![]() |
Citiraj:
Moram li napomenuti da šiti rade, tj. nije ni približno kao na Winsima. Citiraj:
Mislim da sam vidio negdi na Insanelyu, nema kilovat nego ~950W :p |
Citiraj:
Da radim nešto ozbiljno prilagođeno Mac platformi, sigurno bih kupio ovaj 27" iMac za 12.700 kuna u M-Computersu. |
Po meni ko kupuje novu konfu danas sa nekom namjerom da "traje" a ne uzme kvad, nije normalan, posebno za te cifre o kojima se govori, IPS je bolji od TFTa ali bogami nije tolko bolji da bi samo radi njega i OSa imalo opravdanje da dual core C2D košta 13 soma...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Danas mi je stigao i igram se s njim nekoliko sati. Sama kutija miša je ljepša nego nečiji miš. Minimalističi i spremno za rad. Doslovce sam izvadio miša iz kutije, upalio ga i počeo raditi. Nikakva, ali apsolutno nikakva druga podešavanja nisu potrebna (eventualno upaliti bluetooth na kompu ak vam ne radi :-P). Dizajn je uz multitouch najveći plus ovog miša. Meni je savršen, a i većini drugih čije sam reviewe čitao (naravno, ako vam je dizajn uopće bitan). 10/10 Ergonomija je za kiflu. Zapravo, ne znam dali uopće možemo govoriti o bilo kakvom pasanju u ruku. Miš ima veze s ergonomijom kolko i krava s baletom. No, nije sve tako crno bijelo. Iako se čini da ergonomija pati prvenstveno zbog dizajna, zapravo mi se čini da multitouch miš ne može podupirati ruku, jer u tom slučaju ga je nemoguće koristiti na takav način. Kada bi vam cijela šapa bila na mišu, ne biste mogli raditi nikakve geste, tako da vjerojatno je i to jedan od razloga što se ovaj miš ne može pohvaliti nikakvom ergonomijom i zašto je tako nizak. 4/10 Multitouch radi savršeno. Reagira kao i touchpad na macbook-u ili kao iPhone. Jednostavno radi. Scrool with momentum radi savršeno. Da ne duljim, just works. No, ima tu jedna mana a to je da Apple jednostavno nije iskoristio sav potencijal tog miša. Neke geste (npr. swipe up/down) uopće nisu iskorištene (a ni zoom in/out što bi bilo korisno) i to je prava šteta. Nadajmo se da će Apple to s vremenom softverski dodati. No, i bez toga, već ima brdo 3rd party programa koji rade upravo to. Ja sam isprobao BetterTouch Tool i radi svoj posao iako je još u alpha fazi. Isto tako, bilo bi super kad bi bilo moguće softverski riješiti mogućnost prepoznavanja kad miš nije na nikakvoj podlozi (tj. kad je u zraku) pa da se tada miš pretvori u trackpad (dakle da furate prst po njemu i mišete strelicu miša) jer kada ga primite u ruku neodoljivo podsjeća upravo na mogućnost korištenja kao daljinca. 8/10 Sve u svemu, miš mi je 9/10 i to isključivo zbog toga što nije dovoljno iskorišten multitouch. Ako se to u budućnosti popravi miš je totalna desetka. E sada, da bi miš bio baš best buy nemacovcima, čisto sumnjam. Doći će miševi s multitouchem i za PC i mislim da to neće biti ništa manje funkcionalno od ovog (ako ne i bolje kako sada stvari stoje s gestama). No što se macovca tiče, mislim da će/je hit. Dizajn je ono što je nama bitno, a ovom mišu nema premca. S unibody modelima se savršeno slaže i još bolje radi. Po Mac OS-u radi kako je i zamišljeno i to je jednostavno to. Eto, to je moje kratko mišljenje o mišu. |
vi ste idioti :D
ko da slušam/čitam prepirke tipa mleko z'bregov vs dukat :lol2: isto sranje drugo pakovanje, a razlike u sitnicama ;) |
Ocijeniš ergonomiju miša sa 4/10, a finalna ocjena 9/10 :goood: :D.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osobno smatram da ne zaslužuje 9/10 ali ajd, kada se njemu sviđa nemam ništa protiv :) |
I sam sam vlasnik magica od petka i slazem se sa cijelom recenzijom.
Da je mis veci sa donje strane, ne znam kako bi izvodili razne gesture sa njime. |
Baš gledam dal da ga naručim..dobro sad ne gledano kad se lista na tim gestama,govorimo o normalnom radu sa klikom,kak vam onda leži miš?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a uklopio bi se baš u moj hackintosh sistem...mislio sam uzet iMAC a na kraju sam se odlučio za apple 24 LED najviše zbog tog što ne dam 15k za quad i što ne bi mogao stavit svoje SSD u njega(znam da se može 1 ali opet to otvarat,garancija ovo ono) |
Citiraj:
Puno bolji filing i laksi rad sa right clickom nego na starom misonji. |
valjda je vrijeme da se i ove godine nastavi ova tema koja nema kraja(a ova je zadnja aktualna)
|
Ti to flejmaš, a? :D :D :D
Ma sad će tak i tak 26.1. iTableta, pa će biti haos oko rasprava. :goood: EDIT: Ajoj, njoj je zaštekalo na PC-u... Ajoj.... Valjda zato kaj ima instalaciju staru 5 godina. I to Windowsa 98. :D |
rep up za video...
bas mi se cini da su pogodili reprezentativni uzorak korisnika mac-a i pc-a :D... jadna cura ni nezna koliko se osramotila... apple je bolji jer sam proizvodi hardver.. i ne samo procesor... |
Ovo su tako hebeno pogodili po pitanju stereotipnosti, predobro. :D
|
Zakon :D
Znači, ako ste mlada priglupa studentica kupite Mac, a ako ste prištavi gejmer kupite PC. A, ako želite biti drugačiji od drugih nabavite SPARC i BSD :D |
Sto volim kad kazu EJPL :D
btw jel mi ima ko poslat tune up, nemogu nigdje naci a taman sam instaliro nove winse? :D |
Kriste! :suicide: Nisam mogao ni pogledat do kraja taj pis of šit. Ne vjerujem da je to bilo na TV-u i da takvim dezinformacijama hrane javnost :nono:
Prištavog geymera ne želim ni komentirat dok ovu kokoš moram spomenut jer je žemska u totalnoj zabludi. Veli za mek ista tvrtka proizvodi i soft i hw :roller: a najgora izjava da joj picek dok ne radi na njemu radi kako treba ali kad počne radit na njemu onda se zruši. Čekaj malo, a kaj je to radio dok ti nisi radila na njemu? :stoopid: I kako to misle da je problem gusarskog softa kod meka riješen? Pa ima ga i za mek i za piceka. :D Fakat kako je Mar rekao, ako si (pri)glup i pomodan metro-gey-seksualac -> uzel buš Mek i hvalil ga na sva zvona srgumentima koji nemaju veze sa zdravim mozgom. Ak si prištavi geymer i kluker uzel buš Piceka i falil ga isto takvim argumentima :D |
Citiraj:
gotovo je zaboravljen jedan vazan "detalj": da se ovdje ipak ne radi o dobro poznatoj Katarini(ili sestri)?http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing013.gif |
Što nas vodi do zaključka, Mac devojka je potencijalna one night stand curetak:D
|
Citiraj:
|
Sta je on to tocno reko na 6:18 min? :lol2:
|
Citiraj:
|
Studentica ekonomije:
Citiraj:
O softveru... Citiraj:
Ja da sam na mjestu ove cure na bih isao hvaliti apple, samo im radi medvjeđu uslugu, iz njenih komentara se iscrtava prilična zatucanost i žešća računalna nepismenost. Mislim da je njoj najbitnije da joj roza macbook torbica sa cvjetićima paše uz puma tenisice. I mislim da to sve nije stereotip, to su zaista appleovi korisinici... Studenti koji biraju hardver prema izgledu, modni dizajneri, članovi udruge iskorak, pjevači, glumci i da ne nabrajam dalje te fensi likove od kojih mi dodje zlo. |
I dalje mi niko nece poslat tune up utilities? Vec sam procitao sticky ovdje o tome kako optimizirati windowse samo jos da ih tjuniram and i am god to go...
Edit: btw ne trazim ja nelegalnu verziju nego demo ako neko ima da se razumijemo...nekome treba malo duze da shvati |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14. |