![]() |
albatron 8600gt 750kn (ve-mil) ide na taktove gts-a 90%...gpu sigurno,jedino mema mozda nece ali razlika je minimalna
|
Evo da neotvaram novu temu, evo nešto vezano :D
El bi odogovaro na moju grafu (8600gt) ovaj cooler "VF1000-Cu"? Da nebude pitanja šta će ti ti na toj grafi, kupujem to jer mi se gadi ovo pasivno i prevruča je grafa a namjeravam poslije kupovati neku bolju grafu pa cu na nju brebacit! |
Hvala na savjetu. Još ću razmisliti da li da ubodem to ili da pričekam da cijene malo padnu pa ubodem 8800 gts rabljenu.
Long live e-Bay. P.S. Od sve opreme najviše mi ide na jaja kupovat grafe. Bez obzira koliko se trudio, s***u te ili promjenom shader modela ili čega već. |
Sparkle 8600GT problem
danas mi je frend kupio doticnu graficku u links, posto je bila na snizenju, dosli smo doma, sve namontirali, i kada udem u GPU-z vidim da je brzina memorije 300!!! :stoopid:
pise na netu da je 400Mhz s negdje i vise, i sada neznam koja bi morala bit stvarna brzina graficke...ima 512mb DDR2 na 300MHz a jezgra na 540 performanse su lose, svaka igrica vrti isto kao i na X1600 pro, Bandwidth je od 9 GB/s a prije je bilo 12... nekako mi je cudno sve to... ostatak konfe je P4 3,0GHz Asrock conroe xfire eSata2 2 gb crucial 667mhz chieftec 400W |
Citiraj:
osobno za tu grafu ne bi dao ni pola od 649kn koliko je bila , upravo zato jer lijepo pise 512mb ddr2 , a posto takt ne pise onda je za pretpostaviti da nije vrijedan spomena .... zasto mu nisi preporucio nesto bolje , na tu lovu da je dodao 50kn imao bi za 2600xt sa 256mb ddr3 , ili za istu lovu je mogao uzeti 7600gt takodjer sa 256mb ddr3 .... |
sada smo vidjeli da ne valja...smece je...u roku od osam dana ce ju zamjenit, i nadodat jos 150kn i kupit 8600GT 256Mb DDR3 (od POV)
|
Citiraj:
|
znaci bolje da uzmemo 2600xt..meni je svejedno..ako vi kazete da je bolja..onda cemo nju uzet..hvala...
|
da uzmi 2600xt podosta je bolja. i uzmi onu sa dd3 memom jer sa ddr4 koliko sam kuzio ne daje nekaj bolje reze a i skuplja je tako da je 2600xt ddr3 best buy u ovom slučaju
lp |
8600 GTS Temperatura
Kupio sam grafičku Gigabyte 8600GTS sa pasivnim hladnjakom za što tiše računalo.
Kada sam instalirao i pokrenuo windowse temperatutu gpu-a mi prikazuje 66C. Pokrenuo sam 3DMark06 i kad je testiranje završilo temperatura je 80C. Na dodir ruke grafička je vruća, dali je to normalna temperatura zabrinjava me da ne ode kvragu. Ako je problem sa temperaturom koje hlađenje biste preporučili ali da nije bučno. Koristim Vistu i ponekad bih zaigrao koju igricu. Molim za pomoć.. |
Kaj si kupoval pasivnu grafu a prepostavljam da ti zbog zeljene tisine nemas dobro provjetrano kuciste, preporuka za kuler je vf 900 cu tih je i dobro hladi
|
kupi neki tihi vent 80mm za 20-ak kn i stavi da puse po grafi. bit ce dovoljno
|
Citiraj:
Po meni temperature uopce nisu za brinut se, a ako te bas muci stavi neki vent na minimalne okretaje preko toga i vozi. Jedino nije bas za oc-at. |
S obzirom na pasivno hlađenje temperatura i nije uopće zabrinjavajuća, također predlažem neki vent dodatni i popravit će se temperature, ali češ imati glasniji komp.
|
Odvrtio FEAR demo i Bioshock i nema problema temperatura je kako sam naveo.
Bitna mi je tišina jedino u kompu što radi od ventilatora je od napajanja i on se skoro nečuje. Ako bude problema staviću neki najtiši vent. Zahvaljujem.. |
Koju 8600GT kupiti??
VGA PCI-E POINT OF VIEW, GeForce PCX 8600GT, 512MB, DDR3, 2xDVI, TV
|
ja bi rade isao na x1950gt/pro imho
|
Onu s najdužom garom i najmanjom cijenom, jednostavna formula.
Ako igraš u velikim rezama (preko 1280*1024) ili voliš terat AA i AF, uzmi onda onu s više meme, iako i ja bi radje puco na ovo kaj Gemmy predlaže. |
Ja bih uzeo prvu :)
|
ATI HD2600XT, još i prišparaš koju kunu, a ako ti DX10 nije prioritet onda ovo što je Gemmy rekao.
|
8600GT ili?
Evo jedno jednostavno pitanje:
Da li je 8600GT bolja od x1950GT i ako je, koju predlažete da uzmem? Grafičku bi koristio isključivo za gaming. Hvala. |
X1950GT/PRO su puno bolje pa uzmi nešto od te serije. Btw, Powercolor ti ne bih preporučio.
|
slažem se sa gilbertom....cjenovno su slične,a dx10 ionako nemre tjerati kak treba 8600gt...tak da radeonke definitivno....
|
|
OC XFX 8600GT 256gddr3
Nije xxx edition.
GPU je 540mhz Memory je 1400 info:http://xfxforce.com/web/product/list...tionId=1062920 Sad mi recite jel ima kakvih saznanja o ovoj kartici koliko se isplati clockat a da je stabilno i jeli se isplati uopce. :chears: |
Citiraj:
|
pa jeli mogu uzet u obzir rezultate drugih proizvodjaca iako su razliciti?
|
Nekužim imam doticnu samo gigabyte a frekvencije su 600/720!
Evo da nebude off-topičarene kolko bi to mogo jos dici jer nikad grafu nisam oc-o Edit: el ima kaki program da se optereti grafu na max? kao sto je za proc prime95! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:32. |