Citiraj:
Autor freeman99
(Post 1624508)
ja bi tu moga povuć paralelu s last.fm-om, jedinom socijalnom mrežom koje sam član...i znam tipa koji je moderator tamo, pa je jednom na moj upit o tome koliko se inicijative i prijedlozi raznoraznih pojedinaca/grupa ozbiljno razmatraju, samo odgovorio: 'daj šta ti je, ovo je ozbiljan biznis....'
McG ima plemenitu ideju, no i takav stav je vjetar u jedra zuckerberg-ovoj (tako se zove, jel) platformi, isto ko i armije raspomamljenih klinaca širom svijeta...mislim da je najbolji izbor 'ignore' opcija:chears:
|
I ja sam (jedino) korisnik Last.fm-a i pošto ne mogu zamisliti dan bez muzike, Last.fm je najbolje kaj se nudi. Mada je ko i Fejsbuk - društvena mreža, naglasak nije na druženju, već na slušanju muzike i otkrivanju novih bendova i izvođača. Mijenjanje statusa, chat s drugim korisnicima, "skupljanje" prijatelja, upload slika i sve ono kaj "krasi" današnji Fejsbuk, je kod Last.fm-a u sasvim desetom planu. Dok god korisnik sluša muziku, više mu ne treba, a kad se jednom fonoteka popuni s dovoljnom količinom muzike, preporuka muzike ne nedostaje.
U smislu društvene mreže Last.fm se prema Fejsbuku čini ko čisti amaterizam, pa ako i oni u tom "pitomom" stanju imaju kak veliš stav da su korisnici manje bitni, a na pameti im je samo biznis, onda je jasno kakav stav prema korisnicima ima vodstvo Fejsbuka i sva sila sličnih društvenih mreža. Jednog lijepog dana kad Fejsbuk iz privatne postane javna firma, tj. kad dioničari i upravni odobori krenu krojiti budućnost Fejsbuka, briga za korisnike bude im zadnja rupa na svirali.
Bome u tom slučaju, ni ona moja (sad još suluda:)) ideja s početka teme, o naplaćivanju dodatnih sadržaja, ne bude zvučala tolko nemoguće.
|