 2.0 i nema nikakvih dropova, igra samo jede dosta rama, oko 17-21gb.

Ivo_Strojnica 01.03.2023. 16:40

skužija sam da ima memory leak ko kuća.
stojim na mjestu i zauzeće memorije samo raste. :D

elzel 01.03.2023. 17:05

Meni je sporadične padove FPS-a s 80+ na 15 riješilo isključivanje RT-a. Prije sam probao i mod (ascendio fps fix) ali isto se događalo kao i nakon upgradea rama s 16 na 32gb. Prema videu dolje ray tracing niti ne nosi neka vizualna poboljšanja. Možda neki update popravi stvar.
https://youtu.be/N0mWVLhy954

stitrek 01.03.2023. 18:40

Citiraj:

Autor elzel (Post 3662677)
Meni je sporadične padove FPS-a s 80+ na 15 riješilo isključivanje RT-a. Prije sam probao i mod (ascendio fps fix) ali isto se događalo kao i nakon upgradea rama s 16 na 32gb. Prema videu dolje ray tracing niti ne nosi neka vizualna poboljšanja. Možda neki update popravi stvar.

RT u tako zahtjevnoj igri koja nije bas dobro optimizirana, nema nikakvog smisla. RT mozda na 4090 sve ostalo 0 bodova.

Puno Ram-a zauzima zato sto je velicina i kompleksnost dvorca na visokoj razini i manje vise dosta toga je ucitano u ram da bude kraci loading time prilikom istrazivanja raznih prostorija i izlazaka u open world podrucje.
16gb je minimum za ovakve AAA igre, jer Uncharted 4 isto ide u to podrucje potrosnje rama.

Sam Fischer 02.03.2023. 13:23

Citiraj:

Autor axo (Post 3662602)
Optimizacija nikakva.

On topic:

Čudno, imamo relativno slične konfe, ti još jaču grafu, i kod mene igra radi stvarno ok, nema zamjerki sa tim dropovima.

Jest da mogu sanjat 144fps lock na ovoj rezoluciji, ali na konstatnih 60fps sam ga optimizirao i super zgleda, OK se vrti...

Ram je priča za sebe, 25-26 GB proguta :D

Edit:

Pa sad vidim da imaš 16GB rama, sigurno te to hebe...

Flegma 02.03.2023. 13:41

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3661223)
S 2080Ti ili nekom drugom grafuljom?

Ma 4090, davno je 2080Ti otišla na 3090, pa na ovu. :D
Ali kao sta si rekao, dusu dalo za kauc i kontroler i izvalit se, bas uzivancija.

Inace, da usporedim PS5 i PC verziju - naravno puno bolja grafika kad ju dignes na PCu (cak i na Fidelity settingsima u igri na plejci), ali gameplay je identican. Budem bas probao neki screenshot uzeti identicnog pogleda na dvorac ili slicno, cisto za usporedbu.

d0X 02.03.2023. 15:46

Par stvari koje su mi svele stuttering na minimum iako imam samo 16GB RAM-a:
Grafičke postavke u igri:
https://i.ibb.co/BGcJY6N/1.jpg https://i.ibb.co/gZKjChJ/2.jpg https://i.ibb.co/31xRB7K/3.jpg

I par modova bez kojih više ne bih mogao igrati:
Ako želite vrištati spellove umjesto tipkati da vas ukućani čudno gledaju, probajte ovo: Howler for hogwarts-Voice input module

Stvar provjereno funkcionira :D

Igra mi je estetski predivna, stvarno je gušt pičiti okolo metlom i istraživati. Ne znam koji debil je složio defaultnu kontrolu metle, ali Better Broom Controls uvelike popravlja situaciju. Odjeća je jako detaljna i ima lijepih kombinacija. Priča i borba su mi dosta dobre, jedino bih volio više setova za spellove jer su 4 premalo. Ako vam je nespretno switchati setove u borbi, obavezno probajte mod Switch Spells Slow Motion.

axo 02.03.2023. 21:48

Budem spustio postavke i lokao na 60fpsa. Igra uredno na bencu daje ultra postavke.
Ili cu probat mod incendio ili pricekat update od strane developera.

Disco 03.03.2023. 06:00

Citiraj:

Autor elzel (Post 3662677)

Pa jesi čitao uopće upute za ascendio?
Frajer je fino napisao da mod ne pomaže baš na RT, a bez RT-a sigurno pomaže.
Gasi RT, stavi Ascendio i uživaj. :goood:

SaleFFS 03.03.2023. 07:49

Počeo laganini, baš guštam :) Trebalo mi je ovako nešto za opustiti se.

Ne znam koliko fps-a imam ali radi mi dosta ok na medium full hp sa ovom starom skalamerijom, 16gb rama, fury i ryzen 5 3600. Za sada nikakvih frame dropova, dosta stabilno.

elzel 03.03.2023. 09:27

Citiraj:

Autor Disco (Post 3662979)
Pa jesi čitao uopće upute za ascendio?
Frajer je fino napisao da mod ne pomaže baš na RT, a bez RT-a sigurno pomaže.
Gasi RT, stavi Ascendio i uživaj. :goood:

Ma nisam čitao, sad sam zadovoljan uz najnovije drivere kako radi bez modova i s ugašenim RT ali bum probao Inscendio za veći FPS i optimizaciju prikaza.:goood:

axo 05.03.2023. 14:59

Stavio sam mod za fps te nemam vise toliko problema, mislim da se smanjilo na minimum.
Zasada mi se svida igra. Graficki lijepo odradeno, borbe su zanimljive i zasada idemo dalje pa cemo dijeliti mialjene broj dva.

d0X 19.03.2024. 15:14

Umjesto Ascendio/Incendio modova i zamjene Chroma plugina možete probati ovaj: Ultra Plus Better Lighting and Performance (not a Reshade)
Skinite verziju 9.0, instalirajte po uputama.
U driverima (Nvidia): Vsync on, Shader Cache Size 10+ GB.

Grafičke opcije u igri:
https://i.ibb.co/zfRsHgK/Screenshot-...-19-145519.png https://i.ibb.co/zsxKZqF/Screenshot-...-19-145614.png
RT off.

Meni ovako odlično radi, ne primjećujem dropove ni u Hogwartsu.

mamutarka 27.01.2025. 15:41

picajzlaaa 29.01.2025. 08:41

Top! Mali ju dobio za Božić, sada ju prolazi po drugi puta, a mislim da će ga ove vijesti usrećit :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:09.