![]() |
Citiraj:
515 je trenutno (ovo je od starog ss) - komp ne radi 24/7, radi nekih 4-5 sati kad se dodje doma s posla. Inace ja razliku u temp. po "prst metodi" na pasivci uistinu nevidim izmedju 400 i 540 fsb-a. U oba slucaja su enormno vruci pasivci - tu moram gigabyteu priznanje odati jer je po mojem to hladjenje savrseno odradjeno, temp se super prenosi s cipova na to i heatpipovima dalje. Nakon stavljanja ovog 50 mm vent-a, mogu drzati prst bez problema na nb, temp. su osjetno pale (uskoro ce neko modificiranje s 2 ona 40mm venta minikaze na pasivcima umjesto ovog 50 mm). Drzim veci fsb inace radi axerama, da ih drzim na 1:1 omjeru - naravno to vishe radi "gusta", ne radi neke prakticnosti. Doduse, u zadnje vrijeme me nekak osvaja Ice Demonova teorija o brzini koja se "osjeti" pa moze biti i radi toga. |
Hehe, pa sto ne stavis na veci djelitelj za ram ako te vuku visoke frekvencije? Mogao bi iz tog aXe-a izvuci i vise od 1100MHz bez greske i to stabilno. Demonko nam je svima usao "pod kozu" LoL, sto kaze žile, to je einfach Geil :D
Ja cekam da mi iz UK stignu 40mm LED-ovi pa cu i ja svoj chipset malo "obuci" u ljetnu robicu :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jel ti fino prede taj E8200 na 4Gige, ha macane? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jebem vas nevjerne. :D
1,46 vCore,ništa strašno. http://www.imagesforme.com/out.php/t67335_Untitled.jpg |
Citiraj:
Već sam mislio potegnit jedan E8200, a ono on na graničnom normalnom naponu za 45nm. |
Citiraj:
vidi se da nije tek startana masina , jer karlito ti ces se ovog ljeta pozdravit sa hdd-om ako ne stavis neki vent da piri po njemu. I ja to isto moram uradit jer bi se i ja mogo uskoro pozdravit , sobna temp oko 24-26 a disk vec na 43 celzijevca |
45°C je O.K. temperatura, nema razloga za brigu.
|
Da, Seagate stari diskovi se vole zahajcati i do 50 celzija, i sam imam takvog starog Seagate-a 80GB SATA koji se otfrlji preko 40 celzija i radi vec godinama :)
Inace Karlito, ja bih se posebno brinuo oko tvog srotteks PSU-a koje u idlanju takve undervoltove ima, OMG: |
Moj je imao prošlo ljeto i do 55 bio u spužvi u šrotcaseu, živ i zdrav... :smoke:
|
OMG, neznam kaj da radim?
I to pri normalnom radu... http://img354.imageshack.us/img354/6...mmcrrb4.th.jpg |
zalij komp vodom i odmah ce se ohladit :D
|
A je, sam se ti zezaj... Pitam jeli bu bilo kaj ako tak nastavi temperatura ili kaj???
|
pa trenutno ove temperature koje vidim na SS-u nisu zabrinjavajuce... kad se dignu za jos 10° onda se pocni zabrinjavat :)
|
Meni jos radijatori ukljuceni :)
temp jos normalne. |
ja sam nedavno uzeo ubodnu pilu i probusio rupu od 12cm na lijevom boku kucista i stavio 12cm vent koji sam spojio na ovo http://img241.imageshack.us/img241/3489/cooltekdr5.jpg . Trenutno ga drzim skroz na minimum ali kad dodje 7-8 mjesec...
|
ljepo alen.s, kad će doći ljeto povećat ćeš broj okretaja....:)
....daj nabaci još koju sliku.. |
pa nemam bas sta pokazat..inace spravica se zove Cooltek ct lsk435s a velicina je 3,5 ( znaci velicina flopija kojeg sam uklonija da bi stavija ovaj potenciometar, a ko jos i koristi flopy? ) Ako koga zanima ja sam ga kupio u Links-a i dodje oko 75-80 kn a ima crni i srebreni http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.912.068
|
pocelo je pocelo, hahaha... igram cod4 prije jedno sat vremena, i taman da prikoljem jednog a ono kajmak, freeze i reboot... pogledam log od coretempa, a ono 67° per core i to jos sve na stock :D:D:D (hint: BlueOrbFX r0x)
skinem bocnu stranicu, a ono jos pola kile prasine na njemu, sto se naravno ne vidi kroz plexi :D sutra ce kompresor imati posla, i moram jos iskemijati neki filter za ovaj vent od 80 na boku, ovako ima vise stete nego koristi :D |
Bas kak sam danas radio preinaku malu (dobio drugi monitor) stavio kutiju na pod i tempe su MANJE... pod vodom je ko i uvijek.
:D |
Dignut ću temu staru 3 godine, valjda se neće nitko ljutit, naime aktulano je pošto je danas diljem hravtske zabilježeno i 30+ stupnjeva:fiju: A nisam našao novio temu, nek mod prekroji, spoji, zatvori,....
Meni je stari AMD 1100 iz siga odma na startu sezone "puka" i dosegao 92 stupnja u loadu:care: (da, dobro ste pročitali i senzori rade:D). A i sve ostale komponente u tom kućištu su bile ajme majko vruće. Morat će to na remont, a meni tlaka jer je to kanta za popizdit, a i sestrin je komp pa me nije previše briga:D Drugo, glavno kućište (4200 iz siga) je jako dobro izdržalo ovaj udar i jedva da 50°C dostiže u loadu:) Dobar posao sam napravio ovu zimu:goood: |
uff uff, dobra stara pec thunderbird :goood::D
|
Citiraj:
Inače u mom slučaju nema neke veće razlike u temperaturama. Sitnih 2C više u idleu, isto tako i u slučaju kartice. Inače, sve stoji vani na stolu... |
ja sam dobio neka 3-4°, vruce mi je u sobi jebeno, cijelo jutro grije sunce drito u nju... :/
|
Ne znam koliko su se temp povećale ( a povećale su se sigurno ), ali spustija sam proc sa 333*9 na 266*11 zbog NB-a ... krš kućište ima samo jedan 80mm vent šta izvlači zrak :D ... C1E i EIST upaljeni naravno.
|
meni se u idle-u proc digao 5-6 stupnjeva, load me strah isprobati :D
|
meni su temp. debelo porasle,više bf2 nemogu igrat :(
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31. |