PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dopunsko zdravstveno osiguranje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298741)

prileee 06.03.2024. 18:23

Ja imam allianz, nesto jeftinije od hzzoa a pokriva isto, cak i nesto vise ali ne znan tocno sta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Amdejac 06.03.2024. 18:58

Citiraj:

Autor tomycrosound (Post 3732332)
Umrla tema?

Vrijeme je da uzmem neko dopunsko,
obzirom da se ne snalazim u njihovim uvjetima, listama, itd, a ne želim to studirati, pitanje je jednostavno -
ima li DO koje pokriva jednako kao HZZO, (ili više) a da je jeftinije makar par eura od HZZO?

HZZO pokriva sve osim B liste lijekova i s njima si siguran da nečeš od pretraga ili nedaj bože ležanja u bolnici platiti ništa.
Kod ostalih treba dobro čitat sitna slova pogotovo ako ti treba B lista lijekova. Ja sam imao do nedavno Wiener i svaka im čast, pokrili su mi B listu lijekova iako sam im mjesečno radio trošak od skoro 80 eura, a plaćao sam 10 eura. Sad su to promjenili. Polica je skuplja, pokrivaju B listu do određenog iznosa i ne pokrivaju direktno u apoteci nego se plati pa se traži povrat novca.
Trenutno imam dva dopunska. HZZO i Croatiu.

Ziiky 06.03.2024. 21:41

Ja imam Allianz, đaba, al preko firme, A+B lista ljekova + sve participacije
Vjv tarifa postoji i za pučanstvo svekoliko pa proučite

Amdejac 06.03.2024. 23:16

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3732361)
Ja imam Allianz, đaba, al preko firme, A+B lista ljekova + sve participacije
Vjv tarifa postoji i za pučanstvo svekoliko pa proučite

Ovo su ti sitna slova u polici dopunskog osiguranja.
Citiraj:

10. Iznos osiguranja
Iznosi osiguranja po Paketu A i Paketu A+B su neograničeni za pokrića
navedena uvjetima osiguranja osim pokrića za lijekove s Dopunske
(B) liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Pokriće
po dopunskoj (B) listi lijekova je ograničeno na najviše dvije kutije
istovrsnog lijeka u jednoj godini osiguranja, osim ako nije drugačije
ugovoreno.
To je u mom slučaju kada nadoplaćujem lijekove sa B liste da imam pravo samo 2 mjeseca, a ostalih 10 mjeseci plaćam lijekove sa B liste + dopunsko osiguranje.

tomycrosound 07.03.2024. 06:21

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3732335)
HZZO pokriva sve osim B liste lijekova i s njima si siguran da nečeš od pretraga ili nedaj bože ležanja u bolnici platiti ništa.
Kod ostalih treba dobro čitat sitna slova pogotovo ako ti treba B lista lijekova. Ja sam imao do nedavno Wiener i svaka im čast, pokrili su mi B listu lijekova iako sam im mjesečno radio trošak od skoro 80 eura, a plaćao sam 10 eura. Sad su to promjenili. Polica je skuplja, pokrivaju B listu do određenog iznosa i ne pokrivaju direktno u apoteci nego se plati pa se traži povrat novca.
Trenutno imam dva dopunska. HZZO i Croatiu.

Trenutno mi ne treba ništa, ali sam prosle god bio dan u bolnicinpa su me za povremene pretrage narednih par dana derali na svakom ćošku s računima. Nakon toga sam na dd hzzo, pitam se ima li isto, a jeftinije. Ne čitaju mi se sitna slova pa pitam direktno.. Banka mi baca reklamu za Wiener već od nešto manje od 7eur.. a ne nalazim detalje.

chief_wolfinjo 07.03.2024. 07:06

ja mami plaćam HZZO dopunsko, i ne plaća ništa dodatno.

LeskiRM 07.03.2024. 07:09

uzmi HZZO i bok. S ostalima je bilo slučajeva gdje su raskidali police teže oboljelima, a mislim da i neke kuće poskupljuju što ideš stariji, jedino HZZO ima fiksnu cijenu za sve

Ziiky 07.03.2024. 07:15

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3732379)
Ovo su ti sitna slova u polici dopunskog osiguranja.

To je u mom slučaju kada nadoplaćujem lijekove sa B liste da imam pravo samo 2 mjeseca, a ostalih 10 mjeseci plaćam lijekove sa B liste + dopunsko osiguranje.

Ja nemam to ograničenje. Policu koristim poprilično i do sada mi je apsolutno sve bilo refundirano. I A i B lista.
Policu imam par godina.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:31.