![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Oni prosto hoće svaki svoj ormar imat. |
Citiraj:
Vjerovatno tamo ima puno parica, pa nije sve u jedan ormarić stalo, samo nije mi jasno zašto nisu onda oboje stavili jedan do drugog, tamo kod kioska di je prvi ima dosta mjesta. |
Jel tu neko na sjeveru primjetio koji ormaric? VZ/CK? :D
|
Ovaj postavljen u mojoj ulici već pliva u vodi. :lol2:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Majstor radi... :D https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dd709d3004.jpg
Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk |
Eh, kad smo kod ormarića.
Tu u kvartu postavili jedan prije pol godine. Al nikako da ga spoje na trafo, jadan trafo nema ni brojač i iz njega još uvijek viri debeli PVC kabel za spajanje na mrežu. I tako ja svako malo prolazim ovih pol godine a oni nikako spojit struju na trafo. I neki dan primjetim neke žičice oko ormarića, sjašem s bickle, prislonim uho na ormarić, kadli ono: čuje se ventilator od napajanja ili od čega več unutra. Izgleda da su počeli spajat na struju na neku drugu foru jer ormarić zuji a nije spojen na trafo. froxie, šta nisi pito majstora šta to radi tamo umjesto da ga mučki slikaš s leđa? |
Grupni MDF 12kn/komad :D
|
Citiraj:
Trebal si mu donesti pivu, odmah bi sve saznal. :)
|
Citiraj:
ma mislim da su radili neka testiranja jer imao je ispod sebe neku kutiju iz koje su virile zice a bio je i na vezi sa nekim ili u centrali ili u stozeru... Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk |
Evo i na Kajzerici u ZG je niknuo neki ormarić, sličan je ovima što se vi postali...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...265755af7c.jpg
|
Identičan. Da to je FTTC od HT-a.
Citiraj:
Prije su postavljali brojila+trafo+kabinet. Izgleda da su neki novi deal sredili s Elektrom. |
Brojilo mora biti da bi se znala potrošnja. Možda će dovesti napajanje iz neke zgrade u blizini koja ima brojilo...
Počeli su radovi u Vatrogasnoj ulici u Osijeku, HT provlači FTTC.
Prije par godina tu je Bnet prošao sa optikom. |
Nekako mi se čini da je sve stalo u Zagrebu u zadnjih par mjeseci što se tiče ormarića.
Tko je jamio je jamio, čini se. Ovima ostalima optika 2020 :) |
Pa Zagreb je sređen više manje koliko ja kužim, još je periferija ostala.
|
A nije bas tako:
Hrvatski telekom je trebao zapoceti u ozujku mjesecu izgradnju svjetlovodne mreze u djelovima Zagreba, Zaprudje (POS), Cankareva, zatim u mjesecu svibnju Sigecica-zapad, Kanal i Marticeva a jos je predvidjeno u mjesecu srpnju Cvjetno naselje i Nova cesta. VIP u svibnju mjesecu u naselju Brestje, a u mjesecu srpnju u Dubravi oko Konjcinske. |
Citiraj:
|
Sa stranica HAKOM-a, nema izgradnje ako im HAKOM ne odobri, a ove gore napisane lokacije su odobrene.
|
bitno je da se radi, problem fttc-a je sto samo ht-ovi korisnici dobijaju vece brzine, osim ako se ostali isp-evi ne dogovore oko nekakvog bitstream accessa direktno sa fttc-a a da nisu puno vece cijene usluge
|
|
Citiraj:
Evo još jedan planirani u Zagorju. Planirana je postava FTTC kabineta u okolici Zaboka na lokaciji Grabrovec pokraj dječjeg igrališta.
|
Citiraj:
|
Lako šta oni sade te ormare, to je u redu ... koliko ih je stavljeno u funkciju / korisnika prebačeno na njih i jesu li vukli nove kabele do korisnika ??
|
ne vjerujem da ce se vuci novi kablovi, zato je postavljen fttc da skrati petlju do korisnika
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:37. |