![]() |
vezano uz narudžbu za S9, stiglo upravo na mail
https://s19.postimg.org/6ovi49jfz/Untitled-1.png ubo :zdero2::amen: :goood: :care::zdero: :roller: :goood: :banana: :CoolRamb::rambo: :DualWiel: :Machineg: |
Koliko si platio na kraju?
3k€? |
Platio u BTC-u, 0.3242425BTC za jedan S9+napajanje.
Imam VAT ID broj, tak da nisam morao platiti VAT znači: €2.231(S9) + €198(PSU) + €25(shipping) = €2454 = 0.3242425BTC @FikiMrcina, tvoje S9-ke još uvijek predu? Profit odgovara izračunima sa online kalkulatora? Jel rade kakve probleme? |
Čekat to uzimaš na firmu? Kako si proveo uplatu i kakav račun će ti izdati da platiš PDV?
|
@darQ da, sva tri rade odlicno, dakle da pokucam niti jednog problema. A sad sto se tice prihoda tesko mi je rec jer BTC stvarno divlja zadnjih dana pa je tesko izrazit bilo sta u novcima. Uglavnom oko 10ak dolara dnevno uprihodujem po svakom mineru.
I da, kako si uspio miner preko firme provuc??? Mislim ja sam kartice dosta kupovao preko firme ali miner sam privatno narucio.. |
pa jednostavno sam u formi za narudžbu u polje "Company VAT number (optionally)" utipkao svoj PDV ID
https://www.antminerdistribution.com...ur-order-here/ doduše, nemam nekakvu "pravu firmu" nego obrt koji je u paušalnom sustavu oporezivanja, tak da u biti ni nisam u sustavu PDV-a :D @buljaka: napisao sam u postu iznad da sam platio BTC-om. Račun? Štajaznam, budu valjd nešt isprintali... |
Hm jel neće oni sad poreznoj slati iznos jer oni moraju pravdati zašto nisu naplatili PDV odmah...? Ništa sretno ti. Ako prodje bez PDV bit će super
|
Da budem iskren, neam pojma nit me to zanima jer mislim da je to posao porezne i sličnih državnih "institucija", a oni da svoj posao rade kak treba, ne bi im se događali Sanaderi i Todorići, a još uz sve to bi mi i tete u poreznoj nešto i znale odgovoriti kad ih pitam.
Ak budem što trebao dodatno platiti, naravno da budem, ja od svojih obveza ne bježim, samo gledam da prođem što povoljnije kao i svaki normalni pojedinac. |
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/?locale=hr
Provjeriti mozes i sam ako si registriran za stjecanje dobara iz EU. U protivnom, moguce je da ti naknadno zatraze i placanje pdv-a. |
napisao sam da imam važeći PDV-ID broj, što bi onda naravno i značilo da sam to već provjerio ;)
da naknadno zatraži tko ? |
Onda nitko, ocito nisam dobro procito.
mob |
PDV-ID broj može dobiti i fizička osoba...
|
točno
Poslano sa mog Nexus 5X koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Moraš predat pdv-s obrazac, a miner si uvedi kao računalo u imovinu. Jel oni ce predat pdv-z i onda porezna provjerava (sistem provjerava tvoju s prijavu) inace dolazi do nepravilnosti pa ces dobit poziv za ispravak. |
Obrt u sustavu paušalnog oporezivanja ne vodi imovinu, ni troškove, niti je u sustavu PDV-a.
Enivej, ak šta dođe, platim, i idemo dalje, jel ne? Poslano sa mog Nexus 5X koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Antminer V9 novi miner od bitmana samo za kinesko tržište, zasada.
|
Samo upis za buduće naraštaje, tek danas nakon 5 dana validirano plaćanje antminera od Bitmaina. Težak i stresan je život minera.:hitthewal:
|
Citiraj:
Ali nemože ni za papar zaradit, jedino da radi samo na jeftinoj tarifi! |
Citiraj:
Ovaj navodno koristi neke nove BM1580(135 komada) chipove, S9 koristi BM1387(189 komada). Sad što bi im to trebalo značiti ne znam. |
Citiraj:
\o/ |
a ništa onda, pokloni nam te grafe :)
meni su ti mineri jako rizični za kupovinu, čekaš ga 2-3 mjeseca i samo gledaš svaki dan koliko ti se smanjuje zarada, a još nije ni stigao |
Citiraj:
Vidis kako sve pada??? Zasto nisi sve prodao??? PROOODDDAAAJJJJ!!!! :roller: |
Citiraj:
ali doći će opet cijene na razinu 12og mjeseca :) |
Citiraj:
|
Razmišlja li netko o vom mineru: WHATSMINER M3
https://pangolinminer.com/ Dosta je jeftini od S9, isti hash, samo guca 2 KW. |
Shipping
DHL: $130.00 |
Deep Learning Accelerating Card SC1 bitmanova ai kartica sa 16GB za 600$.
Kako se ova kartica nosi sa majnanjem? Sigurno nije nešto, al isto valja pitati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom je, davao je manje ali su napravili neki difficulty update pa sada vise coinova dnevno dobijes sto je super ako se cijena malo oporavi... Mislim i ovako je odlicno da se razumijemo, nekih 35 dolara dnevno :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:49. |