PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Što trenutno čitate (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=20338)

Sir Schagolot 28.12.2011. 09:47

Ja poceo citat Eragona :fiju:

Ivo_Strojnica 28.12.2011. 11:20

Polarno svijetlo - trilogija. Meni odlične knjige.

fanATIk 28.12.2011. 11:38

George R. R. Martin - Ples zmajeva

Jelc 28.12.2011. 11:50

Ti si fakat volja, pogotovo ako si pročital sve one knjižurine prije ove:D

Ammy 29.12.2011. 21:21

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2059633)
Polarno svijetlo - trilogija. Meni odlične knjige.

Volim te fantazi knjige. To je prva jel tako, pa onda tanki bodež i jantarni dalekozor?
Koliko sam čitala neko dinamično štivo (tako su ga opisali) pa me zanima jel se stvarno tako lako čita, ono da nije previše dosadno i da je knjiga koja se ne ispušta iz ruku :)

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2059657)
George R. R. Martin - Ples zmajeva

Po ovome je snimljena igra prijestolja, googlala sam pa vidim da je ovo zadnja knjiga, ako sam proguglala dobro :) Ako je suditi po drugim knjiga/film/serija poveznicama i ovo bi moglo biti dobro :goood:

fanATIk 29.12.2011. 21:34

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2059667)
Ti si fakat volja, pogotovo ako si pročital sve one knjižurine prije ove:D

Nego šta nego pročitao, printer je radio sve u 16. Druga mi nije neš, treća je najbolja, četvrta tak tak. Valjda će ova bit bolja. Počeo čitat i skiknuo mi printer. :D
Citiraj:

Autor Ammy (Post 2060987)
Po ovome je snimljena igra prijestolja, googlala sam pa vidim da je ovo zadnja knjiga, ako sam proguglala dobro :) Ako je suditi po drugim knjiga/film/serija poveznicama i ovo bi moglo biti dobro :goood:

Igra prijestolja je snimljena po prvoj knjizi, druga knjiga dolazi na ekrane u travnju mislim. HBO produkcija, sve rečeno.

flyer1 29.12.2011. 21:34

kupio danas sestri na poklon 'jane eyre'. meni osobno, svježa ekranizacija iste će bit sasvim ok! :D

Ordem 29.12.2011. 21:46

Citiraj:

igra prijestolja je prva u seriji od 7 (tj navodno ce ih biti 7, zasad je izaslo 5) novela pod nazivom "A song of ice and fire"

btw trenutno citam Memories of ice Stevena Eriksona (posto sam procitao ASOIAF i po svim sajtovima ovo je druga najbolja kolekcija epic fantasy novela)
okej je, samo dijalog i opis samih likova nije ni blizu razine georga martina

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2061000)
Nego šta nego pročitao, printer je radio sve u 16. Druga mi nije neš, treća je najbolja, četvrta tak tak. Valjda će ova bit bolja. Počeo čitat i skiknuo mi printer. :D

Igra prijestolja je snimljena po prvoj knjizi, druga knjiga dolazi na ekrane u travnju mislim. HBO produkcija, sve rečeno.

meni su druga i treca knjiga najbolje, zatim cetvrta pa prva
peta mi nije sjela (martin otisao previse u ekstreme + ima puno praznog hoda) - najbolje bi bilo da je spojio cetvrtu i petu knjigu i bilo bi super

btw nisi valjd skidao sa neta PDFove i onda ih printao? lol, zar nije jednostavnije kupiti original u algoritmu za 65kn (eng verzija + jos jeftinije ako kupujes vise komada odjednom)?

Ammy 29.12.2011. 21:46

Haha, ja odustala od printanja, pogotovo tako debelih knjiga, budem čitala na tabletu, a i to je praktično za bus :D

jane eyre, vidim da ima i film iz 2011. Volim tu tematiku na tv-u, moram to pogledat, a ima i neka mini-serija iz 2006, kaj rade i novu?

Ammy 29.12.2011. 21:49

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2061007)
igra prijestolja je prva u seriji od 7 (tj navodno ce ih biti 7, zasad je izaslo 5) novela pod nazivom "A song of ice and fire"

btw trenutno citam Memories of ice Stevena Eriksona (posto sam procitao ASOIAF i po svim sajtovima ovo je druga najbolja kolekcija epic fantasy novela)
okej je, samo dijalog i opis samih likova nije ni blizu razine georga martina

Thx, ja sam inače tip više za ljubić knjige, ali me ponekad pukne i ova strana :D

Haha, ja odustala od printanja, pogotovo tako debelih knjiga, budem čitala na tabletu, a i to je praktično za bus :D

jane eyre, vidim da ima i film iz 2011. Volim tu tematiku na tv-u, moram to pogledat, a ima i neka mini-serija iz 2006, kaj rade i novu?

Vrag ti to kad treba spojit postojeći i novi odgovor u jedan, kada je postano u isto vrijeme, daj nek me netko obriše :D
(pih to nikad neću naučit)

Jelc 29.12.2011. 21:56

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2061000)

Kajgod, ja kupio ženici za poklon sve orginale, kak su izlazili:)

flyer1 29.12.2011. 22:52

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2061011)

taj film ću i pogledat :D, raskošna bbc produkcija s prvoklasnim castingom (dench, fassbender, wasikovska) - a nemam pojma jel će bit i u epizodnom obliku...na imdb ima popisano ono...10-12 vezija, šta filmova, šta serija, lako moguće da bude nešto :)

fanATIk 29.12.2011. 23:31

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2061007)
btw nisi valjd skidao sa neta PDFove i onda ih printao? lol, zar nije jednostavnije kupiti original u algoritmu za 65kn (eng verzija + jos jeftinije ako kupujes vise komada odjednom)?

Word doc, ne pdf. Originali su 150 kn na više. Ne namjeravam čitat knjige na engleskom ako baš ne moram.

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2061017)
Kajgod, ja kupio ženici za poklon sve orginale, kak su izlazili:)

I ja bi si ih priuštio da sam obožavatelj fantasya. Ali nisam, sf ftw.
Ponovno čitam Starship troopers i opet je predobro. :D

Jelc 30.12.2011. 00:03

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2061098)
I ja bi si ih priuštio da sam obožavatelj fantasya. Ali nisam, sf ftw.
Ponovno čitam Starship troopers i opet je predobro. :D

Ja se već dugo nisam ponovio, brijem da sam zadnje kupio A Fire Upon the Deep i A Deepness in the Sky-dakle ostala mi je još samo The Children of the Sky za pročitat:)

fanATIk 31.12.2011. 02:13

Pročitao sve to...

TheEmpress 31.12.2011. 02:23

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 2061068)
taj film ću i pogledat :D, raskošna bbc produkcija s prvoklasnim castingom (dench, fassbender, wasikovska) - a nemam pojma jel će bit i u epizodnom obliku...na imdb ima popisano ono...10-12 vezija, šta filmova, šta serija, lako moguće da bude nešto :)

Gledala sam dvije ekranizacije te knjige, baš sam nedavno ovaj zadnji film gledala, nimalo loš.

Enivej, krenula sam čitat Djevojka koja se igrala vatrom. Početak je dosadan... :/

Jelc 31.12.2011. 17:02

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2061843)
Pročitao sve to...

Pa čitaj Simmonsa (Ilij i Olimp):)

Ammy 04.01.2012. 21:01

Jennifer Weiner: Dobar u krevetu

Punašnija cura pročita kolumnu u novinama pod nazivom "Dobar u krevetu" koju je napisao njezin bivši dečko u kojoj razotkriva njihov intimni život i kako je to biti u vezi s buckastom curom. (Tek tolko da ne pomislite da je neki vodič ;) )
Nešto tipa sex i grad samo što je mršavicu zamjenila punašnija cura :goood:

fanATIk 05.01.2012. 10:24

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2062126)
Pa čitaj Simmonsa (Ilij i Olimp):)

I to sam već odavno prošao. Lagano već ponestaje štiva na hrvatskom. Sad se dočepao nekih nexusa, laganica, space opera.

Jel se netko susretao s ovim, čini mi se sića za tu dijagonalu.

Jelc 05.01.2012. 13:28

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2065698)
I to sam već odavno prošao. Lagano već ponestaje štiva na hrvatskom. Sad se dočepao nekih nexusa, laganica, space opera.

Meni je jedino ostalo završit čitanje Uplift serijala ali sam knjige pročital a ono kaj imam na kompu se nikak nemrem natjerat tak čitat ili nedajbože printat:D

fanATIk 05.01.2012. 14:21

Pročitao svih 6, bome, to je potrajalo...
Ma ova pixma kaj mi je vrisnula je bila zakon za printanje. Pukneš na fast, duplex a zamjenska crna je 6 kn. :D

Ammy 05.01.2012. 15:09

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2065698)

Neznam za taj, ali ja čitam na tabletu (doduše 10,1) ali mi je lakše i manje opterečenje nego na kompu, tako da ako je neka nedoumica najbolje bi ti bilo otić tamo i vidjet iz prve ruke, ali mislim da bi ti se to isplatilo jer nije pretjerano skupo. Moj glas za to imaš :goood:

Ivo_Strojnica 05.01.2012. 16:09

Citiraj:

Volim te fantazi knjige. To je prva jel tako, pa onda tanki bodež i jantarni dalekozor?
Koliko sam čitala neko dinamično štivo (tako su ga opisali) pa me zanima jel se stvarno tako lako čita, ono da nije previše dosadno i da je knjiga koja se ne ispušta iz ruku :)

Uopće nije dosadno, još kad te knjiga potpuno uvuče u taj čitav svit, progutaš je jednostavno.

Preporučujem definitivno!

potemkin.hr 05.01.2012. 16:31

Otkad sam si uzeo tablet vrijeme se krati čitajući OVO, (jako) zgodno štivo za fantasy fanove... :goood:

c-shadow 06.01.2012. 09:53

Trentno Alchemista iz The Night's Dawn Trilogy:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Neutronium_Alchemist

fanATIk 06.01.2012. 10:22

Bog i bogme, to je volja. Imaš kaj čitat do kraja godine. :D

c-shadow 06.01.2012. 11:37

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2066621)
Bog i bogme, to je volja. Imaš kaj čitat do kraja godine. :D

Inače sve čitam na engleskom, malo sam puko na Feersum Endjinn pa uzeo neko lakše štivo :-)

fanATIk 06.01.2012. 15:23

Imam od dotičnog Sjeti se Flebasa na polici. Čitao malo o Feersum Endjinn. Nisam baš ljubitelj čitanja na engleskom ak se baš ne mora al vidim da bi zbog jezika ipak odustao. :D Nego, danas naletio na Sablju, od Ivana Gavrana (pseudonim). Dobio SFERU za nju, kritike dobre. Domaći SF a ja saznam za njega nakon 8 godina. Ajd da se netko osim Raosa upusti u to. Čitao netko?

Jelc 06.01.2012. 15:45

Svaka čast ljudima koji mogu sa razumjevanjem čitat SF na drugom jeziku-ja nemrem nikak, pogotovo kad uleti sleng...kad tome dodamo da sam većinu školovanja učio njemački onda je sve jasno...

Kad smo kod Banksa-zadnje pročitano The Player of Games:)

c-shadow 06.01.2012. 16:38

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2066843)
Imam od dotičnog Sjeti se Flebasa na polici. Čitao

Ne znam kakav je na hrvatskom, ali obavezno pročitaj. Mene povukao i morao sam pročitati i ostalih 7 iz serijala.

Citiraj:

malo o Feersum Endjinn. Nisam baš ljubitelj čitanja na engleskom ak se baš ne mora al vidim da bi zbog jezika ipak odustao.
Ja sam svašta sažvakao na engleskom, od dwarfovskih do šekspirovskih slengova, ali ovo nisam uspio završiti, presporo ide, moraš prebacivati mozak na sleng na svakoj rečenici i analizirati svaku riječ ko anagram... Vidio si opis negdje, 1/4 knjige je disleksičar u prvom licu :-(

Citiraj:

Sablju, od Ivana Gavrana (pseudonim). Dobio SFERU za nju, kritike dobre. Domaći SF a ja saznam za njega nakon 8 godina. Ajd da se netko osim Raosa upusti u to. Čitao netko?
Ne, ali sad si me zainteresirao.

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2066861)
Svaka čast ljudima koji mogu sa razumjevanjem čitat SF na drugom jeziku-ja nemrem nikak, pogotovo kad uleti sleng...kad tome dodamo da sam većinu školovanja učio njemački onda je sve jasno...

Nekad davno čitao sam Simmonsov Hiperion na hrvatskom i teško se razočarao. To je bio loš hrvatski prijevod srpskog prijevoda, totalno razočaranje. Nemam ništa protiv ekavice, pročitao brdo toga na ekavici, ali naši moraju zeznuti. Kasnije kad sam kupio knjige na engleskom skužio koliko sam propustio prvi put.

Citiraj:

Kad smo kod Banksa-zadnje pročitano The Player of Games:)
Meni definitivno najbolja knjiga iz serije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:54.