PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Fallout: New Vegas (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164084)

demetrius 25.10.2010. 15:01

ima li onaj mač kebab??šiškebab.

Constantine 26.10.2010. 18:33

koje je bolje oruzje,hunting rifle ili plasma rifle?

veve 26.10.2010. 18:42

Citiraj:

Autor Constantine (Post 1762551)
koje je bolje oruzje,hunting rifle ili plasma rifle?

Ovisi u kakvom su stanju oruzja (dmg/dps), o skillu znaci na kolko su ti guns ili energy weapons, isto tako gledas brzinu pucanja i onda na tome zakljucis sta ti vise odogvara :)

yedwy 26.10.2010. 19:45

Ja sam nadrukao guns na 100 i imam 20 gage sturdy caravan rifle onaj isti koji dobiješ na startu i naravno hamper slugova... :D

Vendetta 26.10.2010. 22:34

Meni je bila najdraza Hunting, dok nisam nasa sniper i dobija "This Machine".

Imam i Guns i Energy weapons na 80-90 trenutno.

Tu mozete pogledat sva oruzja i gdje ih naci na mapi: LINK

ivan77 26.10.2010. 22:37

jel neko skuzio "caravan" igru s kartama? Se moze tu "okrenut lova"?

Vendetta 26.10.2010. 22:40

Da, tu im dignes lovu samo tako.

Jednostavno je kad skuzis: http://www.youtube.com/watch?v=dWH-7t1VPrc

Recimo kupis nesto u nekog prodavaca i onda ga oderes na caravan i vratis pare:lol2:

tskarda 30.10.2010. 16:14

Koji je max level chara i max level skilla?

Ja se suzdržavam da ne igram pa sam tek na 5. levelu :)

ivan77 30.10.2010. 16:29

30 lvl. je cap. Kao i obično , u DLC-ovima će povećat cap:)

Constantine 30.10.2010. 17:56

dosao sam do yes mana i sad imam hrpu mogucnosti,pošto sam postao član BOS-a i jako sam dobar sa NCR kojki put da odaberem,kako da dogovorim mirovni sporazum između NCR-a i BOS-a i kako mi moje preuzimanje vegasa utjecalo na te frakcije?

Overclock 30.10.2010. 19:22

Spoiler alert.......ali i rjesenje moguceg fatalnog bug-a

" Da li je itko zavrsio quest u kojem gulovi idu raketama u svemir i da mu dalje igra normalno radi? (neda mi se trazit ime questa :) )

Ugl. kad zavrsim zadnji dio tog questa, vise ne mogu loadati niti jedan save game, zavrsavanje tog questa unisti svako napredovanje.
BTW i e-de zna zaglavit negdje sto dovodi do istog problema, pa treba bit oprezan s njim i save-anjem dok je u pratnji.
"

Vendetta 30.10.2010. 19:27

Citiraj:

Autor Constantine (Post 1765798)

dosao sam do yes mana i sad imam hrpu mogucnosti,pošto sam postao član BOS-a i jako sam dobar sa NCR kojki put da odaberem,kako da dogovorim mirovni sporazum između NCR-a i BOS-a i kako mi moje preuzimanje vegasa utjecalo na te frakcije?

Cemu onda igras ako zelis odgovore ovako, odaberi put, zavrsi igru i vidi zavrsetak :)

Ja sam zavrsija igru, pomoga sam vizionaru Yes Man-u da zavlada.

I da, i meni je ED-E nestala, nije to nikakav spoiler nego bug, i dalje je kao samnom ali nema je nigdje za vidjet.

zhecky 30.10.2010. 19:44

Citiraj:

Autor Overclock (Post 1765861)
" Da li je itko zavrsio quest u kojem gulovi idu raketama u svemir i da mu dalje igra normalno radi? (neda mi se trazit ime questa :) )

ja lol xD, najnormalnije sam ga prisa

yedwy 30.10.2010. 22:00

Ja sam završio jednu cjelu rundu igre (neću spoilat pa da velim s kojom frakcijom sam se sprijateljio na kraju) bez problema sam igrao dalje iza gul raketa...

ivan77 01.11.2010. 10:30

hahaha gul rakete :D podrapao sam se na scenu praćenu muzikom iz odiseje u svemiru :D

yedwy 01.11.2010. 16:29

Hehe a tek kad hakneš konzolu pa se poigraš s rutom... :D

Gemmy 01.11.2010. 19:19

ja je presao nakon 7 dana, i lutanja to cijeloj mapi i rjesavanja svih questova sta sam nasao :)

sada kad sam presao igru nemogu izbacit neke pjesme iz glave koliko su zarazne, ista stvar kao i u f3 xD

jedino sta je igra prelagana na normal, ja sam u svakom shopu/traderu kupovao stimpackove, da ih na kraju nisam istoristio svega 10-ak i to protiv nekih jacih bosova/mutanata, i lova nije nikakav problem, uvijek se moze imati sva najbolja oprema, oruzja itd

potemkin.hr 01.11.2010. 19:57

Stimpackovi na normal postaju skoro nepotrebni (osim protiv grupica jakih protivnika), pogotovo ako se više pumpa survival koji drastično poboljšava korisnost hrane i vode, a para pa ima ko u priči, u F3 nije bilo ni izbliza toliko love :D
Puno teže je i napraviti jack-of-all-trades build kad su srezali max. broj perkova i skill bookove, u F3 se bez problema mogao napraviti build koji je ima sve statove i skillove na maksimumu.

Drvoje 01.11.2010. 21:00

Evo da sazmem dojmove nakon 30tak sati lunjanja (vise manje posibao vecinu side questova). Odigrano na hard tezini i dofura sam do max levela. (Medic, speech, science, locking na 90+, a guns na 100 pointsa).

Dobar arsenal oruzja me iznenadio, atmosfera jako dobra, gomila questova i naravno nelinearnost, reputation sistem....

Medjutim povremeni pad performansi te razni bugovi su pokvarili dojam:
- kompanjoni zapinju/zaglave, gube se i ne slijede naredbe
- neprijatelji propadaju kroz neravan teren (zivi/mrtvi nema veze)
- povremeni bugovi u raznim questovima (npr. "onaj debil" kad zavrsi motivacijski govor ostaje i dalje na pozornici, umjesto da ode pa da misija bude gotova, ako mu sprasim metak u glavu nastaje njesra epskih proporcija)
- oruzje zablokira a condition mu je na 90-100% (triba uzet drugo i onda normalno puca ili napravit quickload :fuming:)
- povremeno rusenje igre
- grafika je osrednja (postavke na max. - doduse dx9 :D)
- glavni lik se krece/skace ko da ima sishkebab u hlacama (zato sam odigra samo u FPS modu).

Sve u svemu malo losija od Fallout 3 ali isplati se odigrat IMHO.

Glavni quest sam zavrsija 1. put na nacin da je "Mr. Kuca" u mojoj izvedbi poharao branu i zauzeo New Vegas s gomilom robota uz kljuceve apartmana za moju malenkost
2. zavrsetak mi je bio sacmaricom u glavu "Mr. Houseu" i instaliranje Yes man-a - dakle ja i vojska robota haramo branu i preuzimamo Vegas
3. zavrsetak je trebao biti u reziji NCR (Mr. House mrtav) ali onaj gore bug kad predsjednik drzi govor je syebo stvar (borba na brani i obracun s legijom po 3. put bi slijedio nakon te zbugirane misije)
4. zavrsetak cu zapoceti u kompi s Caesar`s legijom buduci da dobijete malo drukcije questove ali mi se trenutno ne da po 3. put borit na brani

Od sidequestova neizvrseno mi je ostalo:
1. unistit onaj reaktor u Vaultu koji zagadjuje vodu (odabrao overload i prebacio sam komande na 2. terminal) i na mapi je oznaceno da tribam jos istrazit jednu manju crpnu stanicu, a unutar nje na terminalu nema nista, kao ni na pumpama/strojevima
2. nocne provale u camp Mcaran (kampira sam tamo 2 noci, tj. tuka wait po 1 sat ali nista!?)

Beo 02.11.2010. 00:44

Citiraj:

Autor demetrius (Post 1761216)
ima li onaj mač kebab??šiškebab.

Mislim da nema, tj nesto sam na guru3d cito da ga nema. Al ne mora znacit.
Od tih cudnig oruzja naso sam:
Oh, Baby! To je nesto ko super sledge samo malo jaci i fora izgleda.
Mysterious Magnum klasicni magnum, samo sto je srebrni i kad kog ga se reloada ili opali metak zasvira neka cudna muzika :D
i All-American, izgleda ko M4

ivan77 02.11.2010. 08:04

a golf palica onog fienda?:D DAM 42 :)

potemkin.hr 02.11.2010. 09:05

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 1767508)
a golf palica onog fienda?:D DAM 42 :)

Najbolji melee weapon su mi aristokratski štapovi iz white glove societyja, s njima mlatiš sa stilom :D

Clifton 02.11.2010. 09:28

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 1767278)
Evo da sazmem dojmove nakon 30tak sati lunjanja (vise manje posibao vecinu side questova).

30tak sati? majko issova i RPGu takvom. u zlatno doba bi nakon toliko vremena imao jedva ime, frtalj levela, gaće i tri krajcara u džepu. eventualno hrđavu vilicu za (pokušati) obraniti se.

sad 30ak sati i igra gotova. na hard levelu. jeo te život i igre.

Garro 02.11.2010. 09:57

Citiraj:

Autor Clifton (Post 1767554)
30tak sati? majko issova i RPGu takvom. u zlatno doba bi nakon toliko vremena imao jedva ime, frtalj levela, gaće i tri krajcara u džepu. eventualno hrđavu vilicu za (pokušati) obraniti se.

Gle, upiši u youtube Fallout 2 retard run pa ćeš vidjeti za koliko se F2 može završiti:)

Inače, igram FNV 34 sata i još nisam ni ušao u New Vegas, zabavljam se sa side questovima. Tako da da, može se završiti za 30 sati igra, ali se hrpa sadržaja propusti. FNV je jednostavno OGROMAN!:)

Overclock 02.11.2010. 12:42

Ima shiskebab, 100% sam vidio da ga prodaje netko, al ne mogu se sjetiti ko i di, mislim da NCR ili neka karavana.

Igra ima 2 velka minusa po meni: pre lako se prolazi glavni quest (sa lvl 17 sam mogao zavrsit) i nedovrsenost, od grafike preko modela i quest bugova...to su trebali jos mjesec dana klepat pa onda poliranje i stavit u prodaju.

Ukupan dojam: super zasad, uniqe oruzja su zakon, naso 3, Lucky ftw, svaki drugi je crit :)

Al jos nisam nabasao na kvalitetniji humor, sve je prosjecno, ajd gulovi raketom u svemir su kvaliteta. Di su ti mjesanci čivauva i krokodila, ujedno visegodisnji prvaci u šahu naoruzani ručnim srednjovjekovnim topovima, to se trazi :D

Drvoje 03.11.2010. 10:31

Citiraj:

Autor Clifton (Post 1767554)

Citiraj:

Autor Garro (Post 1767574)
Inače, igram FNV 34 sata i još nisam ni ušao u New Vegas, zabavljam se sa side questovima. Tako da da, može se završiti za 30 sati igra, ali se hrpa sadržaja propusti. FNV je jednostavno OGROMAN!:)

Ja sam stvarno obisa gomilu lokacija / usa ili lockpick na svaka vrata / probudija sve koji spavaju u nadi da dobijem dodatni quest iz razgovora (speech/inteligence/medicine/science perkovi su bili na 90% - kako bi eventualno otvorilo dodatni dijalog za quest, reputation na Messiah, sa svim frakcijama na neutral do pred kraj kad se morate odluciti), agility na max i putovao lagano (ispod 100kg opreme) s holstanim oruzjem, te koristio fast travel opciju ali:

1. razgovore likova nisam bas pratija vec samo isklika brzo sve opcije ko manijak

2. cijela igra je run & gun (osim par misija/ili par lokacija na kojoj je hrpetina zayebanih neprijatelja), pogotovo posli kad dodju dobra oruzja/armor/kompanjoni

3. gameplay prakticki isti ko u Fallout3 (dakle nije mi tribalo nikakvo navikavanje ni proucavanje statistike / informacija u meniju / pip boyu / upgrejdanju..)

4. kod build lika sam isa na max agility (max kretanje i VATS poeni) i max gun, dakle sve podredjeno dalekometnom oruzju, dok sam s onim hack&slash oruzjem bio jad kao i s skillovima tipa strength/unarmed/luck i povremeno bjezao na neku stijenu/stroj/krov da me ne zatuku :D (dakle prvo zauzimanje dobre pozicije i onda kisa metaka)

Garro 03.11.2010. 10:45

Čuj, nemoj se ljutiti, ali ako igraš Fallout tako da razgovore preskačeš i sve rješavaš sa mecima...onda Fallout jednostavno nije igra za tebe. :) A ako ti je igra prelagana, uvijek imaš Hardcore mod. ;)

Sada, što je točno falilo gameplayu F3 ne znam, meni je bio sasvim ok (dobro, i dan danas mi fale F1/F2 turnovi, ali to je samo moja nostalgija...:))

Inače, uzmi Explorer perk, onda mislim da ćeš vidjeti koliko si lokacija obišao, odnosno nisi. :)

Drvoje 03.11.2010. 11:07

Citiraj:

Autor Garro (Post 1768537)
Čuj, nemoj se ljutiti, ali ako igraš Fallout tako da razgovore preskačeš i sve rješavaš sa mecima...onda Fallout jednostavno nije igra za tebe. :)

Ma nemoj :D

Citiraj:

A ako ti je igra prelagana, uvijek imaš Hardcore mod. ;)

Stoji objasnjeno u onom mom spoileru iznad (citas ga na vlastitu odgovornost) sta jos moram napravit prije harcore moda, ali doce i on na red

Citiraj:

Sada, što je točno falilo gameplayu F3 ne znam, meni je bio sasvim ok (dobro, i dan danas mi fale F1/F2 turnovi, ali to je samo moja nostalgija...:))

Gamepley i sve ostalo mi pase, ali u Falloutu 3 sam trebao naviku na sve (u odnosu na brainless pucacine odigrane do tad) dakle nije bila kritika, vec napomena da sam odma startao s igrom umisto da 1-2h proucavam sve opciju u PIP boyu, S.K.I.L.L.S.e, sve perkove, divim se V.A.T.S. sistemu itd.

Citiraj:

Inače, uzmi Explorer perk, onda mislim da ćeš vidjeti koliko si lokacija obišao, odnosno nisi. :)

Max cap level dosegnut pa cu lako na netu pronac neku od mapa i usporedit - nije moguce da sam bas toliko lokacija promasija (dobija sam nekakav general bounus za preko 75 otkrivenih lokacija ;))

Pizz 04.11.2010. 21:49

http://i.imgur.com/70gpm.jpg

suedamA obmaR 04.11.2010. 22:19

Citiraj:

Autor Pizz (Post 1770097)

Hahaha, jebe se boonea sta mu je iza ledja 20 deathclawova, bitno je da on zapali koju.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:00.