![]() |
Možeš bacit oko ovdje na usporedbu. Nema nedostataka u odnosu na Lite, slobodno uzmi. Pro je namijenjen za još malo veće prostorije i ima dodatni senzor peludi što dva jeftinija nemaju.
|
Vi koji imate 4 lite, dal je dovoljno tih? Recimo po noci tokom spavanja.
4 compact je nekaj glasniji od 4 lite. |
Ja sam uzeo Pročišćivač zraka XIAOMI Mi Smart Air Purifier 4 EU, dovoljno tih za spavanje, radi u automatic modu stalno.
Preporuka |
Lite takodjer jako tih, gotovo necujan. Za koji dan mi dolazi i Compact, pa mogu direktno usporediti.
Pretpostavljam da ce Compact biti glasniji, zbog manjeg ventilatora Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Spavam metar i pol od Lite 4. Čujem ga jedino ako se po noći pojača jer nešto uđe kroz ventilaciju.
|
Ipak uzeo 4 lite, pa ćemo vidit.
Na prvu mi djeluje dost tiho.. Bio je i AP 4 al tj košta 234€, ima taj ionizator i navodno osvježava (planinski, morski itd.) zrak, tak nekak mi je tip objašnjavao, al veli da je sad to individualno, dal vrijedi 100€ više spram 4Lite, ne znam. |
Što se ionizatora tiče, baci oko. Koliko sam shvatio, bolje ga ne koristiti dok si u istom prostoru. Ali može se isključiti ta opcija u Šomotovom softveru.
|
Citiraj:
Nadam se da ce ovaj 4lite odradivat posao, prasine se nabere, nije nis strasno, al zna se s vremenom osjetit onaj ustajali zrak, s tim da je prozor stalno otvoren. |
Ionizatore koriste alergičari jer sruši pelud i prašinu iz zraka na pod. Znam neke ljude koji bez toga ne mogu disati u proljeće. Bio mi je koristan u davnim danima kad sam još dozvoljavao pušenje gostiju u dnevnoj sobi.
Sad ga već dugo ne koristim. Filter je bolji i daleko brže čisti. BTW: gledao sam negdje da je UV dioda na Xiaomi Elite Purifieru preslaba da bi imala neki učinak… |
Ljudi pozdrav,
ono što mi je bitno kod pročiščivača je da pomaže kod uklanjanja čestica poput peludi i prašine radi alergije, da nije bučan, odnosno da mogu spavati u prostoriji u kojoj radi i da uklanja čestice PM2,5 u cjenovnom rangu do max 150 eura, naišao sam na ovaj AENO pročišćivač na popustu: https://www.ozone.hr/product/pro-i-i...3-32db-bijeli/ Osim toga Xiaomijev 4 lite: https://megabajt.hr/proizvod/xiaomi-...gn=direct_link S obzirom na gore opisane potrebe, imate li preporuku kojeg od ova 2 uzeti? Čitam i da ionizator i uv lampa ne bi trebali biti upaljeni dok sam u sobi pa me zanima je li kod ovih pročiščivača postoji opcija da dok sam u sobi radi samo HEPA filter, a ne i funkcije ionizatora i uv lampe? Hvala! |
Ima tko iskustva sa ovim Xiaomi, treba nam malo veći a pise da je za 100m2 pa bi ga stavili u hodnik. Nemam pojma dal on zrak iz ostalih soba povlaći pa da bi možda bilo bolje više manjih za bitne sobe...
|
Xiaomi Mi Air Purifier 4 Pro, yay or nay? Taman mi je unutar budzeta, 200€ +/- 10%.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma vodio sam se time koliko love sam spreman dati. Primarno mi treba da ocistim zrak u spavacoj nakon sto proluftam prije spavanja. Sve preko toga je bonus, ali nece biti na odmet. Jesu li svi Xiaomi prociscivaci ograniceni na original filtere? |
Citiraj:
Uglavnom, ako trebaš za jednu sobu, možda bolje neki manji koji može na policu/stol/ormar, da ti ne zauzima kvadraturu na podu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:08. |