PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Autoškola - mišljenja, preporuka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=253776)

Speedbreaker 15.02.2014. 16:19

Ne kužim kaj će ti tehnika tako naglog ubrzavanja već sad, kad to ne smiješ u autoškoli raditi.
Ali evo svejedno (stavi na 2: 37):

Valley7 15.02.2014. 16:46

Citiraj:

Autor Speedbreaker (Post 2546886)
Ne kužim kaj će ti tehnika tako naglog ubrzavanja već sad, kad to ne smiješ u autoškoli raditi.

A da mogu brzo pobjeći od ovih koji iza vole trubiti i raditi razne glupe stvari koje me ometaju. Često se netko na semaforu odostraga nakelji i iritira me, svima se žuri etc..

Princ288 15.02.2014. 19:20

Pa to pitaju i na ispitu dok polazes dio na poligonu :) mene je to instruktor naucio sat prije ispita :D trebalo je ubrzat od pocetka one staze i prebacit u drugu i tako do zadnjih par metara držat gas pa se naglo zaustavit tako da trzneš ispitivača :) po meni kao obično kretanje, paziš da ti se ne izgasi auto i onda po gasu ;)

Speedbreaker 15.02.2014. 19:48

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2546897)
A da mogu brzo pobjeći od ovih koji iza vole trubiti i raditi razne glupe stvari koje me ometaju. Često se netko na semaforu odostraga nakelji i iritira me, svima se žuri etc..

Aha, na to si mislila. Princ je dobro objasnio, lagano s kvačilom dok ne kreneš, a kad ga možeš pustit onda poklopi gas.
Iako mislim da ti još trube zato što nisi ušla u naviku gdje hvata kvačilo pa moraš ciljat stalno, to će doć s vremenom, rijetki to mogu na brzinu pohvatat. U autoškoli si da naučiš pravila i općenite stvari o vožnji, a to kretanje će ti kasnije doć, kao i opažanje autiju oko sebe, povremeno gledanje u stražnji retrovizor dok voziš i takve sitne ali bitne stvari.

Valley7 14.03.2014. 08:25

Zašto me tjeraju da na semaforu stojim sa stisnutom spojkom? Krije li se iza toga neka crna magija ili kaj? Pa noga mi otpadne dok 5 minuta grčevito stišćem to čudo, nemam pojam zašto ne smijem izbaciti iz brzine kao sav normalan narod...

I imam već preko polovice odvoženog a još me nisu naučili bočno parkiranje. Ne znam kaj se čeka sa tim. Možda da nabavim svoje auto na kojem ću se samostalno učit. :D

Autocesta mi je još uvijek nepoznanica, to se isto valjda moram naučit ja bez njih. Bitno da mi uzimaju 1200 kn za 8 sati, i to krnjih 8 sati od 45 min. Znam da je svuda tak, ali je svejedno to imbecilno. :D

Te autoškole su čista pljačka. I još 500 kn za hrpu ničega pod nazivom "prva pomoć". Uh uh.

domis 14.03.2014. 08:34

otkad tjeraju da držiš kuplung na semaforu?
mene su učili da uvijek stavim u ler i lagano :)

Princ288 14.03.2014. 08:37

Da se ne opustiš tokom vožnje xD , makar sam ja smio tj i jesam npr na krizanju sa vukuvarskom uvijek u ler išao, moraš biti upoznatima sa trajanjima semafora, da ne bi bilo da ti u ler a ono se zeleno upali :)
Bočni parking sam ja na 30 satu prvi put i nije ti to neka filozofija, a i ak oces , pitaj instruktora da te nauci :)
Na autocesti nemas kaj ucit ocim ic vecom brzinom, bolje ti je da vjezbas voznju po centru grada. Neznam zasto ne pitas instruktora i dogovoris se s njim ako nesto hoces probati, promijeniti...

panda505 14.03.2014. 09:52

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2562496)
I imam već preko polovice odvoženog a još me nisu naučili bočno parkiranje. Ne znam kaj se čeka sa tim. Možda da nabavim svoje auto na kojem ću se samostalno učit. :D

Autocesta mi je još uvijek nepoznanica, to se isto valjda moram naučit ja bez njih. Bitno da mi uzimaju 1200 kn za 8 sati, i to krnjih 8 sati od 45 min. Znam da je svuda tak, ali je svejedno to imbecilno. :D

Te autoškole su čista pljačka. I još 500 kn za hrpu ničega pod nazivom "prva pomoć". Uh uh.

Take it easy! :D

Ja sam na autocestu prvi put išao na 31. ili 32. satu, a bočno parkiranje onda još nisam ni radio :D

Što se tiče semafora i spojke, e jbga, tak je i meni bilo :D
Dok položiš voziš po vlastitim pravilima pa bude bolje :D

Valley7 19.03.2014. 13:09

A je li netko bio nedavno na ispitu za prvu pomoć da mi veli kako to otprilike izgleda i što oni tamo pitaju?

Nama na prvoj pomoći rekoše da ne treba oživljavati nekoga tko ima rak jer taj će ionako umrijeti. Pretpostavljam da takva informacija piše na čelu unesrećenoga :D

domis 19.03.2014. 13:13

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565359)
Nama na prvoj pomoći rekoše da ne treba oživljavati nekoga tko ima rak jer taj će ionako umrijeti.

onda ne treba nikoga ozivljavati jer budemo svi umrli :chears:

panda505 19.03.2014. 13:18

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565359)
A je li netko bio nedavno na ispitu za prvu pomoć da mi veli kako to otprilike izgleda i što oni tamo pitaju?

Nama na prvoj pomoći rekoše da ne treba oživljavati nekoga tko ima rak jer taj će ionako umrijeti. Pretpostavljam da takva informacija piše na čelu unesrećenoga :D

Imaš skup papira sa pitanjima i onda izvlačiš. Imaš po 3 pitanja na papiriću.

Ak se dobro sjećam, meni su pitanja bila - što sa osobom koja je bez svjesti, a ima ozljedu kralješnice; prva pomoć kod unutarnjeg krvarenja i transport osobe sa ozljedom prsnog koša

Valley7 19.03.2014. 13:29

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2565365)
Imaš skup papira sa pitanjima i onda izvlačiš. Imaš po 3 pitanja na papiriću.

Ak se dobro sjećam, meni su pitanja bila - što sa osobom koja je bez svjesti, a ima ozljedu kralješnice; prva pomoć kod unutarnjeg krvarenja i transport osobe sa ozljedom prsnog koša

Samo ljude sa time bez veze maltretiraju, ne vidim beskorisnije stvari na planetu od te prve pomoći...

A dobro, i kakva je stopa prolaznosti na tome? To, pretpostavljam, pitaju usmeno?

panda505 19.03.2014. 13:40

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565374)
Samo ljude sa time bez veze maltretiraju, ne vidim beskorisnije stvari na planetu od te prve pomoći...

A dobro, i kakva je stopa prolaznosti na tome? To, pretpostavljam, pitaju usmeno?

a dobro, neke stvari znati nikad nije na štetu, bilo da moraš pružati prvu pomoć nakon prometne ili općenito dok se netko sruši u kući :D

O prolaznosti fakat nemam pojma. Iako, kad sam bio na predavanjima iz toga, liječnik koji nam je predavao je rekao kao da će svaki drugi pasti :D

hedgehog 19.03.2014. 13:48

Onaj koji ti je rekao da se ne treba oživljavat čovjeka koji ima rak je totalni kreten i to mu slobodno smiješ reći..ne da je takvo nešto krajnje jadno i nehumano nego je i kazneno djelo, tako da mu slobodno to reci..nadam se da je sve bilo rečeno kroz šalu, ali čak i da je to slučaj to je dosta gnjusno za reći..ispit iz prve pomoći nije "beskorisan" nego takvo znanje jako dobro dođe..da je po mome ja bi puno više "davio" ljude s tom prvom pomoći nego što je trenutno slučaj di može proći i prolazi bilo tko uz jedno do dva glupa i banalna pitanja :D

da se vratim na temu :D nemaš se čega bojati..to prolaze svi ko iz šale..malo proučiš onu knjižnicu par sati i to je to..većinu ionako znaš/bi trebao znati iz opće kulture

Valley7 19.03.2014. 14:00

Citiraj:

Autor hedgehog (Post 2565384)
Onaj koji ti je rekao da se ne treba oživljavat čovjeka koji ima rak je totalni kreten

Tip je to par puta hladnokrvno ponovio, ali nije mi jasno po čemu se to prepoznaju ljudi sa rakom, u tom je poanta... :D

Citiraj:

ne da je takvo nešto krajnje jadno i nehumano nego je i kazneno djelo,
Kazneno djelo? A to valjda samo ako si u svojstvu vozača koji je upetljan u nesreću. A sad, je li nehumano, to stvarno nemam pojma. Ja lično preferiram, ako ću ikad imati tešku ozljedu, da me netko dokrajči sa pucnjem u glavu a ne da me mrcvari u nekoj glupoj bolnici. :D

Citiraj:

da se vratim na temu :D nemaš se čega bojati..to prolaze svi ko iz šale..malo proučiš onu knjižnicu par sati i to je to..većinu ionako znaš/bi trebao znati iz opće kulture
Yep, ako samo treba to nabiflati kao papiga iz one knjige onda nema problema. Strah me samo da mi ne podvale da nešto demonstriram na onoj jezivoj lutki jer tad ću se totalno zblesirati.

hedgehog 19.03.2014. 14:13

Pa to je kazneno djelo ne pružanja pomoći i kažnjava se zatvorom do 1 godine..članak 123. kaznenog zakona..slobodno uputi tog "predavača" :D kak ćeš ti znat ima li netko rak, normalno da nećeš.. :D

Ma od praktičnog dijela eventualno će te pitat kako pružiti umjetno disanje i svezat trokut maramu :D ali kad sam ja bio nije bilo ni toga..svako po par usmeni pitanja i to krajnje jednostavnih i to je to

domis 19.03.2014. 14:35

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565394)
Tip je to par puta hladnokrvno ponovio, ali nije mi jasno po čemu se to prepoznaju ljudi sa rakom, u tom je poanta... :D

daj samo ime i prezime tog lika pa ako (nedo bog) tresnem nekog i ako taj neko ispadne da je taj kreten, da mu odbijem pruzanje hitne pomoći jer smatram da ima rak na mozgu :D

QuidZz 19.03.2014. 14:35

Sjecam se jedne situacije nedaleko od Sinja kad sam isao kod prijatelja. Lokalna ekipa sjedi na zidicu, ljeto, sunce, +40, piva svakome u ruci, oko 16:00 je bilo. Odjednom cujem skripnju guma i udar, krs i lom, neka zenska ( cca 25god ) prebrzo usla u zavoj, izgubila kontrolu i zabila se u drvo. I puzi ona nekako iz auta sva krvava, a ovi lokalni sto su sjedili na zidicu pohitali "pomoci" ( vise ispipati curu jer je jako zgodna, pa dok je prilika...). Sljedeca scena koju vidim, sjatili se oko nje, krvava ona krvavi oni od nje, dosla hitna i nije joj jasno tko je ozljeden. :D I oni s njom u kola i u bolnicu.
Dodem kod istog tog frenda za par dana, sjedimo mi na balkonu njegove kuce i pitam ga cisto iz znatizelje gdje je lokalna "ekipa" ( bilo mi cudno da ih nema ) i kaze on meni, citiram: " aaa moj sinko, doznalo se da ona cura kojoj su pomagali nekidan ima HIV i otisli svi u KBC Split na testiranje ".
Pa ti pomagaj...
Anyway dao bih se kladit da je 80% ljudi zaboravilo sve sto ih se ucilo na pruzanju prve pomoci.

domis 19.03.2014. 14:38

bez onih zaštitnih pizdarija koje se nalaze u kutiji prve pomoći nikome ne mislim pomoći... EOD :D

Valley7 19.03.2014. 14:43

Citiraj:

Autor domis (Post 2565429)
bez onih zaštitnih pizdarija koje se nalaze u kutiji prve pomoći nikome ne mislim pomoći... EOD :D

Sad mi ona godina dana zatvora i ne zvuči tako strašno. :D

Bolje to nego smrtna kazna zvana HIV. :D

A i baš me zanima kako oni misle dokazati na sudu ne-pružanje prve pomoći ako se netko nakon nesreće napravi nepriseban/mrtav. :D

panda505 19.03.2014. 15:05

Citiraj:

Autor domis (Post 2565429)

to piše i u priručniku :D :D

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565436)
Sad mi ona godina dana zatvora i ne zvuči tako strašno. :D

Bolje to nego smrtna kazna zvana HIV. :D

A i baš me zanima kako oni misle dokazati na sudu ne-pružanje prve pomoći ako se netko nakon nesreće napravi nepriseban/mrtav. :D

Magic Johnson živi sa HIVom još od početka 90ih, nije to smrtna kazna :D

Valley7 19.03.2014. 23:10

Malo da samo zastranim u offtopic i upitam za ubuduće - je li milicija u onim svojim kontrolama samo provjerava alkohol sa puhalicom? Što je s opijatima koji se po nikakvom vanjskom znaku ne mogu skužiti, je li i to nekako testiraju?

QuidZz 19.03.2014. 23:15

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565741)
Malo da samo zastranim u offtopic i upitam za ubuduće - je li milicija u onim svojim kontrolama samo provjerava alkohol sa puhalicom? Što je s opijatima koji se po nikakvom vanjskom znaku ne mogu skužiti, je li i to nekako testiraju?

Mogu vrlo lako, rasirene zjenice npr.

Valley7 19.03.2014. 23:29

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2565746)
Mogu vrlo lako, rasirene zjenice npr.

Često je i suprotno tj. sužene su.

Princ288 20.03.2014. 01:06

Ako smatraju da je pod utjecajem opijata, a ovaj tvrdi da nije, moze ic vadit krv :)

Valley7 20.03.2014. 09:02

Koja je kazna za to?

Smiju li uopće kažnjavati nekoga tko vozi pod lijekovima koji mu trebaju?

Paradajzer 20.03.2014. 15:52

ej valley u koju si ti autoškolu išla?Brijem upisat Oryx jel moze ko predlozit kakvog ok instruktora?

Princ288 20.03.2014. 16:03

Citiraj:

Autor Valley7 (Post 2565846)
Koja je kazna za to?

Smiju li uopće kažnjavati nekoga tko vozi pod lijekovima koji mu trebaju?

pa položila si propise xD
smiju kažnjavati naravno ako voze pod lijekovima za koje je naglešeno da se ne smije voziti dok se koriste, to su oni s crvenim trokuticem ak se ne varam

Valley7 20.03.2014. 17:22

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2566109)
pa položila si propise xD
smiju kažnjavati naravno ako voze pod lijekovima za koje je naglešeno da se ne smije voziti dok se koriste, to su oni s crvenim trokuticem ak se ne varam

U tome je kvaka.

Farmaceutski lobij je iznad zakona i nisu dužni staviti ikakve trokute ni vidljiva upozorenja na ambalažu.

Princ288 20.03.2014. 17:29

Ako ti tako kazes ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:38.