PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

SileTzar 20.10.2011. 00:11

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 1996900)
Nik, baš da uzmeš tog Jekylla, mislim da na njemu ne možeš popušit. Na kraju krajeva uzmem ga ja od tebe na proljeće.

Prste k sebi Destro, ovo je napisano čim smo počeli diskusiju, u narodu se ovo zove "bezeciranje", na engleskom "dibs", na njemačkom "reserviert". :chears:

Flayer 20.10.2011. 00:16

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2004156)
Još kad ga stavi u FR mod (iskreno sve se čudim što već i nije nego fura na XC modu) - bit će zvjer nizbrdo. No, pitanje je kako će gore sa tom viljom i setupom.

Mislim baš da ni neću stavljati u FR poziciju jer na XC mi je kut vilje oko 67st., a ako ga puknem u FR što prema manualu spušta za 2 stupnja to bi ispalo 65st. :eek:

Mislim, mogu probati samo tek tada neznam kak bum gore, sada se nadam da neće biti problema :D

2 die 4 20.10.2011. 00:35

Bane + 1 za subotu ako vrijeme dozvoli ;)
Jedva čekam.

riceburner 20.10.2011. 07:52

Citiraj:

Autor Nik (Post 2004149)
To je zbilja razlog zbog kojeg bi se trebao dati u trosak :nono:
Najbolje od svega sto sam tu kazetu (samo s 2 zupca manje) imao na Fuelu i prosao s njom 4k km postene voznje.
Daklem nista joj ne fali.
Moja teorija je da se dijelovi mijenjaju tek kad se (skroz) potrose - i dalje se toga drzim tako da kazeta nece tak brzo u otpis, ali cu zato uvesti 2. i 3. lanac pa ih rotirati, sto znaci da ce kazeta potrajati :D.

ma ne velim da ne valja kazeta, imam ju ja na jednom biciklu vec 10k km i vise, ali bode oci niska klasa :chears:

Ziiky 20.10.2011. 09:18

Ako netko treba nesto djelova za bicikl.

http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=62221

Cijena po dogovoru ... prava sitnica ... samo da se rijesim drloga :D
Sve je iznimno ocuvano i pic/pic sredjeno prije prodaje.

De5tr0yer 20.10.2011. 10:03

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2004169)
Prste k sebi Destro, ovo je napisano čim smo počeli diskusiju, u narodu se ovo zove "bezeciranje", na engleskom "dibs", na njemačkom "reserviert". :chears:

Ma samo ti jekylla uzmi, mene razum počinje pucat pa pokušavam što manje potrošit. :D

Cuky 20.10.2011. 10:34

Meni je ovo zapelo za oko. Da imam para uzeo bi ga samo zbog rame koja mi je way too hot :D

De5tr0yer 20.10.2011. 10:39

Jelda, rama ova bijela je prekrasna. No u ovom setupu nije za penjanje nikako. Singlepivot sa direkt shockom + sranje shock + sranje ostala oprema = za 5k kn kupi radije onog čeličnog on one 456 na DB.

Jedino što valja za abuse na bajku je ruktion pogon.

Cuky 20.10.2011. 10:44

Zato i velim da mi je love uzeo bi ga samo zbog rame, a sve ostalo bi odma islo u prodaju :D

Ali nema se para, pa ovako samo mlatim praznu slamu. Ali, tko zna, mozda na db-u uleti kakav haro. Ne mora nuzno bit bijeli :) ....pa se mozda nekako i skrpa lova :)

De5tr0yer 20.10.2011. 10:48

Treba ti biti žao one X6 rame sa xfusion shockom za 1700kn šta je išla. Opasno me mamilo da kupim, ali sam se uspio nekako othrvati :D

Vidim jedan dečko ga je kupio, hvali se u garaži s njim.

Cuky 20.10.2011. 10:51

Znam. Tad za k nisam imao love. A bude valjda nesto uletilo.

De5tr0yer 20.10.2011. 10:56

Bude cuks, samo budi strpljiv i nemoj niš gledat dok nemaš pare u džepu. Trust me on that one :D

Cuky 20.10.2011. 10:59

Hehe. Ma skrpat cu nekako pare :)

De5tr0yer 20.10.2011. 11:01

Nemoj bit budala i zaletit se pa onda da ti dan-dva poslije dođe nešto još bolje, a ti para nemaš više ;)

Cuky 20.10.2011. 11:04

Ma necu. Ne zuri mi se sa kupovinom. Polako i smisleno.

Bas razmisljam dal da neku lovu koju sam mislio dat za kocnice ostavim i cuvam za bolju ramu.

De5tr0yer 20.10.2011. 11:06

Ne. Prvo kočnice onda dalje ako misliš samo ramu mijenjati (ne i cijeli bajk) ;)

murina 20.10.2011. 11:06

Citiraj:

Autor cuks (Post 2004106)
Murina, kako noga?

Noga boli na više mjesta nego jučer, proširilo se i na lijevo rame. Definitivno najbolniji pad do sad, vrlo lako sam mogao i nogu slomiti da me rama poklopila po gležnju. Zanimljivo kako se u trenutku pada sve uspori, sjećam se svake stotinke leta. Vozio sam samo na pradnjem kotaču, čak mi je izgledalo kao da ću se i izvući, a onda je kotač propao u provaliju i odeeee :D Zakačio sam stablo u trenutku dok sam opako ubrzavao i težište mi je bilo ispred volana, Mic kaže da je izgedalo grozno. A je se gušt povremeno razbit :D

Veselim se par dana kiše jer je jučer bilo poprilično prašnjavo i klizavo. Black Shark izgledom obećava, mislim da ću ga i ja nabaviti za stražnju gumu. Gdje ga se može kupiti i po kojoj cijeni? Ima li još gdje Alberta?

Cuky 20.10.2011. 11:09

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2004461)
Ne. Prvo kočnice onda dalje ako misliš samo ramu mijenjati (ne i cijeli bajk) ;)

Onda cu te poslusat :)

Ne mislim cijeli bike. Za pocetak kocnice, pa rama, a poslje kako bude love.

Citiraj:

Autor murina (Post 2004462)
Noga boli na više mjesta nego jučer, proširilo se i na lijevo rame. Definitivno najbolniji pad do sad, vrlo lako sam mogao i nogu slomiti da me rama poklopila po gležnju. Zanimljivo kako se u trenutku pada sve uspori, sjećam se svake stotinke leta. Vozio sam samo na pradnjem kotaču, čak mi je izgledalo kao da ću se i izvući, a onda je kotač propao u provaliju i odeeee :D Zakačio sam stablo u trenutku dok sam opako ubrzavao i težište mi je bilo ispred volana, Mic kaže da je izgedalo grozno. A je se gušt povremeno razbit :D

Veselim se par dana kiše jer je jučer bilo poprilično prašnjavo i klizavo. Black Shark izgledom obećava, mislim da ću ga i ja nabaviti za stražnju gumu. Gdje ga se može kupiti i po kojoj cijeni? Ima li još gdje Alberta?

Vjerujem da je bilo veselo. Drz se ;)

Btw, Black sharka imas u Bizmarku za 110 kn/kom (Rudes), isto tako i Alberta 150kn/kom.
EDIT: nazovi prije za svaki slucaj da nebi otisao, a lager prazan. Iako mi je max rekao da su narucili oko 400 komada Schwalbe guma tako da bi trebali imat.

riceburner 20.10.2011. 11:30

Citiraj:

Autor murina (Post 2004462)

ima na chainu, ja si gruntam uzet dva kom, oces da podelimo troskove? dostava u slo :D
jerbo jucerasnjom inspekcijom conti survivala zakljucio sam da nebudu zdurali celu jesen i zimu...

murina 20.10.2011. 11:41

Ne mogu naći Black Sharka na crc ali možemo naručiti, ja bi ovo
Znate li koji je to model Alberta za 150kn?

Cuky 20.10.2011. 11:46

Schwalbe Albert Performance http://www.bizmark.hr/joomla/images/...lbe_Albert.jpgCijena: 146,00 kn
dimenzije: 26x2,10 / 26x2,25

murina 20.10.2011. 11:55

Hvala Čuks!
Privlači me snake skin jer mi se foldable Švalbice kidaju sa strane, a trebaju mi foldable jer ih povremeno treba i pohraniti u tridesetak kvadrata stana :)
Uglavnom, Rice, javi kad ćeš naručiti :D

p.s. gdje bi vi išli skratiti volan da imate potrebu? :D

zgmmax 20.10.2011. 11:56

Citiraj:

Autor cuks (Post 2004468)
vaki slucaj da nebi otisao, a lager prazan. Iako mi je max rekao da su narucili oko 400 komada Schwalbe guma tako da bi trebali imat.

Cuks nemoj pretjerivat :)

Lik je reko da je narucio oko 250kom

Mislim da za cijenu od 110kn po gumi nema bolje od black sharka. Gume su neka simbioza izmedju NN i Alberta i za sada su mi odlicne.

Sljeme mi pase bilo koji dan za vikend tak da se i ja pridruzujem expediciji :)

Cuky 20.10.2011. 11:58

Citiraj:

Cuks nemoj pretjerivat :)
Jbg, meni ostalo u glavi da si rekao oko 380-400 komada. My bad ;)

Citiraj:

Doma? :)

Bilo gdje. Mozda kod autolimara, obicnog limara, ili pak kod ovih sto rade instalacije za plin, vodu. Oni bi trebali imat alat za skratit cijev, u ovom slucaju volan.

riceburner 20.10.2011. 12:11

Citiraj:

Autor murina (Post 2004534)
Hvala Čuks!
Privlači me snake skin jer mi se foldable Švalbice kidaju sa strane, a trebaju mi foldable jer ih povremeno treba i pohraniti u tridesetak kvadrata stana :)
Uglavnom, Rice, javi kad ćeš naručiti :D

a kaj fali obicnoj stegi, pili i okrugloj turpiji za zeljezo???
ako ne zelis plazma rezanje i slicne kerekfeke mos doc k meni u garazu, sredimo...:zdero2::chears:

ja sam si gruntal na ovo...http://www.chainreactioncycles.com/M...?ModelID=24573

zgmmax 20.10.2011. 12:18

Citiraj:

Autor murina (Post 2004534)

Nadjes nekoga na ulici kaj postavlja grijanje. I oni sigurni imaju alat sa kojim rezu cijevi.

To ti je najbolji nacin. rez je ravan i cist, a dosta brzo se moze odrezati.

Nik 20.10.2011. 12:20

Citiraj:

Autor cuks (Post 2004542)
Oni bi trebali imat alat za skratit cijev, u ovom slucaju volan.

Pilu za zeljezo mislis :goood:.

Stvarno je problem prepiliti Al cijev...samo treba okomito odrezati...a to se moze u Bauhausu na pultu iza blagajni - tamo je kutna pila s vodilicama tako da si kupci mogu prepiliti neke stvari ako su im dugacke.

Cuky 20.10.2011. 12:22

Citiraj:

Pilu za zeljezo mislis :goood:.
Il to il ovo sto je max napisao - na to sam prvotno mislio.

Al i tvoja ideja je dobra ako neide nikako :)

riceburner 20.10.2011. 12:23

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2004566)
Nadjes nekoga na ulici kaj postavlja grijanje. I oni sigurni imaju alat sa kojim rezu cijevi.

To ti je najbolji nacin. rez je ravan i cist, a dosta brzo se moze odrezati.

kolega, ako ti s ovime prerezes legirani aluminij ili celik, svaka ti cast :D

murina 20.10.2011. 12:47

triple butted 7050 madafakaa :D Htio bih da krajevi budu uredno obrađeni i ravno izrezani. Nemam nikakvog iskustva, zato pitam

Rice, koja je razlika između ova dva Alberta? Ovaj s mog linak je Snake Skin, koja je šema s ovim iz tvog? Bolja smjesa?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22.