![]() |
ATA = Pata = IDE
|
Citiraj:
|
Prije par dana reklamirao stari Seagate Momentus 5400.3 160 GB koji mi je stajao u Icy Boxu i dobio WD Scorpio Black 160 GB...
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_60dcad33.png Zasad mi stoji vani, a kad uhvatim vremena, ubacit ću ga u notebook. Nisam vidio manji access time od ovog kad su u pitanju 2.5" diskovi na 7.2k, a po netu vidim da troši čak nešto manje od 5.4k braće. |
Heh, meni je u petak stigao WD 1TB, ali mi lik tek u srijedu donosi lap da mu ugradim. Bas me zanima kako ce se ponasat. I malo je "deblji" od normalnih. :D
|
Jesi li siguran da će stati u notebook?
|
Citiraj:
Naprave 2.5" disk (koji se velikom vecinom koriste u laptopima) a ono ne stane u laptop,e onda stvarno...bolje da ga i nisu pravili. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Najcesce debljine su 9.5, ovi od 750-1000 su ako se ne varam 12.5 mm, vise su namjenjeni za external diskove. E sad, ovisi o tome kako koji laptop ima ladicu/utor za disk, mozda negdje ne igra ulogu. |
A trenutno nije predvidjeno,iako ce to postati normalno za god dana. Trebaju malo razmisliti i o buducnosti. Nece vjerovatno uspjet prodat ove sve diskove jer ljudi nece kupovati (oni koji imaju laptope) te ce kasnije napraviti HDD-ove od 1TB debljine 9.5mm,a ove ce moci bacit.
|
Nabiyem vas, koje ste vi vjestice :D, puj puj, necu znat do srijede kad lap stize u moje ruke.
Logicki gledano, konektori su smjesteni u donjem dijelu diska kao i kod svakog. Problem moze biti u dijelu na koji ide poklopac, tu eventualno moze zapet. Radi se o Toshibi (neznam model) sa 14" ekranom i trenutnim diskom od 320gb. Lik oce najveceg u selu pa smo nabavili ovaj od 1tb, ~1600kn. |
Onda ne da može nego će poklopac sigurno biti problem. U svog sam bio uvaljivao Raptora pa kad sam vidio da ga ne možeš nikako drugačije učvrstiti osim selotepom, odustao sam... :D Jedino ukoliko notebook ima upgrade bay tamo gdje je optički uređaj, možeš ga tu staviti, ali onda ostaješ bez snimača.
|
A nista nino,drzim ti fige. Mozda i stane,ko zna...Jer znam da u mom lapu ima jos nesto sitno lufta od poklopca do HDD-a,a mislim da je tako i u vecini laptopa.
domy,Raptora? :stoopid: ccc...:D |
Preporuka za brzi 2.5" HDD
Pozdrav drustvo,
do pojeftinjenja SSDa, htio bi zamjeniti 5400 disk u laptopu za neki brži. Par mb/s vise covjeka veseli. Nasao da su Toshiba Travelstar 7k500 i Seahate Momentus 7200.4 (modeli od 250/500 gb) najbrzi, ali naravno nisu dobavljivi u hr. Imate li kakvu preporuku? Hvala! |
Evo moja preporuka:
http://www.nabava.net/hitachi-320gb-...m__60710_p.php Imam taj disk u eksternom kućištu i stvarno nemam nikakve zamjerke, prilično brz sa svojih 7200rpm, tih i hladan. Kupio sam ga tu na forumu od kolege Overclocka (po povoljnijoj cijeni naravno :)) novog novcatog i služi me već otprilike 6 mjeseci. |
Prvo ispravak krivog navoda: Travelstar 7k500 je Hitachi, čije 2.5" diskove preferiram. Izgleda da ti je ciljani hdd dobavljiv kod nas.
Prekopaj temu o 2.5" hdd - ovima, na sata interfejsu nije tolika razlika u karakteristikama među 5.400 - 7.200 rpm kao kod IDE / ATA verzija. |
Da, Hitachi, neznam odkuda mi Toshiba...
Malo me brine povelika razlika izmedzu 250/500gb modela i 320gb modela: http://www.tomshardware.co.uk/charts...hput,1110.html Zvao sam sve ducane koji su pisali na nabava.net da imaju taj Hitachi i Seagate Momentus, ali niko nema te diskove na lageru. Ono sto pise na nabava.net nije najtocnije. |
Ah, trgovina kod nas. Sad znaš koliko sam se nagnjavio ulovit Travelstar 7K100 (IDE / ATA6) za ubacit u lap.
|
|
Koji disk(SATA) bi preporučili da si uzmem za nekih 400-450 kn?
Zahtjev bi bio da je 250 GB ili više, no 250 bi bilo samsvim dosta. Da li je velika razlika u brzini između 7200 i 5400 RPM kod diskova manjih dimenzija ili da se s tim pri kupnji previše ne zamaram? |
Kupi WD Scorpio Blue 250GB (5400), ima ga za cca 300 kn.
Ako ces koristit disk za externi hard onda ti je 5400 sasvim ok, ako ce biti sistemski u laptopu onda je bolji izbor ovaj od 7200. |
Znači da ipak uzmem neki 7200 rpm disk, pošto će mi to biti sistemski disk.
U tom slučaju, da uzmem WD ili Seagate? |
WD Scorpio Black 250 GB će biti OK, linearni transfer je isti kao na Blue, ali access time je 1-2 ms manji. Buka je ista, ne čuje se gotovo ništa.
|
Hvala obojici, sutra ću onda poručit ovaj
http://www.diskont24.com/product.php?productid=70943 |
|
Razmišljam o zamjeni originalnog HDD-a (250 GB/ 5400) u laptopu HP 6820S s večim od 500 GB, pa molim ako imatee preporuku. Hvala!
Također sam u service manualu pročitao da je 250 GB max veličina HDD-a :stoopid: Jel to misle da je to max veličina koja se serijski ugrađivala ugrađivala u taj model ili ... Ne vidim razlog zašto nebi išlo 500 ili 750GB unutra, ili griješim? |
Možeš staviti bilo koji HDD unutra, bitno da je SATA...
|
Citiraj:
Možda neka preporuka koji su trenutno bolji u klasi od 500GB ? |
Sve ti je to slično, nema tu puno lošijih i boljih, moja preporuka bi bila da pogledaš neki WD.
|
molim savjet za kupnju 7200rpm 2.5" diska
Trebam savjet koji od ova dva diska je bolji za laptop?
Nije mi bitna razlika u gigabajtima, nego brzina i pouzdanost. 1) TVRDI DISK 2.5"' 320GB WesternDigital Šifra: WD3200BEKT Cijena: 539,00 kn • Tip: SATA II • Kapacitet: 320 GB • Brzina vrtnje: 7200 RPM • Cache: 16MB • Veličina: 2.5" • Jamstvo: 36 mjeseci 2) TVRDI DISK 2.5'' 250GB Seagate Šifra: ST9250410ASG Cijena: 519,00 kn • Tip: SATA II-300 • Veličina: 2.5" • Kapacitet: 250GB • Brzina vrtnje: 7200 rpm • Cache: 16MB • Dimenzije: 100 x 9.5 x 70mm • Jamstvo: 60 mjeseci Hvala, pozdrav |
WD.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:25. |