![]() |
Ja bi uzeo Duron, pogotovo jos ako imas matičnu sa ddr-om
|
Definitvno Duron, unatoč extremno malo količini L2 keša opet je puno bolji od P3, a i bolje se clocka :D
|
Imam jednu Asus TUSL plocu i celera 1000 256k viska pa ako nekome zatreba neka se javi..
EDIT: Ploca vise nije u mojem vlasnistvu :). |
Citiraj:
|
Taj gore workstation stvarno izvrsno izgleda. Ako nije bed da nam bubba malo demonstrira performanse toga, bas sam gledao na netu i nema bas nekakvih testova i sl., Em još gore 3Gb rama... :D
Evo mog systema, jucer sam malo samo ubacio sve to skupa u kuciste: nije niti blizu kraju, moram sve sredit ovo je samo ubačeno na glavu. http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_063b68c9.jpg edit: I ja sam za rename Teme ako može mod :D Corsair je tu ostao od proslog setupa, imam Enera300w, ali mu moram vent sredit. Pocupao sam dva zjavca, i gore ide slip stream slim,samo moram to sve skombinirat. |
Corsair napajanje je nakarada za taj setup. Kao sto rekoh pod mus staviti betu 1014 za TUSL2-C jer Tulci rade "kako spada" s tom zadnjom verzijom. Hladnjak ti je najbolje nabaviti neki AMD 462 stock(jer 370 i 462 u 99% slucajeva pasu po kopcama i gabaritima) koji ima bakra i onda elegantno samo odstekas vent za full pasivu :D
Ja moram jedan dan samo uhvatit vremena da konacno pofarbam svoju kantu jer mi ide na jetra ivory-usljiva-prljavo-zuta-zadimljena boja pa cu i ja svog Modnog Gurua malo poslikat. Asus GeForce 3 Ti500 ce mi zasada ostati samo u zeljama, kako se cini... :o I daj nam mod promijeni naslov threada da imamo jedan za ovakve starinske 370/478 zajebancije, ako more :D |
ja sam prije na p3 držao termaltake 102 tower dok mi nije sj...o jezgru zbog svoje težine, temparatura procesora je uvjek bila 1-2 stuplja iznad sobne
|
Tualatin ima IHS pa nema problema oko jezgre ;)
|
Citiraj:
|
Sto se mene tice moze biti i Das Beste aus der grossen Hitparade :)
Ali prikladnije bi bilo Socket 370/478 thread ;) |
Jel valja ovak :D
|
Not bad. Agreed :D
|
Meni paše :D
Evo da potegnem strku komp iz siga trenutno radi u idle-u 52W na wattmetru. Sata kontroler, zvucna, grafa i lan su gore i jedan WD 40GB. neloše, em ploča po defoltu 1.52v šije, umijesto 1.47v. |
Citiraj:
Citiraj:
Uglavnom, za vikend cu valjda biti pri masini, trenuto sam svugdje samo ne stacionaran, pa sto vas zanima, djevojke? ;) |
Citiraj:
|
Hm. Ipak znači uži izbor hladnjaka...morat cu u potragu. Mada sma sklon homemade forama, pa i to kemijam...;)
@BuBBa - a daj nekakav everest memory benchmark, mozda super pi, eventualno ako budes imao vremena. Cisto sintetički, pošto je to jedino sto mozemo uspoređivat :D Zanima me u kojem je rangu kada je u dual kombinaciji, nepitaj zašto...:) |
Ja sam koristio copper silent 2 i pasao je kao mlijeko :) Malo kopce cudne, ali podesi se uz malo sile.
http://www.arctic-cooling.com/catalo..._2_pic_300.jpg http://www.arctic-cooling.com/catalo...1_43&x=12&y=14 Kupio ga tu na forumu za 30kn svojedobno :D |
Hm. Evo nekakvu čudni problemi mi se dešavaju.
Uzeo sma si stik od 256 rama, i pokusao sam ih ubaciti u slot zajedno sa 2x128 mb rama. U bios-u prepoznaje 384rama, u win-u pod system također 384, ueverestu cita sva 3 sticka, također i u CPU-z, ali u CPU-z javlja da je gore 512 rama. E sad, malo sam miješao stickove i cini se kao da stick od 256 sa dodatnim od 128 mb odjednom reagira kao 128. A kada je solo onda je 256 i nrormalno radi u win-u, everestu i CPU-z u. Bios je F2 1011 koji normalno podržava 512 rama, ali eto nikako da mi digne sve rame. NIje bitno dali su 133 ili 100 brzine... Any help :( ps. svi utori rade |
nabijemte :D
Jesam ti lijepo objasnio kako se flasha ploca sa floppijem iz DOS-a? Ako treba napisat cu tutorijal za vas USB-balavandere da ga razer zalijepi. Odbij tu 1011 verziju (inicijalnu) i stavi zadnju, ne znam sto se toliko bojis bokte, neces joj mlade napravit. i815EP radi kao blesav sa 2x256MB PC-133 i to je to. VIA 694T radi i sa 3x512MB PC-133, ali to je vec drugi par opanaka :D |
Ćuj ga, da mogu izformatirat koju disketu ajd ok, imam dva floppy-a i nijedan nemoze niti jednu od 5 disketa formatirat. F U floppy, ko te izmisli :D (jucer mi je do ponoci tu zvekatao, olfo formatira nesto, na kraju zavrsi i kaze da nije uspio...)
Možda ide preko USB-a? Lakse mi je nabavit 256 rama(koje cijene odprilike kao zlato) nego izformatirat jednu sugavu disketu- :) |
Pa nemoj igrati nogos disketama i ne drzi ih kraj mobitela, za pocetak. A imas ih u svakoj knjizari za kupiti jebote...ogromnog li troska. Nula bodova sa USB-om. Ne moze u ovoj prici :D
Ili ces nauciti ili ostati na staroj verziji :) Ili plati nekom pivo da ti zaflesa plocu, ne budi zidov. |
@thorax - p4 1.8A je zvijer, velika vecina se klokala u nebesa, ja sam imao dva komada na isprobavanju i isli su oba preko 2.6. U odnosu na onog celera, ne bi se puno premisljao ;)
|
Citiraj:
Inače ne bi ni bilo dileme... Bacio bi gore neki Celeron D, ali ih ploča ne podržava :hitthewal: |
Meni je ipak puno bolja opcija 512kB naspram 128kB kripla. jos vise nego da usporedjujes danasnjih 12MB sa 3Mb kesa...
|
ja sam flasao bios prije nekih desetak dana na cuple-vm i nabavio sam kutiju novih disketa i tek 4. sam uspio formatirati na 5. flopyu, mislim da je problem u starim flopyima sa prljavom glavom
Citiraj:
|
A dali rastavljanje floppy-a dolazi u bozir?Mislim, ja neznam gdje da nađem taj 3., imam samo dva :D
budem baš rpobao sutra.:beer: |
Ako ne nadjes od nekoga u ZG, daj adresu na PM pa ti ja šenkam jednog drajva...imam ih valjda 10 komada u raznim bojama :D
|
Citiraj:
|
Oba procesora rade na 400mhz FSB-a,mogućnost OC-a je vidimo ravna - 0, ja bi prednost u svakodnevnom radu ipak dao 100 eura većem taktu :D, nego kešu,koji bi mogao presuđivati u benčmarcima i sličnim operacijama.
Nije taj celer baš kripl 300 sa 0kb keša, taktom nadomješta taj nedostatak, i mislim da bi u najmanju ruku bili podjednaki kad bi se mjerile kako smo rekli,starije igre. A još kad sam pročitao PC Chips ploča,popio sam tabletu.:kafa: Sasvim svejedno onda postaje koji ćeš staviti,sam izaberi. |
Imam trenutno i P4 1.8 i Celeron 2.2, oboje Northoodi. Ploca je abit BH7 i845PE cipset. I _BEZ KLOKANJA_(a ovo je nekadasnja pila od ploce za OC) procesor koji puno bolje "radi" pd XP je P4. Ne znam jel fora u kesu ili necemu drugome, ali P4 bolje radi i to nije subjektivan dojam.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:06. |