PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Xiaomi Mi Box - Media player (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301146)

ivanr 11.10.2021. 08:45

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3552056)
Spoji fizički tipkovnicu i stisni f4

Ili skini technical keyboard sa Google playstore pa preko Android tv aplikacije pošalji f4

Uspio sam vidjeti bitrate i rezoluciju na taj način, ali frame rate ne pokazuje.

jucca 11.10.2021. 09:33

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3552039)
Ima li netko ideju kako vidjeti rezoluciju i frame rate Netflix streama na ovom boxu? Na fire sticku se uključi onaj developer options pa onda piše na ekranu sve, ali za android tv OS tako nešto izgleda ne postoji?
Možda nekako preko adb-a?

Netflix > Test Patterns

ivanr 11.10.2021. 10:29

Citiraj:

Autor jucca (Post 3552731)
Netflix > Test Patterns

Nije to ono što tražim, ja želim vidjeti koji je frame rate za određenu seriju/film pa onda podesiti display output na taj frame rate prije pokretanja Netflixa, kad je već Netflix aplikacija toliko mutava pa to ne napravi sama kao Kodi ili Plex.
Inače aplikacija je jadna za najveću svjetsku streaming platformu, ne možeš ni veličinu titlova podesit a kamoli nešto više. Valjda američka KISS politika.

franzD 11.10.2021. 11:00

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3552744)
Inače aplikacija je jadna za najveću svjetsku streaming platformu, ne možeš ni veličinu titlova podesit a kamoli nešto više. Valjda američka KISS politika.

Naravno da možeš i veličinu i font i boju i podlogu, ali samo preko browsera na razini profila koji gledaš. Android aplikacija ti uredno otvori postavke u browseru (i ulogira te one-time tokenom) i tamo ispraviš.

ivanr 11.10.2021. 11:22

Citiraj:

Autor franzD (Post 3552750)
Naravno da možeš i veličinu i font i boju i podlogu, ali samo preko browsera na razini profila koji gledaš. Android aplikacija ti uredno otvori postavke u browseru (i ulogira te one-time tokenom) i tamo ispraviš.

Nisam znao da se može u browseru, thx.
Mada mi ni to ne odgovara jer će onda te postavke vrijediti za sve uređaje a ima nas više koji koristimo isti profil :fiju:

Prezime 11.10.2021. 11:57

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3552744)
Nije to ono što tražim, ja želim vidjeti koji je frame rate za određenu seriju/film pa onda podesiti display output na taj frame rate prije pokretanja Netflixa, kad je već Netflix aplikacija toliko mutava pa to ne napravi sama kao Kodi ili Plex.

Samo zbog tog ogranicenja (jadni izbor fontova u samo 3 velicine i dozlaboga jadni izbor boja/podloga) koristim Netflix plugin u Kodi-u. Jest da je interface zastarjeli, ali zato imam titlove kave pozelim... I sva podesavanja koja namjestis rade samo tebi, a ne i svima drugima na tom profilu.
Osim toga u plugin-u mozes vidit frame rate i rezoluciju za svaki stream.

Mihael 11.10.2021. 12:19

A staviti u android postavkama da mijenja osvjezavanje po sadrzaju?

ivanr 11.10.2021. 13:08

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3552760)
Samo zbog tog ogranicenja (jadni izbor fontova u samo 3 velicine i dozlaboga jadni izbor boja/podloga) koristim Netflix plugin u Kodi-u. Jest da je interface zastarjeli, ali zato imam titlove kave pozelim... I sva podesavanja koja namjestis rade samo tebi, a ne i svima drugima na tom profilu.
Osim toga u plugin-u mozes vidit frame rate i rezoluciju za svaki stream.

Gledao sam taj plugin ali se spominje neka mogućnost blokiranja accounta pa nisam htio petljati po tome. Sad sam opet pogledao, čini mi se da je to samo ako hoću su sinkronizirati kodi library sa Netflix-om, ako to ne koristim onda nema bojazni? S tim pluginom bi onda trebao raditi i frame rate match?

ivanr 11.10.2021. 13:10

Citiraj:

Autor Mihael (Post 3552766)
A staviti u android postavkama da mijenja osvjezavanje po sadrzaju?

Koliko vidim Netflix app ne koristi taj feature, barem ne na Mi boxu.

franzD 11.10.2021. 13:36

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3552754)
Nisam znao da se može u browseru, thx.
Mada mi ni to ne odgovara jer će onda te postavke vrijediti za sve uređaje a ima nas više koji koristimo isti profil :fiju:

To nije Netflixova krivica :) Ja sam htio sam ispraviti krivi navod da se ne može ništa. Može se i postavke vrijede za sve uređaje i poprilično se dobro skalira veličina.

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3552760)
Samo zbog tog ogranicenja (jadni izbor fontova u samo 3 velicine i dozlaboga jadni izbor boja/podloga) koristim Netflix plugin u Kodi-u.

A eto, ja mogu dobiti točno ono što mi treba za čitljive titlove, žuti ili sivi font, polutransparentni boks, dok kod Primea ili HBO GO to ne možeš postići da se na trepavice postaviš. HBO GO daje samo odabir veličine, a Prime ima valjda 5 veličina fonta od kojih ni jedna ne odgovara, svaka je ili prevelika ili premala. Netflixove barem imaju neke logike.

Prezime 11.10.2021. 15:20

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3552783)
Koliko vidim Netflix app ne koristi taj feature, barem ne na Mi boxu.

Napisao sam to za Kodi Netflix Addon, ne za NF aplikaciju ;)

Prezime 11.10.2021. 15:23

Citiraj:

Autor franzD (Post 3552793)
A eto, ja mogu dobiti točno ono što mi treba za čitljive titlove, žuti ili sivi font, polutransparentni boks, dok kod Primea ili HBO GO to ne možeš postići da se na trepavice postaviš.

Pisao sam za NF Kodi Addon, ne za native aplikacije. Naravno da u Kodi-u mozes postic sve sa fontovima i u HBO_Go EU addon-u, kao i sa NF addonom, a Prime ne koristim...

mdrla 14.10.2021. 12:31

Pozdrav,
Kako radi A1 za van, na njemu?

Blue Spirit 14.10.2021. 16:42

Poz kupio za prijatelja Mi Box 4K i treba mu za sutra hitno... da iznenadi zenu i malu.

Što da instaliram (koju aplikaciju) da se preko njega mogu gledat naši kanali i da ima crtice za malu od 3 god ?

Ako treba može odgovor i na pm.

BlackDwarf 22.10.2021. 11:33

CEC uredno radi?

mdrla 26.10.2021. 14:45

Citiraj:

Autor mdrla (Post 3553633)
Pozdrav,
Kako radi A1 za van, na njemu?

Itko?

a1 xplore tv go?

Mihael 26.10.2021. 19:00

Max tv to go radi super kao i "iptv" ako ti pomaže

p3r02d3r0 27.10.2021. 09:19

Može li Mi Box S poslužiti kao Plex Media Server?

Imam situaciju da su mi svi filmovi i serije na mrežnom media serveru WD Cloud na koji nažalost ne mogu instalirati Plex Media Server. Pa mi PC služi za to. Al me nervira što mi PC mora radit kada na TV-u želim gledat filmove preko Plexa.

mdrla 27.10.2021. 09:21

Citiraj:

Autor mdrla (Post 3556427)
Itko?

a1 xplore tv go?

Zvao sam službu za korisnike A1, kažu da radi ako je na boxu android 10 ili više

Na mi boxu dolaziti android 8.1, pretpostavljam da povuče nadogradnju na Android 10?

ivanr 27.10.2021. 09:32

Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3556583)
Može li Mi Box S poslužiti kao Plex Media Server?

Imam situaciju da su mi svi filmovi i serije na mrežnom media serveru WD Cloud na koji nažalost ne mogu instalirati Plex Media Server. Pa mi PC služi za to. Al me nervira što mi PC mora radit kada na TV-u želim gledat filmove preko Plexa.

Ne može, osim ako se eventualno da staviti Libreelec ili Coreelec na njega. Ali ti onda to više nije Mi Box nego Kodi.
Ne znam šta vidite u tom Plexu. Probao sam server na Coreelecu i klijent na Mi Boxu, bufferira katastrofa. Ubio Plex i koristim Kodi na svim uređajima u kombinaciji sa Sambom na Coreelecu, radi puno bolje nego Plex.

kiki86 27.10.2021. 09:32

najnoviji update je android 10 na mibox s, samo treba nadogradnju pustit da odradi, cec radi uredno. Neznam dal može bit plex media server, pretpostavljam da onda mora raditi cijelo vrijeme? ja sam ga koristio kao plex player di mi je vrtio filmove sa kompa bez problema, ko server nisam probao.

ivanr 27.10.2021. 09:35

Citiraj:

Autor mdrla (Post 3556584)
Zvao sam službu za korisnike A1, kažu da radi ako je na boxu android 10 ili više

Na mi boxu dolaziti android 8.1, pretpostavljam da povuče nadogradnju na Android 10?

Ne, povuče upgrade na Android 9. Nema android 10 za njega.
Ako baš hoćeš možeš mi posudit account za taj explore pa probam kod sebe upogoniti preko vikenda da vidimo bi li radilo na Mi Boxu ili ne.
Edit: provjerio play store na Mi boxu i nema te aplikacije. Mislim da ti to neće raditi na Mi boxu.

p3r02d3r0 27.10.2021. 09:44

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3556588)
Ne može, osim ako se eventualno da staviti Libreelec ili Coreelec na njega. Ali ti onda to više nije Mi Box nego Kodi.
Ne znam šta vidite u tom Plexu. Probao sam server na Coreelecu i klijent na Mi Boxu, bufferira katastrofa. Ubio Plex i koristim Kodi na svim uređajima u kombinaciji sa Sambom na Coreelecu, radi puno bolje nego Plex.

Ma koristio sam i Kodi, al Plex mi služi dovoljno za to što mi treba.

Niš, kad kupim Box S, probat ću pa javim funkcionira li :D

xlr 27.10.2021. 10:02

Najjeftinija alternativa bi ti bila jedan raspberry pi i plex server na njemu, a storage ostavis na wd-u. Ne znam radis li transcoding ili ne, ako ti nije potreban onda bi ti to moglo raditi dosta dobro. Nisam primjetio da rpi hoce umrijeti, radio mi je sasvim dobro.

Inace, meni ne taj plex client app i na jacem shieldu jednostavno koma. Ne mogu ga provariti nikako. Drazi mi je Kodi + plexkodiconnect. Plugin mi radi brze od sluzbenog plex appa, ima vise opcija pogotovo oko titlova (skidanje s neta, fontovi, delay), bolje mogucnosti hendlanja slike (zoom), zvuka (boost) i sl...

Ako te bude sta zanimalo za rpi plex server i da ti nesto konkretnije pogledam u praksi, javi se pa testiramo.

p3r02d3r0 27.10.2021. 11:46

Update i sorry na malom OT: upravo sam skužio da je Plex napravio Media Server aplikaciju za single bay WD My Cloud s OS5. Nedavno sam ažurirao na OS5. Baš ću isprobat radi li to kad dođem doma.

kiki86 27.10.2021. 12:11

Citiraj:

Autor ivanr (Post 3556590)
Ne, povuče upgrade na Android 9. Nema android 10 za njega.
Ako baš hoćeš možeš mi posudit account za taj explore pa probam kod sebe upogoniti preko vikenda da vidimo bi li radilo na Mi Boxu ili ne.
Edit: provjerio play store na Mi boxu i nema te aplikacije. Mislim da ti to neće raditi na Mi boxu.

istina moj bed, nema android 10, zadnji update je android 9 iz 7 mjeseca, neznam zašto sam mislio da je prešao na 10ku :hitthewal:

p3r02d3r0 28.10.2021. 08:33

Citiraj:

Autor p3r02d3r0 (Post 3556616)
Update i sorry na malom OT: upravo sam skužio da je Plex napravio Media Server aplikaciju za single bay WD My Cloud s OS5. Nedavno sam ažurirao na OS5. Baš ću isprobat radi li to kad dođem doma.

Probao sinoć i stvar uglavnom funkcionira. 4K naravno ne može povući zbog manjka procesorske snage, ali u 90% slučajeva sve odradi jako dobro. Ugodno sam iznenađen.

No Mi Box S planiram uzet bez obzira na to.

yoke 30.10.2021. 09:31

Pitanje, uzeo sam mi box s...
Instalirao KODI 19.3 matrix
U postaka - system - display - resolution - mi nudi samo 1920x1080p ?
Na rPi mi je tu nudio razno razne rezolucije
Kako to namjestiti na 4K ?

U stilu, ako pustim 4K film, dali mi ga prikazuje kao 1080p ili 4k ? (Ako je pod rezolucijom namjesteno 1080p jer 4k ne mogu odabrati)

ivanr 30.10.2021. 10:28

Citiraj:

Autor yoke (Post 3557216)

U stilu, ako pustim 4K film, dali mi ga prikazuje kao 1080p ili 4k ? (Ako je pod rezolucijom namjesteno 1080p jer 4k ne mogu odabrati)

Stavi rezoluciju u postavkama mi box-a na auto, pa onda vidi daje li ti Kodi više rezolucija.

Prezime 30.10.2021. 11:44

Citiraj:

Autor yoke (Post 3557216)

Kodi uvjek prikazuje izlaznu rezoluciju jednaku ulaznoj (osim ako ga sa White List drugacije podesis) bez obzira koja je rezolucija UI-a.

Dakle mozes slobodno postavit interface na 1080p i uz Android postavku na "Auto" izlaz videa ce se prikazat u native rezoluciji. Naravno ako ga ne ogranicis u Kodiu sa "White List" koju u pravilu trebas ostavit praznu. Nju koristis samo u slucaju ako nisi zadovoljan prikazom nizih rezolucija, 1080p i 720p, onda njih stavis u White List i Kodi ih onda salje na izlaz u tim rezolucijama a upscaling na 4k radi tvoj TV. Obicno premium TV-i imaju znatno bolji upscaling od boxova...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05.