![]() |
Ajd to mi nije palo na pamet, ak je tak stvarno je dobar "fičr" :D
Iz windowsa preko onog Asrock clokera radi al ja više volim to u biosu poštelat. Svaka ti dala :D Radi, nemreš vjerovat...evo jedan screen nabrzinu http://img206.imagevenue.com/loc65/t...z_122_65lo.jpg |
Citiraj:
sve ostalo radi na tim prednjim usb portovima osim eksternog diska od trazenja rjesenja sam odustao jer ga spojim na zadnje usb portove i tada radi normalno sljedeci put kupujem gigabyte :hitthewal: |
On je kao bolji ;).
Treba malo pogledati manual. Možda je problem sa strujom koja se isporučuje preko nekih USB portova, za to obično postoji i neki jumper na ploči. Druga varijanta je da si nabaviš "produžni" USB kabel, tak da ne moraš stalno kopčati otraga. |
Ne, to je poznati problem sa mnogim asrokicama, i kao što kolega gore reče, slijedeći put Gigabyte (u mom slučaju vjerojatno 870A-UD3, koja među ostalim daje i trostruku količinu struje na USB portovima)
|
Jel zna tko kako kontrolirati ventiliatore na ovoj ploči, speedfan radi samo u slučaju kontrole venta koji je spojen na cpu priključak.
|
Citiraj:
|
Evo gledo sam sad ima samo jedan 4 pinski za proc i 3 3 pinska, očitava brzinu vrtnje na tim 3 pinskim aali se neda regulirat
|
Dal se kod još nekog javlja pad performansi na ovoj matičnoj kad se isključi dijeljenje DDR2 memorije i integrirka koristi samo Sideport memoriju? Par performansi u vidu laga tijekom pomicanja prozora po desktopu (znači kad vučete prozor pomak nije trenutan nego malo usporen, koristim Win7 - Aero uključen). Nije da mi smeta s obzirom da je sve ok kad se uključi još 128 MB memorije, ali ide uskoro matična u prodaju pa me zanima dal je to normalno.
EDIT: U 3DMark06 rezultat se također drastično smanji, čini mi se da je ta Sideport memorija skoro pa beskorisna. |
Meni se isto dešavalo kada je samo SidePort u upotrebi.
|
Citiraj:
Ta sideport memorija ide preko 32-bitne sabirnice, samo jedan memorijski modul. |
Citiraj:
Samo 128 megi sa sideporta je premalo za bilo kaj... |
Citiraj:
U teoriji ne bi trebalo biti, al programeri su prelijeni da bilo što optimiziraju pa vjerojatno računaju da imaju bar 512mb na raspolaganju u startu |
Citiraj:
Samo 128 megi (spore) memorije i nije bog-zna-kaj, pogotovo na win 7:) A ne sjećam se ni kad sam zadnji put vidio "običnu" grafu sa manje od 256... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne sjećam se više:) Znam samo da je samo sideport bio šljuka:D I za HD i za igre. |
Citiraj:
Ako se netko bas hoce igrati sa OC-om, ak se stavi 92mm vent iznad kulera, moze se dosta OC-ati GPU. Bez problema ide do 700 pa i vise MHz. Sideport se isto moze OC-ati, 1600 i vise MHz. Kada sam oboje dignuo bez UMA, osjetilo se da je graficka zivnula. Nista spektakularno... |
danas sam malo pričo sa kolegom i sad me naveo na jedno noob pitanje, imam asrock m3a785gxh/128m i zanima me koju faznu regulaciju ima ta ploča, negdje sam mislim naletio da ima 4+1 (jel to točno?), a na netu na službenoj stranici se ništ nespominje taj podatak o regulaciji,ovo me zanima zbog eventualnog mijenjanja proca u x6, ali "kao" taj prijelaz mi je bezveze zbog toga što nemam "barem" 8+2 regulaciju, i jel ima neka vizualna metoda utvrđivanja te regulacije
|
Vidi se po ovim crnim kockicama iznad proca da je 4+1. A i možeš stavit X6, samo nemoj pretjerivat sa OC-om.
|
Citiraj:
evo potvrda ovog što je kolgea rekao sa ruske stranice prevedene na engleski Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:50. |