PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Geohot hakirao PS3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=175693)

frajer 15.09.2010. 23:15

I ja imam namjeru kupiti PS3 ali nažalost FW se neda downgrade na niži.
Valjda će hakeri uskoro nešto napraviti po tom pitanju

zackoj 16.09.2010. 07:02

Citiraj:

Autor kundak (Post 1731835)
Razmisljam o kupnji ps3 i zanima me postoji li mogucnost downgradea na stariji firmware ako je kojim slucajem instaliran ovaj koji blokira psgroove.

Ja sam jucer kupio novi slim 250g. Firmware 3.30, update na 3.41 preko sticka i deri

Viperus 16.09.2010. 09:13

Citiraj:

Autor frajer (Post 1731887)
I ja imam namjeru kupiti PS3 ali nažalost FW se neda downgrade na niži.
Valjda će hakeri uskoro nešto napraviti po tom pitanju

Pa nisu valjda već nove konzole u dućanima FW 3.42? Mislim, patch je izašao prije tjedan dana, nisu naši tak brzi na prodaji :goood:

kundak 16.09.2010. 11:11

Stvar je u tome sta ne namjeravam kupit novi nego polovni, a vecina ljudi nema pojma sta se dogadja.

Viperus 16.09.2010. 11:14

Ja se trudim na gameplayu proširit informaciju, al sve neki debili "konzole su za online gaming, odi ti killzone igrat sa svojim mišem pa kad te ubijemo s kontrolerima" :stoopid:

A naravno da bi najpametnije bilo kupiti polovni pošto ti je svejedno jel blueray živ ili nije kad trpaš igrice prek FTP-a.

Gemmy 16.09.2010. 12:48

ja idem kasnije uzet slim od 120 gb, pa javim koji je firmware gore

kundak 16.09.2010. 13:26

Citiraj:

Autor Viperus (Post 1732104)
Ja se trudim na gameplayu proširit informaciju, al sve neki debili "konzole su za online gaming, odi ti killzone igrat sa svojim mišem pa kad te ubijemo s kontrolerima" :stoopid:

Meni se zgadi zivot kad vidin da igraju cod sa gamepadom, a jos vise kad vidin kako su mw2 prakticki portali sa konzola ...

Inace ja neznan odakle im zdrave pameti ako tvrde da gamepadom mogu dobit mis koji je neusporedivo precizniji i brzi ...

BTW po ebaju masu ovih psgroove uedjaja po oko 50$. Koliko uopce mozemo ocekivat konacnu cijenu kad prodje ovo ludilo i bude normalna ponuda dijelova ? Sad su skupi samo zato jer je potraznja prevelika, mozda bi realna cijena bila oko 100 kuna ?

Gjurovski 16.09.2010. 14:43

Citiraj:

A naravno da bi najpametnije bilo kupiti polovni pošto ti je svejedno jel blueray živ ili nije kad trpaš igrice prek FTP-a.

OT nisu bas debili ali klinci jesu, nije los forum... za trolanje :)

Citiraj:

Autor kundak (Post 1732232)
Meni se zgadi zivot kad vidin da igraju cod sa gamepadom, a jos vise kad vidin kako su mw2 prakticki portali sa konzola ...

Inace ja neznan odakle im zdrave pameti ako tvrde da gamepadom mogu dobit mis koji je neusporedivo precizniji i brzi ...

BTW po ebaju masu ovih psgroove uedjaja po oko 50$. Koliko uopce mozemo ocekivat konacnu cijenu kad prodje ovo ludilo i bude normalna ponuda dijelova ? Sad su skupi samo zato jer je potraznja prevelika, mozda bi realna cijena bila oko 100 kuna ?

Pa mozda uopce nece trebat, treba pricekati da se to formira kako spada, sto se tice kupovanja rabljene konzole, jedino sto bi ja mozda uzeo od fatova recimo 80gb ali da ima OBAVEZNO garanciju...

kundak 16.09.2010. 15:20

Zasto 80 ? Ja san cua da je 60gb najkvalitetnije napravljen ?

trouble 16.09.2010. 15:29

Citiraj:

Djeca zakržljala mozgom i rastom,ko uostalom sve nove generacije :D

Zna se od pamtivjeka i prvih konzola da one služe za arkade,fussbal i eventualno GT :)

Cuky 16.09.2010. 15:34

igrao sam neki svemirski fps na ps3 sa kontrolerom. moram rec da je uzas. moras nekog kretena pogodit u guzicu di ima eksploziv i nema sanse da ga zrokas. jesam jedno 100-injak puta napravio load game kako bi uspio. sa misem bi to rijesio za minutu.

ovako sam se napatio i doslo mi je da zavaljam jostick u plazmu :D

jednostavno neigrivo.

Gjurovski 16.09.2010. 16:00

Citiraj:

Autor kundak (Post 1732334)
Zasto 80 ? Ja san cua da je 60gb najkvalitetnije napravljen ?

Je samo 60gb bus sada nasao sa garancijom ne, sve i jedan 60gb ima lagano preko godinu i pol dvije pa se krumpiraj za 1500kn oce li ti crknuti sljedeci dan i sto li je prijasnji vlasnik radio sa njim, popravio sam ih preko 20-30komada, svasta sam vidio vjeruj mi :)

Citiraj:

Autor cuks (Post 1732341)
igrao sam neki svemirski fps na ps3 sa kontrolerom. moram rec da je uzas. moras nekog kretena pogodit u guzicu di ima eksploziv i nema sanse da ga zrokas. jesam jedno 100-injak puta napravio load game kako bi uspio. sa misem bi to rijesio za minutu.

ovako sam se napatio i doslo mi je da zavaljam jostick u plazmu :D

jednostavno neigrivo.

Hebiga nije to za svakoga, daj nekoj od ekskluziva na ps3-u malo vremena i vjeruj mi dobro ces se zabaviti, barem ja jesam, vec dvije godine peglam Killzone 2 i godinu dana Uncharted 2, multi je zakon iako je na kontroleru, mislim na pocetku je i meni bilo ono WTF ali vrlo lagano sam se priviknuo na konfor koji za kompom nemam, lijepo zavaljan u kauc sa bezicnim kontrolerom i metar i pol od mene telka 82cm, brzo sam se navikao :)...

Cuky 16.09.2010. 16:13

e sad si me sjetio, igrao sam taj killzone. vjerojatno se sjecas te misije ako si igrao sp.

znam ja da je to komfor, ali fps mi nikako ne zeli na kontroleru jer nesto precizno pogodit je skoro pa nemoguce.

sto se tice ekskluziva na ps3 definitivno mi je najjaci gt5 i pes2010, ali naglasak stavljam na gt5. najjaca igra :)

trouble 16.09.2010. 16:26

Čim dođem do para,ide PS3,GT5 i izrada kokpita kakvog sam vidio na velesajmu,recaro jedan viška imam,frend radi nacrte za kokpit i sad još nać volan.... :D

Ufff,dane sam na PS2 i GT3-4 proveo....uz tekken,K1 i PES :)

Gjurovski 16.09.2010. 17:12

Citiraj:

Autor cuks (Post 1732382)
e sad si me sjetio, igrao sam taj killzone. vjerojatno se sjecas te misije ako si igrao sp.

znam ja da je to komfor, ali fps mi nikako ne zeli na kontroleru jer nesto precizno pogodit je skoro pa nemoguce.

sto se tice ekskluziva na ps3 definitivno mi je najjaci gt5 i pes2010, ali naglasak stavljam na gt5. najjaca igra :)

Cuj probaj uncharted 2, mislim ako ti to nije dobra igra a mislim ina sp i na mp, igra je u svakome pogledu po meni vrijedna svih 350kn koje sam izdvojio za nju ujedno usporedujuci sa nekim hit naslovima na pc-u sto se tice price i multiya brise pod i primjer za udbenike kako raditi igre....
A bome sam se i ja patio na killzoneu, ali ne na singleplayeru, njega nisam niti presao, nego multy kada skuzis neke cake i kontrole igra je cisto zadovljstvo iako pati nekada od low frameratea ali posveti joj malo vremena, meni se nakon nekoga vremena svidjelo sto su ubacili u kretanje vojnika tezinu aka gravitaciju da nije arkadetina kao mw2....
Nema sprejanja i svaki metak se broji, a o grafici se nema sto pricati, kad se nades na manjoj mapi sa 32 playera sa jos oko 4 leteca bota i 4 tureta, show totalni :))

kundak 16.09.2010. 21:03

Ima li nade tj. je li moguce da ce u skoroj buducnosti bit psgroove ili freedom za symbian ?

blue#13 16.09.2010. 21:43

Tko zna,al lako oni recimo sa nekom novom igrom stave novi firmwire i ako ga ne instaliras igra se nece pokrenut,i nemres nis :D!Tak da zasada zaboravi na pirate,kupi 5 postenih igara,igraj ih i vrti u krug,to tak ide...

microsoft66 16.09.2010. 22:01

god of war 3 i FF13 fuckin 40 GB :) to mi nije jasno kako su to pupunili,sta su cutscene blu ray kvalitet

blue#13 16.09.2010. 22:57

Pa sve je minimalno u 720p :D!

Gjurovski 16.09.2010. 23:11

Citiraj:

Autor blue#13 (Post 1732608)
Pa sve je minimalno u 720p :D!

Naravno, zato se niti nevide tranzicije iz gameplaya u cutscene animacije, ista kvaliteta, jos pogotovo sto se tice Metal Gear Solida 4 od kojeg se moze napraviti 2,5 satni film...

Cuky 16.09.2010. 23:25

Citiraj:

Autor trouble (Post 1732391)
Čim dođem do para,ide PS3,GT5 i izrada kokpita kakvog sam vidio na velesajmu,recaro jedan viška imam,frend radi nacrte za kokpit i sad još nać volan.... :D

Ufff,dane sam na PS2 i GT3-4 proveo....uz tekken,K1 i PES :)

iste igre sam i ja naganjao u to vrijeme :)
ali najjaci dojam je definitvno ostavio gt serijal. nema bolje igre :)
Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1732421)
Cuj probaj uncharted 2, mislim ako ti to nije dobra igra a mislim ina sp i na mp, igra je u svakome pogledu po meni vrijedna svih 350kn koje sam izdvojio za nju ujedno usporedujuci sa nekim hit naslovima na pc-u sto se tice price i multiya brise pod i primjer za udbenike kako raditi igre....
A bome sam se i ja patio na killzoneu, ali ne na singleplayeru, njega nisam niti presao, nego multy kada skuzis neke cake i kontrole igra je cisto zadovljstvo iako pati nekada od low frameratea ali posveti joj malo vremena, meni se nakon nekoga vremena svidjelo sto su ubacili u kretanje vojnika tezinu aka gravitaciju da nije arkadetina kao mw2....
Nema sprejanja i svaki metak se broji, a o grafici se nema sto pricati, kad se nades na manjoj mapi sa 32 playera sa jos oko 4 leteca bota i 4 tureta, show totalni :))

ma ja sam to kod bratica naganjao. dosao u goste i covjek me zamoli da mu predem sp :D

Da imam trojku prvo sto bih kupio bi bio gt5. za to se isplati dat novce.

robert7 17.09.2010. 05:23

vecina konzola u ducanima nije upgradeana tako da se nemorate bojati, to tek kasniji uvozi kad ce vjerujem biti probijen firmware. ne prodajemo mi toliko konzola koliko ih je sony nastampao sa starim firmwareom :D

nadalje, pricekajte dolazak 160 i 320-ica u hr jer ce padati cijene sigurno,a to ce se dogoditi jako brzo :)

Gemmy 17.09.2010. 09:35

Citiraj:

Autor robert7 (Post 1732686)
vecina konzola u ducanima nije upgradeana tako da se nemorate bojati, to tek kasniji uvozi kad ce vjerujem biti probijen firmware. ne prodajemo mi toliko konzola koliko ih je sony nastampao sa starim firmwareom :D

nadalje, pricekajte dolazak 160 i 320-ica u hr jer ce padati cijene sigurno,a to ce se dogoditi jako brzo :)

ma ja uzeo slim od 120gb, tih 40gb mi ne znaci previse :)

ako bi tako gledao nikad nebi uzeo neki novi proc/grafu jer bi uvijek cekao neki bolji/povoljniji model

Skorn 17.09.2010. 11:42

nije li ironično kako upravo sada kada je službeno jailbreakean izlazi novi update 3.50 koji omogućava gledanje 3D bluray filmova? :D

http://www.engadget.com/2010/09/16/p...ing-september/

ah Sony ko Sony

btw uncharted nisam nikada igrao, a FFXIII je 1080p zato je krcat bluray disk, ali je igra previše dječja, skoro kao FF IX
ja sam konzolu kupio samo radi jedne igre - Demon's Souls
a sada kad sam vidio da izlazi The Last Guardian od team Ico kao i potpuni re-render Shadow of Collossus i ICO za PS3... mila majka :D

ps evo jedan trailer Demon's Souls, najbolji najteži i namračniji akcijski rpg koju sam ikada igrao (crpg-aš sam od davne 1995.) - http://www.youtube.com/watch?v=Fly9M...eature=channel
svi koji imaji trojku neizostavno MORAJU ovu igru zaigrati

blue#13 18.09.2010. 14:00

Moze neko sumirat sto sad nakraju sa tim PS jailbrakeom?
Ja sam se pogubil u ovim glupostima :D!

tihomir 19.09.2010. 16:44

Kažite mi u čemu je problem sa PS3 i portovima za izlaz na mrežu? Jeli to stvarno toliki problem, vidim dosta ljudi se kolje s port forwardingom da bi se mogli spojiti na PSN, te otvaraju portove, te za IP adresu PS-a postavljaju DMZ i slično...
U čemu je točno problem?

Zanima me bi li dobio izlaz na PSN u studentskom domu gdje su portovi većinom zatvoreni.

Viperus 20.09.2010. 15:18

Citiraj:

Autor blue#13 (Post 1733457)
Moze neko sumirat sto sad nakraju sa tim PS jailbrakeom?
Ja sam se pogubil u ovim glupostima :D!

imaš na viperus.freehostia.com/ps3chip najkraće objašnjeno

A1R UP THERE 24.09.2010. 18:37

jao buraz mi updejtao na 3.50 kakva smola !

microsoft66 25.09.2010. 11:00

zar nisu i taj 3.50 probili tj izisao je update?

robert7 25.09.2010. 19:58

Nije još, barem ne koliko sam ja upoznat.

Svima vama koji ste updateali konzole, ima rješenje. Naime kroz System Restore ( gubite dosta toga ) se može konzola vratiti na stariji firmware,tj tvornički ( nemožete birati koji hoćete ).

Tako da ima spasa, jer u HR mislim da ne postoji konzola sa novijim firmwareom od 3.41

Isto tako neznam koliko je spas jailbreakat jer ti naponski šokovi brijem štete gadno konzoli :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:40.