PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Najbolji Windowsi? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24801)

Amdejac 29.06.2006. 13:17

Citiraj:

Autor deathdancer
Najbolji je Linux Fedora Core 2: goood :

Tema su Windowsi. : bonker2

Freek 08.07.2006. 17:00

Citiraj:

Autor atila_ri
DA SE RAZUMJEMO SVI WINDOWSI SU POLU-PROIZVODI JER ZA NJIH PLAĆAMO cca1000-1500 KN (SVAKA ČAST SNALAŽLJIVIMA) A NAKON PAR MJESECI RUPA KOLIKO HOĆEŠ, UČESTALI BUGOVI I PROBLEMI: quake2 :
: lol2 :

I Linuxi imaju rupa jedino prednost je što su većina verzija besplatne.
Što se tiče teme, XP je najbolji.Neznam zadnji put kad mi je zaštekao il da se srušio.

Amdejac 08.07.2006. 20:10

Još nije izmišljen OS niti konfiguracija koju nisam uspio srušiti. :D

Freek 08.07.2006. 20:29

Citiraj:

Autor AMD
Još nije izmišljen OS niti konfiguracija koju nisam uspio srušiti. :D

Evo ja pokušavam XP cijeli tjedan mućim ga po cijele dane al neide.
Napokon sam ga izgleda složio da radi kak spada.:clap:

Amdejac 08.07.2006. 21:17

Citiraj:

Autor Freek
Evo ja pokušavam XP cijeli tjedan mućim ga po cijele dane al neide.
Napokon sam ga izgleda složio da radi kak spada.:clap:

Hočeš da ti ja pokažem da ga i nisi baš tak dobro složio.
Daj mi 10 minuta i woindoze se budu smrzle ili bude poplavil od muke i jada.

Hamm 08.07.2006. 22:34

radio na svim windozama od 3.11 pa do xp..cak sam radio i na windowsima embended...

1, 98se
2. xp-pro
3. 95

Bubba 08.07.2006. 23:05

Citiraj:

Autor Hamm
radio na svim windozama od 3.11 pa do xp..cak sam radio i na windowsima embended...

1, 98se
2. xp-pro
3. 95

Sto je to, lista najvecih poluOS-eva ikada proizaslih iz iste softverske kuce?

Matesonik 09.07.2006. 02:32

ne. to je lista the windowsa po Hamm's misljenju.

i slazem se s poretkom...:)

a da su SVI windowsi rupicasti-jesu. neki vise neki manje.

domy_os 09.07.2006. 03:46

Moj redoslijed:

1. 2000
2. XP
3. 98 SE
4. 95
5. ME

Hamm 09.07.2006. 10:25

Citiraj:

Autor Bubba
Sto je to, lista najvecih poluOS-eva ikada proizaslih iz iste softverske kuce?

ajde buba...daj lijepo przinaj da ti se doma najace masine vrte na xpu a imas linux na nekoj low end office konfi..eto tek tako..da imas linux...windoze jesu rupicasti..ali gle..sluze svrsi..meni se krešaju jednom u dvije godine..i sve fino ubijem te ponovno dignem..sve 5

stvarno ne shvacam..evo ima vas valjda dvije miljarde koji ne volite windoze..ok..fino...skupite se i napravitie THE OS..

Bubba 09.07.2006. 11:52

Citiraj:

Autor Hamm
ajde buba...daj lijepo przinaj da ti se doma najace masine vrte na xpu

Ni priblizno. Da pace, doma nemam niti jednu masinu koja se vrti na WXP-u. A najjace se sigurno ne vrte na M$ izrodima, hvala na pitanju...

Citiraj:

a imas linux na nekoj low end office konfi.
Nemam "Linux" uopce, no zanima me kako si izveo taj zakljucak, doduse...

Citiraj:

eto tek tako..da imas linux...windoze jesu rupicasti..ali gle..sluze svrsi..meni se krešaju jednom u dvije godine..i sve fino ubijem te ponovno dignem..sve 5
Sve je to divno i krasno, tzv: "Meni radiiii!!11!!!111!!" sindrom, no ne pojmim kako mozes smatrati W98 i W95 uopce u konkurenciji s WXP, recimo, a da ne pricam o ostalim neusporedivo boljim izdanjima Windowsa...

Citiraj:

stvarno ne shvacam..evo ima vas valjda dvije miljarde koji ne volite windoze..ok..fino...skupite se i napravitie THE OS..
Osobne ostrascenosti vezane uz hardver i softver valjda samo jos ima Fleks. Nije problem u nikakvom THE OS-u (da sad ne ulazim u daljnja razglabanja) nego u tvojem... "popisu", gdje se nalaze vjerojatno dva najgora operativna sustava na svijetu... Uostalom, tvoje hipoteze kako W2k nije dobar OS jer, hm, tebi nije radio dobro, govore puno toga.

Fleks 09.07.2006. 13:37

Citiraj:

Osobne ostrascenosti vezane uz hardver i softver valjda samo jos ima Fleks
I to nisam ja kriv nego one odvratne vanil kifle koje si dao meni i zondu kad smo zadnji put gledali dokumentarce o parenju svizavaca.

Freek 09.07.2006. 15:36

Citiraj:

Autor AMD
Hočeš da ti ja pokažem da ga i nisi baš tak dobro složio.
Daj mi 10 minuta i woindoze se budu smrzle ili bude poplavil od muke i jada.

: nono : : nono :

Razer 09.07.2006. 16:19

Koliko god wxp bili windowsi sa pun ku**ac bugova i pizdarija...po meni najbolji...

Zond 09.07.2006. 16:43

Citiraj:

Autor Fleks
I to nisam ja kriv nego one odvratne vanil kifle koje si dao meni i zondu kad smo zadnji put gledali dokumentarce o parenju svizavaca.

Ja mrzim vanilin kiflice. I bili su rakuni.

Fleks 09.07.2006. 20:57

Pa bili su pokvareni.

hebga kad se bubba rajca na rakune zbog elementarne slicnosti sa pinginivma :D

MasterX 19.07.2006. 09:23

siledzije... sto dirate Bubbu, nije on kriv sto je bogati grof, plave krvi i belog lica
a'e reci im Bubba, WIN NT a'e reci im :D

@Fleks - nije Bubba kriv, Zond te otrov'o, evo indicija:
http://img148.imageshack.us/my.php?i...postovakd9.jpg

Matesonik 27.07.2006. 20:58

ajd sad zaozbiljno: sto je to tako dobro u NT, iliti: sto je tako lose u DOS based winu?

bubbi kao "posebnom korisniku" mozda vezano uz ogranicenja i serverski rad na duge staze...

Frki 30.07.2006. 10:39

KORISTIM WINDOWS XP

Pomo 03.08.2006. 06:31

Citiraj:

Autor Frki
KORISTIM WINDOWS XP

Još da NE koristiš caps lock :rolleyes:

Mad_Duke 13.08.2006. 14:57

Citiraj:

Autor buljo (Post 270348)
evo baš gledam malo ovaj poll i razmišljam (:D )...

najviše glasova ima XP (stoji da su trenutno najbolji, najnoviji, "lijepi" bla bla) al mene zanima koliko je ljudi radilo u 98SE ili još bolje u Win 3.11 (davno doba nc-a i dos-a).

u zadnje vrijeme puno ljudi kupuje nove kompove na način da odu npr. u links i kažu prodavaču ja bi komp!!!

imaju love pa uzmu neš za 10k kuna, DSL, a zapravo neznaju ništa, neki čak ni engleski.:rolleyes:

žalosno je jer je to istina a onda ti isti idu glasat da su XP najbolji jer su samo njih i vidjeli, kažem vidjeli a o nekom radu (ne mislim da word, paint, IE) da i ne pričam.

ja se trenutno koristim XP-om al anketa je NAJBOLJI WINDOWSI!! a pošto sam radio na 3.11, 95, 98SE, ME, 2000, XP mislim da slobodno mogu reć koji su po mom mišljenju najbolji na temelju vlastita iskustva i rada na svakome.:smoke:

Ziva istina. Evo jedan dobar primjer internet generacije. U zadnjoj godini u srednjoj smo radili particioniranje preko fdiska iz konzole linuxa, ono dvije bootabilne diskete i deri. Neki to nisu uspjeli pohvatati do 6. mjeseca. A kamoli prebacivanja particijskih tablica koja su od 30 ljudi mozda 2 osobe znale (jer ti mozes imati 100 particija na jedno HDD-+u ako ti trebaju). Znam da sam profesoru rekao na njegova pitanja o tome kako ova generacija je tako losija od prosle, da ce mu biti samo gore. Zasto? Zato jer pola novih "korisnika" nikad nije radilo s nicim sto nema misa. Pa polovici njih da im maknes mis u XP-u se ne snalaze.

Ja sam glasao za Windows 95, jer su zadnji windowsi gdje nije integriran Internet Explorer u njih. Ja sam imao neki upgrade edition, koji se kao trebao upgradeat na 3.11,ali bio je nacin kako od njega napraviti clean install, pa su mi windowsi uvijek bili veliki stotinjak megabajta samo, a sve je delalo. 850 megi hard, nije bas nes bio. A o brzini bootanja da ne govorim hehe.

3.11 sam uspio srusiti, sjecam se pbrusha, writea i kao sto je netko rekao, ako nisi htio, nisi ga ni trebao pokrenuti :cool: tako da sam ipak najvise vremena proveo u DOS-u, te isto tako u linux konzoli dok su se slali mailovi iz pine-a.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 474217)
ajde buba...daj lijepo przinaj da ti se doma najace masine vrte na xpu a imas linux na nekoj low end office konfi..eto tek tako..da imas linux...windoze jesu rupicasti..ali gle..sluze svrsi..meni se krešaju jednom u dvije godine..i sve fino ubijem te ponovno dignem..sve 5

Naj se mjesati tamo di neznas. jedno je linux, jedno je windows, a jedno je unix... A o tome da si ti radio od windowsa 3.11, jedno je koristiti ga za ovo, ono..., a drugo je koristiti ga.

ja najvijse koristim windows XP i to zbog primarno jedne stvari koja se zove CoD. Za sve ostalo skupa s quakeom 3 mi dela pod linuxom i to par posto brze za nekoliko puta starijim driverima od onih u windowsima. :D

atjeroid 13.08.2006. 20:12

vidim da ovdje ima lijepi broj win 3.11 nostalgicara...

windowsi su isto ko igre... nove igre lijepe i sjajne da glava boli, ali igrivost nikakva - stare igre grafika 3 kockice, ali su vrlo zarazne...

win. ko win0 - cim starije to bolje :D

NNJ 06.10.2006. 19:03

Citiraj:

Autor atjeroid (Post 497546)
vidim da ovdje ima lijepi broj win 3.11 nostalgicara...

windowsi su isto ko igre... nove igre lijepe i sjajne da glava boli, ali igrivost nikakva - stare igre grafika 3 kockice, ali su vrlo zarazne...

win. ko win0 - cim starije to bolje :D

A ha, ali moram dodati jos nekaj.
Unix.
Zelis li stvarno delat nekaj za ozbac zaboravi na kvazi OS i ulozi malo u svoje znanje.Sun Solaris rules.Win 2k, 2003 etc. samo dobro izgledaju ali nisu za ozbiljan posao.GUI po izboru i samo radi.Nemora to biti Java Desktop ili XFCE.Bitna je jezgra.

Zaramoth 06.10.2006. 19:12

Nostalgichar kakav jesam...ipak bih na prvo mjesto stavio Windows 98 SE, pa nakon njih XP.
Eto, tek toliko da se ubacim u anketu ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50.