PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   OldGamesReShade (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303568)

mamutarka 22.02.2023. 23:44

Citiraj:

Autor Aedan (Post 3661088)
ne kužim zašto se ide na takve govnarije, a ne na kvalitetan remake

ti pričaš ko da je Valve radio ovo, a ne neki moder

Aedan 23.02.2023. 08:11

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3661090)
ti pričaš ko da je Valve radio ovo, a ne neki moder

to sam i mislio, odmah sam povezao s Portalom, znači nije Valve, sry

Miki9 23.02.2023. 10:46

Neke scene izgledaju bolje, no recimo ono na 1:05 vani je katastrofa, nebo čudne boje i stijene precrvene. Ona scena prije unutar zgrade a na vrhu krova lightbox isto li-la. Bilo bi zgodno da se sunce pomiče i mijenja kut upada zraka.
Inače ti nivoi na otvorenom u half-lifeu su mi uvijek bili fora, zbog tog kontrasta kad se makneš iz klaustrofobičnih hodnika baze, odlično us to odradili da i to postoji

Alfredo nr.3 23.02.2023. 11:21

Ja je upravo igram i super mi izgleda. Totalno drugačije iskustvo. Kao i s Quake 2 RTX i Portalom, nekome će se svidjeti, nekome ne.
Puno je mračnija, na početku put do odjela ima djelovala koji su mrkli mrak, a nemaš još svjetiljku. Totalno drugačije iskustvo. Teksture nisu dirane, samo svjetlost je dodana. Meni je kao da igram novu igru i to je ono što volim. Odigrati staru igru, a da djeluje drugačije i svježe.

mamutarka 23.02.2023. 11:23

jedino su ove dve igre pretpostavljam službeno izdane sa RTX od strane developera, a ovo je mod, sigurno nije ista razina kvalitete

Alfredo nr.3 23.02.2023. 11:42

Prosudi sam, besplatno je https://github.com/sultim-t/xash-rt/releases
Njegove RT modove anilizira Digital Foundry, evo za Quake koga zanima https://www.youtube.com/watch?v=IhhLcZQ2zD0
Uz HL i Quake napravio je još Serious Sam i Doom 1.

Deathwish 23.02.2023. 19:50

Citiraj:

ne kužim zašto se ide na takve govnarije, a ne na kvalitetan remake pogotovo sad po uzoru na Dead Space koji je odlično odrađen posao. Treba se ići na remake jedinice i dvojke i na treći dio. Pa to bi se prodavalo ko vruće kifle

Remake 1nice imas
https://store.steampowered.com/app/362890/Black_Mesa/

mamutarka 23.02.2023. 19:57

nije to remake, eventualno remaster, i to 3rd party opet, ne ofišl

remake bi bio da je u današnjem suvremenom enginu, da izgleda ko Alyx reimo, odrađeno od strane valvea

Alfredo nr.3 23.02.2023. 20:14

Prvih 15 minuta https://www.youtube.com/watch?v=c8gl705Jr6U
Izgleda fenomenalno! Bravo za Sultima, napravio je nevjerovatan posao. Kako samo osvjetljenje promjeni igru. Ovo je pravi remaster Half Life-a. Čovjek pokazuje ostatku develeperskog svijeta kako se radi pravi remaster.
Pošto sam prije par mjeseci završio Black Mesu i bila mi je super, no ovo mi je još bolje.

Disco 24.02.2023. 08:38

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3661144)
jedino su ove dve igre pretpostavljam službeno izdane sa RTX od strane developera, a ovo je mod, sigurno nije ista razina kvalitete

Nisu obe, q2rtx je isto radio modder, pa su ga nV odlučili suportat ili tako neš zbog odlične reklame.

Alfredo nr.3 24.02.2023. 08:58

Citiraj:

Autor Disco (Post 3661350)
Nisu obe, q2rtx je isto radio modder, pa su ga nV odlučili suportat ili tako neš zbog odlične reklame.

Ovaj mod je vrhunski, kao da ga je radila nvidija. Preporuka svima koje zanima RTX. Odigrao sam sve njegove RTX modove i ovaj je definitivno najbolji.
Ne vidim razliku između ovog i službenih RTX modova kao što su Portal i Quake 2.
Disco, si odigrao Dark Forces? Izašla je verzija 1.0 i dalje. TFE se razvija brzinom munje. Samo za mene je šteta što autor ne podržava Reshade. Možda u budućnosti implementira Ray tracing, to bi bilo super.

Alfredo nr.3 25.02.2023. 10:47

Završio sam. Fenomenalno izgleda od početka do kraja. Xen izgleda odlično. S ovim modom Half Life 1 mi je bolji od Black Mese.

quazar912 25.02.2023. 11:00

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3661615)
Završio sam. Fenomenalno izgleda od početka do kraja. Xen izgleda odlično. S ovim modom Half Life 1 mi je bolji od Black Mese.

opet Xen??

nebi fasla..

kao onaj dio u Crysisu 1 kad "lebdiš" u nečemu...ili Hell dio u Doom 3 ili "only you" u FC 5 - totalno nepotrebno :nono:

Disco 25.02.2023. 12:06

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3661357)
Ovaj mod je vrhunski, kao da ga je radila nvidija. Preporuka svima koje zanima RTX. Odigrao sam sve njegove RTX modove i ovaj je definitivno najbolji.
Ne vidim razliku između ovog i službenih RTX modova kao što su Portal i Quake 2.
Disco, si odigrao Dark Forces? Izašla je verzija 1.0 i dalje. TFE se razvija brzinom munje. Samo za mene je šteta što autor ne podržava Reshade. Možda u budućnosti implementira Ray tracing, to bi bilo super.

Nisam još na tom engineu, ali budem sigurno. Pratim ga stalno, sada se baš ful ubrzao i radi na Linux verziji. S nestrpljenjem čekam Outlaws dio jer to čudo nikada nisam igrao.

Relativno nedavno sam odigrao na DarkXL i tamo je u početku sve izgledalo super, ali kako sam išao dalje sam vidio sve više glitcheva, ne grafičkih nego krivog ponašanja neprijatelja i slično. Odigrao sam ju do kraja u tom stanju.

Ovo nedavno je pred nekih godinu i kusur.:D

DoxyTheCroat 25.02.2023. 12:06

Meni iskreno u Crysisu je sve bilo top, pogotovo dio u njihovom brodu, uletio sam na level bez municije, bolji survival horor od bilo čeg drugog na tržištu.

Alfredo nr.3 25.02.2023. 13:46

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3661618)
opet Xen??

nebi fasla..

kao onaj dio u Crysisu 1 kad "lebdiš" u nečemu...ili Hell dio u Doom 3 ili "only you" u FC 5 - totalno nepotrebno :nono:

Xen u Half Life-u 1 je kratak, nekih pola sata. 4 staze i glavni. U Black Mesi je skoro pola igre. Meni je Xen u Black Mesi bio naporan, a u orginalu mi je taman. Još s RT izgleda super. Ovdje možeš pogledati kako izgleda, imaš djelove svih cetri staza i glavnog na kraju.
https://www.youtube.com/watch?v=IfXO44L-DqI

Alfredo nr.3 25.02.2023. 13:54

Citiraj:

Autor Disco (Post 3661639)
Nisam još na tom engineu, ali budem sigurno. Pratim ga stalno, sada se baš ful ubrzao i radi na Linux verziji. S nestrpljenjem čekam Outlaws dio jer to čudo nikada nisam igrao.

Relativno nedavno sam odigrao na DarkXL i tamo je u početku sve izgledalo super, ali kako sam išao dalje sam vidio sve više glitcheva, ne grafičkih nego krivog ponašanja neprijatelja i slično. Odigrao sam ju do kraja u tom stanju.

Ovo nedavno je pred nekih godinu i kusur.:D

Outlaws je meni odličan. Ja sam odigrao prije godinu, dvije. Možeš ga napraviti da radi i da izgleda ok. Ja sam čak stavio reshade na njega i uspio dobiti depth buffer. Tako da ako ga želiš igrati, možeš i danas.
TFE me je ohladio kad mi je autor rekao da nema u planu napraviti da u Reshadeu radi depth buffer. Meni je fora te igre koje sam odigrao odavno promjeniti da mi izgledaju drugačije pri ponovnom igranju tako da čekam da stavi ray tracing efekte na Dark Forces, ako se odluči za to.

Disco 25.02.2023. 16:47

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3661674)
Outlaws je meni odličan. Ja sam odigrao prije godinu, dvije. Možeš ga napraviti da radi i da izgleda ok. Ja sam čak stavio reshade na njega i uspio dobiti depth buffer. Tako da ako ga želiš igrati, možeš i danas.
TFE me je ohladio kad mi je autor rekao da nema u planu napraviti da u Reshadeu radi depth buffer. Meni je fora te igre koje sam odigrao odavno promjeniti da mi izgledaju drugačije pri ponovnom igranju tako da čekam da stavi ray tracing efekte na Dark Forces, ako se odluči za to.

A ja sam više za QOL popravke tipa WASD+pacov, widescreen, popravljeni HUD, 60 FPS, pokretanje na Win10 bez bilo kakvih virtualki i emulatora. I naravno upscale na više rezolucije, ostale mi nije baš bitno tj da ti budem iskren taj reshade i njegovi efekti mi se i ne sviđaju.

Eno onaj novi engine za Diablo 1(devlituionX) ima čak i HR prijevod cijele igre. :D

Alfredo nr.3 25.02.2023. 17:33

Citiraj:

Autor Disco (Post 3661731)
A ja sam više za QOL popravke tipa WASD+pacov, widescreen, popravljeni HUD, 60 FPS, pokretanje na Win10 bez bilo kakvih virtualki i emulatora. I naravno upscale na više rezolucije, ostale mi nije baš bitno tj da ti budem iskren taj reshade i njegovi efekti mi se i ne sviđaju.

Eno onaj novi engine za Diablo 1(devlituionX) ima čak i HR prijevod cijele igre. :D

Potaknuo si me da instaliram Outlaws s GOG-a. Stavio sam DgVoodoo. Rezolucija 1440p, radi bez problema.

mkey 26.02.2023. 21:00

Ima li možda netko iskustva s Linuxom/protonom i raznim modovima koji ovise od d3d*.dll fajlovima? Koliko ja razumijem, proton ignorira sve zamjenske librarije i koristi vlastitu implementaciju funkcija koje su sadržane u njima.

Malo se zezam sa Max Payne + "MP1-Fixpack" i radi solidno (što se tiče tekstura), međutim sve pizdarije koje ovise o d3d*.dll su ignorirane.

Alfredo nr.3 26.02.2023. 22:40

Citiraj:

Autor mkey (Post 3661902)
Ima li možda netko iskustva s Linuxom/protonom i raznim modovima koji ovise od d3d*.dll fajlovima? Koliko ja razumijem, proton ignorira sve zamjenske librarije i koristi vlastitu implementaciju funkcija koje su sadržane u njima.

Malo se zezam sa Max Payne + "MP1-Fixpack" i radi solidno (što se tiče tekstura), međutim sve pizdarije koje ovise o d3d*.dll su ignorirane.

Probaj na Reshedovom forumu ili discordu.

mkey 27.02.2023. 20:49

Ma gdje god da pitam za gaming na linuxu ekipa se čudi kao da pitam je li tko vidio onu žensku s tri sise iz Total recall :D

Alfredo nr.3 27.02.2023. 22:04

Citiraj:

Autor mkey (Post 3662130)
Ma gdje god da pitam za gaming na linuxu ekipa se čudi kao da pitam je li tko vidio onu žensku s tri sise iz Total recall :D

:)
Ja sam na windowsima tako da ti ne mogu pomoći.

Miki9 03.03.2023. 03:58

Jel moguće igrat s tim novim osvjetljenjem (fiksnim) sa običnim starim grafuljama, znači da nije to rtx dinamičko?

Alfredo nr.3 03.03.2023. 08:31

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3662977)
Jel moguće igrat s tim novim osvjetljenjem (fiksnim) sa običnim starim grafuljama, znači da nije to rtx dinamičko?

Da, Reshade i RTGI shader radi sa bilo kojom grafom bila ona GTX ili RTX, samo treba biti dovoljne jačine. Ja sam s 5700xt bez problema radio s RT shaderom. No što je jača grafa to bolje.

Alfredo nr.3 03.03.2023. 08:36

Half-Life: Field Intensity xash3d-fwgs-0.20 Reshade RAY TRACING GI
https://www.youtube.com/watch?v=xCael_I3xH4

Alfredo nr.3 05.03.2023. 19:01

Dead Space (2008) FPS mod Reshade RAY TRACING GI
https://www.youtube.com/watch?v=NqPeNUK5lEw

atjeroid 06.03.2023. 08:15

Citiraj:

ne kužim zašto se ide na takve govnarije, a ne na kvalitetan remake pogotovo sad po uzoru na Dead Space koji je odlično odrađen posao. Treba se ići na remake jedinice i dvojke i na treći dio. Pa to bi se prodavalo ko vruće kifle

Koji će vrag Half-lifeu remaster, kada je Valve podržao Black Mesa projekt?
Zapravo uopće ne kužim cijelu tu pomanu za remasterima? Nisu u stanju složiti ok igru, pa samo postojeću slože u novi engine? Gluposti...

Alfredo nr.3 09.03.2023. 15:53

Warhammer 40,000 Space Marine - Anniversary Edition FPS MOD Reshade RAY TRACING GI
https://www.youtube.com/watch?v=5NVzj_rePWg

mkey 09.03.2023. 21:43

Citiraj:

Autor atjeroid (Post 3663476)
Zapravo uopće ne kužim cijelu tu pomanu za remasterima? Nisu u stanju složiti ok igru, pa samo postojeću slože u novi engine? Gluposti...

To ti je posljedica generacija ponavljača koje su došle na red da developaju :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:47.