PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

Problem 12.03.2009. 12:54

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1298192)
imam pitanje: Koji program ili editor služi za izradu iphone tema? odnosno, kako da ja samostalno promijenim ikone na iphone-u, znači pojedinačno?

Imam hrpu ikona na kompu, jako lijepih, i sad imam ideju da ih napravim poluprozirnim i stavim u iphone... te me još zanima kako staviti onaj veliki sat na background...
googlanjem sam našao samo neke online theme editore, no nekako mi to nije to...

nisam siguran, ali mislim da mozes instalirat bilo koju temu sa cydie, nađeš lokaciju iste na ajfonu, skopiras njen sadrzaj na komp, nađes lokaciju ikona, promjenis ikone koje nezelis sa te teme sa svojima (moras paziti da je ime ikone identicno imenu aplikacije, malo, veliko slovo, razmaci i to), i skopiras temu nazad na ajfon, aplajaš temu sa winterboardom...ako se ne varam trebalo bi funkcionirat jer sam ja nesto slicno radio, sad neznam dali mora biti neka određena velicina ikonica ;)

danc00 12.03.2009. 14:38

dajte idemo složit neki TOP 10 app za ajfon, svatko koristi neke app a za pola ih još nezna, pa da pomognemo jedni drugima :D ! recimo najbolja app za sms,video,slike,preglednik,itd-itd..

Problem 12.03.2009. 14:45

sms: QuickSMS
mms: SwirlyMMS
dokumenti: Readdle Docs (pdf, doc, xml, ppt...)
IM: BeejiveIM
skidanje youtube videa: MxTube
za teme: WinterBoard
naj igrice: Hero of Sparta, BIA, Tangram Puzzle Pro, TowerBloxx...

IcyTexx 12.03.2009. 16:58

Dokumenti svakako TextGuru, i must have aplikacija je Shazam - prepoznaje bilo koju pjesmu.

Problem 12.03.2009. 17:18

Mislim da taj textguru je isti ko readdle docs (nisam 100% siguran jer sam ih tonu isprobao). Al to jos nije to. Pravi office editor izlazi ako se nevaram u 6 mj. Sad neznam tocno kak se zove, Flajpan prosvjetli me :P

rak21 12.03.2009. 17:44

jel vam radi ibluetooth?? meni prima ali prekine kod slanja odmah na početku..

edit: sad probao sa nokijom, sve ok..

flajpan 12.03.2009. 20:41

Citiraj:

Autor Problem (Post 1298430)
Mislim da taj textguru je isti ko readdle docs (nisam 100% siguran jer sam ih tonu isprobao). Al to jos nije to. Pravi office editor izlazi ako se nevaram u 6 mj. Sad neznam tocno kak se zove, Flajpan prosvjetli me :P

Documents to go od DataViz-a:

http://www.dataviz.com/customerservi...e_support.html

http://www.dataviz.com/products/docu...iphone/notify/

Problem 12.03.2009. 21:44

jos jedna korisna stvarcica je plugin za SBSettings koja se zove Processes.
To vam omogucava da ubijate procese koji se vrte u pozadini. Nesto tipa task manager. Jako korisno za oslobađanje radne memorije.

IcyTexx 13.03.2009. 13:57

Izaso je novi iTunes, navode da je brži. Baš me zanima.

Davno sam imao Readdle, al mi se ne sviđa toliko kao TextGuru, on je uglađeniji.

Gabre 13.03.2009. 14:17

meni iTunes rade vrlo čudno... ok, automatski se pale kad spojim iphone na USB, napravim što hoću, iskopčam iphone i ugasim itunes na "X".. i prozor se zatvori...

no oni ostaju kao proces u Task Manageru i opterete mi proc na laptopu toliko da mi non stop radi na 2ghz i vent na max... nije mi jedno vrijeme zašto mi se to na laptopu događa dok nisam skuzio da itunes ostanu radit kao proces... iako prozora nigdje nema...

i sad jedna freaky situacija, upravo dok ovo tipkam mi se otvoriše iTUnes??!! holly crap :D

Problem 13.03.2009. 14:21

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1299027)
meni iTunes rade vrlo čudno... ok, automatski se pale kad spojim iphone na USB, napravim što hoću, iskopčam iphone i ugasim itunes na "X".. i prozor se zatvori...

no oni ostaju kao proces u Task Manageru i opterete mi proc na laptopu toliko da mi non stop radi na 2ghz i vent na max... nije mi jedno vrijeme zašto mi se to na laptopu događa dok nisam skuzio da itunes ostanu radit kao proces... iako prozora nigdje nema...

i sad jedna freaky situacija, upravo dok ovo tipkam mi se otvoriše iTUnes??!! holly crap :D

i kod mene je tako...
Jesi uspio sredit ikone?

Gabre 13.03.2009. 15:20

nisam još ništa pokušavao u vezi ikona, nisam stigao... nemam adsl ovdje pa sam svezanih ruku za bilo kakvo bolje istraživanje po tom pitanju...

isprobao sam jako puno tema, no svaka ima nešto što me živcira, i sad sam odlučio da ću si napravit po svom guštu. Samo koliko sam uspio po netu vidjeti ne postoji neki konkretni program koji bih mogao skinuti pa s njim, već sve neki online editori...

IcyTexx 13.03.2009. 21:42

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1299097)
nisam još ništa pokušavao u vezi ikona, nisam stigao... nemam adsl ovdje pa sam svezanih ruku za bilo kakvo bolje istraživanje po tom pitanju...

isprobao sam jako puno tema, no svaka ima nešto što me živcira, i sad sam odlučio da ću si napravit po svom guštu. Samo koliko sam uspio po netu vidjeti ne postoji neki konkretni program koji bih mogao skinuti pa s njim, već sve neki online editori...

E to i meni treba...
Trebao bi rucno promijenit ikonice za aplikacije, koristim Buff2 temu. :)

danc00 13.03.2009. 21:53

Citiraj:

Autor rak21 (Post 1298444)
jel vam radi ibluetooth?? meni prima ali prekine kod slanja odmah na početku..

edit: sad probao sa nokijom, sve ok..

Šaljem sve super, al kak narihtat da i primam :) !

Problem 13.03.2009. 21:58

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1299387)
Šaljem sve super, al kak narihtat da i primam :) !

meni bez ikakvog rihtanja radi i slanje i primanje. Ja mislim da je prije do uređaja s kojeg saljes ili je ajfon musicavi na neke uređaje :)
Ja npr nisam mogao primit nista s maminog moba dok je slanje bilo ok, a na faksu sam probao s vise uređaja i radilo je ok obadvoje.

flajpan 14.03.2009. 10:00

Cyder - kratki osvrt

Cyder je aplikacija za windowse koja omogućuje backup cydia repozitorija te instalaciju paketa (igre, teme, aplikacije itd.)

DOWNLOAD

Postavke:
http://pce.hostili.com/images/cyders...pxds_thumb.jpg

Nakon što smo spojili iphone pokrenemo Cyder i kopiramo sources iz cydije:
http://pce.hostili.com/images/copysfcgxwv_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/sourcesw9yg_thumb.jpg

Pretraživanje:
http://pce.hostili.com/images/search8k27_thumb.jpg
Moguće je pregledavati pakete po kategorijama ili koristiti search.

Skinuti paketi su vidljivi pod Synchronization/Local cache:
http://pce.hostili.com/images/installfh8k_thumb.jpg
Odabrane aplikacije instaliraju se prijenosom u AutoInstall folder - bit će instalirane nakon što ponovno pokrenemo iphone (restart). Prebacivanje u Cydia cache omogućuje offline instalaciju iz cydije - potrebno je pronaći paket u cydiji i instalirati ga ručno (restart iphonea PRIJE instalacije je obvezatan).

Ovo je praktično rješenje za one koji iz nekog razloga nemaju wifi vezu, a imaju pristup internetu sa PC-a.

P.S.
Uskoro izlazi kompletnija aplikacija za backup i upravljanje paketima, svojevrsna zamjena za iTunes pa ako vam se ne svidi Cyder, pričekajte InstallerAPP.

IcyTexx 15.03.2009. 02:34

InstallerAPP - odlično - bilo šta da nije iTunes.

flajpan 17.03.2009. 20:54

Predstavljen je OS 3.0 za iphone koji bi trebao biti pušten paralelno sa novim iphoneom (vjerojatno lipanj 2009).

Glavne značajke novog OS-a:
  • Peer2peer networking za iPhone, ugrađen u sam OS
  • Omogućavaju developerima pristup svim dodacima, dakle ako želite aplikaciju koja radi sa tlakomjerom, FM transmitterom... aplikacije komuniciraju preko Docka, Bluetootha, možete raditi vlastite protokole
  • Puštaju u javnost Maps API što će omogućiti svima zainteresiranima da pomoću njih i Core Location naprave toliko traženu Turn-By-Turn Navigaciju.
  • Push notifikacije
  • Copy paste rješenje za iPhone
  • Poruke - brisanje pojedinih, forwardanje SMS-ova, vCards.

IZVOR: MacKorisnik

mamutarka 17.03.2009. 21:09

http://i.gizmodo.com/5171796/iphone-...u-need-to-know

Gabre 18.03.2009. 12:10

flajpan - da li tebi radi quickSMS, ja ga jučer ponovno pokušao staviti, i opet mi ruši iphone i baca u safe mode..

probat cu irealsms... i nisam još našao theme creator za iphone... ili dajte preporučite nekakav softver s kojim bih mogao backupirati ikone sa iphona, pa ih onda nekako editirati i vratiti nazad u telefon? ako je to uopće moguće... ne kuzim s čime rade likovi po netu teme koje možeš skinuti sa cydia-e i slično?

iPhone OS3.0 - zanimljiv update postojećeg, a vidi se da su zapravo ovih par mjeseci pratili što userima najviše fali, i sad to ubacili kao standard.. većina ovih "novosti" postoji kao third aprty aplikacija, pa su sad vidjeloi što se najviše skidalo i koristilo, i to stave na telefon...

-copy/paste - postoji i radi odlično
-bluetooth - radi
- multimedia messaging - aka. MMS, postoji odavno..
-snimanje govora - također postoji
-upotreba landscape tipkovnice, da li su to uopce trebali spominjati?

no ništa ne govore o hardverskim poboljšanjima, to me više zanima od ovoga, jer 90% "novosti" već postoji..

no ajde, ovo je tek treći mobitel iz Apple-a, i ua takav nije loš :) ako ćemo pogledati koliko dugo Nokia, SE, i ostali dugo rade mobitele, oni bi trebali biti ne znam što.. :)
iPhone polako ali sigurno stiže ekipu što se mogućnosti softvera, a oni njega trebaju što se tiče ekrana i touchscreena. :)

Problem 18.03.2009. 12:37

starije verzije quickSMS-a su rusile springboard nakon prvog paljenja ali to je ispravljeno u novoj verziji. Ja koristim quickSMS i sve mi radi ok.
Sta koristis za copy/paste?

Gabre 18.03.2009. 16:07

ma jucer sam skinuo najnoviji quickSMS pa baca neki warning, i baci mi iphone u safe mode

ne koristim ništa za copypaste jer mi ne treba, no prijatlej ima na svom i radi dobro.

IcyTexx 18.03.2009. 16:19

Meni nikako ne leže te SMS aplikacije...
Unose dosta kvalitetnih promjena, al uglavnom mi i promijene ono kaj mi je najbolje na defaultnoj aplikaciji.

danc00 18.03.2009. 16:35

Citiraj:

Autor Problem (Post 1302613)
starije verzije quickSMS-a su rusile springboard nakon prvog paljenja ali to je ispravljeno u novoj verziji. Ja koristim quickSMS i sve mi radi ok.
Sta koristis za copy/paste?

skinuo najnoviju verziju valjda, i meni je ovaj app najbolje riješenje za sms, imal sam ih dosta al ovaj mi je najbolji, jdino kaj nema vodoravno pisanje al nije da mi tolko treba...jedino kaj je bed kaj mi za 14 dana ističe licensa!

De5tr0yer 18.03.2009. 16:57

Citiraj:

Autor velorien (Post 1297798)
Tko uopće čita knjige?

Finci. Najviše knjiga pročitanih tjedno po glavi stanovnika u svijetu.

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1297941)
I HTC Touch HD i Omnia su spori... Evo držim Omniu u ruci sad.
Ekran je loš. Jednostavno ovo pikanje olovčicom po polusavitljivom ekranu ne odgovara.

Kako volim kad se uspoređuje modificirani ajfon sa "stock" mobitelima drugim.
Navedeni HTC je izrazito brz mobitel kada staviš jedan od modificiranih firmwarea i OS-a. Jednostavno leti. Da ne pišem previše, velika prednost je i tipkovnica koju ajfon jednostavno nema.

Problem 18.03.2009. 17:18

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1302806)
skinuo najnoviju verziju valjda, i meni je ovaj app najbolje riješenje za sms, imal sam ih dosta al ovaj mi je najbolji, jdino kaj nema vodoravno pisanje al nije da mi tolko treba...jedino kaj je bed kaj mi za 14 dana ističe licensa!

da se i to srediti ;)
Kad dođem s faksa dobis pm

Gabre 20.03.2009. 11:49

pazi kakav slučaj, ne znam kako,

ali od nekidan, kad idem otvoriti beejive (messenger program) normalno se otvori, sve 5, no kad stavim da idem online, ekran postane potpuno crn, sa treperećim slovima u sredini na kojima piše " PC LOAD BETTER" i kad tapnem na ekran, otvara mi youtube na neki video clip od nekog filma od prije nekoliko godina ?? i tako svaki put..

apsolutno sam zbunjen?!

Shockre 20.03.2009. 12:18

nebi imo taj problem da si kupio app,beejive se vise krekan nemoze koristit..
skini si nimbuzz,free je i ok je. nije ko beejive,al je dzabe.

Gabre 20.03.2009. 12:28

ja sam mislio da je beejive free? od prvog dana ga imam, ni ne sjecam se odakle sam ga skinuo... ma imam nimbuzz, ali je sranje što ne može slati poruke offline korisnicima...

gdje ima uzeti bee jive, kupit cu ga, na itunes, ha?

Shockre 20.03.2009. 13:55

kupis prek itunesa $15,99..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:12.